Artık benim için sorun olmaya başladı

Canım bizimde terasımız var kapalı iç duvarları tahta yaptırıldı ama şu havada yukarı çıkmıyoruz afedersiniz totom donuyor orada köpek nasıl kalsın ki
Bizimki dubleks şeklinde değil. Çift daire üzerine teraslı tek daire. Balkonu kocaman bir teras. Isıtma sistemi, yalıtımı,izolasyonu yoksa tabi ki soğuk olur ve kalınmaz😕 Bir de bizim apartmanın yalıtımı çok iyi bizzat kendimiz yaptık aile apartmanımız. Güney cephe ve biz doğalgaz bile yakmıyoruz doğru dürüst. Kışın toplasak birkaç hafta yakıyoruzdur. Tabi teras çok daha soğuk oluyor. Ama ısıtma sistemi, dekorasyon, ışıklandırma derken halletmişler çok beğendim, pahalıya patlasa da değer bence. Bu tarz bir yer sağlayabilecekse o hayvancağıza olur;ama aksi hâlde tabi ki olmaz. Ben gördüm örneğini o yüzden fikir belirtmek istedim sadece.

Aynı dediğiniz gibi, soylenileceklerin hepsini söylediniz. Ben de aynı sizin gibiyim. Bizim çocukluğumuz böyle geçti. Çok şükür bahçeli evimiz vardı, babam hep akşamlari, hep bahçenin kapısını açık bırakırdı, yardıma ihtiyacı olan gelsin, terasa otursun veya yatsın diye. Bir sabah kalktığımızda, bir tavuk bulduk bahçemizde, ismini Ayşe koyduk, kışın içeriye sobanın yanına alırdık, üşümesin hayvan diye, sonra bir sabah baktık küçücük bir kuzu yavrusu bahçemizde, ismini pamuk koyduk ve biberonla besledi, eşek gibi oldu kerata büyüyünce, bir sabah yine bir tavuk bulduk, onu Fatma koyduk ismini, o da kaldı bizde, bir sabah yine bir eşek gelmiş, hayvanı yaşlı diye yüzde yüz bir ağaca bağlamışlar ölsün diye. Boynunda ip vardı, herhalde çeke çeke koparmış. Onu da nasreddin koyduk ismini ve o da kaldı bizde. Daha tavşanlar, bir kaz, kedileri ve köpekleri hiç saymıyorum. Evin arka bahçesinde, babam yaralanmış kuşlar icin çok büyük kafes yapmıştı, önce yaralarıni tedavi ederdi, sonra duzelesiye kadar kafeste, düzelince özgürlüğüne dışarı. Ben böyle saygılı ve kalbi sevgi ve merhamet dolu anne babayla büyüdüm. Babam işten gelirdi akşam, önce bizi 3 kızdık, öperdi, sonra koyunu sırtına alırdı, ağacın üstündeki veya asmanin üstündeki taze yaprakları yesin diye. Komşular bizi enayi gibi görürdü. Kediler köpekler kışın soğuklarda, hepsi içeride uyurdu. Ne bitlendik, ne pirelendik ne de mikrop kaptık. 3 tane torun sahibiyim, yaşımı baya aldım, ne zaman son defa doktora gittim bilmiyorum. Hayvanlar esasinda en iyi psikologlar. İnsanın ruhunu, vücudunu sağlıklı tutan melekler.
ya ne kadar güzel bir ailede büyümüşsünüz bayıldım. yazmadan edemedim :KK200:

Eşim çok istiyordu 2018den beri bizimle

eşinizin hevesi kaçmış anlaşılan!!

hanımefendi yazıktır can onlar can! onlar da evlat!

ne demek hayvanı terasa atmak yahu??? bakamayacaksanız almasaydınız! çocuk planlamak bir anda aklınıza gelmedi herhalde!

benim de tüylü bir dostum var, tüyü kopsa canım acıyor,mis gibi kokluyorum evladımı, sevildiğini anlıyor hayvan..

öyle eve alıp sonra bakamayınca hayvanın tüm düzenini değiştirip psikolojisini bozmaya hakkınız yok! inanın onların da bir psikolojisi var, duyguları var.

ah yavrum içim gitti,keşke hayvan sahiplendirmeden önce bir test falan yapılsa ya! hevesi kaçınca hayvanı boş vermeyecek insanlar hayvan sahiplense sadece!

