Benim kaynım da öyle. Kaç kere dedim yapma etme, bir düzenin olsun ayrı eve çık, hem kendi selametin hem annenin selameti için ama yok annemi kabul etmeyenle evlenmem drdi. Hatta bir kaç kişiden bir oturmayı kabul etmedikleri için ayrıldı. Sonra eşiyle tanıştı. Bir oturmayı kabul etmiş, kaynanama kayınbabama ben bakıcam, kimseye de göndermem demiş. Daha neler neler. Neyse evlendiler. Kız ertesi gün ben ayrı oturacam kabul etmiyorum, bu niyetle gelmedim diyor.
E kaynım da diyor ki baştan neden kabul ettin şimdi yan çiziyorsun! Köprüyü geçene kadar öyle demiş.
Ha bana kalsa ayrılsınlar en baştan beri diyorum fakat alelacele sırf zengindir diye tanışma,söz, nişan düğün 1 ayda yaptılar, her tür sözü verdiler kalkıp şimdi yan çizmesi bana çok mantıksız geliyor. Kendisine de dedim bu kadar çabuk neden evlendin? Hayati kararlarını gözden geçirmeliydin. Ne demek bir oturmak? Aklını mı yemiştin de böyle sözler verdin herkese?
Ama şimdi de yalan atıyor, söz vermedim diyor.
Yani genç kızlara diyorum asla bir oturmayın ne 1 ay ne 2 ay. Sonradan tartışma çıkar huzurunuz bozulur.
Ha kaynanam üst katta oturuyor aynı evin içinde değiller ama istemiyor ki hiçbir şeye karışmaz kaynanam, tamamen uzak olmak istiyor. Kaynım da evini ayırmak istemiyor artık bu işin sonu ne olur bilinmez!
Kendi ipinizi sağlam temeller üzerine kurun. Her ayrıntıyı düşünün.