Artık bitsin şu lanet okul!

ToNe_Def

Burayı seviyorum.
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2009
485
41
118
İzmir
Üniversitede okuyorum son senem.. şurda 3 ayım kaldı ama ben artık dayanamıyorum insanların hiç bi şey olmamış gibi davranmasına... burda en yakın arkadaşım dediğim insan bile beni çileden çıkarmayı başarabiliyor. Yaa evet bende de hata var ufacık şeyi büyütüyorum ama ben onu kendi evimde en iyi şekilde ağırlıyorum bana geldiğinde mutlaka yatıya kalıyor ben onda kalamıyorum diye beni çaya bile çağırmıyor. benim ekmeğimi suyumu yiyor borç alıyor vermiyor evi kirletiyor vs. sonuçta hepimiz öğrenciyiz burda 1 liranın bile hesabını yapmak zorundayım benim ev arkadaşım yok çünkü.. beni kullandığını hissediyorum.. ama ben ondan bi şey istediğimde yookkk..

Geçen evimde kaldı 4 gün... her şey benden çıktı ama helali hoş olsun tabii onun muhabbeti güler yüzü yeter ama bi de sevgilisiyle 3 4 saat mıç mıç konuşmalar benim yanımda önce hopörlerde konuşuyordu sonra sevgilisi kulaklığını takmasını istedi bu ayıp değil mi yani benden özeliniz tabii olabilir ama git ya kendi evinde konuş ya da diğer odaya git ayıp denen bi şey var gelip bende kalıyorsan bi oturalım beraber dertleşelim ben senin varlığını hissedeyim dimi ama o yok sevgilisi daha önemli tabii önemli olcak ama bari bunu her defasında hissettirme bana!

O kadar bencil ki.. sözünü de tutmuyor.. size kısa özet geçeyim.. biz bi gün salı günü kebapçıya gitmiştik o kadar mutluyduk ki bana durduk yere bundan sonra her hafta buraya gelelim söz mü dedi söz dedim... bugün gidelim mi dedim param yok ama çiğ köfte yiyebiliriz dedi.. ya sen benle dalga mı geçiyorsun? burs alıyorsun ev kiranı sevgilin ödüyor internetine 3 tane ortak buldun ailen para gönderiyor sigaran yok bi şeyin yok nereye gidiyor bu paralar?
Sonra ben sınıf arkadaşlarınla geçen hafta her gün çay bahçesine gittin dediğimde onları kendinle kıyaslama diyor.. Kıyaslama değil ki bu.. Hem onları bana çekiştiriyorsun yok sevmiyorum mecbur takılıyorum diye e ama hep onlarla dışarı geziyorsun benle niye dışarı çıkmıyorsun? Canın çekmemiş belli söyle bunu o zaman ama Allah aşkına bana param yok deme salak değilim ki ben... Neyse bugün hiç bi şey olmamış gibi evine çağırdı gittim benim surat 5 karış tabii niye böylesin dedi tam dicektim kanka ben sana kırgınım diye telefonu çaldı sonra yine tam aççaktım tekrar telefonu çaldı o arkadaşları çağırdı bana gidelim mi? diyor. ya ben sana gelmişim zaten suratım mahkeme duvarı gibi sen bana bunu nasıl dersin dalga mı geçiyorsun? ben ordayken kızlara 1 saate gelirim dedi yaa şaka gibi! Sonra ben darıldım giydim montumu ben gidiyorum dedim sen de git nereye gitçeksen dedim dizi izliyorduk o da yarım kaldı bekle bari reklam gelmesini dedi ben de boşver gelmez reklam dedi kabul etti yaaa insan bi der ki saçmalama otur şuraya konuşçaz nereye gidiyorsun? ama bu ne pişkinlik rahatlık kardeşim.. ben bi şey olmamış gibi davranmaktan nefret ederim illa o olayı konuşup tatlıya bağlamayı severim ama o verdiği sözleri tutmadığı gibi umursamaz takınınca deli oldum... konuşsak çözcez olayı zaten ama herhalde içinden bu kızın tribiyle uğraşamam dedi..
O bana geldiğinde ben onu psikolog gibi dinleyip akıl vereyim ben ona gittiğimde verdiğim değerin yüzde 10unu bile göremiyim adalet mi bu? Bi de evden çıkarken seni memnun edemediysem kusura bakma dedi dalga geçer gibi.. sen niye evden gitmeme izin veriyorsun ki? insan nezaketen de olsa kal der niye hemen kabul ediyorsun? ben 1 saat için mi o kadar giyindim süslendim geldim sana.. içimden diyorum boşalt şu kıza içindekileri ve bitir ilişkini ama nerdeyse burdaki tek arkadaşım o kaldı diğerleri fıss çıktı. Ama böyle de içimde birikince olan bana oluyor... yani belki abartıyorum gibi gelcek size kızlar ama cidden ben onu öyle bi pohpohluyorum ki karşı taraftan göremeyince ben kahroluyorum...

