- 29 Mayıs 2016
- 4.622
- 5.328
- 88
Eşinizin olduğu şehirde davalar birleştiriliyor.Artık avukatla konuşup boşanma davasını açmasını söylüycem. Ama nasıl bir yol izlemem gerek bilmiyorum. Ailemden annem dışında hiçkimseye konuyu açmadan tek başına gidicem avukata dallanıp budaklansın istemiyorum. Dur hemen boşanma sözlerini duymak istemiyorum. Konumu tekrar hatırlatıym aldatılmıştım mesaj yakalamıştım telefonunda ve evi terketmiştim. Çocuğum yok henüz bir senemiz dolmadı bile. En son bana mektup yazmıştı ve canımı çok acıtmıştı. Ama karşı taraf şimdi de ne boşanırım diyor ne boşanmam diyor. Nafaka tazminat yada başka bir talebim olmuycak. Biz farklı şehirlerdeyiz. Ben davayı bulunduğum şehirde açınca duruşma yine bulunduğum şehirde mi olur. Birde karşı tarafın kabul edip etmeyeceğini nasıl öğrenicem? Avukat mı arayıp sorar? Ben çok uzasın istemiyorum. Biran evvel defolsun gitsin hayatımdan istiyorum. Nasıl yapmam gerek bilenler yol gösterirse sevinirim.
Canim valla bu isler boyle iste ya bisey yapcak gbi sen istedgn kadar iste o adam istemedigi surece is uzar malesefŞimdi bu adamı arıyoruz boşanma davası için açmıyo telefonu. Mesaj yazıp anlaşmalı boşanma teklifi ediyoruz hiç cevap vermiyo mesaja. Ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum acaba mahkemeye de gelmez beni süründürür mü. Bir plabı var ama ne bilemiyorum
Şimdi bu adamı arıyoruz boşanma davası için açmıyo telefonu. Mesaj yazıp anlaşmalı boşanma teklifi ediyoruz hiç cevap vermiyo mesaja. Ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum acaba mahkemeye de gelmez beni süründürür mü. Bir plabı var ama ne bilemiyorum
Artık avukatla konuşup boşanma davasını açmasını söylüycem. Ama nasıl bir yol izlemem gerek bilmiyorum. Ailemden annem dışında hiçkimseye konuyu açmadan tek başına gidicem avukata dallanıp budaklansın istemiyorum. Dur hemen boşanma sözlerini duymak istemiyorum. Konumu tekrar hatırlatıym aldatılmıştım mesaj yakalamıştım telefonunda ve evi terketmiştim. Çocuğum yok henüz bir senemiz dolmadı bile. En son bana mektup yazmıştı ve canımı çok acıtmıştı. Ama karşı taraf şimdi de ne boşanırım diyor ne boşanmam diyor. Nafaka tazminat yada başka bir talebim olmuycak. Biz farklı şehirlerdeyiz. Ben davayı bulunduğum şehirde açınca duruşma yine bulunduğum şehirde mi olur. Birde karşı tarafın kabul edip etmeyeceğini nasıl öğrenicem? Avukat mı arayıp sorar? Ben çok uzasın istemiyorum. Biran evvel defolsun gitsin hayatımdan istiyorum. Nasıl yapmam gerek bilenler yol gösterirse sevinirim.
Selamlar öncelikle, avukat olarak bir kaç noktayı aydınlatmak istedim sizin için. Normal şartlarda boşanma davası eşlerin son 6 ay içerisinde yaşadıkları yere bağlı aile mahkemesinde açılır. Fakat bu sizin için pek mümkün değil gibi, bu durumda şuan bulunduğunuz yerde davanızı açabilirsiniz. Karşı taraf itiraz etmediği sürece davanız bulunduğunuz yerde görülecektir. 1 yılı doldurmamış evliliklerde anlaşmalı boşanma davası açılamıyor, ancak çekişmeli dava açabilirsiniz. Siz davanızı açtıktan sonra zaten karşı tarafın adresine gerekli tebligatlar yapılıyor. Bu arada, evliliğiniz 1 yılı doldurmamış ancak keşke tam ay olarak söyleseydiniz. Örneğin Ağustos ayı adli tatil olduğundan ve ilk duruşmanız ortalama ekim'e falan denk geleceğinden belki o aylarda 1 seneyi doldurmuş olursunuz. Bu durumda davayı açmayıp ,beklemek ve anlaşmalı boşanmaya ikna etmek belki sizin açınızdan daha iyi olur. Anlaşmalı boşanma durumunda da, avukatınız karşı tarafla görüşür şartları belirtir,tel celsede biter.