Köpeğe çok üzüldüm. Evinizin tuvalet banyosunu kilitleyin eşiniz de sabahtan akşama kadar çişini kakasını tutsun görsün üçü beşi. Hayvan kim bilir ne acı çekiyordur tutmaya çalıştıkça. Bence sahiplendirin köpekçiğe yazık belli ki bakım rutinini yerine getiremiyorsunuz sefil olmasın hayvan. Eşinize de verin eline kovayı bezi yapsın. Yada onu o misafir odasına kapatın sabaha kadar koklasın leşi. Hayır yani insanın midesi bulanır o kokudan hiç mi rahatsız olmuyor pes. O koku sinerse odaya çıkarmak zor olur bence bekletmeden yıkatın.
hay yazan elleriniz dert görmesin!

çok tatlı yazmışsınız bir yandan da gülmeden edemedim, o kadar haklısınız ki...

sinirim sayenizde yatıştı biraz, resmen hislerime tercüman olmuşsunuz :KK200:

eşinizin hevesi kaçmış anlaşılan!!

hanımefendi yazıktır can onlar can! onlar da evlat!

ne demek hayvanı terasa atmak yahu??? bakamayacaksanız almasaydınız! çocuk planlamak bir anda aklınıza gelmedi herhalde!

benim de tüylü bir dostum var, tüyü kopsa canım acıyor,mis gibi kokluyorum evladımı, sevildiğini anlıyor hayvan..

öyle eve alıp sonra bakamayınca hayvanın tüm düzenini değiştirip psikolojisini bozmaya hakkınız yok! inanın onların da bir psikolojisi var, duyguları var.

ah yavrum içim gitti,keşke hayvan sahiplendirmeden önce bir test falan yapılsa ya! hevesi kaçınca hayvanı boş vermeyecek insanlar hayvan sahiplense sadece!
sevildiğini anlamaz olurlar mı.. onlarda en az bizim kadar bize bağlanıyorlar..:KK200:
kedim uyusa bile oda değiştirdiğimde koşa koşa geliyor bırakın terasa bırakmayı hiç bir odanın kapısını dahi kapatmıyorum
içim el vermiyor

Bizimki dubleks şeklinde değil. Çift daire üzerine teraslı tek daire. Balkonu kocaman bir teras. Isıtma sistemi, yalıtımı,izolasyonu yoksa tabi ki soğuk olur ve kalınmaz😕 Bir de bizim apartmanın yalıtımı çok iyi bizzat kendimiz yaptık aile apartmanımız. Güney cephe ve biz doğalgaz bile yakmıyoruz doğru dürüst. Kışın toplasak birkaç hafta yakıyoruzdur. Tabi teras çok daha soğuk oluyor. Ama ısıtma sistemi, dekorasyon, ışıklandırma derken halletmişler çok beğendim, pahalıya patlasa da değer bence. Bu tarz bir yer sağlayabilecekse o hayvancağıza olur;ama aksi hâlde tabi ki olmaz. Ben gördüm örneğini o yüzden fikir belirtmek istedim sadece.
Her şeyı yapıldı kuzu 100 bın harcandı gerısını sen düşün ama ılla ki soğuk oluyor. 10. kat belki ondandır bılemıyorum

sevildiğini anlamaz olurlar mı.. onlarda en az bizim kadar bize bağlanıyorlar..:KK200:
kedim uyusa bile oda değiştirdiğimde koşa koşa geliyor bırakın terasa bırakmayı hiç bir odanın kapısını dahi kapatmıyorum
içim el vermiyor
oy kurban olurum ben onu verene :KK200:

vallahi evlat sevgisi gibi bir şey, yani insanın alıp içine sokası geliyor onları.. :)

hay yazan elleriniz dert görmesin!

çok tatlı yazmışsınız bir yandan da gülmeden edemedim, o kadar haklısınız ki...

sinirim sayenizde yatıştı biraz, resmen hislerime tercüman olmuşsunuz :KK200:
Köpeğin tuvaletini tutamaması meselesini ben kendim yaşadım yani tuvalet bulamadım ve gerçekten tutmak zorunda kalıp olur olmadık yerde koyverince ben düşünüyorum bu kadar acı çektim o yavru nasıl çekmesin...