Çok sinirliyim ve kırgınım kızlar.. Ama ben özeleştiri de yapmayı severim söyleyin Allah aşkına ben mi olayı çok büyütüyorum o mu bu kadar gamsız? Ben verdiğim değerin karşılığını istiyorum sadece.. bana kardeşimsin diyor ama hareketleriyle söyledikleri birbirini tutmuyor, verdiği sözleri de tutmayınca beni hayal kırıklığına uğratıyor. Haksız mıyım?

kesinlikle içini boşaltmalısın nasıl bi sabır varmış sende ben olsam çatlardım konuşmadan,bunlar çıkarcı insanlar kullandırtma kendini.benim de var etrafımda böyle o yüzden biliyorum

Son düzenleme:
mezuniyetten sonra bir daha görüşmeyen o kadar çok "yakın arkadaş" gördümki üniversitede..

tabi inş. sizinki düzelir ve devam eder..

bence önemsemeyin.. sizi üzdüğü noktaları söyleyin bir bir.. rahatsız olduğunuz şeyleri yaptırmayın..

Bu arkadaşın aynısından bende de vardı emin ol seni çok iyi anlıyorum canım evine arkadaş gelmişken başkalarına söz vermek ne demek insan düşünür azcık pek de seni umursamıyo arkadaşın yoksa evden giderken söylediklerini düşünmesi lazımdı.O seni umursamıyo sen neden susuyosun ki bence dök içini

kesinlikle içini boşaltmalısın nasıl bi sabır varmış sende ben olsam çatlardım konuşmadan,bunlar çıkarcı insanlar kullandırtma kendini.benim de var etrafımda böyle o yüzden biliyorum
galiba herkesin etrafını böyle insanlar sarmış :) bunlardan bi an önce kurtulmak gerek aslında... ama armudun sapı üzümün çöpü diye diye kimse kalmadı çevremde bunu da kaybedeyim mi sizce? tamamen yalnız kalmaktan korkuyorum.

hem sölicem hem de bi daha bu duruma izin vermicem inşallah. bi daha da evine mevine gitmem. teşekkür ederim:)

evet bugün beraber spora giderken boşaltıcam içimi.. en azından şunu dicem: bence annenlere söyle sana baştan öğretsinler misafirperverliği.. çünkü hiç kimse en yakın arkadaşına 1 saat oturmak için giyinip süslenip gelmez. bakalım ne dicek gamsız kızımız... bi de o bi tek beni umursamıyor değil hayatı takmıyor ki o. nasılsa ucunda ölüm yok düzelir her şey diyor ama ben taktırcam ona.. ben de hayal kırıklığına uğratçam görsün bakalım nasıl oluyormuş

vallahi ben sana bişey söyleyeyim mi böyle arkadaşın olacağına hiç olmasın daha iyi benim de etrafımda olan kişi bi zamanlar yediğimin içtiğimin ayrı gitmediği bi insandı.öyle herkesle de çabucak samimiyet kuran bi insan olmadığımdan ben de senin gibi kaybetmek istemedim şimdi de küs değiliz ama ayda bir anca görüşüyorum ve muhabbetimiz de eskisi gibi değil,şu an etrafımda en iyi anlaştığım ve güzel vakit geçirebildiğim tek kişi erkek arkadaşım ve gayet mutluyum en azından kafam rahat biraz da kendini düşün canım emin ol daha mutlu olacaksın böyle insanlarla günlerini ziyan etme:128:

