Artık çok sıkıldım bu durumdan...

Öncelikle kanayan yarama değmişsiniz, korona olduğumda arayıp sormayan herkese ben de çok kırgınım ve hastalığın böyle bir psikolojisi var. Adı ürkütücü ve yaşadığınız süreç çok belirsiz. Hiçbir ölümcül hastalıkta günlük kaç kişinin vefat ettiği haberlerde sayısal değerle verilmiyor değil mi? Ama bunda o sayılar bile hastalık esnasında sinirlerinizi bozuyor. Kimseden bir şey beklemiyorsunuz ama yakınlarınızın sesinden geçecek denmesini veya yalandan da olsa bir şeye ihtiyacın var mı denmesini istiyorsunuz. Yaşamayanın anlaması zor..
Hala birbirine gidip gelen, bu hastalığı ciddiye almayan gerizekalıdır diyeceğim ağır mı olur bilmem. Ancak gidilmiyorsa iki aileye de gidilmeyecek. Hassasiyet gösteriyor ve sağlık için endişe ediyorsanız iki taraflı olmalı ki samimi olsun. Biz geçirmiş olmamıza rağmen ailelerimize yemeye içmeye gitmiyoruz ihtiyaçları neyse verip kapıdan görüyoruz. Sonuçta tekrar efekte olmayacağımın garantisi yok. Muhtemelen görümceniz oldum bir daha olmama inananlardan. Ben tedbirime devam ediyorum etmeyeni de kendi haline bırakalı epey oldu.. İnsanlar anlamıyor maalesef durumu.
Ne alaka ne ben ne ailem kimseyle görüşmüyoruz ben neden gitmeyeyim.Kendim gezip ona laf etmiyorum ki geçende neredeyse bir aydan sonra ilkkez markete gittim.İki kuzenim nişanlandı gitmedik.Bir seneden fazladır akrabalarımızı görmedik her 3-5 ayda bir ziyarete giderdik.Bunları keyfimizden yapmadık sonuçta.Aileme giderken ya abim gelip alır bırakır yada yürürüm toplu ulaşım riskinden dolayı.Gayet kendime düşeni yapıyorum bence.Evet abim, eşim ve görümcemin eşi çalışıyor buna yapacak birşey yok.Ama iş keyfiyete bağlı değil.Yapmadığı tören kalmadı.Altı ay kınası,doğum günü gittiği davetler.Görüp gerizekalı demekten başka birşey yapmak istiyorum artık.

Baskalarinin hayatina mudahale edemezsiniz herkes sizin gibi izole yasamak zorunda degil bahsettiginiz yaslardakiler asi olma yasinda cok endiseliyseniz asi yaptirin. Ayrica artik biraz virusle yasamaya alisilmasi gerek diye dusunuyorum
Aşının koruma garantisi yok malesef ve güvenilir değil hiçbirşekilde buyrun siz yaptırın.

Ne alaka ne ben ne ailem kimseyle görüşmüyoruz ben neden gitmeyeyim.Kendim gezip ona laf etmiyorum ki geçende neredeyse bir aydan sonra ilkkez markete gittim.İki kuzenim nişanlandı gitmedik.Bir seneden fazladır akrabalarımızı görmedik her 3-5 ayda bir ziyarete giderdik.Bunları keyfimizden yapmadık sonuçta.Aileme giderken ya abim gelip alır bırakır yada yürürüm toplu ulaşım riskinden dolayı.Gayet kendime düşeni yapıyorum bence.Evet abim, eşim ve görümcemin eşi çalışıyor buna yapacak birşey yok.Ama iş keyfiyete bağlı değil.Yapmadığı tören kalmadı.Altı ay kınası,doğum günü gittiği davetler.Görüp gerizekalı demekten başka birşey yapmak istiyorum artık.
Keyfi veya değil eşiniz ve abiniz de doğum günü yapan görümceniz kadar riskli ve siz de keyfi olarak ailenizi ziyaret ediyorsunuz. Ben evdeyim eşim kalabalık ortamda çalışıyor diye ailelerimizle temas kurmuyoruz nitekim korona olduğumuzda bizden başka kimseye bulaşması ailenizde. Bunun vicdan rahatlığı muazzam bir his.

Aşının koruma garantisi yok malesef ve güvenilir değil hiçbirşekilde buyrun siz yaptırın.
Benim odum patlamıyor aman virus kaparim diye o yuzden yaptirmiyorum ama yasl olan babanneme yaptirdik siz ev icinde yasamaya devam edin hem garantisi yokmus hemde guvenilir degilmis nekadar cok biliyorsunuz

Konu ne yazık ki eşimin kardeşinin duyarsızlığı...Geçen aylarda korona bile oldular ailecek hemde evde zor atlattılar ama ne gezmekten bıktı ne sosyallikten.Hatta korona olunca arayıp sormayan kişilere laf bile atmıştı durumdan görüyorum bunları hep.Sanane neden dert ediyorsun diyecek olanlar için söyleyeyim eşim ailesiyle görüşüyor haftada bir yarım saatte olsa kardeşide gelip gidiyor sonuçta...Ve biz bu süreçte ailemizle görüşmeyi seçtik sadece...Eşim dönem dönem izinliydi evden çıkmadı...Benim annem hem tansiyon hemde astım hastası ve 65 yaş üstü... Gerçekten patlama noktasındayım artık.Geçende eşimi kardeşi çağırdı annesigilde görüşmek için gitmiş evde komşu var durumdan baktım saatlerdir beraberlermiş...Benim annem komşunun yüzünü en son ne zaman gördü onu unuttu 6 aya yakındır evden çıkmadı...Eşimin dedeside var 85 üstü oda evde rahatsız böbrekleri ve kalbi zayıf gerçekten ne yapsam bilemiyorum...Beni anlayacak kişilerden yorum bekliyorum...Görümceme en son korona olduklarında mesaj atmıştım bayağı mesafeliyiz...
Eşinle konuşman lazım gitmesin dikkat etsin biraz can bukadar kolay tehlikeye atılırmı ya

Eşim bir hafta gitmedi çünkü hafta içi hergün çalıştı annesi cumartesi günü arayıp ara sokaktan gel birşey olmaz diyor Allah'tan uyup gitmedi...

çalıştığı için gitmeyecek zaten

yani siz de annem diyorsunuz ya mesela siz de gitmeyeceksiniz

çok basit bir şey herkes kendi evinde kalacak

ihtiyaçları gidermek gerekirse az sayıda kişi en kısa sürede halledecek kapıdan bırakıp gelecek

yani annesinin evine girme zorunluluğu yok

benim eşimin ailesi de burada aylardır iki kere gitti

birinde kombiyi çalıştıramamışlar tamirci yerine eşim gitti

bir diğerinde de yatalak babasını kaldırmak vs gerektiği için gitti

markete gitmek zorunluluğu varsa bırakırsınız kapıdan

bizim evde iş için evden çıkan dışarı ihtiyaçlarını da hallediyor hatta market bile online

çözüm görümce ile uğraşmak değil

eşinizin ve sizin ailelere gitmemeniz

görümce zaten biz geçirdik nasıl olsa antikorumuz var modundadır şimdi

Back
X