Artık bıktım bu kadından ...

bumerang75

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2011
49
0
46
Ankara
Bu apartmana taşınalı 1 yıl oldu alt komşum sürekli beni arıyor 2 yaşındaki oğlum çok gürültü yapıyormuş bikaç defa toplum içinde söyledi bunu...o zamanlar emekliyordu koşma sesleri geliyor diye rahatsız oluyoruz dedi bende bebeğimin emekleme sesi olduğunu söyledim ama sanki inanmıyor..geçenlerdede telefon ediyor oğlum için açıkça şikayetçiyim diye arada bişey istediği zaman veya istediği olmadığı zamanlarda çığlık atıyor oyalamak için elimden geleni yapıyorum ama anlamıyor bu hanımda sesinden rahatsız oluyorlarmışkızı üniversiteye gidiyor sınavlara hazırlanıyomuş ses olmasınmış ...üstelik yaş olarakda benden bayağı büyük kendisi.. saygısızlık olmasın diye kaç defa altdan aldım buna rağmen sürekli şikayet etmesinden bıktım artık..bende en son aradığında ne yapabilirim zinciremi bağlıyayım siz hiç çocuk büyütmedinizmi dedim sinirli bi şekilde...toplum içindede bana kaç defa söyledin dedim keşke bana yalnızken söyleseydin dedim yani anlıyacağınız içimi döktüm...daha sonra başkalarına da anlattığını duydum aramızda geçen bu mevzuları..tabikide çok sinir oldum..şimdi bazı ortamlarda biaraya geliyoruz çünkü diğerleriyle bi sorunum yok..sizce bu kişiyle aynı ortamlara gitmelimiyim aslında hiç karşılaşmak istemiyorum ama diğerleri komşularım çağırıyorlar sizce ne yapayım nasıl davranmalıyım:(

valla benim üst komşumda da iki tane çocuk var emekleme sesine kurban olayım bu çocuklar daha fenaa.. ben bile katlanıyorum. bence komşunuz biraz takıntılı.. napıcanki bağlıcanmı çocuğuuu:23::23::23::31::31::31::31:

Zor bir durum... bence kendinizi o kadının yerine koyun ve siz alt katta otursaydınız gerçekten rahatsız olurmuydunuz diye bir düşünün...komşunuzun bu kadar çok rahatsızlık belitmesi için gerçekten çok ama çok rahatsız olması gerekir...komşunuz herşeyi abartan birimi acaba onuda merak ettim. Bazı tipler vardır binada çıt çıkmasın isterler ama adı üstünde bine müstakil değil birsürü yaşayan insan olarak tabikide ve doğal olarakta aşırı olmaksızın seste olacak...Bu işler çok zor herkesle binada oturulmuyor hangi binaya taşınsan vardır böyleleri...Benim altkatımdada var bir arızalı inanın silkeleme gününde bile aşagıya bşy silkelemiyorum teras kattayım balkonumun içine silkeleyip balkonu yıkıyorum..evimde çıt dahi çıkmaz yazın çiçekleri suluyordum neymiş efendim mutfagının camına su damlamış !...kıyameti kopardı kadın şok oldum :((( ve her hafta sonu onun 30 yaşındaki oğlunun sesiyle uyanıyoruz her hafta sonu sürekli rutin kavga ederler sabahın köründe ama hiç şikayete inmedim bizden çıksa o ses kapıya dayanırdı kadın....ondan önceki oturamlar daha beterdi bunlardan onun için muhatap olmamaya çalışıyorum ne yapayım yan katında oturan karıkoca çalışanlar var onlarlada kavga etmiş müzik sesii geliyor diye kadın zaten çalışıyor bir hafta sonu öğlen temizlik yaparken müzik açayım demiş hemen dayanmış kapıya !...komşum buraya taşınmadan önce bodrum katta oturuyormuş binanın bütün pisliğini başına silkeliyorlarmış yani burda rahat ama rahat battı belli....fazla kafana takma derim ben heryerde var böyleleri hatta daha beterleri var üzme kendini...gerekli açıklamayı sen zaten yapmışsın onunla aynı ortamdada bulunma madem dedikodunu yapıyor bırak yapsın muhatap olma derim ben...Allah yardımcın olsun...