valla çok sabırlıymışsın, insan dur gitme falan der, resmen güle güle demek istemiş yani sen giderken...diğerleriyle görüşmeyi daha çok istediği için kısacası seni sepetlemiş...
hala ne diye görüşüyorsun ki...diğer arkadaşların fıss çıktıysa çıktı...diğerleri öyle diye buna katlanıcakmısın..yalnız kalmayı böyle birine tercih ederdim...
bırak yol ver gitsin...asalak gibi kullanıyor seni..
sen onun için sadece yedektesin...boş zamanlarında değerlendirdiği birisin....tercih etmesi gerekse diğer arkadaşlarını tercih eder bunu bil...

herkeste mi var bu model arkadaş anlamadım ki :) valla ben artık görüşmüyorum. evet özlüyorum ara da aklıma geliyor ama en azından kafam rahat

Arkadasligini bitir .
Bir hafta sonra gel yaz bana .
Üstünden öyle büyük bir yük kalkacak ki.
İçini dok bitir muhabbetini.

Ben diger yorumcularin aksine, senin o kizi cok sIktIgIni dusundum. Kizda iyi sabir varmis. Her hareketine, her sozune kizan, soylenen sana iyi sabretmis. Ben bile okurken bunaldim. Kiz ne yapsa suc. Diger arkadaslariyla kendini niye kiyasladin sahi? Hepimiz yakin arkadaslarimizla diger arkadaslar hakkinda konusabiliyoruz. Dertlesebiliyoruz. Sonra kebap-cigkofte meselesinde kizilcak ne var? O kizin evine giren ve elinden cikan parayi sen bilemezsin. Ordan para geliyor, surdan geliyor, nasil parasi yok diye sinirlenmeye hakkin yok yani. Yok dediyse bitmistir. Hem belki baska sebebi vardi da, kirmamak icin param yok dedi.

Anladigim kadariyla arkadasin pek sinirlenmeyen, kirmak istemeyen biri. Olsa olsa senin fazla beklentini karsilayamiyor ki bunda da onun sucu yok. Sen beklentilerini azalt.

Arkadasin sabrinin sonuna geldiginde seninle arasini acacaktir. Okul bittiginde uzun vadede goruseceginizi sanmiyorum. Hele kendine kafa dengi baska bir arkadas bulsun, esas o rahatlar ve bir daha seninle gorusmez. Ben katlanamazdim senin gibi arkadasa, kusura bakma. Herseyin hesabini mi vercem? Kiza resmen herseyden hesap soruyormussun. Bence ozelestiri yap. Burdan bakinca bayagi sinirli, arkadasina kizmaya yer arayan biri gibi duruyorsun. Malesef benim gordugum durum boyle.

Ha bir konuda sana hak verdim. O da senin evinde saatlerce sevgilisiyle konusmasi. Ona ben de kizardim. Diger konularda seni haksiz buldum.

Haklısınız kızlar...

