- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
- Konu Sahibi LivreAmour
-
aynı ben saat 4 e kadar netflix izliyorum dizilerin bölümlerini günde 7şer 7 şer izliyorum bana da bir çareeeeeKızlar merhaba; uyku düzenim yıllardır maşallah seviyesinde idi. Zaten üniversiteden sonra hep çalıştım, son bir yıldır çalışmıyorum. Uykum hep 23:00-07:00 aralığında idi. Daha kafam yastığa gider gitmez uyuyakalırdım. Ama son bir yıldır, belki çalışmamanın getirdiği stresi kafamda çok büyüttüğümden ( evde çok sıkılıyorum çünkü ) belki de pandemininde ortaya çıkması ile korkunç bir uykusuzluk sorunu yaşıyorum. Şubat ayında doktora gitmiştim; 2 ay kadar akşamları hafif bir ilaç verdi bana; sonra bıraktım çünkü ilaç kullanmak istemedim. 6-7 aydır idare ediyordum yani gene fena değildi uyku düzenim ama son 1 aydır neredeyse sabah 5 olmadan uyuyamıyorum ve en geç 10 da uyanıyorum sıcaktan ve güneşten. Artık bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Çünkü 23:30 gibi yatıyorum ve inat edip uyuyana kadar kalkmıyorum; düşünsenize 5 saat dön allah dön. Lütfen bu konuda çözüm sağlamış; daha önce bozuk olan uyku düzenini stabile almış arkadaşlarım fikir beyan edebilirler mi ? Bir meditasyon app’ine üye oldum, bakalım onu deneyeceğim bir de. Sizin önerileriniz ?
Onu bende bugün internette okudum, olmazsa onu deneyeyim. Akşamları mı içiliyor.Hep uykusuz biriydim de ben de son on gündür top seviyede yaşıyorum bu sorunu... bilirim nedir
Eczaneden melatonina aldım ben
İlaç değil aslında, uyku melatonin seviyesi artınca gerçekler ya hani bu da onu sağlıyor
Çünkü yazın kışa göre çok az salgılanıyor melatonin hormonu ..
Belki denemek istersiniz siz de...
Eczacım bu da yetmezse kantoron çayı iç sonra hapı iç daha da olmazsa napayım dedi
Bu arada azıcık pahalı maalesef
Ama o kadar zor durumda kaldım ki kendime parayla uyku aldım diye bakıyorum olaya
Hem de nasıl yıpratıyor. Pandemi de çok büyük etken, çıkıp dolaşıp hava alamadığımdan daha da gergin huysuz halsiz oluyorum. Benim regl migrenim var, onun için nörologum bana bir ilaç vermişti, 2 ay onu kullandım, aynı zamanda uykuyuda çok düzenler demişti. Sonra ilacı araştırınca geniş salınımlı bir antidepresan olduğunu anladım. Danışarak doktoruma bıraktım. 6-7 aydır sorunumda yoktu.8 saat uyuyordum en az. Ama bir aydır resmen zombiye döndüm. Oturup ağlıyorum yatağımda uyuyamıyorum diyeUyku bozukluğu ciddi bi problem, insanı psikolojik olarak da yıpratır. Tedavini bırakmasaydın keşke
Evde hareketsizlikten de oluyordur belki ama uykusuzluktan o kadar halsizimki ev işlerini yemeği zor yapıyorumBen çalışıyorum ama uykum çok düzensiz nöbet usulü çalıştığım için uyuyamadığım zamanlarda biraz egzersiz yapıp duşa giriyorum duştan çıkınca uyuyakalıyorum ve dinlenmiş olarak uyanıyorum.
Hem zihniniz boşalır hem de vücudunuz dinlenir uyumadan önce hafif egzersiz ve duşu deneyin mutlaka
Bakalım meditasyon app i denemeye başlayacağımPapatya çayı iç ve kulaklıkla müzik dinle dinlerken sosyal medyada falan gezme ama sadece dinle
Onu bende bugün internette okudum, olmazsa onu deneyeyim. Akşamları mı içiliyor.
Zaten öyle oluyor evdeyken birşey yapmadigimiz halde yorgun oluyoruz o yüzden biraz deneyin esneme hareketleri bile yapsanız kendinize gelirsiniz duş da iyi gelirEvde hareketsizlikten de oluyordur belki ama uykusuzluktan o kadar halsizimki ev işlerini yemeği zor yapıyorum
Kolumu kaldırabilirsem deneyeceğim inşallahBen çalışıyorum ama uykum çok düzensiz nöbet usulü çalıştığım için uyuyamadığım zamanlarda biraz egzersiz yapıp duşa giriyorum duştan çıkınca uyuyakalıyorum ve dinlenmiş olarak uyanıyorum.
Hem zihniniz boşalır hem de vücudunuz dinlenir uyumadan önce hafif egzersiz ve duşu deneyin mutlaka
Alerjik rinitim için keçiboynuzu çayı içiyorum, çayları karıştırıncada mide bulantısından uyunmuyor :)Papatya çayı iç ve kulaklıkla müzik dinle dinlerken sosyal medyada falan gezme ama sadece dinle
Uyursak paslaşaljm emiaynen
Uyumadan bir saat önce içiyorsun
Ben bir tane içmiştim yine uyuyamadım
Meğer çocuklara bir tane veriliyormuş
İki tanesi kafi geldi...
Kimyasal psikiyatrik ilaçtan iyidir, sabahına armut gibi aptallaştırıyor onlar...
Bu yurtdışı seyahatlerinde saat farkı sebebiyle uyku düzenlenmesinde de kullanılıyormuş ben hep mahvolurdum yollarda...
hem size hem kendime iyi uykular diliyorum
Çok teşekkür ederim deneyeceğimZaten öyle oluyor evdeyken birşey yapmadigimiz halde yorgun oluyoruz o yüzden biraz deneyin esneme hareketleri bile yapsanız kendinize gelirsiniz duş da iyi gelir
Uyursak paslaşaljm emi
Konu sahibi değilim ama benim de uyku sıkıntım var, dediğiniz gibi sadece müzik dinleyince de bu kez bir düşünceden farklı düşünceye mekik dokuyorum adeta. Var olacak olan azıcık uyku da bu şekilde kayboluyor. Bu arada mide rahatsızlığına olumsuz bir etkisi olur mu papatya çayının bilginiz var mı?Papatya çayı iç ve kulaklıkla müzik dinle dinlerken sosyal medyada falan gezme ama sadece dinle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?