artik delirmek üzereyim 2 yasinda kizim hicbirsey yemiyor :(

Gözümün önüne kardeşimin küçüklüğü geldi.. 17 yaşında hala aynı. Gitmediğimiz psikolog yapmadığımız taktik kalmadı. E bu yaştaki çocuğada sökmüyor artık. anneme dediler aç bırak mecbur yer. yemiyor yemezde. gidiyor gizli gizli ekmek koparıyor onu yiyor ama yemeyeceğim dediği şeyi yemiyorlar. benden tavsiye size süsleyerek yedirin. yani yumurtayı şekillendirin. milföyle değişik şeyler yapın. peynirin nasıl yeneceğini öğretin. şimdi diyeceksiniz peynirin yenme şekli mi var.. 2 yaşında bir çocuk o. albenili ve güzel gözüken şeyleri sever. o nedenle peyniri tereyağlı kızarmış ekmekle mi. yoksa yumurta ile birlikte mi yoksa hellim mi bunları anlamaya çalışın. ayrıca yemez etmez diye blenderdan geçirmeyin bazı yemekleri yesin. hiç unutmam kardeşim bir lokma yiyecek diye yıkama oyunu almıştık ona. mutfakta otapark yıkama oynardık. ah anneciğim. şimdi de makarna pilav köfte vs vs yiyor. iskender canı çekmişti yedi bir gün ama hiç zorlamadık istersen ye diye. bana dediği şey abla bunca senedir bu tattan nasıl mahrum kalmışım. o nedenle benden size tavsiye muzu alkış vs yaparak yedirmişsiniz. diğer yemeklerdede oyunlarla yedirin. birlikte tabak hazırlayın. şekiller yapın. yoksa gerçekten işiniz zor.

Her çocuk 2-2,5 yaş aralığında böyle bir dönem yaşıyor.
Çünkü 2 yaş sendromuna giriyorlar , eee azı dişleri de çıkıyor.
Normal yani.

Tecrübeyle sabittir :)
Sabret inatlaşmamaya çalış.
Geçecek...

Son düzenleme:
Benim.oglanda beni kebdimden geciriyo hrp bidi bidi oyalanuyorum agzina sokusturuyorum
Hic bir zaman ux ana ogun yemedi
Birak meyve puresini filan
Bu artik benim beceriksizligimdrn diyorum artik ne yapim 3.5 yasinda 1metre 25 cm 19 kilo ama zayif benimdd boyum.uzun ne bikim.soyle agzini hic actigini gormedim artik tik olustu ona verirken kendim agzimi aciyorum :)

hadi yaa
ben kafasini kiracak diye korkuyorum cok
ne yapayim önemsemeyim mi yani
pat pat geciriyor heryere

canım benim kızda hep istediği olmayınca aynını yapar
bende ona istediğin kadar ağlayabilirsin derim
ağlar ağlar durur sonra

bu arada yemek konusunda en çok benimdir herhalde çok çeken benimkiler de pek bişey yemiyolar
kızı geçen ay dr'a götürdüm dedim bu kızın gelişimi durdu bir senedir 13 kilo
o da 2 tane şurup verdi..biri vitamin biri zinco.. ben daha önce ara ara balık yağı alıp vermiştim ama pek faydasını görmemiştim
bunlar iyi gelicek sanırım biraz biraz yemeye başladı

birde canım çocuklar hamur işini çok severler
sabahları sık sık krep yapıyorum bol yumurtalı sütle unu çırpıyosun bilirsin zaten içine kaşarda rendeliyorum
peynir yemedikleri için bayılırlar

dr bana beslenme alışkankığını değiştir dedi:26::26::26:
nnasıl olucaksa şimdi düşünüyorum nasıl değiştiricem diye
hakkaten yemeyen çocuk çok zor
burda bi arkadaş demiş arkadaşlarıyla birlikteyken yer diye..evet hatırlıyorum annem de beni doyurmak için mahallede ki çocukların hepsini doyururdu
ama aynı yöntem benim kızda işe yaramıyor

geçen gün komşumun kızına 4 büyük tabak çorba yedirdim kız gene çooba istiyooommmmmm diyo
benim kızsa merak edip tadına bile bakmadı
deiricektim valla insan ne yediricem diye düşünmekten kafayı yiyo
seninki son aylarda böyleymiş..benimkiler hep böyle

neyse canım çok uzattım konu çocuk ve yemek olunca allah sağlık versin canları sağolsunda derdimiz bu olsun
üzme kendini fazla bu günler gelir geçer
sevgiler

dönem dönem çocuklarda iştahsızlık olabilir.. fırsatınız varsa açık havada oynatsanız acıkır muhtemelen.. Bir de Marnys Junior diye arı sütlü bir vitamin takviyesi var.. iştah açmak için etkili bir şurup, doktorunuza danışabilirsiniz

cocuklar pastaları severler ya hani böyle sebzeli poaca kek yapsanız ıspanaklı bezelyeli havuclu filan pasta diye yiyebilir.tabi bir ömür böyle pastalar olmazda en azından yiyeceklere damak tadı alısır.yemektede bunlar var kızım dersiniz ilerde yemesi daha kolay olabilir aklıma baska bisey gelmedi.

ben nerelre gidem ne edem cutemom:26:
benim 5 ya$indaki hiç yeme sorunu olmayan kizimin boy ve kilosu bu yazdigin
3.5 yasindaki karde$inin ona yeti$mesine daha çok var
nolur zorlama oglunu yemek için,kilolu çocuklarin anneleri inan çok zorlaniyolar, ba$edemiyolar, onlari gordukçe çok uzuluyorum ..
bi çocugun elinden , onunden yemedigini almak ne kadar kotudur kim bilir
boyu uzun oldugu için kiloyu gostermiyor ama bu ya$taki i$tahsiz çocuga gore çok a$iri deilmi kilosu ..
maa$allah tabi yinede :)

