Artık Anladım Ki Sen Benim için Her Şey İken Ben Senin için Bir Hiçim .....

Şiddet - hakaret - sevgi .... Olmuyor üçü yanyana

Eğer hayat şartlarından ve babasının kaybından doğan bir sıkıntısı varsa doktora gitsin

Ama böyle bir hayat arkadaşlığı olmaz, büyük konuşmayı sevmiyorum ama hayatımdaki adam elini kaldırsın bir daha yüzümü göremez. İnsan sevdiğine vurmaz, kıyamaz yok bunun bahanesi ...

Bu şartlar altında çocuk için uğraşma bence, olmuyorsa var bir hayır de, evliliğin sağlıklı değil. Çok üzücü bir durum, Allah yardımcın olsun ...

boyle bı adamla devam etmeye kararlımısın ?

Biliyorum ki ortak payda da anlaştığımız arkadaşlarım bile belki (hatta muhtemel) bu yazdıklarıma tepki verecek.

Her kadın anne olmak ister ve tabi ki kendi için ister, kimin için isteyecekti ki ? Annesi anneannesi olsun diye mi, kardeşi dayı olsun diye mi isteyecek ?

Tamam sevdiğin adamdan çocuk sahibi olmak çok romantik muhteşem birşey ama ya olmuyorsa ? Bir çocuk için 4*4 lük mutlu aile şart söylemine katılmadım katılmıyorum. Sağlıklı ayakları üzerinde duran bir anne, bir çocuğu yetiştirmek için yeterli.

Zamanında mutlu olan evlilik, bir süre sonra mutsuz olabiliyor. Mutlu evliliğe doğmuş çocuk bir süre sonra mutsuz evliliğin bireyi olabiliyor.

Burada kilit nokta kadın, kadın ayakları üzerinde duran, sağlıklı bir ruh haline sahipse. Mükemmel çocuk yetiştirebilir.

Eşimle çok iyi giden bir evliğimiz ve yavrumuz var, tabiki minik böceğimizi 4 gözle bekliyoruz. Ama ya mutlu olmasaydım eee o zaman anne olmayayım mı diyecektim ?

O yüzden arkadaşın evliliği nasıl olursa olsun eğer kendisinin bir işi, mesleği arkasında duracak bir ailesi varsa tabiki anne olmalı. Evliliği düzelmezse alır yavrusunu yeni bir hayata başlar. Öyle veya böyle ne olursa olsun çocuk annenindir.

Ve sana Elmayra'cığım asla o dediğin olmazdı , sen ayakları üzerinde duran çok sağlam bir insansın, emin ol ki asla acılarına acı katmaz, yavrunla yeni hayata başlardın.

Son düzenleme:
dıyosun ki çocuk ısteyen eşim..ama doktor gunu işe gıden yıne eşin.. istemese gıtmeyebılırdı dedın..kafam karıştı??

sen anlamışın zaten meseleyi konu başlığına bakılırsa,

Artık Anladım Ki Sen Benim için Her Şey İken Ben Senin için Bir Hiçim .....

şimdi yapman gereken ya susup oturmak, şikayet etmemek, hiç olmaya devam etmek ve herşeyinle birlikte kalmak.

ya da güçlü olup adamın bi tarafına tekmeyi basıp yeniden umutla hayata sarılmak.

artık sen seç hangisi olmak istediğini.

Anladığım kadarıyla eşiniz babasının yerini doldurmaya çalışmış ve bu sorumluluğun altında ezilmiş. İşi yorucu ve stresli ve sizden anlayış istiyor.
Siz yalnız kaldığınız için eşinizin ilgisini bekliyorsunuz. Derdinizi anlatmaya çalışınca kavga kaçınılmaz oluyor.
Dayak ve küfür olmasa uzlaşmanın bir yolu bulunabilir.
Bu şekilde evliği yürütmeniz çok zor.
Hayatınıza bu şekilde ne kadar devam edebilirsiniz ?
Sevgi bir yere kadar .

Canım yaşadıklarıma çok yakın şeyler anlatmışsın . evet yükü çok ağır ağır stres altında ve ayda 7-8 bin tl borç ödüyor normalde iidir ama öfke kontrolu yok bende çalışıyorum zaten kazancımda şükür iyi. şu an ona karşı sessizim bugun yarın konuşacağım enine boyuna .. ondan sonra ki tutmuna göre karar vereceğim .çok teşekkür ederim desteğin için .seninde herşey gönlünce olsun ...

Sizi üzmek istemiyorum ama esiniz sizi seviyor olsaydi sevdigi evlendigi kadindan bir cocuk evlat isterdi bunun icin her cabayi gösterirdi baskalarinin isine kosturmak yerine..

Sinel, belliki dolmuşsunuz bu yüzden yapmışsınız; keşke alkolluyken konuşmaya çalışmasaydınız.