Bugün spora giderken konuştum onunla.. insan bi dur gitme der dedim e napiyim kolunda mu tutiyim dedi yaa gerekirse otur konuşçaz diceksin dedim giderdin ki dedi.. hep bahane işte.. sen bana geldiğinde hiç 1 saat oturup gittin mi dedim ben seni nasıl evimde ağırlıyorum sendeki muameleye bak dedim.. hatta annem de bugün bana dedi ki ne biliyorsun belki masus o arkadaşlarını arattı senin gelmiceğini bildiği için dedi artık Allah bilir bu kadar düşmez herhalde.. neyse sonra hadi onu geçtim dedim bana söz veriyorsun tutmuyorsun dedim param yok ama cidden dedi o zaman söz vermiceksin dedim haklısın dedi... o arkadaşların aradığında niye kabul ettin benim onlara gitmemi nasıl beklersin dedim ne bileyim gitmek istersin diye düşündüm dedi alaycı bi gülümsemeyle bırak Allah aşkına dedim. kusura bakma dedi kusura baktım, inşallah sen benim kadar üzülmesin dedim ve spor boyunca hiç yüz vermedim o benle konuşmaya çalışsa da.. spor çıkışı beni öptükten sonra dur bi dk dedi.. özür dilerim kalbini kırdıysam bundan sonra hal ve hareketlerime çok dikkat edicem dedi.. ama kalp kırıldı bi kere.. hep aynı hep aynı... bundan sonra benim için merhaba merhaba kızlar yıpranmaktansa yalnız kalmam daha doğrusu olur annem bile kızım o olsa ne olmasa ne yanına geldiğinde bile telefonla konuşup duruyor ya da alıyor bilgisayarını yüzüne bakmıyor yok gibi zaten dedi.
Artık o da yedekte benim için. Değer filan vermicem. İçimi de döktüm ohh rahatladım artık gerisini o düşünsün beni kaybettiği için :)

Gercekten olgun bir arkadasin varmis.
Senin fevri cikislarina ragmen hep orta yol bulucu konusmus. Sana kolayca "sanane, istedigimle gorusemez miyim" de diyebilirdi. "O zaman soz vermeyeceksin" gibi afralarina bile sakinlikle yaklasmis. Arkadasim, sen kendin gibi birine catsaydin, sana catir catir haddini bildirirdi, kusura bakma. Ama bu kisinin davranislari hep guzel, olgun. Boyle cabuk sinirlenmeyen insanlari cok takdir ediyorum.

Ben sana birsey soyleyeyim mi? O tur insanlar genelde cevresi tarafindan sevilen, aranilan insanlardir. Yani eger baska sebepler yoksa, boyle bir kisiyle arkadasligini bitirmek ondan cok senin kaybin olur. O kiz bu karakterle arkadassiz kalmaz. Ben bunu bilir bunu soylerim. Kendine ceki duzen vermezsen, sabrinin bittigi yerde seninle gorusmeyi kendisi kesecektir zaten.
Sen verdigim degeri isterim demissin ya. Esas o kiz sana deger vermis ki hic kirmamaya calisiyor. Seninki salt beklenti. Deger vermek filan degil. Bekledigin karsiligi goremeyince kolayca agzindan kirici laflar cikabiliyorsa, degerden filan bahsetme.

Yaa tabii ki parasını nereye harcadığını bilemem ama bana ben fakirim edaları oynayıp benden borç alıp vermemesi ve 1.500 tllik telefon alması da ayrı bi ironi.. ne yaşadığımızı bilemezsin size katlanmazdım filan çok ağır konuşmuşsunuz.. o da katlanmasın o zaman aynı bölümde bile okumuyoruz neden sürekli bana yanaşıyor? kullanmak için işte.. madem parası yok nasıl hat değiştircem diyor ya da bayram değil seyran değil nasıl sevgilisine hediye alıyor? ya aslında bunlar ufak ayrıntılar.. ben şuna ayar oluyorum.. daha eveli gün o sevmediği sürekli bana çekiştirdiği kızla balık ekmek yerken beleşe mi yedi? ya da ondan önceki günler... bana şunu diyebilir.. kanka canım kebap istemiyor sana söz verdim ama kebapçıya değil falanca yere gidelim ya da birbirimize gidelim evde bi şeyler hazırlayalım... bana açıkça bunu desin canımı alsın.. gidip arkasından konuştuğu kişilerle parasını çar çur edip bana sen benim kardeşimsin diye övgüler yağdırıp gel şuraya senle çıkalım dediğimde kabul etmemezlik yapmasın.. yani benim kızdığım nokta bu para değil.. işine gelmemesi ve bana dürüst davranmayıp bahane üretmesi.. bu sefer benim de şüphelerim artıyor acaba o kızlara da beni mi çekiştiriyor diye.. bunu bugün ona da sordum yemin etti öyle bi şey yapmadığına ama insanın yaptıklarıyla söyledikleri bir olmayınca böyle düşünebiliyor..
okurken sıkıldıysanız yorum yapmakla da vakit kaybetmeseydiniz keşke ama yine de saygı duyar teşekkür ederim.. hayırlı akşamlar...

