Artık bakire olmak utanilcak bı şey mi oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Endemik bitki onlar.
Bulan varsa bana da söylesin.
Zira şikayetçiyim bu çağda yaşamaktan.

Nasıl bir ortamınız var bilmiyorum ama bana çok itici geldi.Evli yada bemar olsun insanlarin cinsel haytalatini ulu orta anlatmalarını dogru bulmuyorum herkes herkesin herseyinu bilmek zorunda değil.anladığım kadarıyla kafa olarak uyuşmuyorsunuz o zaman uzaklaşın.

Erkekler daha sevgili bile olmadan nasıl sizin cinsel tercihinizi sorgulayıp bu konu da sizi yargılayabiliyor demekki bu insanlar size sırf cinsellik için yaklaşmışlar.Onlarin bırakmalarını sorun etmeniz gerçekten şaşırtıcı sizin direkt bırakmanız gerekir zaten.

Bu konuda özgüven kaybı yaşamanıza gerek yok sizin tercihlerinizden fikirlerinizden dolayı bırakacak kişi yolun basında gitsin daha iyi demek ki ortada duygu yok.

Herkesin hayatı kendine. Birincisi eğer arkadaşların bu konuda seni sorguluyorsa zaten onları elemelisin. İkincisi eğer bir erkek seni bu konuda sorguluyor ve bakire olduğun için gidiyorsa o duruma da şükretmelisin. Herkesle yatıp kalkan erkeklerin özellikle bakirelerde uzak durduğu, yarın bir gün başıma kalır uğraşırım vs gibi çirkin düşüncelere sahip olduğunu duymuştum birilerinden. Eğer böyle bir tercihte bulunduysan zaten diğerlerinin fikri senin tercihine olan bakış açını etkilememeli.

Ay ne bakirenin basi goge eriyor ne sevisenin. Duruma gore ikisinin de avantajlari ve dezavantajlari olabiliyor. Bu kadinin istegine hayat tarzina baglidir. Insanlar bayılır 3.kisilerin hayatina mudahale etmeye. Size yobaz diyenlerin oyle dusunmedigine eminim, akıllarınca kendi eksikliklerini, etrafa '(guya) modern' izlenimi vererek kapatmaya calisiyorlar. Aynisi, kadini sevistigi icin ahlaksiz belleyen kisiler icin de gecerli.

Flortlerinizin, cinsellige kapali oldugunuzu duyduklarinda uzaklaşması guzel bir sey. Yalan soyleyip iliskiye baslayip ilerleyen zamanlarda sizi zorlasa cok daha kotu, yorar boyleleri insani. Ayrica bazi kisiler yaşayacakları iliskilerde cinsellik arar, olabilir yani. O da onlarin kendi tercihidir. Siz, size saygi duyacak ve bunu gercekten sorun etmeyecek insanlarla tanisirsiniz umarim

Tabiki de değiştirmem fakat kimden hoslansam bu yüzden konuşma bitiyor.bu da gelecekteki olası ilişkilerimle ilgili bana ozguvensizlik veriyor.
Konusmayi cinselliğe ceken erkeklerin amacı hep aynidir sırf onlar istiyor diye yapmis olursaniz baska avlar aramaya devam ederler
Kendi secimleriniz size ait

Özgürce cinselliğini yaşayacak kadar modern, her sevgilim dediği ile cinsellik yaşamak istemeyip kendini en özeline saklamak isteyen kadına Kezban yaftası yapıştıracak kadar yobaz bir topluluk içindesiniz. Cinsellik elde edemeyince Kezban, edince de o.. diyorlar. İnsanların ne dediği hayat çizginizi belirlemesin. Onlar her şeyi derler çünkü.

konuyu sabote edicem ama sizin pilottan haber varmı.