Size şiddet uygularken, küfür ederken bile sıkıntınızı anlatmaya çalışmışsınız.
Oysa bu yaptığına şaşırıp, kırılıp, nasıl böyle yapabildiğini sormalıydınız.
Diğer anlatmak istediklerinizin hiçbir önemi kalmamalıydı.

Evliliğinizi devam ettirip ettirilmeyeceğini yalnızca siz biliyor ve görüyorsunuz fakat beklediğinizi ilgiyi bulabilmenin yolu malesef konuşmak değil.
Çünkü eşiniz bunu anlayabilecek kafada değil belliki. Bir süre susun, kendinize zaman ayırın.
Eşinize bu konuları asla açmayın.

Farklı hobiler edinin. Bu süre zarfında evliliğinizin devam edilir olup olmadığını kendiniz göreceksiniz.

seven adam eşine şiddet uygulamaz fiziken yada sözle,kıyamaz
tamam anne babalarımız da bızı hem çok seviyodu hem de zaman zaman şiddete başvuruyodu ama bu elin adamı,kanın değil, sonradan o senı, sen onu seçtin
ki artık anne babalar bile çocuklarına şiddet uygulayamıyo,yaptırımları var ve gerekçesi yok
bende şiddet dolu bi evde büyüdüm ve dozu her geçen gün daha çok arttı...

dırdır etme,katlan,içine at,sana karşı celallenmemesi için kendine yap en büyük stresi,dırdırı
sonra inşallah çok ıstediğin çocuğu yap,annelik duygunu tatmin et,içine attıklarına o çocuğu da ortak et,mutsuz bir anası,sorumsuz,şiddete meyilli bi babası oldun
mutlu mesut geçinin???????

bence önce şu şiddet olayını çözün,sorunları konuşarak halletmeye çalışın,çocuk için acele etmeyın ki bak vardır gerçekten her şer de bir hayır....
kendini önemse.senı gece uyurken seven adamdan değil 24 saat seven adamdam hayır gelir unutma.....BENCE tabi bunların hepsi.....

aynen dediğin gibi o benden bekliyor anlayış ben ondan bilmiyorum belki en yakınında ben olduğum için hep ertelenen ben oluyorum ama çok can sıkıcı.

dayak ve küfür herzaman olan bir şey değil . ilk defa oldu şiddet küfürde çok sinirli olduğu zaman ediyor . bu şekilde devam ederse illaki devam edemem.hakkımda hayırlısı diyorum hep .. teşekkür ederim ..

seni bilmem ama eşim benim boğazıma sarılsa ben korkarım o adamdan ,ister sevsin ister sevmesin konu benim canımı sokakta bulmamış olmam

Sevgılı Sınel, Allah hepimiz icin hayirlisini dusunur, belki cocugunuzun olmamasi su an sizin icin en hayirli olandir ve o yuzden olmuyordur. Daha da yeni evli sayilirsiniz. esinizle sorunlariniz bitmeden cocuk isine gecmeseniz sizin icin iyi olur diye dusunuyorum. Hakkinizda hayirlisini diliyorum.

Kızlar hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
çocuk mevzunu zaten eşimle aram düzelmezse yapamam ,çok istiyorum ama zaten tedavi ile olacak bir şey o yüzden aram düzelmezse çocuğumda olmayacak
ayrıca eşim fevri zamanlarında bağırarak tepkiler veriyor ve şiddet olayımız bu konuyu açtığım güne kadar yoktu. (kendisini savunmuyorum)
kafam bu aralar o kadar karışık ki yorucu tedaviler sonrasındaki gelen tartışmalardan ne düşünüp ne yapacağımı bilemiyorum
biraz sessiz kalacağım hem kendimi dinleyeceğim hem onu izleyeceğim
tartışma olmadğı zamanlarda kendisi melek .evde ki davranışları yardım etmeleri v.b.
eşin seni sevmiyor diyen arkadaşlar ,sevdiğini biliyorum bunu anlayabilirim,hissedebilirim .
eşimle konuşacağım derdimi anlatacağım ondan sonra verdiği ,tepki ve hareketlerine göre bir değerlendirme yapacağım
ben elimden geleni yapmış olacağım,sonrası na bakacağım açtığım konu gibi tekrar kötü bir olaylarla karşılaşırsam ondan sonra ayrılık kararı alacağım.
hakkımda hayırlısı olsun şimdilik verdiğim karar bu ve konuştuktan sonra da gelişmeleri size yazacağım