Hislerimizin karşılıklı olması çok güzel canlarımızı sevelim bakma sorumluluğu ağır bunu kaldıramayacak olan hiç sahiplenmesin hayvancağızın duyguları ile oynanmamış olur en azından.

Benimde 2 kuşum var. Biri tüy hastası. Bildiginiz nerdeyse hıc tüyü yok. O kadar cok seviyorum ki. Eşim bır yerlerini de yırtsa o hayvanlar bu evden gidemez. Aşırı seviyorum. Kesınlıkle sınavımız.

Oyyy o kadar tatlı oluyorlar ki kıyamam ona iyi ki siz sahiplenmişsiniz ne mutlu bu kadar sevgi dolu bir annesi var... benim de bir köpeğim üç kedim bir de muhabbet kuşum var. Çok isterim yolum bana ihtiyacı olan tüy hastası bir kuşla kesişsin, allah karşıma çıkarıyorsa arkamı dönüp hayatıma devam edemeyeceğimi bildiği içindir konuya biraz da böyle yaklaştım hep... hepsi benim bebeklerim biraz durgun olsalar kafamda onlarca soru oluşuyor değil ki ihtiyacını gidermesini saatlerce ertelemek tuvaletini kaçırmasına sebep olmak :( Böyle konuları görünce çok üzülüyorum allah hayvanlarla birlikte yaşayan insanların kalplerine merhamet versin.

Oyyy o kadar tatlı oluyorlar ki kıyamam ona iyi ki siz sahiplenmişsiniz ne mutlu bu kadar sevgi dolu bir annesi var... benim de bir köpeğim üç kedim bir de muhabbet kuşum var. Çok isterim yolum bana ihtiyacı olan tüy hastası bir kuşla kesişsin, allah karşıma çıkarıyorsa arkamı dönüp hayatıma devam edemeyeceğimi bildiği içindir konuya biraz da böyle yaklaştım hep... hepsi benim bebeklerim biraz durgun olsalar kafamda onlarca soru oluşuyor değil ki ihtiyacını gidermesini saatlerce ertelemek tuvaletini kaçırmasına sebep olmak :KK43: Böyle konuları görünce çok üzülüyorum allah hayvanlarla birlikte yaşayan insanların kalplerine merhamet versin.
Bir de böyle tüy hastası olan kuşlar falan hep bana denk geliyordu. Sokakta yaralı guvercın buldum aldım, ayagı kırık yanlıs kaynamıs papagan aldım, baska tüy hastası kusum vardı onu aldım. Allah hep karsıma cıkarıyor böyle hayvanları. Hayvanları aşırı seviyorum. Keske herkes sevse. Büyük konusmuyorum ama ılerde cocugum olursa bıle cocuguma kuslarım kesınlıkle oyuncak yapmıycam. Onlarda benim cocugum gıbı. Eşim kusları kıskanıyor. Onları daha cok sevıyon dıyo🤣

