Arkadaşlık ayarını bir türlü tutturamıyorum

cıvık kelimesi samimi mi peki

Cıvık benim kendimi anlatırken doğal akışta kullandığım esprili bir kelime. Samimiyetini sorgulamanız bu yüzden oldukça mantıksız. Ki kendimi anlatırken kullanacağım kelimeler kimseyi ilgilendirmez küfür hakaret değil sonuçta bu kadar büyütmeyin :)

Çok teşekkürler hepsini uygulayacağım ilk fırsatta

Alt tarafı okul arkadaşlığı ve uzun zamandır okulda beraber takıldığım ilk insanlar ve dengesiz davranışlarımı düzeltmek istiyorum ne var ki bunda
Arkadaş edinmeyi istemek tabi ki doğal. Alt tarafı okul arkadaşlığı demeyin, en iyi arkadaşlarım üniversiteden. 17 yıldır dostuz.
Siz dengesiz diyorsunuz kendinize ama siz busunuz ve sizi bu halinizle sevecek birileri vardır mutlaka. Rahatsız edici davranışınız varsa tabi ki düzeltin ama sizi mutlu edecekse.

Doğru söylüyorsunuz ama bahsettiğim davranışlarım beni rahatsız ediyor ama bir yandan da onların yanında rahat olmak istediğim için kendimi fazla salıyorum galiba. Fazla ayarsız davrandım gibi geliyor şu an. Yaptığım bir kaç espri için pişmanım. Ama bir yandan da o gereksiz esprileri yaptığım arkadaşım derste hep benimle bir şeyler konuşuyor espri yapıyor yani beni istememe durumu da yok aslında sadece ben dozunu ayarlayamıyorum tamamen benle alakalı

Cıvık olmaktan iyidir ama. Ortaokulda kalmadı o terimler merak etme

Ayy ben de hic soyleyemem oyle kelimeler. Bir tek kardesime adamım derim o kadar. Kendi kendime bile diyemem sanki hep agzimda egreti durur gibi gelir
Valla böyle hitaplar kullamayınca erkekler farklı düşünebiliyor malesef. Bro hadi neyse de laf arasında "aynen kardeşim" falan demek o ince mesajı verir zaten.

Bence yapmanız gereken iki madde var.
1)Girmiş olduğunuz ortamda samimi olayım derken çok fazla konuşmayın gerçekten bazı ortamlarda çok konuşan kişiler oluyor ve karşısında ki insana konuşma fırsatı vermiyor.
2) Belden aşağı dediniz espirileri yapmayın eğer karşımda böyle espiri yapan birisi ve sürekli konuşan birisi olursa iletişimi mi kesmeye çalışıyorum sadece merhaba merhaba oluyor bu ikisini yapmazsanız arkadaşlıklarınız gayet güzel olur.

En iyi bunu duzeltme tedavisi yakin baska arkadasiniz varsa ona boyle bi hiyum var. Oyle davrandigimda beni uyarir misin diyeceksin. Zamanla gore gore duzelir bu huyunuz. Benimde en sevmedigim hatta yapay buldugum bisey civiklik. Arkadasta olsa sevgili de olsa este olsa kardeste olsa bi seviye olmali bence. Hem cekici hem zarif hemde aranilan bir arkadas olursunuz

Bir insan nasil belden asagi espri yapabilir ben hic anlamam. Cidden lisede bile ifrit olurdum, universitede hic düşünemiyorum. Bu huyunuzdan acilen kurtulun. Aliskanlik olarak kalinca hep devam ediyor. Is hayatinda bile bel asagi espri insanlarla karşılaşıyorum ve sığlıklarini saskinlikla karşılıyorum. Komik degil, ince degil.
Bunun dışında bence cıvık olmak sorun degil. Yani ben cıvık insan sevmem ama sevenler var. Onlar da sizi zaten cıvık oldugunuz icin seviyorlardir. Degisim diye bir sey yok. Kendiniz gibi olmayarak ne kadar sure dayanacaksiniz? Seviyorlarsa boyle sevsinler.

