Köpek yerine eşinden kurtul bence
Adam resmen sadece bebeği yapım aşamasında, o da zevkli bir iş diye bir işin ucundan tutmus. Böyle sorumsuz adam ne köpek sahibi olabilir, ne de çocuğuna baba olabilir.
Konuya gelince,teras büyük de olsa teras terastir. Yerleri beton, üstü açık, Ocak subat soğuğunda buz gibi , evden soyutlanmış bir şekilde yaşayacağı bir alan. Yani vicdan nasıl el verir köpeği burada birakmaya? Eve alışmış köpeğin yeri evidir. Benim kedim kapali kapı görünce bile girmek için çırpınıyor,kapıyı açtığımızda şöyle bakıp cikiyor. Deli oluyor kapıyı kapatıp onu dişladigimizda. Kaldı ki köpek (ben bir kediseverim ama kesinlikle köpeklerin daha duygusal ve sahibine-yuvasina bağlı olduğunu düşünüyorum)
Onu bu soğukta balkona atmak hiç akıl karı degil.
Ben olsam bir çözüm olarak apartmandan aklı basinda bir ergenle falan anlaşırdim, ya da ev kadını bir komşuyla. Haftada elli lira versem günde iki kere çise çıkartır misin diye. Sonuçta hayvanlari seven de biriyse eline mi yapısır, çıkartabilir. Hatta bu karantinada insanlar eşinin dostunun kopegini gezdiriyor,sokağa çıkabilmek için:) ogrenciyken biri bana söylese kesin kabul edeceğim bir teklif olurdu...
Zaten bebeğiniz biraz büyüyünce o köpeği,köpek onu oyalar. Her şey daha kolay olur. Ama teras meras düşünmeyin lütfen.
Çok çok terasin bir kısmına toprak atın, birkaç çiçek,çim falan...hayvanı çise oraya çıkartın diyececim ama kopek de işeyecegi yeri kendi seçmek ister herhalde, bilemedim