Herkese iyi akşamlar. 4aylık bebeğim var ve evimizde köpeğimiz var. Konu şöyle ki zaten sabahtan akşama kadar yoruluyorum bebekle ilglen ortalığı toparla yemek yap köpek olduğu için her gün sil süpür. Bebek de artık kendini döndürmeye başladı koltukta durmuyor beşikte durmuyor ana kucağında durmuyor gün içinde. Başında olmam lazım. Benim sorumsuz eşim düzenli olarak dışarı çıkarmayı bıraktığı için artık eve işemeye ve kaka yapmaya başladı. Misafir odasındaki yatağa işemiş halen yıkamaya vericek. Halılar yıkamaya gitti. Bebeği yere koysam her yer tüy. Akşam gelir bebekle ilgilenir diyorum yok. Köpeğin suyunu ver unuttum mamasını ver unuttum diyip onun da yükü ben de. Misafir odası kokuyor artık leşş. İnsan gibi söylüyorum terasımız var oraya yap yer orada dursun cocuk durmuyor artık dönmek istiyor bişeyler yapmak istiyor yani. Sil süpür iki dakka sonra yine aynı. Her gün aynı muhabbetler. Artık yorgunluktan ölüyorum çiş temizle kaka temizle bebekle ilgilen yemek yap totomu bi emzirirken yere koyuyorum. Anlamıyor beni tamam yapcam diyor halen yapcak. Bi cinnet geçirtcek artık bana ikisinide kapı önüne koyucam. Köpeğimi de seviyorum onun da bi suçu yok yani hayvan napsın çiş kaka tutmaktan nereye kadar tutsun. Akşamdan akşama cıkarıyor. Napayım ben artık yorgunluktan ölüp bitiyorum hiç umru değil adamın çekip vurasım geliyor artık
Bu sorunun bence tek çözümü eşinizi biraz sorumluluk almaya zorlamak.. Bu nasıl bir bencillik bütün herşeyi sizin üzerinize yüklemek nedir?? Evinizin kirlenmesi, bahsettiğiniz çiş, kaka ve koku tamamen köpeğin ihmali sonucu olmuş.. Eşiniz yokken de onun çişi kakası geliyor sonuçta.. Birinden rica etseniz sizi geri çevirmez bence tabi her gün düzenli yapması için belli bir ücret vermeniz gerekiyor gibi..

E madem terasınız var tuvalet için ona orada bir yer yapın gün içinde sizin çıkarmanız daha kolay olmuş olur.. Bence terası ona ev yapmaktan ziyade tuvalet yapın.. Diğer türlü teras fikriniz ilk bakışta mantıklı gibi geliyor size ama düzenini bozmuş olacaksınız.. Ne kadar güzel, geniş ve size yakın bir terasınız olursa olsun onu şimdi oraya koyarsanız kendini dışlanmış hissedecek.. Yalnız hissettiği zaman hastalanıyor hayvanlar..Onun vicdan azabı sizi daha çok üzer bu sefer..

Sizide anlıyorum cok yorulmussunuz.. ilk vazgeceginizde dört ayaklı cocugunuz olmus malesef.. ciddi anlamda bakamıcaksanız böyle sürüklenmesin, en kısa zamanda ona daha iyi bakabilecek birini bulun ona da yazık cünkü oda can..

Herkese iyi akşamlar. 4aylık bebeğim var ve evimizde köpeğimiz var. Konu şöyle ki zaten sabahtan akşama kadar yoruluyorum bebekle ilglen ortalığı toparla yemek yap köpek olduğu için her gün sil süpür. Bebek de artık kendini döndürmeye başladı koltukta durmuyor beşikte durmuyor ana kucağında durmuyor gün içinde. Başında olmam lazım. Benim sorumsuz eşim düzenli olarak dışarı çıkarmayı bıraktığı için artık eve işemeye ve kaka yapmaya başladı. Misafir odasındaki yatağa işemiş halen yıkamaya vericek. Halılar yıkamaya gitti. Bebeği yere koysam her yer tüy. Akşam gelir bebekle ilgilenir diyorum yok. Köpeğin suyunu ver unuttum mamasını ver unuttum diyip onun da yükü ben de. Misafir odası kokuyor artık leşş. İnsan gibi söylüyorum terasımız var oraya yap yer orada dursun cocuk durmuyor artık dönmek istiyor bişeyler yapmak istiyor yani. Sil süpür iki dakka sonra yine aynı. Her gün aynı muhabbetler. Artık yorgunluktan ölüyorum çiş temizle kaka temizle bebekle ilgilen yemek yap totomu bi emzirirken yere koyuyorum. Anlamıyor beni tamam yapcam diyor halen yapcak. Bi cinnet geçirtcek artık bana ikisinide kapı önüne koyucam. Köpeğimi de seviyorum onun da bi suçu yok yani hayvan napsın çiş kaka tutmaktan nereye kadar tutsun. Akşamdan akşama cıkarıyor. Napayım ben artık yorgunluktan ölüp bitiyorum hiç umru değil adamın çekip vurasım geliyor artık

Daha önce köpek bakımını nasıl hallediyordunuz? Hep siz tek başınıza mı ilgileniyordunuz? Tamam şimdi sizin önceliğiniz bebek ama eşinizin mazereti ne? daha siz hamileyken köpeğiniz için de bir düzen kurmanız gerekirdi. Eşiniz hep mi böyleydi yani size güvenip sorumluluklarından kaçar mıydı yoksa geçerli mazeret olabilecek bir engel mi ortaya çıktı?

