Artık benim için sorun olmaya başladı

Köpeği eve hapsetmeye hakkı yok eşiniz düzenli olarak dışarı çıkartacak bu iki iki daha dört, net. Kucağınızda bebekle siz her zaman köpeği dolaştıramayabilirsiniz. Bunun haricinde köpeğin bazı odalara girmesini engelleyebilirsiniz ve bebeğinize bu odalarda oynatabilirsiniz.

beklemeyin edinizden yapsin diye. verin parasini yaptirin. madem kendisi yapmiyor, finanse etsin. temizlige biri gelsin, kopegi yuruyuse cikarsin her sabah, birini de tutun terasi istediginiz gibi duzenlesin.
Terasta köpek mi yaşar allah aşkına tavuk mu bu ? Teras yazıp durmayın cinlerim tepeme çıkıyor

Köpeği eve hapsetmeye hakkı yok eşiniz düzenli olarak dışarı çıkartacak bu iki iki daha dört, net. Kucağınızda bebekle siz her zaman köpeği dolaştıramayabilirsiniz. Bunun haricinde köpeğin bazı odalara girmesini engelleyebilirsiniz ve bebeğinize bu odalarda oynatabilirsiniz.
Evet 1aydır düzensizleşmeye başladı. Malesef klima kullanıyoruz
Terasta köpek mi yaşar allah aşkına tavuk mu bu ? Teras yazıp durmayın cinlerim tepeme çıkıyor
ya siz teras denince nasıl bişey geliyor aklınıza acaba??

Hanımefendi ben yuvamızdan gitsin demedim. Terasımız var kocaman oraya güzel bi yer yapabilir elinden de geliyor öyle şeyler. Hiç değilse ben de çıkar oynarım onunla da niyetim de birine vermek yok yani

terasa koyacaksınız öyle mi...
terasa bebeğinizi koyar mısınız?
evcil hayvan evlat oluyor seven insana, herkese komik gelse de evcil anneleri anlar bunu.
sahip olmak başka, evlat gibi sevmek başka.
çok çok yazık.

Teras belki kış bahçesi gibi bi yer olabilir kapalı sakin soğuk olmayan bir yer gibi evin bi odası şeklinde. Öyleyse bakılabilir açık alansa tabiki olmaz. Benim fikrim tabi

Teras belki kış bahçesi gibi bi yer olabilir kapalı sakin soğuk olmayan bir yer gibi evin bi odası şeklinde. Öyleyse bakılabilir açık alansa tabiki olmaz. Benim fikrim tabi
Hanfendi neden köpeği kapalı alana kapatılmasını savunuyorsunuz tavuk mu bu ya !

ya siz teras denince nasıl bişey geliyor aklınıza acaba??
Teras diyince teras aklıma geliyor ??? Ev sıcaklığının olmadığı 24 saat etrafında insanların olmadığı yer aklıma geliyor ?

Hanfendi neden köpeği kapalı alana kapatılmasını savunuyorsunuz tavuk mu bu ya !
Niye tavuk da bi can duyar kasarken yanlı olmayın tavuk da gezmeli hatta gezmeli ki sağlıklı yumurtlasın. Benim bahsettiğim kapatılması değil zaten yatağının orada olması gibi. Konu sahibinin ne dediğini okumadım ben sizin yazdığınıza yazdım.
Bu arada ünlemli konuşmak sizi haklı kılmaz.

Eşinizin hayvancağıza yaşattığının hesabını allah öyle bir sorar ki tüm işleriniz tepetaklak olur. Çok inanıyorum ki onlar bizim sınavımız. Böyle insanlar keşke heves edip de can sahiplenmeye kalkmasa.

gerçekten ben de inanıyorum ve böyle olması gerektiğine de inanıyorum. iyi ki sahipsizlerin de bir sahibi olan bir evrendeyiz.