Ben şu cinselliğin neden özel olduğu düşüncesinin yaygın olduğunu anlayamıyorum. İlk seferim özel olsun vs özellikle cinsellik yaşadıktan sonra saçma geliyor. Birçok kişiden duyduğum herkesin ilk seferini saçma sapan yaşadığı ve hiçbir şey anlamadığıydı. Bunu duyduktan sonra üzerine anlam yüklemekten vazgeçtim. Beklentilerini düşürünce normal geliyor. Arkadaşlarınız da bu yüzden anlamakta zorlanıyor olabilir. Bir de şu var ki yapılan araştırmalar insanların cinsellikte en verimli yıllarının 16-20 arası olduğunu gösteriyor. Erkeklerin 18’li yaşlardan sonra, önceki kadar sağlam ereksiyon olamadığı, kadınların 20’lerden itibaren kuruluk sorunları yaşadığı gözlenmiş. Yani tabular yüzünden aslında en güzel zamanları kaçırıyoruz. Evlilik yaşının da yükselmesiyle evlilik dışı cinselliğe daha sıcak bakmaya başladı insanlar.

Bulunduğunuz çevre ve insanların bakış açısı ile alakalı bir durum. Benim bulunduğum il ve insanların bakış açısı geleneklerden tamamen uzak, daha özgürlükçü bir topluluk. Yani tabi herkesin kendi seçimi ama benim içinde bulunduğum toplulukta “ben evliliği bekleyeceğim” dendiğinde insanlar şaşırır tıpkı toplumun diğer kesimlerinde evlilik dışı ilişki yaşanmasının tuhaf karşılandığı gibi. Bizde (sadece arkadaş çevresi değil ailemde de böyle) evlenmeden önce birlikte yaşanılır. Birazcık daha geleneklere yakın tarafta nişanlanılınca birlikte yaşanılır.

Görüşeceğiniz erkekler bu kararınıza saygı duymak durumunda. Siz konusu ilk açıldığında bu kararınızı belirttiğinizde terk edecek insan da etsin zaten, üzülmeyin. Cinsellik yaşamak kimseyi iyi ya da kötü yapmaz. Cinsellik yaşama beklentisi olması da kimseyi iyi niyetli ya da kötü niyetli yapmaz. Bu konudaki görüşler aslında basit bir şey. İnsanların buna saygı duyması gerekiyor sizin de cinsellik beklentisi olan insanlara saygı duymanız, birbirinize uygun olmadığınızı karşılıklı kabullenip yollarınıza devam etmeniz gerekiyor sadece.

bence siz cok yanlis kisilerle takiliyorsunuz.
Elbette insan sevgilisinden/flortunden beklentisini soyler, cinsellik istiyorsa bunu belirtmesi de cok normaldir, ama hayir cevabini aldiktan sonra cirkinlesiyorsa o adamin karakteri bozuktur, ne demek namuslu rolu mu oynuyorsun, pis herif.

Tipik üniversite hayatı... sana bişey olsa hamile kalsan diyelim ki oldu ya işte o atıp tutan arkadaşlarının biri bile yanında durmaz. Kimseye güvenme hele sana hem böyle açık saçık giyiniyorsun hem de namuslu mu takılıyorsun diye düşünen kişilerden de uzak dur. Namus sadece kıyafetle olsaydı.. Neyse. Kendini kullandırmak istememen çok güzel birşey bunu kimse elinden alamasın.

Bence çevrenizi değiştirin. Özgürlük, ilericilik demek cinsellik demek değil, bir kadının kendi bedeni üzerinde özgürce karar verebilecek olmasıdır. İsterseniz ölene kadar bakire kalırsınız, kime ne? Aleme kuku borcunuz mu var? Ellerindeki tek vasıf o heralde bı kendileei doğru yapıyor. Lise yıllarından beri bakire değilim, hiç pişman olmadım, gayet de aktiftim. Ama bı kişiye bile hatırlamıyorum "ayyy bakire misin" dediğimi. Bu arada bakire olmasaydiniz da her sevgili olduğunuz erkekle yatmak zorunda olmayacaktıniz, size, bedeninize, tercihlerinize saygı duymayan insanlarla birlikte olmayın zaten. Hele ki açık saçık giyinip namuslu rolü mu oynuyosun diyen hanzolarla asla

