- 18 Eylül 2016
- 9
- 27
- 38
- 25
- Konu Sahibi birderdimvarr
-
Tüm bunlar senin sorunun değil.
Annen ve baban 3 çocuğun masraflarını tek maaşla karşılayabileceklerine güvenmiş olmalılar. Şimdi onlar düşünsün.
Asıl soru, üniversiteyi nasıl okuyacağını hiç mi hesaba katmamışlar?
Bu borç nereden çıkmış? Sonradan çıkan bir sağlık sorunu varsa o başka.
Burs için başvurabilirsin tatlım
Ayrıca durumu olmayan aileler için muhtarlıklar belediyeler bir sürü gıda para alışveriş kartı yardımı yapıyor
Bunlara başvurabilirsiniz
Ayrıca haftasonları olan işlerde çalışabilirsin
Misal Büyükşehir'lerde ajansların gönderdiği elemanlar oluyor Bayram'larda veyahut haftasonları marketlerde stand kurup gıda vb ürün tanıtıyorlar
Her gidişte 50 tl zannedersem
Ajans adı bilmiyorum tatlımDediğiniz iş için nereye başvurabilirim ? Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz acaba?
Artık nasıl bir çıkar yol bulunur bilemediğimden google'da "ailemin borcu var" diye arattım ve buradaki birkaç konuya rastladım. Bende yazıp içimi dökmek istedim.
Lise son sınıf öğrencisiyim. Bu yıl eğitim hayatımın en önemli basamaklarından biri. Sınav senesi. Lakin ben kafamı derslere vermem gerekirken, sorunlarımızdan kendimi alamıyorum.
Ailemin 40-50 bin tl civarı borcu var. Borcumuz olduğunu bu yılın başında öğrendim, miktarını ise bu yaz. Evde tek çalışan var. Annem ev hanımı.
Okullar açılıyor. Evim okula çok uzak olduğundan okula servis ile gitmem gerekiyor. Büyük şehirlerde bu az buz bir para değil, burda genel olarak anneler var sanırım. Siz de iyi bilirsiniz.
Yaz boyu kıt kanaat geçinmişken, bir de servis ve okul masraflarıyla nasıl baş edeceklerini bilmiyorum. Bu geceki konum bu. Her gece bir konu üzerine düşünüp uyuyamıyorum. Şu an saat gece 02.26. Yazmaktan başka çare bilmiyorum.
Annemle konuşmak istiyorum, açık liseye geçme konusunu. Veya başka bir şehirde anneannemler yaşıyor. Onlardan rica etsek oraya taşınsam 1 seneliğine beni okutabilirler mi diye. Annemle de konuşamıyorum. Ne söylesem üzülüyor. Hepimizden daha çok üzülüyor. Çocuklarına durumu belli etmemek için her şeyi yapıyor. Ben her şeyin farkındayım da, 2 küçük kardeşim daha var. Hemde biri daha 1.5 yaşında.
Durum bu, ablalarım. Ne yapacağımı artık bilmiyorum. Tek çıkar yolum çalışıp bizi hepimizi kurtarmak ama, bu sorumluluk bana ağır geliyor. Gün boyu dalıp dalıp bunları düşünürken buluyorum kendimi.
Ne yapacağımı bilemiyorum.
Eğer bunu okuyorsanız, okuduğunuz için teşekkür ederim. Sizin dertlerinizin çaresinin olması dileğiyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?