Artık benim için sorun olmaya başladı

Benimde var balkona her cıktıgımda koşup gelen sokak çocuklarım :KK68: elimden geldiğince bakıyorum helal olsun yedikleri 😍

Aman sonra en iyi hayvansever sizsiniz tamam sidik yaristirmayin diyolar.
Ugrasamicam vebali boyunlarina .
Her gördüğüm hayvani tembihliyorum öteki tarafta saf saf durmayın , insanoğlundan hakkınızı isteyin diyorum ..
Umarım isterler ..

Ben sokak kedilerini besliyorum. Annemin evı 1.ci kat. Papaganım koltuk üzerinde dal darı yiyordu. Bende kedı mamasını posete döktüm ve evın gırısınde kediye verdım. Papaganın karsı koltugundaydım. Bı baktım kedı bı anda bı atladı. Kafası kanadı hayvanın. Hemen batıkon falan sürdüm. Allahtan aynı odadaydım. Alt kattaki kızın kedisi var. Baya ufaktı 20 gunluk falan. Bakalım napacak dıye getirdik bıze. Benim papagan kediyi gorunce nasıl tısladı delirdi hayvan. Cok korktu. Ona bu korkuyu yasamak istemiyorum. Ve kedilere hıc guvenmıyorum. Böylesi daha ıyı. Kuslarım huzursuz oluyor. Cunku hep dısardalar.
Sokak kedisinin davranışı çok normal yapmasa garip olurdu zaten avlanmak içgüdüsel ben zaten alın demiyorum ama kediler sandığınız gibi hayvanlar değil özellikle kendi ortamında olan başka cinslerle gayet iyi anlasırlar her zaman hayatımda olan seyler hala annemde hem kedi hem kuş var ;)

Bizim kızımız sinsi sinsi yanına yaklaşıyor kuşla büyüdü ama sinsilikler peşinde. Eşim de onu pusmuş görünce bunun adını Eyşan koymalıymışız çok sinsi planları var diyor. :halay: Bence dikkat etmek gerekiyor kedi bu belli olmaz. Geçen gün gördüm kuşun bir tüyünü bulmuş onu kemiriyor. Siz düşünün artık. Neyse ki kuşum eğitimli, kedi yanına yaklaşınca haber veriyor Eşek eşek dedi mi koşup geliyorum Eyşan kılıklı yine kafesin etrafında :halay: Ya aslında evinde hayvan beslemeyenlere üzülüyorum ben, bu muhabbetlerden ve manzaralardan haberleri olmadan yaşıyorlar. Oysa hayatıma renk katan bunlar. Ne zaman bir hayvanseverle karşılaşsam bunları anlata anlata bitiremiyorum. Hayvan beslemeyen biriyle muhabbetin dedikoduya sarmasındansa hayvansever biriyle saatlerce bizimkilerin komik hallerini konuşabilirim...
Benimde 2 kuşum var. Biri fransiz tüy hastası.Papagan nereye gitse muabbet oraya gider. Sankı kuyrugu. Bende kuş varken kedı almam kesınlıkle

Bir de yani eşinizi adam edip sabah akşam tuvalet ihtiyacı için dışarı çıkarıp gezdireceksin demek yerine terasa yuva yap orda kalsın demek nasıl bir çözüm? Nasıl bebeğinizin ilgiye, bakıma ve sevgiye ihtiyacı var ise o köpeğin de var. Eve zamanında siz aldığınıza göre eşiniz ve sizin göreviniz. Bebeğim.oldu şimdi sen bir yıl kadar takıl kendi başına diyemezsiniz.