Köpek yerine eşinden kurtul bence
Adam resmen sadece bebeği yapım aşamasında, o da zevkli bir iş diye bir işin ucundan tutmus. Böyle sorumsuz adam ne köpek sahibi olabilir, ne de çocuğuna baba olabilir.
Konuya gelince,teras büyük de olsa teras terastir. Yerleri beton, üstü açık, Ocak subat soğuğunda buz gibi , evden soyutlanmış bir şekilde yaşayacağı bir alan. Yani vicdan nasıl el verir köpeği burada birakmaya? Eve alışmış köpeğin yeri evidir. Benim kedim kapali kapı görünce bile girmek için çırpınıyor,kapıyı açtığımızda şöyle bakıp cikiyor. Deli oluyor kapıyı kapatıp onu dişladigimizda. Kaldı ki köpek (ben bir kediseverim ama kesinlikle köpeklerin daha duygusal ve sahibine-yuvasina bağlı olduğunu düşünüyorum)
Onu bu soğukta balkona atmak hiç akıl karı degil.
Ben olsam bir çözüm olarak apartmandan aklı basinda bir ergenle falan anlaşırdim, ya da ev kadını bir komşuyla. Haftada elli lira versem günde iki kere çise çıkartır misin diye. Sonuçta hayvanlari seven de biriyse eline mi yapısır, çıkartabilir. Hatta bu karantinada insanlar eşinin dostunun kopegini gezdiriyor,sokağa çıkabilmek için:) ogrenciyken biri bana söylese kesin kabul edeceğim bir teklif olurdu...
Zaten bebeğiniz biraz büyüyünce o köpeği,köpek onu oyalar. Her şey daha kolay olur. Ama teras meras düşünmeyin lütfen.
Çok çok terasin bir kısmına toprak atın, birkaç çiçek,çim falan...hayvanı çise oraya çıkartın diyececim ama kopek de işeyecegi yeri kendi seçmek ister herhalde, bilemedim

Mesela bu klimalı odada bebekle oynayın köpek bu odaya giremesin. Mümkün olsa ben de benimkileri mutfağa sokmayacağım ama maalesef kediler köpekler kadar anlayışlı ve söz dinler olmuyor. Yine de mutfakta yemek yaparken kapıyı kapatıyorum ne yapayım bari o zamanlar gelmesinler. (Kendimize ait bahçemiz var terastan daha konforlu olacağı halde kedilerimiz için asla bahçe seçeneğini düşünmedik, hem bizden ayrı hem soğuk hava koşullarında bırakamayız) Bence de teras seçeneği birazcık vicdansızlık oluyor yani terastan kastınız çatı katındaki büyük balkonsa.

Mesela bu klimalı odada bebekle oynayın köpek bu odaya giremesin. Mümkün olsa ben de benimkileri mutfağa sokmayacağım ama maalesef kediler köpekler kadar anlayışlı ve söz dinler olmuyor. Yine de mutfakta yemek yaparken kapıyı kapatıyorum ne yapayım bari o zamanlar gelmesinler. (Kendimize ait bahçemiz var terastan daha konforlu olacağı halde kedilerimiz için asla bahçe seçeneğini düşünmedik, hem bizden ayrı hem soğuk hava koşullarında bırakamayız) Bence de teras seçeneği birazcık vicdansızlık oluyor yani terastan kastınız çatı katındaki büyük balkonsa.
Büyük bi yer kapalı yani soğuk almaz yazın full oradayız biz yani sürekli kullandığımız yer. Ben teras diyip de yanlış bi anlatım yaptım galiba. Koltuk var masa var yani kışlıklarım oradadır sürekli girip çıktığım bir yer

Ben olsam bir çözüm olarak apartmandan aklı basinda bir ergenle falan anlaşırdim, ya da ev kadını bir komşuyla. Haftada elli lira versem günde iki kere çise çıkartır misin diye. Sonuçta hayvanlari seven de biriyse eline mi yapısır, çıkartabilir. Hatta bu karantinada insanlar eşinin dostunun kopegini gezdiriyor,sokağa çıkabilmek için:) ogrenciyken biri bana söylese kesin kabul edeceğim bir teklif olurdu...
Bu hakikaten çok iyi bir fikir umarım konu sahibinin böyle bir imkanı vardır.

