artık dayanamıyorum

kakus

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
339
0
0
İstanbul
final dönemimizin başlamak üzere olduğu şu günlerde. ablamla kahvaltı yapıyorduk. sofrayı kendi kaldırdı. bulaşık yıkarken bardak kırdı ve bağırmaya başladı evde ikimiz tektik. hergün benmi yıkayacağım. her zaman hayatım böylemi gidecek. finallerim var yaptıklarıma bak. nefet ediyorum . kimsenin bişey yaptığı yok gibi cümleler kurdu. öfkeliydi bayağı ve tabakları kırcak gibiydi. yani her zaman işleri yapan kişide değil. bbişey desem daha çok büyücek. kavgaya bile gidebilir. ama artık bende dayanamıyorum ablam alttan alayım diyorum ama artık olmuyor. kızlar ağlicam çok sinirlerimi bozdu. sanki nimet eder gibi. hoş bir davranış değil. lütfen kızlar ben mi çok abartıyorum.

Canım onun siniri bozulmuş stres altında gibi geldi bana

normalde hep böyle midir ki?

Canım onun siniri bozulmuş stres altında gibi geldi bana

normalde hep böyle midir ki?

belli zamanlarda böyle oluyor. geçen final döneminde dövmüştü beni o yüzden sınavlarıma giremedim. çok çalıştığım sınavlara giremedm. yani artık ağzımı açmaya korkyrum. yemekleri genelde ben yaparım. sesi çıkmasın diye. çayı filanda genelde ben yaparım.hani bu dünyada hepimiz aynı durumları yaşıyoruz. hiç birimiz prenses değilizki. hepimiz farklı hayatlar isterdik demi...

abartmıyorsun
o stres altında sanırım sınavlarından dolayı ve anlayış bekliyor olabilir.
siz de yardımcı olabilirsiniz canım sınav zamanında ev işlerinde ona kolaylık sağlayabilirsiniz.
ablamla biz de çok yaşardık böyle durumları olabiliyor yani birbirinizi hoş görün.

abartmıyorsun
o stres altında sanırım sınavlarından dolayı ve anlayış bekliyor olabilir.
siz de yardımcı olabilirsiniz canım sınav zamanında ev işlerinde ona kolaylık sağlayabilirsiniz.
ablamla biz de çok yaşardık böyle durumları olabiliyor yani birbirinizi hoş görün.

benimde sınavlarm var ve benim bölümüm 3 katı daha ağır onun bölümünden. ben yansıtmıyorum sorunlarımı. ben yapmam demedim ki. herşey hemen olsun diye bişey beklio. sınav zamanı yani. hemen kaldırılsın hemen yıkansın. o an işim olabilir. hemen yıkayamayabilirim. yarım saat sonra yıkansa ne değişcek. o öyle sınav olsada olmasada...

belli zamanlarda böyle oluyor. geçen final döneminde dövmüştü beni o yüzden sınavlarıma giremedim. çok çalıştığım sınavlara giremedm. yani artık ağzımı açmaya korkyrum. yemekleri genelde ben yaparım. sesi çıkmasın diye. çayı filanda genelde ben yaparım.hani bu dünyada hepimiz aynı durumları yaşıyoruz. hiç birimiz prenses değilizki. hepimiz farklı hayatlar isterdik demi...

canım üzüldüm ablana seni dövmesi onun psikolojisinde bir yara olduğunu gösteriyor...

iyileşince çok pişman olur ama bakalım iyileşebilecek mi?

aileniz yok mu canım?

Herkes kendi yemeğini kendisi hazırlasa,bulaşığını da kendisi yıkasa sorun ortadan kalkar mı acaba?Hiç olmazsa ablanız bu konuda sorun yaratacak birşey bulamaz.

canım üzüldüm ablana seni dövmesi onun psikolojisinde bir yara olduğunu gösteriyor...

iyileşince çok pişman olur ama bakalım iyileşebilecek mi?

aileniz yok mu canım?

canım onun psikolojisinde yara varsada bu bendede yara açıyor. sınavlarıma neden oldu. hayata bir dönem daha geç başlayacağım ve burslarım kesilecek. stres altında hissediyorum kendimi. memnuniyetsiz. nasıl iyilesicek merak ediyorum aslunda. ailem var canım. ama ailem okuduğumuz şehirde pek kalmıyor babam emekli oldu diye gittiler.

