Artık bıktım

Sizi hatırladım şimdi,aynı konuyu açmıştınız daha önce.
Konu sahibi bu böyle gitmez,buraya yazmakla mutlu olamazsınız söyleyeyim.Dişli olun biraz.Köle gibi yaşıyorsunuz o evde kusura bakmayın ama.Tabi sizi bir yere göndermezler,her dediklerini yapan var nasıl olsa.Biraz diretin,hakkınızı isteyin,siz pasif durdukça sizi daha çok ezerler.

senin yerinde olsam 5 dk daha durmam o evde. Ben canımı yolda bulmadım. Birde tam bilgim yok ama zorla hizmet ettiren kaynanalara ceza kanunu vardı ;)

İsyanını suçlayıcı şekilde dile getirme, acindir kendini belki o da merhamet eder. Başkaları yüzünden ilişkilerin bozulmasını kabul edemiyorum ben. Güzel güzel derdini anlat yardım iste esinden

Kaç yasindasin?nasil bir yerde yasiyorsun kadin siginma evindense ayrilip kendi hayatini kurma imkanin yokmu calisarak mecbur degilsin bunu yasamaya

Eşin ilk sözünde durmamış, 2 sene diye söz vermiş ve caymış. Sizin onlara bakamayacak hale geldiğinizde, hamile kaldığınızda, hastalandığınızda, o nikahta verdiği hastalıkta sağlıkta size Sadık kalacağı sözünü de çiğner. O yüzden resti çek ve ayrı eve taşının, taşınmazsanız boşanacagınızı söyleyin

Arkadaşım siz evliliği yanlış anlamışsınız sanırım. Size kıymet vermeyen köle gibi kullanan insanların arasında ne işiniz var. Siz önce kendinize saygınız değeriniz olsun. Kendinize önce siz değer verin lütfen.

Eşiniz sözünde durmamış.
Bununla vursanıza onu
"Sen sözünde durmayan adamsın,senin hiçbişeyine inanmam ben artık" gibi cümlelerle canını yakın.
Bu tavsiyem gemileri yaktırır.
Ama işe de yarar.
Ya öyle olur ya böyle.
Ama bişey olur.
Yoksa siz böyle ömrünüzü çürütürsünüz,içten içten.
Yarın evladınıza da iyi bir anne olamazsınızki.
Çünkü sabrınızı,enerjinizi başkaları emiyor.
Yavrucağa ne kalacak?
Büyüdüğünde mutsuz bir anne ile karşı karşıya kalacak.
Bir evde kadın mutsuzsa o evde komple depresyon havası yaşanıyor.
Yetişen çocukların psikolojisi de bozuk olıyor.
Ben öyle görüyorum.

Direnin hanımefendi.
Ayrı ev açsın.
Daha fazla çirkinleşmeden bu sorun çözülsün.
Kendi anne babanızın evinden neden ayrıldınız?
Evlenip kendi yuvanızı kurmak ve dahası mutlu olmak için.
Hani?
Hangisi olmuş?
Sebep olanların karşısına dikilme vakti çoktan gelmiş.

Annem çok uzak bana tamam telefon var oda dayan kızım diyor biraz sabret bem gerekirse hepsini karşıma alcam diyoe e böylede olsa eşimde dahil hepsi banada ailemede düşman jesilir zaten başkalarını düşünüyorum diye bu haldeyim

e kesilsin başka türlü çekmeye devam.
sen kendin için harekete geçmezsen kimse kılını kıpırdatmaz.

sen içini rahatlatmak için yazmışsın ama bizim içimiz şişti burda.
okumayım diyorum gene okuyorum!
aile içine evlenip hemen çocuk yapmak niye???
baktın adamın 1000 lira maaşı var gir işe çalış. olmadı mı yapma çocuk!
memurluk o kadar kolay mı sanıyorsun?? ben memurum bakıyorum artık doğru düzgün atama bile yok yani. kurumumuza ne gelen var ne atanan!
ayrıca koca adamın 1000 liraya çalışması komedi. evimize gelen bakıcılar o kadar alıyor!
ya ömür boyu çekicen bunları ya bir cesaret bebeni de alıp basıp gidicen. koca koca değil, ev ev değil!