Valla ben inanmiyorum ya.kilosuna ama sut iciyo biberonla versen hep icer o derece yani ama kesinlikle zayif bacak gobek popo diyim sana bi avuc :) saglik ocaginda olcuyolar ama dedigim gibi bana ibandirici gelmiyor donem donem degil ege ,ege yemek yemegi sevmiyor ama pasta borek pogca hamburger ekmeginin icine kofte patates kixartmasi sever
Uc ana ogunude yesin sofra.kulturuds yok bizle oturunca hele neredeyse bir kasik ek gidaya cok gec basladim ben ona bagliyorum ama

Bu sabah bir kase tarhana yedi oglen dr daydik guvec yedi aksam yemedi asla bir parca borek iki kurabiye gittigimiz kina da yedi
bilmiyorum ya agzini hele hwle hic acmamasi beni benden aliyo agzi acik hic beklemedi o kasigi ben alistim onun bu hallerine fakat o yemedikce bende yiyemiyorum biliyosundur ic huzursuzlugu yasiyorum bugun benim yediklerimde bukadar onunla ayni mesela

Benim annemin en büyük sıkıntısı çocuklarının karnını doyurmaktı. Gerçi bütün annelerin en büyük savaşı bu olsa gerek.
Şu yaşımıza geldik hala "bir şey yemedin, yeseydin, aç kaldın" gibi laflar, yemeyince de suratlar.
Küçükken de hatırlıyorum annem sürekli ye dediği için inadımdan açlıktan ölene kadar yemezdim, ilkokulda da beslenmemi geri getirirdim. E biraz da benimle ilgilensin isterdim, malum yemeği yiyince işi bitiyor, yemeyince peşinde geziyor.
Çocuklar açlıktan ölmez merak etmeyin, bir süre kendi haline bırakın, üzerine gitmeyin. Gelişiminde bir sorun olursa o zaman müdahale edersiniz. Ve onu yemiyor, bunu yemiyor bari sevdiğini hazırlayayım gibi durumlara girerseniz yemek seçen bir çocuk yetiştirmiş olursunuz.

çocukken o kadar üzerime geldiler ki yemek yedirmek için, yediklerimi kusacak duruma bile geldiğim oluyordu. hala istediğim gibi kilo alamıyorum.

zor gelse de bu kadar çok üzerine düşmemelisin...

ayni sekilde
ne versem yerdi
hava atardim millete brokoli ispanak bayila bayila yiyor diye
sanirim o evde anlamiyor ne yedigini
simdi hersey tümden degisti

yogurt-peynir ayneb nefret ediyor

o zaman benim kiz szinkinden kilolu
benimki 13 kilo
ekim dogumlu tam 2 yasinda
sürekli elimden tutup mutfaga götürüyor ve kuruyemis,bisküvi,ekmek,muz .mandalina vs bunlardan birini
gösteriyor
aslinda sürekli yemek istiyor
ama yemek degil iste

bugun biraz deniyorum bakalim
her aglamasinda istedigini yapmamak icin
senin cocuk buyumus
o anlatir ne guzel derdini
o gunlere gelebilseydik bi

cook tesekkur ederim cok guzel anlatmissiniz
deneyecegim

evet
dun aksam 2 yas sendromu ile alakali makaleler okudum
ayni durum
zor valla
sabretmem gerekiyor
ve cocugu hirpalamadan
cocuk buyutmek ne zor

3,5 yasina kadar getirmissiniz ama ne guzel
konusuyordur sanirim
o zaman sanki daha rahat olacak gibi geliyor bana
yaniliyor musyum acaba ?

komsunun cocugundan bahsetmissin
bende gecen Tr deyken bir arkadas ziyaretimde
arkadasi dediki benim kiz yemiyor hic diye
ben hic kendi kizimi anlatmadim bile
onun kizini görünce sinirlerim bozuldu
ya kizi 3.5 yasinda
sofraya buyuk insan gibi oturdu
tabagini aldi
gözlemeyi aldi ( bunlarin hepsni kendisi yapiyor-9
icine pekmez dösedi
bunu isira isira hooop bitirdi
diger elinde ekmek yag recel
bir yandan anne bana sunu ver bunu ver
ben kiza bakiyorum derin derin
bu kiz sonra 3,5 saat uyudu öglen uykusu :)
sonra kalkti
hamur isi kisir gibi seyler vardi soframizda
Allahim yarabbim ne bulduysa yedi sildi süpürdü

bumu dedim en sonunda yemeyen cocuk
neymis baskasinin evinde yiyor sadece
ya yok böyle bir se saka gibi
resmen yetiskin gibi haziyliyor tabak en yiyecekse
ama aptal aptal bakiyor orasini bilemem tabi
benim kiz birsey yemedi sürekli iste evi inceliyor oynuyor sarki söylüyor vs
hangisdi normal bilemedim ama güzel yiyor masallah

bu arada kasar peynirli krep deneyecegim
tsekkür ederim
belki yer

Tükiyeden tavkiye amacli vitamin surubu aldim getirdim buraya
ve balik yagi
ben kizimi genelde hergun disari cikaririm hava alsin gezsin diye
ama beni cok yorar o ayri :)
acikiyor zaten birseyler yemek istiyor
ama genelde iste meyve kuruyemis vs gibi seyler
zaten mama mama diye beni sürekli mutfaga götürüyor

ay vallahi sanirim bu cok guzel bir fikir
arastirmam lazim ben kek yapmasini hic biliyorum
pogaca yapiyorum sadece onu biliyorum
onuda her hafta kesin yaparim
tesekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…