Arkadaşlık

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
Birkaç gün önce yaşadığım bir olayı anlatacağım. Sınıfta samimi olduğum iki kız var biriyle daha yakın sayılırım. Yakın olduğum ailesiyle yaşıyor, diğeri yurtta kalıyor. Onun yurttan samimi olduğu bir arkadaşı daha var, o kızla da aynı sınıftayız. Selamlaşıyoruz, ufak tefek sohbet ediyoruz falan. Geçen gün samimi olduğum arkadaşımla onun yurttan arkadaşı iftara gideceklermiş ve daha yakın olduğum arkadaşımı aramışlar. O da ‘bize gelin isterseniz Desmond’u da çağırırız demiş’. Yurt arkadaşı diye bahsedeceğim, ‘ben Desmond’u sevmiyorum, samimi değilim, o gelmesin’ demiş. Ve yakın arkadaşım arayarak ‘başkasından duyma, vicdan yaptım, böyle şeyler oldu’ diye bana anlattı. Ben de misafir gittiği eve başka bir misafir kabul etmemesinin nasıl bir mantık ürünü olduğunu ve özgüven patlaması olduğunu sorguladım. Hayırlı iftarlar diyerek konuyu kapattım. Pek dert edilecek bir şeyi yok ama takınca takıyor insan. Sizce nasıl bir tutum sergilemeliyim?

Bundan sonra mesafeli davranırsiniz size neden mesafeli olduğunuzu sorduğunda da olayı ucundan anlatırsınız başkasi yaşamış gibi. Böyle böyle birşey olmuş bundan sonra herkesle mesafeli olacağım vs dersiniz

yakın arkadaşında sıkıntı var.
vicdan yapmış mış..
yetiştirmiş ballandıra ballandıra. diğer kız sevmiyor olabilir istememiş olabilir. sonuçta bir plan yapmışlar ve samimi olmadığı için sizi istememiş dile getirmesinde sıkıntı yok. bunu vicdan yaptım ayağına size yetiştireni sorgulayın bence..
vicdan yapacak ne varsa ortada..

Tutum sergilenecek birsey yok. Istenmedgmi hisettgm bir ortamda durmam. Hi yakn arkadasm benimle olmaktan mutlu oluyorsa o oteki sahisi hic takmam.

Ya sanırım yakın arkadaşım benim karakterimi bildiğinden. O söylemeseydi ve ben olur olmaz bir şekilde denk gelip duysaydım, daha fazla sorun olurdu herhalde.

Yakin arkadaslar arasinsa boyle bilgiler paylasmayi sinsilik gormuyorum. Kankalik bunu gerektirir. Ama o kisi yakin arkadasiniz olsa o zaman gelmeyin ben kankamla takilacagim derdi samimi olmayan biri icin arkadasini satmazdi.

Yakın arkadaşınız olsa, siz arkadaşımın arkasından ne konuşuyorsunuz, alt tarafı iftar yapacaktık, niye hemen fitne fesat işlere giriştiniz diye tepki gösterir, o iftara gitmezdi. Yani ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum, sevdiğim insanları sahiplenirim, biri arkalarından konuşsa, ağızlarının payını alır. O yüzden sevmedim o yakın arkadaşı.

Ya sanırım yakın arkadaşım benim karakterimi bildiğinden. O söylemeseydi ve ben olur olmaz bir şekilde denk gelip duysaydım, daha fazla sorun olurdu herhalde.
Neden? Herkes sizi sevmek zorunda mı?

Uzun yıllardır samimi olan 2 tane kızın arkadaş grubuna takıldım ama ben sadece birini arayıp plan yapıyorum. Diğerini sevmiyor değilim ama samimi olduğum daha yakın geliyor. Kız da bunu biliyor ve bir kez bile alttan laf sokmadı.

Yakin arkadaslar arasinsa boyle bilgiler paylasmayi sinsilik gormuyorum. Kankalik bunu gerektirir. Ama o kisi yakin arkadasiniz olsa o zaman gelmeyin ben kankamla takilacagim derdi samimi olmayan biri icin arkadasini satmazdi.

ama diğer üçü zaten samimi ve yakınmış üçü iftar planı yapmış zaten..
des diğeri ile samimi değilmiş.
şimdi benim yakın arkadaşım diğer yakın arkadaşımdan hoşlanmıyorsa niye ilişkimi keseyim.
tek kişi ile mi samimi olmak lazım.
ille birini seçmek mi lazım..

Burada sevmek nalaka? Benden saklaması konusundan bahsettim. Üçünün birlikte bişiler yaptığını. Aynen herkes beni sevecek, sen de sevmek zorundasın mesela:?!,!:&/@&:&

Burada sevmek nalaka? Benden saklaması konusundan bahsettim. Üçünün birlikte bişiler yaptığını. Aynen herkes beni sevecek, sen de sevmek zorundasın mesela:?!,!:&/@&:&

saklamasına gerek yok ki.
konuşurken bizde x ve y ile iftar yaptık bugün yada dün neyse der geçebilirdi.
zaten planı sensiz yapmışlar ilk başta dahil değilsin ki mevzuya. evde olsun desi de çağıralım demiş dışarda olsa zaten çağırılmıyorsun.

Yakın görmüyor, sevmiyor ki çağırmak istememiş. Kendi aralarında farklı bir iletişimleri vardır. Bugün sizle iftara gitmek istemezler yarın aranızdan sadece ikiniz plan yaparsınız.
Arkadaşınız işgüzarlık yapmış ne derseniz deyin.

Tavır takınmaya gerek yok bence. O kişi sizi sevmemiş, aynı ortamda olmak istemediğini açıkça söylemiş, ki bana gario gelmedi. Arkadaşınız da ilk olarak onların planı olduğu için onları kovup sizi çağıramazdı :) Aynı zamanda ortamlarda sizin hakkınızda söylenenleri de sizden saklamadığı için "iyi arkadaşmış" yorumunu yaptım ben :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…