Hayatını kaynanana görümcelerine eltilerine adayarak tüketmeyi planladıysan devam et,yok ben de insanım diyorsan ayrıl.Baştan kabul etmeseydin keşke birlikte yaşamayı.Gelince gitmez cinstenmiş kaynanan.Söyle eşine ilişkimiz çıkmaza giriyor ya evleri ayıralım annenle ya da biz ayrılalım böyle olmaz diye.

sen düşman kesil çocuk yoksa gir bi işe ben ayrı eve çıkcam de herkes kendi evine yakışır de ama birlik gittiysen kocan baştan ayrı eve çıkmadıysa o kendine güveni yoktur ev geçindiremem diye o yüzden ailesiyle yaşamak kolayına gelyrdur sen ayrı ev istesende kocan gelmicek sana diyim sen gir işe çalış iki maaş belki bişeyleri düzeltir

En basta baban hatalı ne demek ya beni kendi elleriyle bırakır gelinliğiyle gitti kefeniyle dönsün mantığı şu yüzyılda bile..

Ailenin sahip çıkmadıklarını bildikleri için bildiğine toraman oynatıyorlar seni..

Ayyy fenalık geçircem. sen küçüksün belli. hayatını kaydırmışsın afferin sana. ne diye bu koşullarda evlenmeyi kabul ettin ne acelen vardı. kıvanç tatlıtuğu başkası kapmasın diye mi koşturdun. boşa geçen bi hayat yazık sana. hamileliğini balayı günlerini hep o yaşlılarda aynı evde geçirdin ha. yazık sana yazık. evde aklı başında kimse yok mu kızım. daha bilgili laftan anlayan biri mesela kayınpeder gibi. al karşına konuş. oğlunuzu düzgün bi işe sokun 1000 lira nedir ya. kaynanamda çocuğa baksın. bende bi işe gircem sadece kadınların olduğu biryer bulcam. mesela bi kuaför. yerleri süpür kuaförde yine o evde durma. neyse bende işe gircem de. biz ayrı bi eve çıkçaz diceksin. he laftan anlayacak biri yok mu. yok diyelim. o zaman ilk kargaşada cinnet geçirceksin numaradan. üzüntüden sıkıntıdan delirmiş gibi davrancaksın. yerlere at kendini. bağır çağır. kır dök. yteter artık tahammül edemiyorum de. misafir gelirse karşılama git odana yat depresyona girmiş gibi. deli deli yat. belki akılları başına gelir.

Aynı evin içerisinde yaşayamayi 2 yıl olarak kabul etmissin...
Sonra eşin ömür boyu demiş , onu da kabul etmişsin ..
Iyi hoş, geniş aile yaşayın hep birlikte .
Gönüllü olarak herkese sürekli hizmet et.
Kayinvaliden ve kayinpederin rahmetli olana kadar rahat yüzü gormezsin .
Böyle yaşamayı kendine reva mi görüyorsun ?
Eşim bize düşman olur demişsin .
Eşin zaten düşmanın olmuş baksana .
Senin sıkıntıni paylaşmıyor .
Seninle dertlesmiyor .
Tek başına mutlu adam.
Ileri gitmek istemiyorum ama sizin adiniza çok cok üzüldüm .
Lütfen o evden gidin .
Merak etme bosanmaz esin .