Herkes kendi yemeğini kendisi hazırlasa,bulaşığını da kendisi yıkasa sorun ortadan kalkar mı acaba?Hiç olmazsa ablanız bu konuda sorun yaratacak birşey bulamaz.

canım aile evi gibi bir gün bir hafta olmaz bence... o yine bulur bence...

canım onun psikolojisinde yara varsada bu bendede yara açıyor. sınavlarıma neden oldu. hayata bir dönem daha geç başlayacağım ve burslarım kesilecek. stres altında hissediyorum kendimi. memnuniyetsiz. nasıl iyilesicek merak ediyorum aslunda. ailem var canım. ama ailem okuduğumuz şehirde pek kalmıyor babam emekli oldu diye gittiler.

canım aile evi gibi bir gün bir hafta olmaz bence... o yine bulur bence...

aslına bakarsan yapmak istedikten sonra illa bir bahane bulur doğru diyorsun

o zaman uzak durmalısın senin ne kabahatin var gerçekten ki o abla yani şevkatli olması gerekirken...

sen kendi sorumluluklarını yerine getir fazla da muhattap olmamaya bak..

yıne kavga patlatırsa bu sefer dersin yaptıklarının doğru olmadığını ama dinlemezki bağırır çağırır büyük ihtimalle...

Ama böylede olmaz ki ! Ablanızla konuşun,sizde öğrencisiniz sonuçta.Düzelirse olur ama düzelmezse ayrı eve çıkın.Sizin hayatınızı ve psikolojinizi bozuyor.Alttan alıyorsunuz ama nereye kadar?

aslına bakarsan yapmak istedikten sonra illa bir bahane bulur doğru diyorsun

o zaman uzak durmalısın senin ne kabahatin var gerçekten ki o abla yani şevkatli olması gerekirken...

sen kendi sorumluluklarını yerine getir fazla da muhattap olmamaya bak..

yani canım aynen. bahane her zaman bulunur. beni dövdüğü zaman diğer ablamı aradı beni suçladı.hiç suçum yokken.hani dövdüm ama suçluydu ki o zamanda namaz kılıyordum. yani abla olmayı kaldırması gerek. bizde sorumluluğumuzu yapıyoruz. en azından ben öyle hissediyorum. yok canım kavga çıkarmaması için birşey dememeye çalışıyorum ama bu defa göz yaşlarım akıyor...

yıne kavga patlatırsa bu sefer dersin yaptıklarının doğru olmadığını ama dinlemezki bağırır çağırır büyük ihtimalle...

söyleyemem canım. sinirliyse yine döver beni... kendi haklıdır herzaman.

Ama böylede olmaz ki ! Ablanızla konuşun,sizde öğrencisiniz sonuçta.Düzelirse olur ama düzelmezse ayrı eve çıkın.Sizin hayatınızı ve psikolojinizi bozuyor.Alttan alıyorsunuz ama nereye kadar?
canım bu yıl böyle bitti seneye bakıcam olmazsa sınftan birkaç arkadaşın evine geçicem. alttan almakta çözüm olmuyor. malesef düşünsenize hepyanınızda ve görüyorsunuz. ilişkinize bile karışan bir abla..

yada annen gelsin bir süre kalsın sizle?

annem kalırsada ne değişcek yapan yine yapar canımm...

ablanın belli ki başka problemleri var ve sinirini senden çıkarıyor,
ama sende suçlusun tatlım ona bu derece izin verdiğin için , üniversite okuyorsun belli bir yaşa ve olgunluğa sahipsin seni dövmesini bu kadar normal karşılamamalısın buna müsaade etmemelisin.
ablanda olsa herkes haddini bilmeli, ne demek yetişkin bir insana şiddet uygulamak!
bence arkadaşlarınla ayrı bir eve çıkman en mantıklısı, şimdi bile bir dönemini uzatmışsın şiddet yüzünden ki böyle bir olay geliştiği anda bırakıp gitmeliydin ya neyse..

Birkaç gündür çok enterasan aile ilişkileri okuyorum burada. Yetişkin bir kardeşin diğerini finallere giremeyecek kadar dövmesi öbürünün buna rağmen alttan alması ne demek?! Üstelik üniversite öğrencisi, eğitimli kızlarsınız ikinizde ailen ne diyo bu duruma?

Son düzenleme:
Birkaç gündür çok enterasan aile ilişkileri okuyorum burada. Yetişkin bir kardeşin diğerini finallere giremeyecek kadar dövmesi öbürünün buna rağmen alttan alması ne demek?! Üstelik üniversite öğrencisi, eğitimli kızlarsınız ikinizde ailen ne diyo bu duruma?

canım bazen alttan almak durumunda kalabiliyorum. kendi alanında iş sıkıntısı yaşıyor. vesaire bu durumda zaten ailemin yanına döndüm. biray dinlendim felan durumu anlattm. kan bağı olduğu için orta yol bulunuyor. bu finaller bitsin artık diyorum....

Back
X