• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık ders çalışmanın anlamı yok, bu adaletsizlik varken...

Leithia

Frühling in Paris
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2010
983
2.105
113
artık ösym, girilen sınavların soru kağıtlarını ve cevaplarını yayınlamayacak.

iyi de ben yanlışlarımı doğrularımı nasıl kontrol edeceğim?
hatalı bir soru varsa, bunu nasıl tespit edebileceğim?
sınav puanlarının birilerine daha yüksek, birilerine daha düşük verilmediğini nasıl fark edeceğim?
bu kurumun "şeffaflığına" nasıl güveneceğim?

Üniversiteyi kazanmak için çocuklarınız girecek ösym sınavlarına. onları yetiştirecek üniversite hocaları girecek. o üniversite hocalarının yetiştirdiği öğretmenler girecek atanmak için. doktorlar girecek. polisler, memurlar... bir işe girmek için bile bu sınavlara muhtacız.

ya sadece "yandaş olduğu için" iyi mevkilere seçilirse insanlar ve gerçekten işinde iyi olanlar seçilemezse?

ders çalışmanın anlamı kaldı mı cidden?

alıntı: ösym mağduru olanlar ve olacak olanlar, artık sınav soruları ve yanıtları sınavdan sonra yayınlanmıyor. bu sınav cevaplarını kontrol edebilme, kendi puanını kestirebilme, hatalı soruları fark edebilme gibi denetim mekanizmalarını sıfırlıyor. bu konuda şimdi isyan edip önlem almazsak, sonuçlar üzerinde oynama yapılıp yapılmadığını bilemeyeceğiz. bir sosyal medya isyanı şart. bunu kopyalabildiğiniz kadar kopyalayın.

Kimsenin umrunda olmaması, bir yanıt bile yazılmaması çok acı.

Bende kpsszedelerinden biriyim ve seneye ne olacak hiç bilmiyorum
Şimdi girdiğimiz/ gireceğimiz soruları bile bilmeyeceğiz
Belki çoğu kişi soruları göremediği için sınav sonuçlarını umutla bekleyecek
En azından kendi yanıtlarını kontrol edince kabullenmesi kolay oluyordu şimdi ne nedir nerden bileceğiz Allah aşkına
Soruları yayınlamamaktaki amaç nedir ben bunu çözemedim

Ben bunu kesinlikle iyi niyetli göremiyorum ya. Kurum şeffaflığına vurulmuş en büyük darbedir bu.

iyi de ben yanlışlarımı doğrularımı nasıl kontrol edeceğim?
hatalı bir soru varsa, bunu nasıl tespit edebileceğim?
sınav puanlarının birilerine daha yüksek, birilerine daha düşük verilmediğini nasıl fark edeceğim?
bu kurumun "şeffaflığına" nasıl güveneceğim?

Üniversiteyi kazanmak için çocuklarınız girecek ösym sınavlarına. onları yetiştirecek üniversite hocaları girecek. o üniversite hocalarının yetiştirdiği öğretmenler girecek atanmak için. doktorlar girecek. polisler, memurlar... bir işe girmek için bile bu sınavlara muhtacız.

ya sadece "yandaş olduğu için" iyi mevkilere seçilirse insanlar ve gerçekten işinde iyi olanlar seçilemezse?

ders çalışmanın anlamı kaldı mı cidden?

alıntı: ösym mağduru olanlar ve olacak olanlar, artık sınav soruları ve yanıtları sınavdan sonra yayınlanmıyor. bu sınav cevaplarını kontrol edebilme, kendi puanını kestirebilme, hatalı soruları fark edebilme gibi denetim mekanizmalarını sıfırlıyor. bu konuda şimdi isyan edip önlem almazsak, sonuçlar üzerinde oynama yapılıp yapılmadığını bilemeyeceğiz. bir sosyal medya isyanı şart. bunu kopyalabildiğiniz kadar kopyalayın.

Bence de yayınlanması gerekir.Bu sene girdim bende 2-3 soruya itiraz edildi iptal oldu sorular. Ya da onu geç en basitinden sınava hazırlananlar önceki yılların sorularını da çözüp az çok bilgi sahibi oluyor.Doğru yanlışlarını bildiğin zaman aşağı yukarı bir puan hesaplıyorsun.Ona göre bir plan program yapıyorsun. Yani uzun lafın kısası soruları bilmek gerekir.

Ben bunu kesinlikle iyi niyetli göremiyorum ya. Kurum şeffaflığına vurulmuş en büyük darbedir bu.

Okumak , ders çalışmak , ayrı ayrı sınavlara hazırlanmak hepsi ama hepsi ayrı bir stres ayrı bir fedakarlık...:68: Büyük umutlarla sınavlara hazırlanıyoruz... ALLAH(C.C)sonumuzu hayır etsin... (amin):16:

hoşgeldiniz gerçek dünyaya.
bunun herkesin kendi seçimi olduğunu düşünüyorum. verilen oylar ile buraya geliniyor. çoğunluğun kararı olarak ele alabilirsiniz. geçmiş olsun ve de.

bir de şunu eklemeden edemeyeceğim zaten sorular ve cevaplar yayınlanırken de sistem yeterince adaletsizdi.

Yani her sene yeni bir şey, biz okuduk ettik kurtulduk da yazık size ve sizden sonra gelecek nesillere. Siz gene çalışma temponuzu düşürmeyin de...