Kusura bakmayın ama bütün suç ailenizde ne demek boşanma yok evlenince artık onların çocuğu olmuyormusunuz yani babaniza rest çekin madem geri kafalı sen bana sahip cikmazsan sokakta yaşarım basima bi iş gelirse sen sorumlu olursun de adım çıkar herkes size laf söyler de bu dilden anliyorsa sen calisirsin annen cocuguna bakar yük olmazsın başka çocukta yapmayın lütfen

Kimse halimi bilmiyor eşimin maaşı çok füşük ben evlenmeden önce yüksek demişlerdi 1000 tlyle ev grçinmz kaynana hanımımda dediği gibi bu masraf anca bebeğime yeter gitmiş halalarıma demiş yani resmen kandırıldım ama çalışıyor mememurluk sınavlarına falan giriyor inşallah kazanır belki oda korkuyodur geçimden diye düşünüyorum buarada ailem kesinlijle boşanmaya karsı babam elleriyle beni bırakır
O zaman siz gidin çalışın evde oturup herşeyi erkekten beklemeyin çalışın ayrı eve çıkın kendinize bir hayat kurun ve mutlu olun.

Gerçekten artık dayanacak gücüm kalmadı herkese okadar iyiyim ama neden bana kötü olarak dönüyor biliyorsunuz bahsetmiştim ben kaynanamla beraber yaşıyorum sözde 2 yıldı bi baktım eşimdedi ömürlük herneyse ben yinede ona tamam diyorum ama görümceler ve eltilere dayanamıyorum artık ramazandan beri 10 defa kaynanam yemege eltimi çağırdı arada görümcelerde tabi yemeğe çağırmasa mutlaka iftardan sonra çaya çağırıyor artık dayanamıyorum yorgubluktan bittim eltim bir kere bile bizi çağırmadı bugunde misafir var kaynanam diyor yazık onlarıda çagıracam insan bir sorar ya resmen hizmetçileri olmuşum eşim bile annesine dedi bukadar çağorılmaz anne diye yok neymiş 4 çocukluymuş yazıkmış günahmış ya gerçekten stres oluyorum artık gecen gün ağlamaktan mahfoldum evlendiğimden beri migren oldu bende eş desen ilgisiz gecen telefonla pynuyordu dedimki o valla hayat sana güzel hep mutlusun bişey düşünmüyordun bir sorumluluğun yok artık gerçekten sinirlendim ben acı çekerken beyefendi telefonla saatlerce oyunlar oynuyordu ama demez olaydım benim eşim bir bayandan kötü küserse insanı deli eder bana diyor kendi sıkıntını bana yansıtıyorsun mutlu olmama bile dayanmuyorsun falan baya tartıştık halada küsüz oda ayrı manyak of of nediye evlendim bilseydim annem ve babama bakardım yazımı okuyan herkese teşekkürler burdada paylaşmasam cidden sinir krizi heçircem içime ata ata biliyorum kimsede yardımcı olamaz ama lütfen dua edin ayrılıyım bunlardan lütfen
bakın şimdi bence misafir çağırdığı bir gün akşama kadar yatın. Şakın hiçbir şey yapmayın. Elinizi bile sürmeyin. Güzel olsun diye uğraşmayın ya da. Bakalım ne yapacak. Hatta Bundan sonra hep böyle yapın. Çok üzüldüm halinize

Baştan neden kabul ettiniz birlikte oturmayı hadi kabul ettiniz 2 sene geçtikten sonra neden rest çekemediniz benden bu kadar ya ayrı eve çıkarız ya ayrılırız diyemediniz? siz böyle tamam oturalım eyvallah derseniz istediği gibi davranır o zamanda pek şikayet etme lüksünüz yok birşeyleri göze alamıyorsanız çalışmıyorsunuz muhtelemen de geçinemiyorsunuz da o yüzden oradasınız ve sadece siz aileden herkes başka evlerde kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenin yoksa çok üzülürsünüz evde yemeği herşeyi siz mi yapıyorsunuz?

Birde kandırıldım eşimin maaşı yüksek dediler diyorsunuz ee yüksekse ev geçindirebileceksen neden annenle aynı evde yaşayacağız diyemediniz mi mutlaka biliyordunuz! hiç çıkmasa nişan düğün masraflarında ortaya çıkar yani.

Back
X