Bence arkadaşlarınız evlenmeden önce ilişki yaşadıkları için pişman sizin de aynı hataya düşmenizi istiyorlar. Yazdıklarınızı okuyunca kendi üniversite yıllarını, arkadaşlarımı hatırladım. Benim de dini inancım yoktur, ailemden ayrı yurtdışında da kaldım ama beni et parçası olarak gören biriyle ilişki yaşamayı düşünmedim. Evlilik öncesi ilişkiye karşı olmadığımı söylerdim, muhafazakar arkadaşlarımda beni eleştirirdi ama benden önce günibirlik ilişki yaşayıp 1.sınıfta bekaretlerini kaybettiler. Kimi kürtaj oldu. Kimi ilk sevgilisiyle evlendi, kimi de mezun olmaya yakın sevgilisinden ayrılınca kızlık zarını diktirmek istedi. Akıllı insan başkasının özel hayatına karışmaz zaten. Arkadaşım Almanya'da 30 yaşında o birisiyle beraber olmadı. Kendisini böyle rahat hissediyor.

Yani utanılacak kötü bir şey değil tabi ki. Ama zaman ve dünya ilerledikçe eski geleneklerden gelen evlenmeden önce asla beraber olmamak gibi davranış biçimleri azalıyor. İnançlı insanların sayısı ve dinin insanların günlük hayatı üzerindeki etkisi de azaldıkça insanlar bakireliği çok önemsemeyen bir hale geldi doğal olarak. Çünkü eğer inancınız size engel olmuyorsa, evliliğe kadar beklemek için fazla bir sebep kalmıyor. Cinsel ilişki bir anda ilk yaptığınızda mükemmeli yakaladığınız bir şey veya sadece evlendikten sonda ihtiyaç duyulan bir şey değil. Hayatı boyunca hiç evlenmeyen insanlar o zaman hiç cinsellik yaşayamazdı.
Ben bir kadın olarak sevgilim evlilikten önce cinsel ilişkiye karşı çıksaydı onla beraber olmazdım. Ama siz erkekleri kaybetme korkusuyla istemediğiniz huzursuz olacağınız şeyler yapmaya çalışmayın. Bence neden inançlı olmamanıza rağmen buna karşı olduğunuzu düşünün ve bunu çözmeye çalışın.

Amaçları cinsellik gibi düşünmemelisiniz. Sonuçta romantik bir ilişki ile arkadaşlık ilişkisinin tek farkı aradaki cinsellik. Bunun miktarı tabi ki tarafları ilgilendirir. Kimse sizi cinsel ilişkiye zorlamamalı veya kimse sizi bırakmasın diye ilişki yaşamamalısınız. Ama erkekler de artık karşılarında cinselliğe onlar gibi meraklı,ilgili ve istekli kadınlar bekliyorlar.

Sevişince kimse çağ atlamıyor. Çevreniz çok sığ. Şöyle sevişiyorum böyle özgürüm diyenleri hiç ciddiye almayın. Kimseye bir şey kanıtlamaya ihtiyacınız yok. Siz ne istiyorsunuz önemli olan o. Ama ilk aşamada sözü cinselliğe getiren erkek de erkeğin kezbanıdır modern falan olduğunu sanmasın kendisinin.

Son düzenleme:
aferin sana kımseye aldırıs etme bekle

İnandığınız şeye inanmayan insanlara gereksiz tavsiyeler verdiğiniz için tepki görüyorsunuz. Herkes müslüman değil. Bu ülkede bolca ateist,deist,agnostik var. Siz azaba yürüyorsunuz diyorsunuz ben o azabı yaratacak bir tanrı olduğuna inanmıyorum ortada. Ayrıca müslüman olan da zaten zinanın haram olduğunu biliyordur, yine de yapıyorsa sizin tekrar bak zina haram ha demenize gerek yok. Günahı da ona sevabı da ona.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…