- 17 Kasım 2015
- 408
- 219
- 103
- Konu Sahibi filizfilizta
-
cıvık kelimesi samimi mi peki
Derdiniz açık dermanınız daha da açık.
Gereksiz samimiyet kurmayın. Hele ki belden aşağı espri nedir ya nasıl bir samimiyet göstergesidir hiç haz etmem şahsen ve eminim onlar da haz etmiyorlardır. Çok soru sormayın mesela özel hayatları deşmeyin bir de genel bir tavsiye olarak size özellikle sorulmadıkça özel hayatınızın ince ayrıntılarına yer vermeyin sohbetlerinizde
Arkadaş edinmeyi istemek tabi ki doğal. Alt tarafı okul arkadaşlığı demeyin, en iyi arkadaşlarım üniversiteden. 17 yıldır dostuz.Alt tarafı okul arkadaşlığı ve uzun zamandır okulda beraber takıldığım ilk insanlar ve dengesiz davranışlarımı düzeltmek istiyorum ne var ki bunda
Arkadaş edinmeyi istemek tabi ki doğal. Alt tarafı okul arkadaşlığı demeyin, en iyi arkadaşlarım üniversiteden. 17 yıldır dostuz.
Siz dengesiz diyorsunuz kendinize ama siz busunuz ve sizi bu halinizle sevecek birileri vardır mutlaka. Rahatsız edici davranışınız varsa tabi ki düzeltin ama sizi mutlu edecekse.
Cıvık olmaktan iyidir ama. Ortaokulda kalmadı o terimler merak etmeSınırları çizmek için bu tarz orta okul tarzı laflar kullanmam, hoş orta okulda da kullanmadım hiçbir zaman kullanmadım bir kadının ağzına yakışan laflar olduğunu düşünmüyorum hepsinden öte bence bayağı samimiyetsiz
Valla böyle hitaplar kullamayınca erkekler farklı düşünebiliyor malesef. Bro hadi neyse de laf arasında "aynen kardeşim" falan demek o ince mesajı verir zaten.Ayy ben de hic soyleyemem oyle kelimeler. Bir tek kardesime adamım derim o kadar. Kendi kendime bile diyemem sanki hep agzimda egreti durur gibi gelir
Bence yapmanız gereken iki madde var.Okulda uzun zamandır arkadaş olmak istediğim karşı cinsten biriyle ve onun dışında 3 kişiyle bir grup arkadaş haline geldik. 5li olarak proje hazırladık ve genel olarak da iletişim halindeyiz. Fakat ben samimiyet ayarını tutturamıyorum ve fazla samimi davranıp tam tersi şekilde erkekleri kendimden uzaklaştırıyorum sanrım belki de 3 yıllık ilişkimi bildiklerindendir. Ki bu zaten sakladığım bir şey değil asla bir sarkıntılık söz konusu değil. Şu cıvıklık benim karakterimde var malesef , hemen fazla konuşmaya başlıyorum hatta nadiren de olsa bazen belden aşağı espri yaparken buluyorum kendimi sonradan pişman oluyorum sanki onlara çok meraklıymışım izlenimi yaratıyorum gibi geliyor. 2 kız 2 erkek var benim dışımda bu arada. Daha mesafeli ama yine de candan davranarak onların benimle daha yakın arkadaş olmalarını sağlar mıyım yani nasıl davranmak gerek? Belli ki benim bu fazla samimiyetim cıvıklığım pek de işe yaramıyor ama tam bana göre insanlar oldukları için yakın olalım eğlenceli olalım istiyorum. Öyle işte hanımlar biraz taktik verebilir misiniz bu sefer konu aşk meşk değil bildiğiniz arkadaşlıkLütfen yardımlarınızı esirgemeyin çünkü uzun zamandır kendime göre arkadaş bulamayan biriyim, bu insanlara ihtiyacım var yanlış davranmak istemiyorum ama biraz da esprili eğlenceli bir arkadaşlık istiyorum yapı olarak öyleyimdir zaten ama çok da cepte olmak kötü falan ne bileyim işte
Bu arada bir whatsapp grubumuz var biri yazdı mı hemen cevap yazıyorum falan biraz yok olsam daha mı iyi olur mesela
Okulda uzun zamandır arkadaş olmak istediğim karşı cinsten biriyle ve onun dışında 3 kişiyle bir grup arkadaş haline geldik. 5li olarak proje hazırladık ve genel olarak da iletişim halindeyiz. Fakat ben samimiyet ayarını tutturamıyorum ve fazla samimi davranıp tam tersi şekilde erkekleri kendimden uzaklaştırıyorum sanrım belki de 3 yıllık ilişkimi bildiklerindendir. Ki bu zaten sakladığım bir şey değil asla bir sarkıntılık söz konusu değil. Şu cıvıklık benim karakterimde var malesef , hemen fazla konuşmaya başlıyorum hatta nadiren de olsa bazen belden aşağı espri yaparken buluyorum kendimi sonradan pişman oluyorum sanki onlara çok meraklıymışım izlenimi yaratıyorum gibi geliyor. 2 kız 2 erkek var benim dışımda bu arada. Daha mesafeli ama yine de candan davranarak onların benimle daha yakın arkadaş olmalarını sağlar mıyım yani nasıl davranmak gerek? Belli ki benim bu fazla samimiyetim cıvıklığım pek de işe yaramıyor ama tam bana göre insanlar oldukları için yakın olalım eğlenceli olalım istiyorum. Öyle işte hanımlar biraz taktik verebilir misiniz bu sefer konu aşk meşk değil bildiğiniz arkadaşlıkLütfen yardımlarınızı esirgemeyin çünkü uzun zamandır kendime göre arkadaş bulamayan biriyim, bu insanlara ihtiyacım var yanlış davranmak istemiyorum ama biraz da esprili eğlenceli bir arkadaşlık istiyorum yapı olarak öyleyimdir zaten ama çok da cepte olmak kötü falan ne bileyim işte
Bu arada bir whatsapp grubumuz var biri yazdı mı hemen cevap yazıyorum falan biraz yok olsam daha mı iyi olur mesela
Bir insan nasil belden asagi espri yapabilir ben hic anlamam. Cidden lisede bile ifrit olurdum, universitede hic düşünemiyorum. Bu huyunuzdan acilen kurtulun. Aliskanlik olarak kalinca hep devam ediyor. Is hayatinda bile bel asagi espri insanlarla karşılaşıyorum ve sığlıklarini saskinlikla karşılıyorum. Komik degil, ince degil.