tekrardan hepinize teşekkür ederim

canımm bence asılama gununde olmadıqı ıyı olmus bıraz bebek konusunu ertele esının duzelmesını bekle belkı oda daralmıstır borc ustune kalınca yada aılesı baskı falan yapıyosa para konusunda hem aılesıne hem kendı evıne baakmak onu bunaltmıs olabılır sana kufur etmesı dövmesı bunlar yanlıs ıckı ıcmesıde senınle ılqılenmesını ıstemem cok normal her kadın bunu ıstıyo eve geldıqınde ustune qıtme bırak ne halı varsa gorsun onu umursamıyomus qıbı qozuk bırde bole dene onu bırakamıcaqmıs qıbı de qozukme quclu qozuk onun karsısında

kufur etmesı dovmesı bunları alıskanlık halınede getırır zamanla ben napsam ne etsemde benım yanmda olucaqını dusunuyo olabılır sakın kafada otur konus cekemıyorum artık bu davranısların benı senden soqutuyo falan de umarım duzelır yaa uzuldum senın adına dedıqım qıbı bebeq konusunu bence ertelemen en doqrusu

böyle bir durumda nasıl çocuk yapmayı düşünüyorsun?bence sakin ol herseyi düzene sokmaya çalış bir süre bekle eğer olmazsa kendi düşüncelerini devreye sokarsın...

Sevgili sinel. Başına gelenler için üzgün olduğumu belirtmek isterim öncelikle. Eşin seni seviyordur; sen öyle diyorsan öyledir. Ancak sen sen ol bir daha alkol aldıysa gidip bağırma; malum bilinç bulanıyor. Allah korusun geri dönülmez işler başına gelmesin. Adam önce bir ayılsın, o zaman tatlı dille, işve ile ne söylemek istiyorsan söylersin. Güzel sözün açmayacağı kapı çok azdır. Canın yanmış, küs kalırsın. Uzak durursun. Eşin de stres altındaysa ağız dalaşı etme; zira sana akıl yoluyla laf yetiştiremezse şiddet uygular.
Olayın tekrarı halinde -ki asla dilemem- bu adam düzelmeyecek demektir. Mantığını dinle.

bana kalirsa, senin yapacagin en önemli sey, simdilik cocuk konusunu kapat!
önce bi aranizdaki sorunlari cözün, sen bence bagirarak yada inat yaparak söylenme daha farkli bir dille söyle ne istedigini. Mesela yüz vermemek yerine git elinden tut deki bi saniye gelirmisin cek yatakodasina orda güzel güzel konus.. bak bu yaptigin dogru degildi beni cok kirdiin umarim hatanin farkindasindir senden özür bekliyorum..ve bi anlasma yapin..
o sana nereye gittigini söylesin, hesap vermek icin degil merak edersin allah korusun bisi olsa en azindan haberin olsun nereye gittiginden..
öyle söyle esine..
ondan sonrasindada kendine arkadas edin ve bi süre arkadaslarinla takil.. madem o takiliyo sende git arkadaslarinla gez toz.. yani onun yaptigini yapmaya calis..
eger ondan sonrada bi düzelme yoksa..

ozaman tek cözüm bi süreligine ayri kalmak... oda olmuyosa tamamen ayrilmak..
baskada aklima bisi gelmiyoo..

Son düzenleme:

Ah be canım :) Çok iyisin. Neden iyi niyetli insanlar hep böyle zor durumlarla karşılaşır bilmiyorum.
Ben de sevgi yok demiştim. Ama seni üzmek için değil inan ki. Sakın üzülme.
Sadece hani sevgi yok derkenden kastım, senin sevgi anlayışın onunkiyle uyuşmuyor olabilir. Sevdiğin birini düşün, kocanı düşün. Kalkıp boğazını sıkabilir miydin?
Eminim aldatsa bile bunu yapamazsın.
Ya da kalkıp o an, 2-3 tane de patlatabildin mi ? Hala derdini anlatmaya çalıştın.
Alkol filan. Aslında var ya... Alkollüyken bile insanın kafası ayaktadır. Algısı kapanır biraz ama yapısı değişmez.
Alkollü insanlar küfür etceği zaman ne der ? Ananı bilmemne der. Ana'm'ı demez. Yani algıdaki açıklığı göstermek için söylüyorum.
Yani demek istediğim o ki, umarım küçük bir hata olsun. Umarım üstünü örtüp eskisinden daha mutlu ol. İnşaaaaaallah bunu en az senin kadar isterim.

ADUNUL, çoğu konuda ortak nokta bulduğumuz için seni seviyorum.
Dediğin çok çok doğru. Anne çocuğu kendi için doğurur. Mesela, sağlam bir anne düşünelim başta baba yok.
Keşke bu çocukları doğurmasaydım der mi ? Bence demez. Diyen anne, anne olamamıştır , dediğin yapıda bir anne değildir çünkü.
Sana katılıyorum :) Ama şu sıra şiddet birinci kez bile yaşanmış olsa en azından 1 yıl daha beklemesi taraftarıyım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…