Tazminat ve nafaka talebiniz olabilir..Fakat karşı taraftan daha çok bir geliri sahipseniz nafaka almanız neredeyse imkansız.[/QUOTE
adli tatili beklersem bir senem dolar. Ama ben onun ne düşündüğünü bilmiyorum. Boşanmayı bir senem dolsa bile kabul etmeyebilir bana kesin net bişey söylemiyor
Sen davani ac bi cekismeli olarak.. Taleplerini sun.. Zaten dugunde takilan miktarinca odeme yapmak zorunda sana her durumda.. Hic olmazsa onu oder..Bende istiyorum sürünsün. Ama elimde kanıt yok.
1 yıl dolmadan boşanamazsınız
Canim 1 yil dolmadan bosanma davasi acilamaz karis taraf kabul edene kadar biraz uzar davan ama anlasmali bosanirsaniz tek celsede biter ..nafaka al neden almayasin nafaka her zaman kadinin hakkidir
Evlendikten bir gun sonra bosanani biliyorum neler var !derinsargpost: 47044017 .!.:1 yıl dolmadan boşanamazsınız
Artık avukatla konuşup boşanma davasını açmasını söylüycem. Ama nasıl bir yol izlemem gerek bilmiyorum. Ailemden annem dışında hiçkimseye konuyu açmadan tek başına gidicem avukata dallanıp budaklansın istemiyorum. Dur hemen boşanma sözlerini duymak istemiyorum. Konumu tekrar hatırlatıym aldatılmıştım mesaj yakalamıştım telefonunda ve evi terketmiştim. Çocuğum yok henüz bir senemiz dolmadı bile. En son bana mektup yazmıştı ve canımı çok acıtmıştı. Ama karşı taraf şimdi de ne boşanırım diyor ne boşanmam diyor. Nafaka tazminat yada başka bir talebim olmuycak. Biz farklı şehirlerdeyiz. Ben davayı bulunduğum şehirde açınca duruşma yine bulunduğum şehirde mi olur. Birde karşı tarafın kabul edip etmeyeceğini nasıl öğrenicem? Avukat mı arayıp sorar? Ben çok uzasın istemiyorum. Biran evvel defolsun gitsin hayatımdan istiyorum. Nasıl yapmam gerek bilenler yol gösterirse sevinirim.
Hala inkar ediyor. Yok öyle bişey diyormesajlarını eski konularını okudum kaçırmış olabilirim de eşn aldattını kabul etti mi yok sa hep inkar mı etti
Avukat konuştu istemiyormuş boşanmakAdli tatili bekle, çekişmeli olarak davanı aç. Tazminat ve nafaka talebinde bulun. İster boşanmak istesin, isterse istemesin. Fazla sürmez bu dava. Genelde boşanmak istemeyen taraf kadın olduğunda mahkeme uzuyor.rumeysa3
Hala inkar ediyor. Yok öyle bişey diyor
Avukat konuştu istemiyormuş boşanmak
Çünkü gözümle gördüm ve okudum o mesajları. Bana yaptığı açıklamalar o kadar komik ki. Arkadaşı yazmış kendisi yazmamış. Buna inanmıyorum.neden hiç ihtimal vermiyorsunnn
Vekaleti verdim. Benim şahidim yok mesajı birtek ben kendim gördüm. Ama mesaj dökümü istenebiliyomuş. Karşı tarafın tutumuna göre dava süresi değişir dedi.İstemezse istemesin, aç davanı sen. Haklarını talep et. Evet karşılıklı anlaşıp boşanmak kadar kolay olmayacaktır ama fazla da sürmez diye tahmin ediyorum. Tahmin diyorum çünkü, aranızda geçenleri, şahitleri vs. bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?