Sokak kedisinin davranışı çok normal yapmasa garip olurdu zaten avlanmak içgüdüsel ben zaten alın demiyorum ama kediler sandığınız gibi hayvanlar değil özellikle kendi ortamında olan başka cinslerle gayet iyi anlasırlar her zaman hayatımda olan seyler hala annemde hem kedi hem kuş var :KK66:
Bilmiyorum ki kuşlarım baya korkuyor. Ondan da cekınıyorum. Nasıl alisacaklar. Kedı hevesım suan hıc yok zaten. İlerde Bahceli evım olursa beslerim ama

Bizim kızımız sinsi sinsi yanına yaklaşıyor kuşla büyüdü ama sinsilikler peşinde. Eşim de onu pusmuş görünce bunun adını Eyşan koymalıymışız çok sinsi planları var diyor. :halay: Bence dikkat etmek gerekiyor kedi bu belli olmaz. Geçen gün gördüm kuşun bir tüyünü bulmuş onu kemiriyor. Siz düşünün artık. Neyse ki kuşum eğitimli, kedi yanına yaklaşınca haber veriyor Eşek eşek dedi mi koşup geliyorum Eyşan kılıklı yine kafesin etrafında :halay: Ya aslında evinde hayvan beslemeyenlere üzülüyorum ben, bu muhabbetlerden ve manzaralardan haberleri olmadan yaşıyorlar. Oysa hayatıma renk katan bunlar. Ne zaman bir hayvanseverle karşılaşsam bunları anlata anlata bitiremiyorum. Hayvan beslemeyen biriyle muhabbetin dedikoduya sarmasındansa hayvansever biriyle saatlerce bizimkilerin komik hallerini konuşabilirim...
Ben kedim uyurken kuşumuzu salıyordum bi değişik oluyordu kedim ama kalkıp başka odaya gidiyordj ben kızıyorum diye yerim ama asla saldırayım sineyim peşine düseyim olmadı geldiklerinde kuşumuz oluyordu hep

Benimde 2 kuşum var. Biri fransiz tüy hastası.Papagan nereye gitse muabbet oraya gider. Sankı kuyrugu. Bende kuş varken kedı almam kesınlıkle
Annemin bir kedisi var asla evdeki kuşa dokunmazdı, işte o kuşu ben aldım getirdim çünkü annemin diğer kedisi de sinsi güvenemiyordu kafesin üzerini örtüyordu. Şimdi benim de iki kedim var aynı kader, biri dokunmaz diğeri hep kafesi gözler. Mutfakta duruyoruz kuşum da hep burada, kapıyı kapatıp kuşumu ancak o zaman dışarıya çıkarabiliyorum. Bu açıdan ben de üzülüyorum ama neyse ki kuşum tuhaf bir şekilde uçmayı sevmiyor, kafesini daha çok seviyor dışarı çıkınca da uçmaz sürekli yanımızda takılır. Kısa süre sonra tekrar kafesine girer. Böyle kati bir karar almakta da hakkınız var. Kediyle kuş aynı evde olur ama sürekli gözlemek gerekir. Ne olur ne olmaz...

Ben kedim uyurken kuşumuzu salıyordum bi değişik oluyordu kedim ama kalkıp başka odaya gidiyordj ben kızıyorum diye yerim ama asla saldırayım sineyim peşine düseyim olmadı geldiklerinde kuşumuz oluyordu hep
Sizinki nefsine hakim olabilen ender kedilerden o zaman şanslısınız.

Terasa kapatmak mı? Sahiplenirken aklınız nerdeydi? Bu hayvan hastalanıp dışkısını tutamaz hale gelseydi o zaman napcaktiniz sokağımı atacaktınız.
Lütfen düzgün bir aileye sahiplendirin! Hissediyordur zaten ona karşı nefretinizi. Çok üzüldüm gece gece ya