ayy ne zor apartman hayatı ya.. benim üst katımdaki camıma camıma halı silkiyodu geçen gün kocaman makine halısı düşün neye uğradığımı şaşırdımm. ödüm patladı yani nerden geliyo bu ses diye:53::53: gerçekten çok anlayışsız insanlar var aynısını ben yapsamki asla yapmam eminim hemen kapıya gelriler.. benimde başım dertte ama takmamaya çalışıyorum. yoksa sinirlerim laçka oluyor

benim üst katımdan da sürekli tak tuk mobilyaları yere çarpar gibi sesler geliyor ben susuyorum ev hali olabilir diyorum ama artık çok abarttılar
bu arada bu komşumda geçen sene sürekli çocukların ses yapıyor diye bana şikayet ediyordu ilginçtir ama kendi yaptıkları sesi hiç duymuyorlar galiba:19:

benim anne cazım orta yaşlı bi kadın evini bayramda önce iyice temizledik hele camlara iyice özendik derken hani balkonlardan pimapen varya ahh en zor silinen camlar neyse 2 saat uğrastık kocaman pimapenide sildik bi iş kalmadı oturduk sonra nemi oldu yukarıda komşu balkonunu yıkarken kenarlarınıda yıkamış aşağı pimapen tamamen berbat olmasınmı gelde sinirlenme abe kadın neden korkulukları yıkıyorsun silsene aşağa şarıl şarl sular akıyor. annem bi hşımla yukarıya çıktı hiç sesi cıkmayan annem baya fırça attı kadına .. kadında hatasını anladı özür diledi geldi camları kızıyla sildi gitti... yan,i canım kadın yaşlıysa eğer en ufak tıkıtıya bile sorun çıkarabilir.. zordur insan birbirni idare etmesi bak benim annemde yaşlı dayanamadı cıktı yukarı uyardı kızdı baya kadıncağızda hem üzüldü hem mahcup oldu.. apt komsulugu böyle güzelim nereye gitsen aynı

çocuğunuz yaşı büyük olsa ne bileyim 9-10 yaşlarında olsa diyecem ki çocuğunuz apartman kuralları konusunda eğitin ama çocukcağız daha 2 yaşında ...iki yaşındaki bir çocuk hatta bana göre halen bebektir hangi kuralı anlayacaktır ... siz istediğiniz kadar söyleyin bir anlığına susacaktır belki ama iki dk sonra yine yeniden yapacaktır adı üzerinde çocuk bu...
5 yaşında bir kızım var herkes anlayışlı olmayabilir diye lojmanda özellikle birinci kat tercih ettik...üst komşumun çocukları da çok gürültü yapıyor ama ne yapayım küçük çocuklar... kadıncağız kaç seferdir söylüyor zaten okulda akşama kadar çocuk gürültüsü içerisindesin bir de akşamları benim çocuklar gürültü yapıyor , kusura bakma diye... neyin kusuruna bakayım ki çocuk bu kurmalı robot değil ki ... zaten öyle bir şey olsa en geç sekizde fişini çekerdik olur biterdi değil mi? :)

yapacagın bir şey yok çocugunu bağlaman mümkün değil dikkat edersin o kızın des calıştığı odayı öğren o odaya dikkat et ses için sınav stresi zor ona da hak ver..kırııc da olmayın yüz yüze bakıyorsunuz..olur böyle şeyler ..

ayni sorun bizde de var
kizimda iki yasina gircek daha kucuk,alt katimdaki durmadan sikayete geliyordu.
daha yeni tasinmistik benimki yurumuyordu bile,dedim iyide evde ses yapicak birisi yok.
sonra baya bi gelmedi.
inanin yaramaz degil ama aksam vakti bizimki hizli yurudugu icin assagiya tak tak diye ses oluyormus
onunda cocuklari var erken yatiriyormus
biz soyle yaptik aksam sekizden sonra kizimi yatak odalarinin oldugu bolgeye uykusu gelmeden goturmuyorum.
en azindan assagidakiniiin cocuklari uyanmaz baska da bisey yapamam.
bagliyacak degiliz ya

sesten kurtuluş yok, ama alt katta oturanlar gerçekten çekiyor üst komşularından, özellikle düşüncesizlerse. sınava hazırlanan kızı olduğu için bu kadar üstüne gittiğini düşünüyorum, malum stresli bir dönem. kimisi çıt olsa konsantre olamaz, kimi bebeklerin ses varken uyuyabilmesi kiminin uyuyamaması gibi.

komşu gürültüsünden bıktığım için bir sonraki ev en üst kat olacak dedim ve şu an en üst katta oturuyoruz. yürüme, sehpa çekme, sandalye sürtme, topuklu ayakkabı ile yürüme sesi yok çok şükür. ses gelmiyor mu peki? elbette geliyor. geçen gün, komşunun çocuğuna bağıra bağıra söylediği ninni sesi, baktım ki kesileceği yok, kıvrıldım kanepeye ninni eşliğinde uyudum. ne konuşurlarsa ne kavga olursa bizde ses, şaka gibi.

