- Konu Sahibi Ekimyagmur
İşletme, iktisat... Bunlar gerçekten bitirdikten sonra, "şimdi ne yapacağım, neci olacağım" denilen bölümler... Önce kararınızı vermelisiniz.
Bankaların sınavlarına girmeyi denemelisiniz, bankacı olmayı düşünüyorsanız. Artık MT sınavlarıyla bankalara girenler, 10-12 sene sonra şube müdürü olabiliyorlar.
Yatırım uzmanlığı, borsa düşünürseniz, SPK temel düzey sınavlarına hazırlanıp bir taraftan tüm aracı kurumlara cv gönderebilirsiniz.
Bunlar dışında devlette ya da özelde pek çok iş yapabiliyor işletme mezunları. Cv'niz ilgi çekici olmalı, değişik cv hazırlamayı düşüneblirsiniz netten araştırıp; özellikle reklam şirketlerinde filan çalışmayı düşünürseniz.
İlk başta maaş beklentiniz fazla olmamalı. Tecrübeniz olmasa dahi, hızlı öğrenecek ve iş yükü alabilecek isteklilikte olduğunuzu ısrarla belirtmelisiniz. Aksi durumda torpilsiz maalesef zor oluyor.
Yalnız ne iş yapmak istediğinizi iyi düşünün. İşletme bitirip gazeteci olan da var, muhasebede çalışan da...
Diğer konuya gelince, eğer uzun zamandır beraberseniz, zaten evlenmeye karar vermişseniz ve maddi açıdan sizin çalışmamanız sorun olmayacaksa; evlilik sizi olumsuz etkilemez. Tabii eş adayınızla, evlenince iş bulamazsanız ne olur ya da tam tersi çalışmanıza karşı çıkar mı gibi konuları çok açık şekilde konuşmalısınız....
Aynen bende matematik hiç yapamıyorum bir de gittim eşit ağırlık seçtim yapabilirim sanki de :2: ygs ye hazırlanıyorum 17 gün kaldı ve ben hala hazır değilim off![]()
Bu kadar lisans okumuşsun arkadaşım tabi ki işe girip çalışacaksın. Lisansın ne üzerine. Bu dönem evet iş bulmak biraz sıkıntı ama eksiklerin neler çalışmak istediğin sektör için, bunları düşünmeli ve tamamlamaya çalışmalısın. En kötü ihtimal, ingilizcen varsa nisan mayıs aylarında tüm bankaların işe alımları oluyor.
"Evde huzursuzum" demişsin. Düşün işin yok, yeri geliyor ailenden para almak/istemek zor geliyor. Çalışmadın evlendin diyelim, el oğlu sana ne kadar bakacak, baktı diyelim başına kakmayacak mı? Erkek milleti dediğin anan baban gibi gözünün içine bakmaz. Bu kadar üniversite okumuş etmişsin, kocana "giderken 20 tl bırak eve ekmek su alıcam" diyebilecek misin? Burada kaç tane konu açılmış "eşim dövüyor/ eşim beni aldatıyor ekonomik özgürlüğüm yok çaresizim" diyorlar. İyi düşün kendine yazık etme.
ee sayısalım iyi değil sözelim iyi değil pes ettim deyip geçmişsin. emek olmadan yemek olmaz
yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim..çok sağolun biraz rahatladım..çabalamam lazım iki kat ..iş başvurularını yap..
ınternetten cv yolla..
herkes ılla tecrübe aramıyor..
sen unıv.mezunusun bı altın bılezıgın var..
karıyer.net e bak