Annemin bir kedisi var asla evdeki kuşa dokunmazdı, işte o kuşu ben aldım getirdim çünkü annemin diğer kedisi de sinsi güvenemiyordu kafesin üzerini örtüyordu. Şimdi benim de iki kedim var aynı kader, biri dokunmaz diğeri hep kafesi gözler. Mutfakta duruyoruz kuşum da hep burada, kapıyı kapatıp kuşumu ancak o zaman dışarıya çıkarabiliyorum. Bu açıdan ben de üzülüyorum ama neyse ki kuşum tuhaf bir şekilde uçmayı sevmiyor, kafesini daha çok seviyor dışarı çıkınca da uçmaz sürekli yanımızda takılır. Kısa süre sonra tekrar kafesine girer. Böyle kati bir karar almakta da hakkınız var. Kediyle kuş aynı evde olur ama sürekli gözlemek gerekir. Ne olur ne olmaz...
İşte ben olmayınca bırsey yapsa vicdan azabından ölürüm herhalde. Ki ben o sokak kedisi saldırdı. Zor atlattım. Veteriner Allahtan kursagı patlatma ıs, dikmek zorunda kalırdık dedi. Ve kedi kuşu ısırırsa kuş genelde ölürmüş. Dişlerinde zehir mı varmıs mikrop mu. Antibiyotik aradım falan. Batıkon la hergun temizledim yarasını. Yaşasın dıye cok dua ettim. Şimdi ikisi huzurlu evde. Full geziyorlar, rahatlar.kedi gelse rahatlarım kacacak. Sizde dıkkat edın dıger kediye. Kediler kafasına takıyor bı de. Yakalamanın yolunu arıyor

öncelikle eşinize kızmakta haklısınız fakat terasa kapatmak ya da geçici götürmek sizce bir çözüm mü? onlar dilsiz kullar. böyle bir şeyin söz konusu olması bile rahatsız edici. bende bebek tedavisi görüyorum ve evimde beş aylık bir kedim var, artılarını eksilerini düşünerek evimizi açtık. gerçi geldiğinden beri eksi olacak hiçbir şeyini de görmedim. varsın tüyü dökülsün. ve su an evladım gibi seviyorum. bebeğim olunca da birlikte büyüsünler istiyorum. eşinizde köpek bakmayı cok istiyormuş madem bakılmasına da yardım edecek hem bebeğin he köpeğin. ikisinin ayrılmasından hoşlanmadım, koşulsuzca sevgi veren hayvanları böyle zor duruma sokmayın

Bu konuda tek üzüldüğüm köpek oldu. Benim de beraber yaşadığım tüylü bir dostum var, aklım çıkıyor biraz durgunlaşınca. Lütfen köpeğinizi daha fazla strese sokmayin , sahiplendirmek söz konusu değil diyorsunuz ama onun gözünün içine bakıp mutlu edecek insanlar var . Sizi de anlıyorum bebeginiz var yardima ihtiyaciniz var ama eşiniz sorumsuz ve bu kopeginiz icin gercekten eziyet . Çok üzüldüm , gözümde hepsi bebekler .

Çok üzüldüm köpeğinize gerçekten onu tuvalet ihtiyacı için çıkarmamak zulüm ona onlar bu dünyadaki dilsiz melekler 😢çözüm öneremiyorum ki tek çözüm tuvalete düzenli çıkarmak ya da birinden rica etmek ama bu yapılan ne olursa olsun büyük vebal