siz bıktım bu kadından diyorsunuz ya emin olun o da sizin için aynı şeyi söylüyor.

ya benm ust komsu artık komşu bile diyesim yok ya canavar 4 cocuğu var en kucugu 5 yasında diğerleri buyuk allahım bu ne ızdıraptır kanepeye cıkıp atlamalar gum gum diye eşim kackez evlerine çıktı uyardı ama suçlu biz olduk kadın haklısınız diyecegine bana söyledi laflara bakın benim malım istediğimi yaparım hem sen niye buraya tasındın lojmana tasınsaydın :))))cahillik ve pencerede sofra sirkeliyo ekmek kırıntıları var gözumle gördugum halde inkar ediyor bogacam birgun ama o gıcık kadınıı

Bende üst kattaki komşudan bıktım kadın HER ALLAHIN GÜNÜ evde ne kadar halı çaput ne varsa silkeliyo zaten bu evi satın aldığımız kadında o kadının silkelemeleri yüzünden kaçıp gitmiş insan bu kadar da olmaz ya sabahları kadının pencereye vuran halısının sesiyle uyanıyoruz güne ......

ya benm ust komsu artık komşu bile diyesim yok ya canavar 4 cocuğu var en kucugu 5 yasında diğerleri buyuk allahım bu ne ızdıraptır kanepeye cıkıp atlamalar gum gum diye eşim kackez evlerine çıktı uyardı ama suçlu biz olduk kadın haklısınız diyecegine bana söyledi laflara bakın benim malım istediğimi yaparım hem sen niye buraya tasındın lojmana tasınsaydın :))))cahillik ve pencerede sofra sirkeliyo ekmek kırıntıları var gözumle gördugum halde inkar ediyor bogacam birgun ama o gıcık kadınıı

aha aynı bizim üst komşu apartman hayatının fazla geldiğini düşündüğüm tek insandır bazen diyorumki bunlar kesinlikle müstakil evde yaşamalı sofra balkondan çırpılır yetmez halılar bile balkondan çırpılır 3 erkek çocuk birisi ergen diğerleri ilk okulda ergenin tripleri olur kapılar güm güm vurulur diğerleri oyun oynar pat pat pat ayak sesleri birbirlerini kovalarlar her sabah 8.30da süpürge açan manyak obsesif bi anneyide ekleyince bazen hakkaten öldürmek istiyorum özelliklede sınav haftamda gece sabaha kadar uyumamışım eve gelip 2 saat uyumak istiyorumya hepsi birden bi başlıyo aman yarappi resmen cümbüş var bi gece baya bi azıtmışlardı üşenmedim gece 2de kapılarına çıktım biraz sessiz olurmusunuz yarın sabah 7de kalkcam dememeye cevabı aynen şu oldu banane kardeşim benim kendi evim rahatsız oluyosan izolasyon yaptır işte o anda dedimki cinnet geçiren insanlar gerçekten varmış

benim de çocuğum var ..önceki apartmanda alt komşu yaşıyo musunuz siz diye arardı beni hep:1: o zaman 1-2 yaşlarındaydı... kendinin de çocuğu vardı hiç sorun yaşamadık..
ayrıca üst katımda çok fena bi çocuk vardı.. bütün apartman sinir oluyorduk kadına.. çocuğa yapma etme dur demiyordu.. en son evde tepesine televizyonu düşürmüştü.. gece 2-3 e kadar evde bi uçtan bi uca koşmalar...
ben çok rahatsız olurum yukardaki sesten. imkanım olsa müstakile taşınırım.. şimdi yukardakiler yaşca büyük çocukları da öyle..hiç sıkıntım yok çük şükür.. burda da en alt kattayız..
apartman hayatı çok zor..
kimisi bir çatal düşse bile yere aşağı kattaki kıyameti koparıyo...
kimin de çocuğu arsız yapmadığı yaramazlık yok,yapma etme dur demiyor...rahat rahat alttakini düşünmeden yaşıyor...

ikinizin evinde de birer gün kalıp durumu değerlendimek lazım aslında:1::1::1::1:
ama allah kolaylık versin sana da o kadına da...

bu arada çocuğunuz daha büyüdükçe çok daha fazla gürültü yapmaya başlayacak... bu tarz stresi çekmektense moralinizin hergün bozulmasındansa, müstakil bir eve çıkma imkanınız varsa hemen çıkın derim..

hem siz rahat edersiniz çocuğu kısıtlamazsınız,hem de her telefon çaldığında aşağıdaki komşu mu arıyo yine diye stres yapıp morlainiz bozulmaz...

Back
X