Bunun dışında bence cıvık olmak sorun degil. Yani ben cıvık insan sevmem ama sevenler var. Onlar da sizi zaten cıvık oldugunuz icin seviyorlardir. Degisim diye bir sey yok. Kendiniz gibi olmayarak ne kadar sure dayanacaksiniz? Seviyorlarsa boyle sevsinler.
Bence yapmanız gereken iki madde var.
1)Girmiş olduğunuz ortamda samimi olayım derken çok fazla konuşmayın gerçekten bazı ortamlarda çok konuşan kişiler oluyor ve karşısında ki insana konuşma fırsatı vermiyor.
2) Belden aşağı dediniz espirileri yapmayın eğer karşımda böyle espiri yapan birisi ve sürekli konuşan birisi olursa iletişimi mi kesmeye çalışıyorum sadece merhaba merhaba oluyor bu ikisini yapmazsanız arkadaşlıklarınız gayet güzel olur.
Bel altı derken küfür ya da o tarz şey tabii ki kullanmıyorum. Çok basit bir örnek vereyim dersimizde bir konuda hazsal fayda tarzı bir kavram var. Erkek olanlardan biri hazsal kelimesini bir tuhaf söyleyince ben de "sen de öyle bir diyorsun ki duyan da s*** oyuncağı sanacak" dedim tabii ki şu an bu söylediğimden utanıyorum. Ve bu durum kesinlikle seviyemi düşürüyor bir an önce kesmeliyim
Kufur olarak düşünmedim zaten. Tam olarak boyle seyleri kastettiginizi anlamistim. Gercekten cok sığca. Kesinlikle dilinize hakim olmalisiniz. Acilen.
Rica ederim .Çok konuşmaya başlayınca ne yapıyorsun mesela çok mu araştırıyorsunEvet biraz sussam iyi olacakÇok teşekkürler tavsiyeleriniz için bu arada :)
Rica ederim .Çok konuşmaya başlayınca ne yapıyorsun mesela çok mu araştırıyorsunbir ara girmek zorunda olduğum bir toplumda bir kadın vardı hem çok konuşuyor hem çok soru soruyor ve araştırıyor hem de belden aşağı espiri yapıyordu birgün dayanmadım hem çok konuşuyorsun hem karşında ki insana söz hakkı vermiyorsun diye patladım artık pek görüşmüyorum yolda sokakta geliyor karşımdan konuşmaya çalışıyor yine.
Anladım bir süre kendini geri çek :) şu whatsapp gruplarınıda hiç sevmem bir ara bende de vardı çıktım gruptanYoo hayır aslında gerçekten o tarz konuşmuyorum yani ne söz keserim, ne boş muhabbet yaparım ne de kendim konu açarım. Benim en büyük sorunum konuşunca çenemi tutamayıp samimiyeti, cıvıklığı fazla kaçırmak o yüzden susayım gereksiz konuşmayayım diyorum. Üstte bir arkadaşa örnek verdim mesela erkek olanlardan biri hazsal kelimesini bir tuhaf söyleyince ben de "sen de öyle bir diyorsun ki duyan da s*** oyuncağı sanacak" dedim aslında benim genel olarak cevaplarımda ve tepkilerimde sorun var. Mesela whatsapp grubuna ilk yazan ben olmuyorum ama gereksiz ilgili davranıyorum konuşmalara karşı. Buna da bir örnek vereyim. Kızlardan biri bir ders için "çok zor değil mi yaa" yazdı, ben de "evet sorular çok uzun uğraştırıyor" dedim, ardından yine aynı erkek olan "yooo" yazdı mesela ben orda cevap vermemeyi tercih edebilirdim ama gittim "muhalefet geldi" yazdım o da "çalışırız" deyip kestirip attı. Gereksiz tepkiler verip espriler yapıp sonradan pişman oluyorum biraz daha aranan insan olmak istiyorum sürekli ortalıkta olan değil...
Bro, kardeşim kadin ağzına yakışmıyor ama bel altı espiriler gayet ok bayana göreValla böyle hitaplar kullamayınca erkekler farklı düşünebiliyor malesef. Bro hadi neyse de laf arasında "aynen kardeşim" falan demek o ince mesajı verir zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?