İşte ben olmayınca bırsey yapsa vicdan azabından ölürüm herhalde. Ki ben o sokak kedisi saldırdı. Zor atlattım. Veteriner Allahtan kursagı patlatma ıs, dikmek zorunda kalırdık dedi. Ve kedi kuşu ısırırsa kuş genelde ölürmüş. Dişlerinde zehir mı varmıs mikrop mu. Antibiyotik aradım falan. Batıkon la hergun temizledim yarasını. Yaşasın dıye cok dua ettim. Şimdi ikisi huzurlu evde. Full geziyorlar, rahatlar.kedi gelse rahatlarım kacacak. Sizde dıkkat edın dıger kediye. Kediler kafasına takıyor bı de. Yakalamanın yolunu arıyor
Aynen. Bu bende bir yaradır çünkü bir kaç sene önceye kadar iki kuşumuz vardı ve ben diğer kuşa aşıktım. O kadar seviyordum ki anlatamam aramızda inanılmaz bir bağ vardı, başlangıç hikayemiz de çok özeldir. Hiç aklımda yoktu bir petshopun önünden geçiyorum bu kafeste ben geçerken dikkat çekici bir şeyler yaptı kafesin teline yapışıp. Yanına gittim kendini sevdirdi. İçeriye sordum bu kuşlar yetişkin alışır mı diye, kadın da hayır onlar damızlık insana alışık değiller size yavru verelim dedi ama benim gözüm ondaydı. Neyse kuşu almadan gittim dönüşte gene aynı yerden geçerken aynı kuş aynı yakınlığı gösterdi. Elimi uzattım kafesine yine geldi karnını sevdirdi. Alıyorum ben bunu dedim aldım, nasıl alışmaz aramızda hemen oracıkta bir bağ oluştu. Eve geldik o anlık bir şey değilmiş kuş benden ayrılmıyordu. Çok çok cana yakındı. Annemin o kuşlara asla saldırmayan kedisi doğum yaptı. Yavru kedilerden biri kuşa karşı ilgiliydi ama bebekti ya hiç olumsuz bir şey beklemiyorduk o yüzden kafesin üzerini örtmüyorduk. Bir gün kafesin yanına gitti ben de gördüm ama kedi henüz 1,5 aylık olduğundan kötü bir şey beklemiyorduk. Benim kuşum da karnını sevdirme meraklısıdır. Hemen kafesin tellerine tutundu kediye yaklaştı kedi bir anda bir pençe attı ben koşup yetişene kadar bir saniye içinde oldu tüm bunlar. Kuşumu hemen elime aldım batikon ve kantaron sürdüm o an elimde yalvara yalvara kısa süre içinde can verdi. O anı hiç ama hiç unutamıyorum ilk defa bir can avuçlarımda öldü ve bu can benim bir parçamdı. Ama yavru kediyi de suçlayamazdık bebekti bilmiyordu. Tüm suç benim olduğu için vicdanım o kadar sızlıyor ki... Üstelik bu yavru kedi şimdi benim evdeki kedilerimden büyük olan. Daha önce anlattığım halıya kakasını yapan. Şuan evdeki kuşa karşı çok ilgisiz, bebekken bilmeden yaptı onu şimdi yetişkin bir kedi ve evdeki kuşa karşı diğer kedinin ilgisini görünce bazen o kediyi kovuyor. Kendince kuşu koruyor. Allahım beni affetsin :(

Sabah akşam besledigimiz kediler var sokakta , inanın sanki kollarında saat var gibi o saatte apartman kapısına geliyor 10-15 tane .
Başka bir yerde baktığım var 1 anne 6 çocuk kedi .
Gitmezsem saatinde kapılara çıkıyorlar acaba gelecek mi diye .
Kaç kere özür diledim onlardan .
Ben böyle adamın beynini patlatirim , benim çocugum akşama kadar çişini , kakasını tutacak belki böbrekleri iflas edecek herif diyecek ki unuttum .
Unuttuysa onun bir beyne ihtiyacı yok derim .
Ama pipili kocalar bu canlardan önemli tabi .
Ne güzel söylemiş terasa koysun ben arada çıkarım.
O hayvan tek başına orda ,24 saat .
Düşünemiyorum bile
Delirmeye gerek yok ama bir gün öyle ya da böyle o hayvani gonderirler .
Terasta da sorun olur .
Oraya da sığmaz o can ...
Yazık.
Daha fazla yazmayacağım çenem durmuyor
Doğurduğun , evlat edindiğinden değerli olacaksa evlat edinmeyeceksin o zaman ...
Aynı dediğiniz gibi, soylenileceklerin hepsini söylediniz. Ben de aynı sizin gibiyim. Bizim çocukluğumuz böyle geçti. Çok şükür bahçeli evimiz vardı, babam hep akşamlari, hep bahçenin kapısını açık bırakırdı, yardıma ihtiyacı olan gelsin, terasa otursun veya yatsın diye. Bir sabah kalktığımızda, bir tavuk bulduk bahçemizde, ismini Ayşe koyduk, kışın içeriye sobanın yanına alırdık, üşümesin hayvan diye, sonra bir sabah baktık küçücük bir kuzu yavrusu bahçemizde, ismini pamuk koyduk ve biberonla besledi, eşek gibi oldu kerata büyüyünce, bir sabah yine bir tavuk bulduk, onu Fatma koyduk ismini, o da kaldı bizde, bir sabah yine bir eşek gelmiş, hayvanı yaşlı diye yüzde yüz bir ağaca bağlamışlar ölsün diye. Boynunda ip vardı, herhalde çeke çeke koparmış. Onu da nasreddin koyduk ismini ve o da kaldı bizde. Daha tavşanlar, bir kaz, kedileri ve köpekleri hiç saymıyorum. Evin arka bahçesinde, babam yaralanmış kuşlar icin çok büyük kafes yapmıştı, önce yaralarıni tedavi ederdi, sonra duzelesiye kadar kafeste, düzelince özgürlüğüne dışarı. Ben böyle saygılı ve kalbi sevgi ve merhamet dolu anne babayla büyüdüm. Babam işten gelirdi akşam, önce bizi 3 kızdık, öperdi, sonra koyunu sırtına alırdı, ağacın üstündeki veya asmanin üstündeki taze yaprakları yesin diye. Komşular bizi enayi gibi görürdü. Kediler köpekler kışın soğuklarda, hepsi içeride uyurdu. Ne bitlendik, ne pirelendik ne de mikrop kaptık. 3 tane torun sahibiyim, yaşımı baya aldım, ne zaman son defa doktora gittim bilmiyorum. Hayvanlar esasinda en iyi psikologlar. İnsanın ruhunu, vücudunu sağlıklı tutan melekler.