Aynı dediğiniz gibi, soylenileceklerin hepsini söylediniz. Ben de aynı sizin gibiyim. Bizim çocukluğumuz böyle geçti. Çok şükür bahçeli evimiz vardı, babam hep akşamlari, hep bahçenin kapısını açık bırakırdı, yardıma ihtiyacı olan gelsin, terasa otursun veya yatsın diye. Bir sabah kalktığımızda, bir tavuk bulduk bahçemizde, ismini Ayşe koyduk, kışın içeriye sobanın yanına alırdık, üşümesin hayvan diye, sonra bir sabah baktık küçücük bir kuzu yavrusu bahçemizde, ismini pamuk koyduk ve biberonla besledi, eşek gibi oldu kerata büyüyünce, bir sabah yine bir tavuk bulduk, onu Fatma koyduk ismini, o da kaldı bizde, bir sabah yine bir eşek gelmiş, hayvanı yaşlı diye yüzde yüz bir ağaca bağlamışlar ölsün diye. Boynunda ip vardı, herhalde çeke çeke koparmış. Onu da nasreddin koyduk ismini ve o da kaldı bizde. Daha tavşanlar, bir kaz, kedileri ve köpekleri hiç saymıyorum. Evin arka bahçesinde, babam yaralanmış kuşlar icin çok büyük kafes yapmıştı, önce yaralarıni tedavi ederdi, sonra duzelesiye kadar kafeste, düzelince özgürlüğüne dışarı. Ben böyle saygılı ve kalbi sevgi ve merhamet dolu anne babayla büyüdüm. Babam işten gelirdi akşam, önce bizi 3 kızdık, öperdi, sonra koyunu sırtına alırdı, ağacın üstündeki veya asmanin üstündeki taze yaprakları yesin diye. Komşular bizi enayi gibi görürdü. Kediler köpekler kışın soğuklarda, hepsi içeride uyurdu. Ne bitlendik, ne pirelendik ne de mikrop kaptık. 3 tane torun sahibiyim, yaşımı baya aldım, ne zaman son defa doktora gittim bilmiyorum. Hayvanlar esasinda en iyi psikologlar. İnsanın ruhunu, vücudunu sağlıklı tutan melekler.

Sayılarınız çoğalsın inşallah 🙏
Ben artık insanlara bir şey anlatmaktan yoruldum .
Ben kedi kopek bakıyorum diye kovalandim , tehdit edildim , hakarete uğradım , aglatildim , korkutuldum ..
Ama ben yaşadığım sürece bakacağım ..
Bakmadigim yıllarıma üzülüyorum , hep elleme , dokunma , pist , host diye diye büyütüldük.
30 yaşında ogrenebildim bir patilinin en iyi arkadaşım olabileceğini ..
İnşallah herkes öğrenir ..

kusura bakmayin ama cok sinirlendim. erkeklere zaten yorum yok hepsini döve bilirim. senin yoruldugunuda anliyorum o yoldan bende gectim ama cocugun daha yürümüyo etmiyor en güzel zamani koy anakucagina tak maskenin illaki kimse olmayan bi yer vardir gezdir yarim saatdir dön evine. bebis zaten sabah altida kalkiyorsa emdir esofmanlarla cik herkeze iyi gelir temiz hava.

ben o dönemler iki saat hergün yürüyüs yapiyordum oglani kac kere ormanda emzirdigim oldu...

Bebeğinizi terasa koymaya yüreğiniz el verir mi? Köpeği terasa koymaya nasıl el veriyor? O da bebek ve sizin bebeğiniz. Bırakın terası evin içinde bir odaya bile kapatılmaz. Çok üzüldüm köpeğinize. Onlar her şeyi hissediyor. Benim iki kedim var, tatile çıktığımda pansiyona bırakmak yerine bakıcı tutuyorum. Evlattan ne farkı var. Yüreğim ezildi.

Back
X