Bel altı derken küfür ya da o tarz şey tabii ki kullanmıyorum. Çok basit bir örnek vereyim dersimizde bir konuda hazsal fayda tarzı bir kavram var. Erkek olanlardan biri hazsal kelimesini bir tuhaf söyleyince ben de "sen de öyle bir diyorsun ki duyan da s*** oyuncağı sanacak" dedim tabii ki şu an bu söylediğimden utanıyorum. Ve bu durum kesinlikle seviyemi düşürüyor bir an önce kesmeliyim

Evet biraz sussam iyi olacak Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için bu arada :)

Kufur olarak düşünmedim zaten. Tam olarak boyle seyleri kastettiginizi anlamistim. Gercekten cok sığca. Kesinlikle dilinize hakim olmalisiniz. Acilen.

2 düşünüp 1 konuşmayı hayat prensibi yapin. Bazen insanin icinde patlıyor soyleyemedikleri ama kimseyle bir sorun yasamadan, seviyeli arkadasliklara sahip olursunuz.
Ben civiklik konusunda degil de kırıcılık konusunda sorun yaşıyordum. Kırıyordum yani istemsizce insanlari. 4 senedir once soyleyeceklerimi tartıyorum sonra söylüyorum. Ve kimseyle 4 senedir hicbir sorun yasamadim.
Siz de bu asiri samimiyet konusunda uygulayabilirsiniz.

Herhangi bir konu hakkında veya ortaya konuşmadan önce 5 saniye düşünün... Ağzınızdan çıkan kelimeleri akıl süzgecinden geçirmeden konuştuğunuz için ayarını tutturamıyorsunuz haliyle insanlar uzaklaşıyorlar.

Evet biraz sussam iyi olacak Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için bu arada :)
Rica ederim .Çok konuşmaya başlayınca ne yapıyorsun mesela çok mu araştırıyorsun bir ara girmek zorunda olduğum bir toplumda bir kadın vardı hem çok konuşuyor hem çok soru soruyor ve araştırıyor hem de belden aşağı espiri yapıyordu birgün dayanmadım hem çok konuşuyorsun hem karşında ki insana söz hakkı vermiyorsun diye patladım artık pek görüşmüyorum yolda sokakta geliyor karşımdan konuşmaya çalışıyor yine.

Yoo hayır aslında gerçekten o tarz konuşmuyorum yani ne söz keserim, ne boş muhabbet yaparım ne de kendim konu açarım. Benim en büyük sorunum konuşunca çenemi tutamayıp samimiyeti, cıvıklığı fazla kaçırmak o yüzden susayım gereksiz konuşmayayım diyorum. Üstte bir arkadaşa örnek verdim mesela erkek olanlardan biri hazsal kelimesini bir tuhaf söyleyince ben de "sen de öyle bir diyorsun ki duyan da s*** oyuncağı sanacak" dedim aslında benim genel olarak cevaplarımda ve tepkilerimde sorun var. Mesela whatsapp grubuna ilk yazan ben olmuyorum ama gereksiz ilgili davranıyorum konuşmalara karşı. Buna da bir örnek vereyim. Kızlardan biri bir ders için "çok zor değil mi yaa" yazdı, ben de "evet sorular çok uzun uğraştırıyor" dedim, ardından yine aynı erkek olan "yooo" yazdı mesela ben orda cevap vermemeyi tercih edebilirdim ama gittim "muhalefet geldi" yazdım o da "çalışırız" deyip kestirip attı. Gereksiz tepkiler verip espriler yapıp sonradan pişman oluyorum biraz daha aranan insan olmak istiyorum sürekli ortalıkta olan değil...

Anladım bir süre kendini geri çek :) şu whatsapp gruplarınıda hiç sevmem bir ara bende de vardı çıktım gruptan .

Konuşurken düşünerek konuşun. Aklınıza gelen hemen dilinize dökülmesin. Hem insanları kırmazsınız. Hem daha mesafeli davranmış olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…