Köpeği kapalı bile olmayan bi terasa kapatacaksınız ve çıkıp arada oynayacaksınız öyle mi ? Çocuğunuz artık dönmeye başladı diye hiç ilgilenmediğiniz köpekle terasa koyunca o soğukta,çocuğu bırakıp oynayacaksınız? Çok inandırıcı gerçekten. Hani çocuğu bırakıp köpekle ilgilenemiyordunuz ? Nasıl acaba çıkıp oynamayı düşünüyorsunuz ? Bebekle çıkarım derseniz o zaman alın bebeğinizi köpeği dışarı çıkartın mesela?
Bizimde köpeğimiz var 2 tanede küçük çocuk var bide kedi var. Köpeği sahiplendiğimizde tuvalet eğitimi yok dediler bize umurumuzda değildi. Sahiplendiğimiz kadın sizin çocuklar çok küçük bide tuvalet eğitimiyle,çişiyle,kakasıyla ilgilenemezsiniz dedi yine umrumızda olmadı çünkü ilgilenirim. Köpek bu işer de sıçar da aynı çocuk gibi. İnanın benim çocuklar o köpekten daha fazla yapmışlardır bunu. Köpeği aldık geldik eve 1 kere çiş kaka yapmadı eve. Tamamiyle ilgiyle alakalı. Allah’ın belası biri aynı eşiniz gibi sizin gibi köpekle zerre ilgilenmemiş muhtemelen ondan sonra da eee bu çiş kaka yapıyo hadi ben bunu vereyim demiş. Bizde neden yapmadı bu hayvan ?
Biraz önce küçük olan(4 aylık) altı açıkken baya koltuğun her yerine fırlata fırlata işedi. Alt tarafı bez bağlamak için açtığım sürede her yer çiş oldu. Diğeri yine bugün içinde altına sıçtı. Çünkü bezi yeni bıraktı çok nadirde olsa kaçıyo arada. Şimdi bizim evde eve tuvaletini yapmayan köpek,yapanlar çocuk. Çocukları mı koyayım terasa,balkona yada odanın tekine filan ? Arada da gidip kafalarını okşarım. Hayır yani çünkü yeni eşya almak istiyorum alamıyorum mesela malum 2 küçük bebe içine ediliyor eşyaların. Yeni eşya alırım en azından ne bileyim. Sabır cidden. O köpeği gidin sahiplendirin dicem ama onunda peşine düşmezsiniz,kime sahiplendirdiğinize bakmazsınız iyice ziyan olur hayvancağız. Sokağa filan bırakmayın da. O kadar fazla hayvanlarla alakalı konuların,ortamların içinde oldum ki çok denk geldim sizin gibi insanlara. O terasa kapatmanın bi sonraki aşaması ya kurtulalım diye araştırmadan etmeden birine vermek ya bahçeye bağlamak yada sokağa atmak. Hiç şaşmaz emin olun. Allah büyük tek diyeceğim o.