Büyük bi yer kapalı yani soğuk almaz yazın full oradayız biz yani sürekli kullandığımız yer. Ben teras diyip de yanlış bi anlatım yaptım galiba. Koltuk var masa var yani kışlıklarım oradadır sürekli girip çıktığım bir yer
Ama yine de bu alana da çiş yapamaz ki mobilyalar varsa bu sefer burası kokacak ve kullanılmaz hale gelecek. Bu odaya da koysanız (Artık oda kabul ediyorum ben orayı ) yine tuvalete çıkarmak gerekecek, onu geçtim köpeklerin egzersiz ihtiyaçları var tuvalet meselesini görmezden gelsek bile ihtiyaçtan dolayı yine gezdirilmeleri gerekiyor. Bu fotoğraftaki şirin köpek mi bahsi geçen :) Çok da tatlıymış yavrum <3

Ama yine de bu alana da çiş yapamaz ki mobilyalar varsa bu sefer burası kokacak ve kullanılmaz hale gelecek. Bu odaya da koysanız (Artık oda kabul ediyorum ben orayı ) yine tuvalete çıkarmak gerekecek, onu geçtim köpeklerin egzersiz ihtiyaçları var tuvalet meselesini görmezden gelsek bile ihtiyaçtan dolayı yine gezdirilmeleri gerekiyor. Bu fotoğraftaki şirin köpek mi bahsi geçen :) Çok da tatlıymış yavrum <3
Orası hiç değilse camlı kapalı camı açarım alırım içeri yani ben hiç içeri almayayım soğukta donsun üşüsün demişim gibi anlayamadım yani ben de yoruldum artık herşeye yetişmekten

Hiçbir işe yaramayan adamı alıp koca yapmışsınız, üstüne bir de baba yapmışsınız. Terasa atılması gereken kocanızken olan köpeğe oluyor.
İstediği kadar kapalı, sıcak, geniş olsun; hayvancağız 1 göz yerde birilerinin lütfedip kendisiyle ilgilenmesini mi bekleyecek bütün gün?

Zaten eve yeni bir birey gelmiş, hayvanın bütün düzeni değişmiş, tuvalete bile çıkarılmıyor. Bir de terasa atalım da psikolojisini iyice bozalım mı dediniz?
Yarın bir gün de "bu köpek çok saldırganlaştı, çocuğu da kabullenmedi zarar verebilir" deyip komple terk edersiniz artık.

Eşiniz sorumluluklarını bilmiyorsa bedel ödemesi gereken o.
Siz köpeği terasa kapatınca bir şey değişmeyecek. Eşiniz bir ömür yayılmaya devam edecek, siz de kendinizi paralamaya devam edeceksiniz.

Herkese iyi akşamlar. 4aylık bebeğim var ve evimizde köpeğimiz var. Konu şöyle ki zaten sabahtan akşama kadar yoruluyorum bebekle ilglen ortalığı toparla yemek yap köpek olduğu için her gün sil süpür. Bebek de artık kendini döndürmeye başladı koltukta durmuyor beşikte durmuyor ana kucağında durmuyor gün içinde. Başında olmam lazım. Benim sorumsuz eşim düzenli olarak dışarı çıkarmayı bıraktığı için artık eve işemeye ve kaka yapmaya başladı. Misafir odasındaki yatağa işemiş halen yıkamaya vericek. Halılar yıkamaya gitti. Bebeği yere koysam her yer tüy. Akşam gelir bebekle ilgilenir diyorum yok. Köpeğin suyunu ver unuttum mamasını ver unuttum diyip onun da yükü ben de. Misafir odası kokuyor artık leşş. İnsan gibi söylüyorum terasımız var oraya yap yer orada dursun cocuk durmuyor artık dönmek istiyor bişeyler yapmak istiyor yani. Sil süpür iki dakka sonra yine aynı. Her gün aynı muhabbetler. Artık yorgunluktan ölüyorum çiş temizle kaka temizle bebekle ilgilen yemek yap totomu bi emzirirken yere koyuyorum. Anlamıyor beni tamam yapcam diyor halen yapcak. Bi cinnet geçirtcek artık bana ikisinide kapı önüne koyucam. Köpeğimi de seviyorum onun da bi suçu yok yani hayvan napsın çiş kaka tutmaktan nereye kadar tutsun. Akşamdan akşama cıkarıyor. Napayım ben artık yorgunluktan ölüp bitiyorum hiç umru değil adamın çekip vurasım geliyor artık
Evin tuvaletinl kilitleyin 3 gün bakalım siz ve insanlık dışı kocanız nereye yapıyorsunuz? Hayvanın zerre suçu yok. Nasıl üzüldüm haline. Alan siz, bakamayan siz. Kapıya koyacağım diyen de siz. Bakmayan da kocanız. Bir yardımcı alacaksınız o zaman. Zavallının günahı ne?

Back
X