O kadar kotu denk geldi ki bu zamanlama. Mezun oldu beni unuttu diyebilir. Baska bir arkadasi icin ayni seyi soyluyor cunku.
Desin...
Benim en sevdiğim eski ev arkadaşım- birlikte şehir şehir gezdiğimiz kız sevgili edindikten sonra benimle konuşmaz olmuştu. Sebep de sevgilisi çok kiskancmis- gece WhatsAppa girdiğinde ya da aksam aradığında telefonu meşgul çalıyorsa kavga çıkartiyormus! (Gündüz arayamazdim işten güçten)
Sebebi görüyor musun? Hiç de ezik - salak bir kız değildir oysa...
Bir de bizim aramızda şehirler vardı, benim hayatıma aldığım insanlar, değişen çevre falan...ben de 'birini buldu , beni unutti' dedim,iletişimi kestik.
Aradan 2 bucuk yıl kadar geçti, bir sebepten yine konuştuk ki harika bir ortak nokta bulduk kendimize, tüm hızıyla tekrar başladı ilişkimiz, kaç kere ben gittim o geldi vs...şimdi onunla konuşmadığım bir gün yok- hayatıma o kadar hakim ki, sevgili günlük gibi :)
Yani arkadaşlar arasında bazen olur böyle uyiz olup araya zaman girmeler... Eğer aradaki bağ güçlüyse bir gün kaldığı yerden devam eder.
Benim annemin çocukluk arkadaşı var bir tane. İkisi de aynı dönemde hamile kalmış falan... Tam ölümüne kankalardi, çok defa birbirlerinin çocuklarına gözkulak oldular, birbirinin hastalığı zamanlarında evine gelip evi silen supuren- işten gelecek kocası için iki kap yemek yapan tipten bir dostluk. Ama sonralari bir sebepten birbirlerine uyuz olmuşlar, arada yanlış anlaşılmalar yalan laf taşıyanlar olmuş falan... Araya bir soğukluk girmiş onbeş yirmi yıl kadar merhaba-merhaba modunda kalmışlar.
Onca aradan sonra bir cenazede sanırım ,tekrar karşılaştılar yıllar önce, kucaklaşıp barıştılar. Şimdi hala yakın iki arkadaşlar ...
Yani diyeceğim o ki birbirinizin daha da çok kalbini kırmadan, dönülmez sözler etmeden ilişkinizi kesin. Dönerse senindir derler ya, yıllar sonra tekrar başlarsa ne ala, başlamazsa demek ki o kadar da sağlam dost değilmiş
Hem sizi dibe çeken, devamlı olumsuz yorumlarda bulunan bir arkadaş olacağına hiç olmasin daha iyi