Aynen. Bu bende bir yaradır çünkü bir kaç sene önceye kadar iki kuşumuz vardı ve ben diğer kuşa aşıktım. O kadar seviyordum ki anlatamam aramızda inanılmaz bir bağ vardı, başlangıç hikayemiz de çok özeldir. Hiç aklımda yoktu bir petshopun önünden geçiyorum bu kafeste ben geçerken dikkat çekici bir şeyler yaptı kafesin teline yapışıp. Yanına gittim kendini sevdirdi. İçeriye sordum bu kuşlar yetişkin alışır mı diye, kadın da hayır onlar damızlık insana alışık değiller size yavru verelim dedi ama benim gözüm ondaydı. Neyse kuşu almadan gittim dönüşte gene aynı yerden geçerken aynı kuş aynı yakınlığı gösterdi. Elimi uzattım kafesine yine geldi karnını sevdirdi. Alıyorum ben bunu dedim aldım, nasıl alışmaz aramızda hemen oracıkta bir bağ oluştu. Eve geldik o anlık bir şey değilmiş kuş benden ayrılmıyordu. Çok çok cana yakındı. Annemin o kuşlara asla saldırmayan kedisi doğum yaptı. Yavru kedilerden biri kuşa karşı ilgiliydi ama bebekti ya hiç olumsuz bir şey beklemiyorduk o yüzden kafesin üzerini örtmüyorduk. Bir gün kafesin yanına gitti ben de gördüm ama kedi henüz 1,5 aylık olduğundan kötü bir şey beklemiyorduk. Benim kuşum da karnını sevdirme meraklısıdır. Hemen kafesin tellerine tutundu kediye yaklaştı kedi bir anda bir pençe attı ben koşup yetişene kadar bir saniye içinde oldu tüm bunlar. Kuşumu hemen elime aldım batikon ve kantaron sürdüm o an elimde yalvara yalvara kısa süre içinde can verdi. O anı hiç ama hiç unutamıyorum ilk defa bir can avuçlarımda öldü ve bu can benim bir parçamdı. Ama yavru kediyi de suçlayamazdık bebekti bilmiyordu. Tüm suç benim olduğu için vicdanım o kadar sızlıyor ki... Üstelik bu yavru kedi şimdi benim evdeki kedilerimden büyük olan. Daha önce anlattığım halıya kakasını yapan. Şuan evdeki kuşa karşı çok ilgisiz, bebekken bilmeden yaptı onu şimdi yetişkin bir kedi ve evdeki kuşa karşı diğer kedinin ilgisini görünce bazen o kediyi kovuyor. Kendince kuşu koruyor. Allahım beni affetsin :KK43:
Üzüldüm baya gercekten. Kıyamam ya. Gene sız dıkkat edın. Kesınlıkle kurslarla yalnız aynı odaya salmayın. Kafesı yüksek yerde kalsın. Hep tedbirli olun.eşimde eve bekarken yavru kedi aldı. Kedıyo kuşun oldugu odaya sokmazlardı. Kedı hayatta o odaya girmezdi. Bu gun kımse yokken duvarda Asılı olan kafesı devirmos. Allahtan kuşun bırının kuyruk kısmı kopmus. Dıgerı de kacmıs. Sonra kediyi bıraktılar sokaga. Bence kesınlıkle dıkkat edın

