• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam hamilelik kilolarımla dalga geçiyor

Yapıyorum inanın kavga da ediyoruz tartışıyoruz da ama sanki halen büyümemiş bir çocuk gibi çok sıkıldım ama çocuğumda daha çok küçük ailem arkamda her zaman onda sıkıntım yok ama o kafaya girmek istemiyorum

O kafaya girmek istemiyorsanız özgüveninizi diri tutun. O özgüvenin kokusunu alınca geri çekilecektir.

Hamile kaldığım kilonun kat kat altına düştüm, emzirme süreci aşırı yorucu bir tempo ile geçiyor. Doğum kilolarınızı kafaya takmayın azıcık dikkat ederseniz fazlasıyla gidecekler. Ama eşinize diyecek sözüm yok bence doğum yapan kadına ne olursa olsun böyle söylenmemeli, ayıp etmiş.

Neler neler diyorum da anlamıyor sinirlenip bağırıyor evet ona sorsanız yardım da ediyor ben abartıyorumdur
Yok be bebeği iki kucağında sallayıp geri kalan zamanda da totosunu devirip ya telefonda ya televizyonda takılınca yardım etmiş olmuyor.

Hamile kaldığım kilonun kat kat altına düştüm, emzirme süreci aşırı yorucu bir tempo ile geçiyor. Doğum kilolarınızı kafaya takmayın azıcık dikkat ederseniz fazlasıyla gidecekler. Ama eşinize diyecek sözüm yok bence doğum yapan kadına ne olursa olsun böyle söylenmemeli, ayıp etmiş.
Dikkat ediyorum zaten şu zamana kadar iyi kilo verdiğimi düşünüyorum ama bir anda da 60 kilo olamam ya öyle bir sihir yok yani detox suları vs bromelain içmek istiyorum ama emzirdiğim için bebeğimde kolik olduğu için korkuyorum daha beter bir şey etkilenir çocuk diye

Kendimi çok çirkin ve berbat hissediyorum duş bile alacak vaktim yok hiç demiyor ki sen duşa gir ben çocuğa bakayım ben dediğimde dakika tutuyor 10 dk ya duştan çık diye kendime bakacak hiç vaktim olmuyor üzerimi bile zor değiştiriyorum
Canim cirkin hissedecek birseyin yok, benimde oglum 10 aylik olmak uzere hamilelikte 6 kilo aldim ama dogumdan sonra veremedim ustune de daha aldim. Banyo desen hafta 1 firsat bulursam 🤦‍♀️ kas, biyik kocamla yarisir. Hayir biz birde surekli sosyaliz her hafta sonu disardayiz inan ustume kiyafet bulamiyorum, kendimden sogudum. Bunu tek sen yasamiyorsun once bunda anlasalim. Hele ki senin aylarinda daha perttim.

Kocana gelirsek kusura bakma ama dag ayisiymis. Ben bu kilolari veririm ama o zaman sen yanima nasil yakisacaksin bu dagdan inme ayiliginla diyebilirsin mesela. Hic mi kusuru yok sende ordan vur. Benim kocam ogluma bir kere " oglum bak bu annem bende babanim ikimizde de biyik var karistirma sakin" dedi bende oglum bak ikimizde de meme var sakin karistirma dedim cunku esimde 100 kiloyu gecti benim hamilelikle birlikte. Karsilik vermezseniz hadsizlige devam eder.

Güzelce bi konusun bakalım. Yada iyi bir trip atın yok sayın belki akıllanır.

Canim cirkin hissedecek birseyin yok, benimde oglum 10 aylik olmak uzere hamilelikte 6 kilo aldim ama dogumdan sonra veremedim ustune de daha aldim. Banyo desen hafta 1 firsat bulursam 🤦‍♀️ kas, biyik kocamla yarisir. Hayir biz birde surekli sosyaliz her hafta sonu disardayiz inan ustume kiyafet bulamiyorum, kendimden sogudum. Bunu tek sen yasamiyorsun once bunda anlasalim. Hele ki senin aylarinda daha perttim.

Kocana gelirsek kusura bakma ama dag ayisiymis. Ben bu kilolari veririm ama o zaman sen yanima nasil yakisacaksin bu dagdan inme ayiliginla diyebilirsin mesela. Hic mi kusuru yok sende ordan vur. Benim kocam ogluma bir kere " oglum bak bu annem bende babanim ikimizde de biyik var karistirma sakin" dedi bende oglum bak ikimizde de meme var sakin karistirma dedim cunku esimde 100 kiloyu gecti benim hamilelikle birlikte. Karsilik vermezseniz hadsizlige devam eder.
Evet doğru diyorsunuz ben hiç onun fiziksel özelliğiyle dalga geçmedim yani onunda ayakları ceset gibi kokuyor mesela

Dikkat ediyorum zaten şu zamana kadar iyi kilo verdiğimi düşünüyorum ama bir anda da 60 kilo olamam ya öyle bir sihir yok yani detox suları vs bromelain içmek istiyorum ama emzirdiğim için bebeğimde kolik olduğu için korkuyorum daha beter bir şey etkilenir çocuk diye
Detox sularını kesinlikle emzirirken önermiyorum, takip ettiğim bir ebe detox sularının vücuttan toksinleri sıvı (çiş, ter ve anne sütüne karışarak) olarak attığını haliyle toksinlerin anne sütüyle bebeğe geçeceğini bu yüzden asla önermediğini anlatmıştı. Zaten bu sıvılar sadece ödem atar kilo vermek için asla bir işe yaramaz. Bromelaini de asla önermiyorum sağlığınızdan olmayın.

