- 23 Ekim 2012
- 1.022
- 124
- 73
- Konu Sahibi CakmaLaraCroft
-
hanimlar
birkac aydir böyle
en azindan corba makarna pilav yerdi simdi onlarada burun kiviriyor
bugun sinir krizi gecirdim
makarnasina besleyici olsun diye ispanak ve kiymali yaptim
icinde ispanak kiyma var diye yemedi
haslanmis makarna istiyor sadece
delirecegim
bütün gün yaptigim pogacadan yedi
su icti meyve yedi
zaten meyve delisi
sütte icmiyor
reddediyor
bu cocuk nasil büyüyecek
gecen hafta genel kontrolu vardi
buyumesi gelismesi normal dedi doktor
azda yese önemli degil falan dedi
ama olur mu süt bile icmiyor
benim sinirlerim lacka oldu
cok gerginim
bana akil verin ne yapmam lazim#daha 3 ay öncei obez olacak diye korkardim
müthis yerdi
nasil bu hale geldi anlamiyorumm((
hadi yaa
ben kafasini kiracak diye korkuyorum cok
ne yapayim önemsemeyim mi yani
pat pat geciriyor heryere
Benim.oglanda beni kebdimden geciriyo hrp bidi bidi oyalanuyorum agzina sokusturuyorum
Hic bir zaman ux ana ogun yemedi
Birak meyve puresini filan
Bu artik benim beceriksizligimdrn diyorum artik ne yapim 3.5 yasinda 1metre 25 cm 19 kilo ama zayif benimdd boyum.uzun ne bikim.soyle agzini hic actigini gormedim artik tik olustu ona verirken kendim agzimi aciyorum :)
ben de parkta yemek yedirmeye çalışan annelere kızardım hep
ama bi kez ben de denedim
sonuç yine başarısız
alıştırmayla falan da alakası yok bence
1,5 yaşına kadar yemediği yemek yoktu kızımın
yoğurda peynire bayılırdı
iştahı da çok iyiydi
ne olduysa bi anda oldu....
şimdi yoğurt ve peyniri ağzına sürmüyo
Benim kizimda 2 yasinda 9.7 kg ben oleyim o zaman doktorlara goturdum dedikleri yemek yemek fizyolojik bir olay kahvalti etmedimi zorlama ogkeni bekle ama eline bisey verme oglen yemezse yine ayni bekle dedi surekli elinde tabakla gezersen cocuk bunu savas haline getirir ve yemeyerek tepki verir aciktiginda kuru ekmegi bile yer dedi nitekimde oyle oldu simdi zorlamiyorum kendi istiyo mesela bugun once yumurta istedi yemedi menemen yap dedi yaptim yemedi kofte dedi yaptim onu yedi tabi sinirim tavan yapio ama daha 2 yasinda dovmek bagirmak care degilki asla yapilmamali birde biz bizim gibi yesin istiyoruz onun daha midesi ne 2 lokmayla doyuyo zaten tam dis tamamlama donemleri onunda istahsizligi var senin gunun gununu tutuyormu hergun ayni istahla yemek yiyomusun ben boyle yapiyorum su an iyiye gidiyo 20 gun once 9 kiloydu simdi 9.7 sabah kahvalti sorunumuz dillere destan mesela peynir zeytin bal yag asla tek basina yemez bende kasar peyniri rendesi bal tereyag ceviz bebe biskuvisine katip yediriyorum bu ara yumurta cok istiyo ama haftada en fazla 2 vermem gerekiyo cunku yumurta alerjisi cikti cok tuketirse aksama ates tavan yapiyo inatlar csnim bunlar inat inat uzme kendini elbette buyuyecekler
yok i$te kirmiyolar kafasini
cin gibi onlar, seni beni sulu goturup susuz getirirler :))
bi deene, agladiginda ilgilenme
kaç dk aglayabilir en fazla
bi sure sonra pes edip yanina gelicek ama babasida ayni ayarda olmali
ve ilk denemede zorlanirsin çunku ali$mi$ aglayinca istediginin olduguna, vazgeçmesi kolay olmayacak, pes etmesi zor olucak , ipleri elinden birakmak istemeyecek
benim oglum hala $ansini deniyor arada ama asla $ansi yok, aglar kirar doker susar,ama yapmam onun dedigini,tabi bizde baba benimle ayni fikirde olmadigi için oturmadi daha bu aglamama olayi
ama yava$ yava$ babada pes ediyor, git agla diye gonderince, tipi$ tipi$ geri geliyor sesi kesip :) ama dedigim gibi 4 ya$ina gidiyor benimki buyudu artik bildigin parmaginda oynatmaya çali$iyor
seninki daha kuçuk , kendini konu$arak ifade edemiyorsa onada agliyo olabilir
ama her halukarda aglayan çocuga prim vermiyoruz, aglasin cigerleri açilir :)