Yaptıkları her yenilik daha mı kötüye gider ya :47::47::47: her şeyin b.kunu çıkardılar artık..üniversite seçme sınavıyla kasa iyi canım o kadar kazanacaksın okuyacaksın,atama bekliyeceksin orda daha beter göreceksin bu saçmalıkları adaletsizleri ..insanların gençliği bu saçmalıklarla harcanıyor Türkiye de

siz zaten güveniyor muydunuz ki ösym ye?
bu ülkede güvenilir kurum kaldı mı ki?
kendi kadrolarını istedikleri yerlere getirdiler zaten yıllardır
kendi çocuklarını türkiyenin en iyi üniversitelerine sözde yatay geçişle geçirdiler.
kpss sorularını cemaat içinde sattılar...
adalet mi kaldı memlekette???

Iyi de ben yanlışlarımı doğrularımı nasıl kontrol edeceğim?
Hatalı bir soru varsa, bunu nasıl tespit edebileceğim?
Sınav puanlarının birilerine daha yüksek, birilerine daha düşük verilmediğini nasıl fark edeceğim?
Bu kurumun "şeffaflığına" nasıl güveneceğim?

üniversiteyi kazanmak için çocuklarınız girecek ösym sınavlarına. Onları yetiştirecek üniversite hocaları girecek. O üniversite hocalarının yetiştirdiği öğretmenler girecek atanmak için. Doktorlar girecek. Polisler, memurlar... Bir işe girmek için bile bu sınavlara muhtacız.

Ya sadece "yandaş olduğu için" iyi mevkilere seçilirse insanlar ve gerçekten işinde iyi olanlar seçilemezse?

Ders çalışmanın anlamı kaldı mı cidden?

Alıntı: ösym mağduru olanlar ve olacak olanlar, artık sınav soruları ve yanıtları sınavdan sonra yayınlanmıyor. Bu sınav cevaplarını kontrol edebilme, kendi puanını kestirebilme, hatalı soruları fark edebilme gibi denetim mekanizmalarını sıfırlıyor. Bu konuda şimdi isyan edip önlem almazsak, sonuçlar üzerinde oynama yapılıp yapılmadığını bilemeyeceğiz. Bir sosyal medya isyanı şart. Bunu kopyalabildiğiniz kadar kopyalayın.

canım şu kadarını söyleyeyim geçen aya kadar işimden ayrılıp kpss düşünüyordum ancak geçen ay arkadaşımın 83 le atanamadığı yere başkasının 72 punala alındığını görünce herşey eridi bitti tüm hevesim:43:

Heheh... Bunlar artık çok trajikomik olmaya başladı.
Benim sözele geçtiğim sene , psikologluk ve avukatlık sözeldeydi. Psikolog olmak istiyordum ya da avukat.
Noldu ? Ben sözele geçtim. O bölümler sözelden kalktı , tm ye geçti . Haydaaa... kaldık mı ortada :)
Ya işte böyle ben bu devlet yüzünden hayalimin peşinden gidemedim. Daha ne olsun...

bu işler o kadar iğrenç ki
tüm yapılanları gördüğün halde çalışmaya mecbur olmak kadar kötü bir şey var mıdır acaba?
biz tabiri caizsa eşek gibi çalışıp kazanamıyoruz ama malum şahıslar sınavdan 1 hafta önce soruları alıp haritadan yer beğeniyor
ve sen yine çalışmak zorundasın
bu dünya belki onların ama hiç öleceklerini de düşünmüyorlar
çalıştığım her harf haram olsun.

hoşgeldiniz gerçek dünyaya.
bunun herkesin kendi seçimi olduğunu düşünüyorum. verilen oylar ile buraya geliniyor. çoğunluğun kararı olarak ele alabilirsiniz. geçmiş olsun ve de.

bir de şunu eklemeden edemeyeceğim zaten sorular ve cevaplar yayınlanırken de sistem yeterince adaletsizdi.

üstüne dicek başka bişey yok zaten aynen öyleee:42:

Bir sürü torpil bir sürü kopya skandalı okumadık mı medya da?
Barajı geçmediği halde bilmem hangi ünv.ye giren bakanın oğlu, geçen yılların birinde şıkların sıralamasıyla ilgili bir kopya haberi çıkmıştı.
Soruların parayla satıldığı, kpss'deki rezillikler...
Bunlar duyulanlar, duyulmayanları Allah biliyor.

ösym zaten güvenilir bir kurum değildi.
Bundan sonra başı ağrımaz en azından.

Zaten artık gizleme ihtiyacı da duymuyorlar bazı şeyleri, çünkü ne yaparlarsa yapsınlar onları destekleyen, arkalarında olan bir kitle var.
Eğer bakan kızıysanız ortalama bir puanla acıbadem üniv. tıp fakültesine girer, ordan da yatay geçişle (tüm prosedürleri çiğneyerek) hacettepe ingilizce tıp fakültesine geçersiniz.
Merak edenler için: acıbadem üniv. tıp fak. taban puanı: 417,30830 hacettepeninki: 523,85664
sade vatandaş hacettepe tıp a girmek için ilk 1000 e girmek zorunda, bakan kızıysan ilk 10.000 e bile girmene gerek yok...

gizli saklı değil bunlar aleni yapılan şeyler.
biz de hala dirsek çürütelim...

Buna isyan etmek, mutlaka sosyal medyada örgütlenmek ve itiraz etmek lazım.

Eski hali olsa belki güvenilirdi ama bu kadar skandaldan sonra bu yapılanı sineye çekemeyiz. Önce güvenimizi geri kazanmaları lazım.

Back
X