Detox sularını kesinlikle emzirirken önermiyorum, takip ettiğim bir ebe detox sularının vücuttan toksinleri sıvı (çiş, ter ve anne sütüne karışarak) olarak attığını haliyle toksinlerin anne sütüyle bebeğe geçeceğini bu yüzden asla önermediğini anlatmıştı. Zaten bu sıvılar sadece ödem atar kilo vermek için asla bir işe yaramaz. Bromelaini de asla önermiyorum sağlığınızdan olmayın.
Aynen ben de ondan dolayı kullanmıyorum çünkü emziriyorum

Asıl doğum kiloları 6 aydan sonra dikkat ettiğinizde gidiyor. Ben işe başladım ev iş bir arada aşırı yordu. Maalesef bu tempoda başka türlü kg verilmiyor

Şimdi onunla konuşmuyorum evde o yokmuş gibi davranıyorum pişman olmuş hareketlerinden belli ama iyice pişman olsun istiyorum ben

Konuşmamak çözüm değil aksine çözümsüzlük biliyor musunuz?

Aynı evde küs kalma süreleri git gide uzayacak ve bu bir uçurum oluşturacak, alışkanlığa dönüşecek.

Siz boşanmayı düşünmeyebilirsiniz ama adam sizi aslında buna doğru itiyor gibi görünüyor. Çünkü düzeltmek için herhangi bir çabası var mı? Anlattığınıza göre yok. Pişman olsada bişey farketmez. Pişmanım diyip aynı şeyleri yapan pişman değildir hizmeti görülmüyordur.

Konuşmamak çözüm değil aksine çözümsüzlük biliyor musunuz?

Aynı evde küs kalma süreleri git gide uzayacak ve bu bir uçurum oluşturacak, alışkanlığa dönüşecek.

Siz boşanmayı düşünmeyebilirsiniz ama adam sizi aslında buna doğru itiyor gibi görünüyor. Çünkü düzeltmek için herhangi bir çabası var mı? Anlattığınıza göre yok. Pişman olsada bişey farketmez. Pişmanım diyip aynı şeyleri yapan pişman değildir hizmeti görülmüyordur.
Yok o konuşmadan duramaz ondan dolayı ben konuşmuyorum

Emzirme aşırı acıktıran bir durum. Acıktıkça su için yeme handikapına düşmeyin sakın. Daha kilo alanlar oluyor yoksa
Yok ben aşırı yiyen bir insan değilim zaten sabah kahvaltı ve akşam yemek 6 dan sonra bişey yemiyorum sadece hamileliğim çok sıkıntılı geçti ondan dolayı bu kadar çok kilo aldım hiç hareket etmedim

Kızlar merhaba ben bugün aşırı üzgün ve kırgın hissediyorum daha yeni doğum yaptım 45 günlük bebeğim var erkenden regl oldum bebeğim 30 günlükken 60 kilo ile hamile kaldım 90 kilo ile doğum yaptım şuan 78 kiloyum dün çok yorgundum ve eşimle bebeği sallıyorduk çok yorgunum belim boynum çok ağrıyor sallayamıyorum ayakta duramıyorum dedim o da ne var o kadar etli butlusun neyin var 4 kiloluk çocuğu mu taşıyamıyorsun diye benimle dalga geçti daha önceden hamileliğimde de kilomla dalga geçmişti doğumdan 1 gün öncesine kadar dalga geçti ve onu uyarmıştım bak lütfen bir daha kilomla ilgili yorum yapma benim hassas noktam dediğim halde dün yine aynı şekilde dalga geçti bende sinirlendim odadan kovdum bebeği bırak ben kendim uyuturum dedim sabahta geldi beni öptü ama ben hiç yanaşmak istemiyorum ve gerçekten artık nefret etmeye başladım kocamdan ben de kilomdan rahatsızım dikkat etmeye çalışıyorum ama arkadaşlar bebeğime de tek başıma bakıyorum hem ev hem yemek hem çamaşır hem bulaşık hem de kolik bebeğim var günde 1 saat uyusa şükrediyorum sürekli ayakta ve yorgunum akşam 22 oldu mu pilim bitiyor ama çocuk kolik hiç uyumuyor biraz oyala diyorum 10 dk sonra geri getiriyor sürekli stres sürekli sinir artık çok yoruldum eşimle nasıl konuşmalıyım
Sizi anlıyorum iki kere bu süreçten geçtim ikinci bebeğim kolikti.Hayatım bitmiş gibi hissediyordum.4. ayda rahat etmeye başlayacaksınız.Biraz dişinizi sıkın.Kilo zaten verilir ona hiç takılmayın.Kendinizi toparlayınca leslie yapmaya başlayın.Her gün yarım saat Leslie yapsanız zayıflarsınız eski kilonuza birkaç ayda dönersiniz.Bebeğim şuan 17 aylık ben kendime geldim kendime bakabiliyorum;sporumu ,yüz yogamı yapıyor kitaplar okuyorum.Eşinize gelince size şaka yapmak istemiş fakat sizin üzüldüğünüzü bile bile yapması çok incitici.Üstelik hiç yardım etmiyor oluşu da çok bencilce.Siz aldırmayın duşunuzu rahat alın sonuçta babası bakmak zorunda

Back
X