Kızlar merhaba; uyku düzenim yıllardır maşallah seviyesinde idi. Zaten üniversiteden sonra hep çalıştım, son bir yıldır çalışmıyorum. Uykum hep 23:00-07:00 aralığında idi. Daha kafam yastığa gider gitmez uyuyakalırdım. Ama son bir yıldır, belki çalışmamanın getirdiği stresi kafamda çok büyüttüğümden ( evde çok sıkılıyorum çünkü ) belki de pandemininde ortaya çıkması ile korkunç bir uykusuzluk sorunu yaşıyorum. Şubat ayında doktora gitmiştim; 2 ay kadar akşamları hafif bir ilaç verdi bana; sonra bıraktım çünkü ilaç kullanmak istemedim. 6-7 aydır idare ediyordum yani gene fena değildi uyku düzenim ama son 1 aydır neredeyse sabah 5 olmadan uyuyamıyorum ve en geç 10 da uyanıyorum sıcaktan ve güneşten. Artık bu durum iyice sinirlerimi bozmaya başladı. Çünkü 23:30 gibi yatıyorum ve inat edip uyuyana kadar kalkmıyorum; düşünsenize 5 saat dön allah dön. Lütfen bu konuda çözüm sağlamış; daha önce bozuk olan uyku düzenini stabile almış arkadaşlarım fikir beyan edebilirler mi ? Bir meditasyon app’ine üye oldum, bakalım onu deneyeceğim bir de. Sizin önerileriniz ?