E, böyle insanların hayatında işi ne? Ne güzel cikiyormus işte hayatindan sevinsene.
Ya hem kıskanç dedikoducu olup hem de akrabalık bağına ,arkadaşlık bağına sığınıp sana dadansaydi???
Onun dışında ikinci yorumum bunnnca sene hep karşınıza böyle insanlar çıkıyorsa, hiç bir arkadaşlık ilişkinizi bir sonraki adıma ,dostluk mertebesine cikaramiyorsaniz biraz da kendinize bakmanız lazım. Ne zaman 'hic arkadaşım yok' diyen bir insanla arkadaşlık yapsam bir sure sonra ben de o arkadaşlığı birakmisimdir (hatta KKdan da böyle yalnızlıktan yakınan bir arkadaşım olmuştu,reel hayatta da görüşürdük, tövbe bismillah,kimseden görmediğim kötülüğü görmüştüm kızdan. Anladım neden hiç bir arkadasligini sürdürmediğini)
Yani sizin arkadaşlığımız neden devam etmiyor, bence önce bunu bir düşünün. Onlar sizi aramaz ama siz onları arar misiniz?
Ben de kuzenlerimi kolay kolay aramam, zaten ayrı şehirde olduğumuz için coguyla 15-20-25 yaşlarında falan tanıştım. Normalde araşmayiz ama birbirimizi severiz. Onların şehrine gitmissem her birinde bir gece kalirim, tüm gece fiskos yapar gorusemedigimiz yillari hızlandırıp anlatırız. Onlar benim şehrime geldiğinde hiç usenmem şehrin güzel yerlerine götürürüm, vapura falan biner - barlar sokağında şarkılara eşlik ederiz. Bazen ortak akraba düğünü için şehir dışında buluşmuşsak bir -iki geceliğine çadırıma davet ederim...
Böylece hiç telefonda konuşmasak da beraberken güzel giden bir bağımız oluyor. 5 sene gorusmesek 5 sene sonra kocaman kucaklanacağımi biliyorum...
Bence siz de bunu bir düşünün. Arkadaşlarınızla ne paylaşıyorsunuz da devamı gelmiyor? Ya da acaba bir şey paylasmadiginiz için mi bazı şeyler yüzeysel gidiyor?
Bunları yazıyorum ama sanma benim sosyal cevrem mükemmel:) yıllardır gönlüme göre kanka bulamıyorum. Arkadaşımın neredeyse hepsi ataerkil kafa yapısını benimsemiş, kendisinin kadın olduğu için bazı şeyleri yapamayacağına inanan (mesela "erkek olsam ben de dünyayı gezerim,kız halimle nasıl yapayim" diyen), hayattaki tek büyük hayali evlenmek olan, parasini deneyim kazanmak yerine kıyafete harcayan, on sene önceki düşüncesiyle bugünkü düşüncesi aynı olan, olaylara iki taraflı bakamayan insanlardan oluşuyor

bana ilham verecek, çeşitli zevkleri -hobileri olan, ömrünü güzel yaşamak için kendince firsatlar yaratan arkadaş arayisim var :) ve bunun için çabalıyorum, bu tarz insanlarla tanisabilecegim ortamlara giriyorum, bulduklarımi da kacirmiyorum. Mesela tam gönlümdeki kalıba uyan harika bir arkadaşım var, Türkiye'de doktora yapıyor ama yabancı bir çocuk. Gerçekten özlem duyduğum arkadaş profiline sahip harika bir adam. Mesela ben arkadaşlığımızi ilerletmek için emek verdim. Bir yerlere davet ettim, doğum gününde sürpriz yapıp hediye aldım, sık sık 'musait misin kahvaltıya gelem mi?' diye sorup kendimizce bir kahvaltı geleneği icat ettik, beraber bir yerlerde buluşup boya yapma adeti edindik. Gerçekten emek verdim ama şimdi ben de onun hayatında kıymetli bir arkadasiyim (bence,yani umarım

)
Bunun gibi, gerçekten isteidgim profilde birilerini bulunca bırakmıyorum:)) sana da tavsiye ederim..gönlüne göre birini bulunca onun da hoşuna gidecek planlar yapıp arandaki bağı saglamlastirabilirsin...
Ayrıca cevremdekilerin yukarıda saydığım çoğu özelliğini sevmesem de dostluklarımin çoğu yıllar sürüyor. Çünkü hayatımda olan insanlara değer veriyorum. Anlattıklarını dinliyorum, güzel akıllar veriyorum :) kendim de sık sık akıl danisiyorum, bazen kocaman kil hamurumu alıp evlerine gidiyorum beraber biseyler yapıyoruz, aktivite oluyor, Ayri şehre düşmüşsek mesela mektup yazıyorum

Yani kıymet verdiğim insana kıymet verdiğimi belli ediyorum. Bunu yapan insanın da arkadaşliklarının kısa süreceğine inanmıyorum, çünkü bazı şeyler emek ister.
Onun dışında kimse asık suratlı, negatif ve devamlı dert anlatan insanlarla arkadaş olup modunu düşürmek istemez. Normalde böyle misiniz bilmiyroum ama arkadaşlarınızla beraberken biraz daha neşeli olmaya çaba gösterebilirsiniz..
Valla ben bir ararim, onlar aramadiysa başka zaman iki ararim, sevdiğim bir arkadaşımsa üçü de ararım:) ne var ki, insanlar hemen açmak ya da dönmek zorunda mı?
Ben de bazen dönmeyi unutuyorim, bu çok sevdiğim gerçeğini değiştirmiyor.
KK'da da öyle. Hep konuşup çok sevdiğim bir arkadaşım var,
En buyuk kk
bazen iki mesajıma cevap vermiyor, ben yine de üçüncüyü atiyorum:) çünkü yoğun birisi,belki de görmemiştir , dönememistir, ilgileenememistir. Dünya benim etrafımda dönmüyor ya