Çok seviliyorsa gitsin onlarla takılsın o zaman dün akşam onlar gelcekmiş ona ben gelcem diye reddetmeseymiş... Benim kendime çeki düzen vercek halim de sizle tartışçak vaktim de yok.. Bakış açısı diyorum. Benim iç dünyamı ve onla nasıl bi iletişimimizin olduğunu bilemezsiniz sonuçta. Bu olay sadece anlattığım bi kesit. Gerisi siz de yok. O yüzden bu kadar kabaca konuşmanıza lüzum da yok.

Gercekten cok ufak seylere takmissin. Onunla balik yemis de seninle kebap yememis de... Bunun sonu gelmez.
Para mevzusu gercekten bilinemez bir mevzu. Ola ki butun parasini yeni hatta, hediyeye filan harcadi. Belki onceligi yiyecegi yemekten cok, baska seyler. Eee, yine parasi kalmamis olamaz mi? Durust davranmadigini nerden biliyorsun? Hayir, illa parasiz kalmis olamaz diye direten, inanmayan sensin. Onun durust olup olmadigi belli degil yani.

Senden borc alip vermiyorsa, borc verme. Olan borcunu da iste.
Ben katlanamazdim derken, senin arkadasinla olan dialogunu bana bir arkadasim yapsa katlanamazdim dedim. Dogru. Yoksa senin kisiligine degil, tavirlarinaydi benim lafim.

Okurken bunaldim derken de konudan degil... Senin o kisiyi ne kadar sIkmIs, bunaltmis olabilecegini ben bile hissettim demek istedim.
Sana tek tavsiye, beklentilerini azaltarak yasa. O zaman bu kadar takmazsin ufak tefek seylere.

Haksiz miyim demissin, bana gore haksiz oldugun yerleri soyledim ben de. Seni de onu da tanimam, yorumum objektif bir yorum. Sadece karsi tarafi daha hakli buldum.
Iyi aksamlar.

Dert etme bende aynı böyleydim :) Annem bıkmıştı herkese güvenmemden,eve getirmemden,saçma sapan hareketlerini,yalanlarını görmememden ama iş hayatında da karşına çıkıcak böyle insanlar o dönemi düşün ve çok üzülme iş hayatında çok üzülüceksin çünkü böyle insanlar yüzünden

Kaba bir tavrim oldugunu dusunmuyorum.
Elestiriye gelemiyorsan konu acmayacaksin. Haksiz bulundugunda niye bu kadar kiziyorsun ki? Kendin sormussun, ben de soyledim. Sen fikir istiyorsan soylenir. Yok, yandas istiyorsan burasi yeri degil. Tartismak isteyen yok. Iyiye iyi, kotuye kotu dedim. Kaba olan kisi sensin bana gore. Bu kadar atarlanmaya gerek yok. Katilmiyorsan katilmazsin.
Iyi aksamlar.

İşte bu konuda sapına kadar haklısınız.. beklenti beklenti... kimse ben ona öyle davranıyorum diye bana da öyle davranmak zorunda değil ama karşılık bekliyor insan işte.. hatta ama o beni beklentiye sokuyor diye bahane üretiyor.. belki bu kadar bi şeyler beklemesem daha mutlu olucam..
teşekkürler :) iyi akşamlar.

zaten ben iş hayatımı çok merak ediyorum :) çıt kırıldım değilim ama olayları çok büyütüyorum ama her şey kusursuz olmaz işte :) insan farkında ama uygulamaya geçiremiyor :) şimdi burdan bi arkadaşa kızıp okulu bırakmayı bile düşünüyorsam bi de bunun önceleri var ama neyse, yani iş hayatında da öyle işi falan bırakmam inşallah :) alışmak lazım bu tür insanlara sanırım..

iş hayatını merak ediyosan kendiminkini anlatıyım farklı olmayacağından eminim çünkü
öğrenciyken yaşadıklarının büyüklerini yaşıyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…