Gözümün önüne kardeşimin küçüklüğü geldi..17 yaşında hala aynı. Gitmediğimiz psikolog yapmadığımız taktik kalmadı. E bu yaştaki çocuğada sökmüyor artık. anneme dediler aç bırak mecbur yer. yemiyor yemezde. gidiyor gizli gizli ekmek koparıyor onu yiyor ama yemeyeceğim dediği şeyi yemiyorlar. benden tavsiye size süsleyerek yedirin. yani yumurtayı şekillendirin. milföyle değişik şeyler yapın. peynirin nasıl yeneceğini öğretin. şimdi diyeceksiniz peynirin yenme şekli mi var.. 2 yaşında bir çocuk o. albenili ve güzel gözüken şeyleri sever. o nedenle peyniri tereyağlı kızarmış ekmekle mi. yoksa yumurta ile birlikte mi yoksa hellim mi bunları anlamaya çalışın. ayrıca yemez etmez diye blenderdan geçirmeyin bazı yemekleri yesin. hiç unutmam kardeşim bir lokma yiyecek diye yıkama oyunu almıştık ona. mutfakta otapark yıkama oynardık. ah anneciğim. şimdi de makarna pilav köfte vs vs yiyor. iskender canı çekmişti yedi bir gün ama hiç zorlamadık istersen ye diye. bana dediği şey abla bunca senedir bu tattan nasıl mahrum kalmışım. o nedenle benden size tavsiye muzu alkış vs yaparak yedirmişsiniz. diğer yemeklerdede oyunlarla yedirin. birlikte tabak hazırlayın. şekiller yapın. yoksa gerçekten işiniz zor.
Her çocuk 2-2,5 yaş aralığında böyle bir dönem yaşıyor.
Çünkü 2 yaş sendromuna giriyorlar , eee azı dişleri de çıkıyor.
Normal yani.
Tecrübeyle sabittir :)
Sabret inatlaşmamaya çalış.
Geçecek...
Benim.oglanda beni kebdimden geciriyo hrp bidi bidi oyalanuyorum agzina sokusturuyorum
Hic bir zaman ux ana ogun yemedi
Birak meyve puresini filan
Bu artik benim beceriksizligimdrn diyorum artik ne yapim 3.5 yasinda 1metre 25 cm 19 kilo ama zayif benimdd boyum.uzun ne bikim.soyle agzini hic actigini gormedim artik tik olustu ona verirken kendim agzimi aciyorum :)
canım benim kızda hep istediği olmayınca aynını yapar
bende ona istediğin kadar ağlayabilirsin derim
ağlar ağlar durur sonra
bu arada yemek konusunda en çok benimdir herhalde çok çeken benimkiler de pek bişey yemiyolar
kızı geçen ay dr'a götürdüm dedim bu kızın gelişimi durdu bir senedir 13 kilo
o da 2 tane şurup verdi..biri vitamin biri zinco.. ben daha önce ara ara balık yağı alıp vermiştim ama pek faydasını görmemiştim
bunlar iyi gelicek sanırım biraz biraz yemeye başladı
birde canım çocuklar hamur işini çok severler
sabahları sık sık krep yapıyorum bol yumurtalı sütle unu çırpıyosun bilirsin zaten içine kaşarda rendeliyorum
peynir yemedikleri için bayılırlar
dr bana beslenme alışkankığını değiştir dedi:26::26::26:
nnasıl olucaksa şimdi düşünüyorum nasıl değiştiricem diye
hakkaten yemeyen çocuk çok zor
burda bi arkadaş demiş arkadaşlarıyla birlikteyken yer diye..evet hatırlıyorum annem de beni doyurmak için mahallede ki çocukların hepsini doyururdu
ama aynı yöntem benim kızda işe yaramıyor
geçen gün komşumun kızına 4 büyük tabak çorba yedirdim kız gene çooba istiyooommmmmm diyo
benim kızsa merak edip tadına bile bakmadı
deiricektim valla insan ne yediricem diye düşünmekten kafayı yiyo
seninki son aylarda böyleymiş..benimkiler hep böyle
neyse canım çok uzattım konu çocuk ve yemek olunca allah sağlık versin canları sağolsunda derdimiz bu olsun
üzme kendini fazla bu günler gelir geçer
sevgiler
dönem dönem çocuklarda iştahsızlık olabilir.. fırsatınız varsa açık havada oynatsanız acıkır muhtemelen.. Bir de Marnys Junior diye arı sütlü bir vitamin takviyesi var.. iştah açmak için etkili bir şurup, doktorunuza danışabilirsiniz
cocuklar pastaları severler ya hani böyle sebzeli poaca kek yapsanız ıspanaklı bezelyeli havuclu filan pasta diye yiyebilir.tabi bir ömür böyle pastalar olmazda en azından yiyeceklere damak tadı alısır.yemektede bunlar var kızım dersiniz ilerde yemesi daha kolay olabilir aklıma baska bisey gelmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?