Hayvan beslemiyorum, besleyecek kadar sevemiyorum fobim var. Bebeğimle falan kıyaslamam bile. Ama besleyen, sahiplenen öyle seviyor demekki👍🏼
Ben buna rağmen yaptığınızın çok yanlış olduğunu anlayabiliyorum ama.
Hayvanı tuvalete çıkarmamak.... Gerçekten çok üzüldüm, ne yapsın içinde mi tutsun.
Ne acı.
Bebek evde düzeni değiştirdi artık yoğun ve yorgunsunuz diye kendiniz yemek yemekten, duş almaktan veya wc gitmekten geri durdunuz mu? Hayır.. E bu hayvan niye gözetilmez oldu peki?
Hayvanlar Allahın sessiz kullarıdır. Ama burada sessizler. Bizim onlara davranışımız öbür tarafta epey ses getirecektir.
Yazık günah.

Köpeği kapalı bile olmayan bi terasa kapatacaksınız ve çıkıp arada oynayacaksınız öyle mi ? Çocuğunuz artık dönmeye başladı diye hiç ilgilenmediğiniz köpekle terasa koyunca o soğukta,çocuğu bırakıp oynayacaksınız? Çok inandırıcı gerçekten. Hani çocuğu bırakıp köpekle ilgilenemiyordunuz ? Nasıl acaba çıkıp oynamayı düşünüyorsunuz ? Bebekle çıkarım derseniz o zaman alın bebeğinizi köpeği dışarı çıkartın mesela?
Bizimde köpeğimiz var 2 tanede küçük çocuk var bide kedi var. Köpeği sahiplendiğimizde tuvalet eğitimi yok dediler bize umurumuzda değildi. Sahiplendiğimiz kadın sizin çocuklar çok küçük bide tuvalet eğitimiyle,çişiyle,kakasıyla ilgilenemezsiniz dedi yine umrumızda olmadı çünkü ilgilenirim. Köpek bu işer de sıçar da aynı çocuk gibi. İnanın benim çocuklar o köpekten daha fazla yapmışlardır bunu. Köpeği aldık geldik eve 1 kere çiş kaka yapmadı eve. Tamamiyle ilgiyle alakalı. Allah’ın belası biri aynı eşiniz gibi sizin gibi köpekle zerre ilgilenmemiş muhtemelen ondan sonra da eee bu çiş kaka yapıyo hadi ben bunu vereyim demiş. Bizde neden yapmadı bu hayvan ?
Biraz önce küçük olan(4 aylık) altı açıkken baya koltuğun her yerine fırlata fırlata işedi. Alt tarafı bez bağlamak için açtığım sürede her yer çiş oldu. Diğeri yine bugün içinde altına sıçtı. Çünkü bezi yeni bıraktı çok nadirde olsa kaçıyo arada. Şimdi bizim evde eve tuvaletini yapmayan köpek,yapanlar çocuk. Çocukları mı koyayım terasa,balkona yada odanın tekine filan ? Arada da gidip kafalarını okşarım. Hayır yani çünkü yeni eşya almak istiyorum alamıyorum mesela malum 2 küçük bebe içine ediliyor eşyaların. Yeni eşya alırım en azından ne bileyim. Sabır cidden. O köpeği gidin sahiplendirin dicem ama onunda peşine düşmezsiniz,kime sahiplendirdiğinize bakmazsınız iyice ziyan olur hayvancağız. Sokağa filan bırakmayın da. O kadar fazla hayvanlarla alakalı konuların,ortamların içinde oldum ki çok denk geldim sizin gibi insanlara. O terasa kapatmanın bi sonraki aşaması ya kurtulalım diye araştırmadan etmeden birine vermek ya bahçeye bağlamak yada sokağa atmak. Hiç şaşmaz emin olun. Allah büyük tek diyeceğim o.
Yani en azindan iyice arastirip sahiplendirseler, kopek su an depresyona girmistir bile buyuk ihtimal . Daha fazla yazik olmadan bir hayvan severe sahiplendirseler cok iyi olur. Esya gibi sanki heves kacinca ya da azicik zorlugu olunca gozden dusuyor bu dostlarimiz. Cok uzuldum gece gece .

Back
X