• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık ders çalışmanın anlamı yok, bu adaletsizlik varken...

Haftasonu tus'a girecek bir yakinimdan da duydum bunu ben. Her sene yanlis soru ciktigi ve iptal edildigi icin bu defa sorulari aciklamayacaklarmis guya. Cok sacma geldi. Bir de onlarda sorulacak soru kalmamis. Soru havuzundan soru secilecekmis. O yuzden cikmis sorulara da ulasilamayacakmis. Bana cok sacma geldi ama boyle izah etmisler onlara.

Dun de bu konuyu okumustum. Nasil etkilendiysem, ruyamda sinava giriyordum. Tamamiyla cikmis sorulardan ibaret bir sinavdi. Ama ben cikmis sorulara hic bakmadan girmisim. Herkes hehehe cok kolay yahu ezberlemistik sorulari zaten diye seviniyordu ve ben kahroluyordum.

Kasim ayinda girecegim bir sinav var. Tum cikmis sorulari yalayip yutmaya karar verdim ruyamdan oturu. :)))

evet 1 eylülde yapılan YDS dahil sınav soruları artık yayınlanmayacak.
cevap anahtarınız yayınlanacak yine ösym nin sitesinde.
ama soruların tamamı olmayınca ne anlamı var ki?

ÖSYM şöyle diyor.
bu soruları havuzumuza atıyoruz, yayınlarsak tekrar kullanamayız ama yayınlamayınca ilerleyen dönemlerde yine bu soruları kullanabileceğiz. yani döndürüp döndürüp soracaklarmış.
Soruları içeriden yazıp çıkarmasınlar diye de adayların sınav giriş belgelerini bile toplatıyorlar görevlilere.

bu haberle ilgili bir bilgim yok ama birkaç gün önce görevde yükselmede yazılı sınavların yerine artık sözlü sınavların olacağı açıklandı.
artık kim ben hakkımla geldim diyebilir ki??????
bir yerlere gelmek için
1. arkanda bir dayın olacak (ki benim yok)
2. başkalarının hakkını düşünmeyecek kadar vicdansız olacaksın (Allahtan bu da yok)

yani birelerinin yalakalığını yapmadaığım sürece şube müdürü olamayacağım.
türkiye bi 50 yıl geriye gittti bile. işi işi bilmeyenin eline verecekler yani.:36::36::36:

ha bu arada birilerinin torpiliyle bir yerlere atanan,
tayinini çıkartan,
görevlendirmeyle daha rahat bir yerlere giden ,
görevinde yükselen hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.
buna imkan veren, bunun alt yapısını oluşturan bürokratlara hiç helal etmiyorum,, anlayana !!!!!

Son düzenleme:
ÖSYM’nin Misyonunun önemli bir boyutu olan “şeffaf bir kurum oluşturmak” doğrultusunda sınav sonuçları açıklandıktan sonra adayların erişimine açılan “cevap kâğıtlarının” adaylar tarafından görüntülenmesi uygulamasına devam edilecektir.

Basın yayın organlarında soru ve cevap anahtarı yayınlamamak başka bir şeydir , alınan bu karar başka bir şey .

artık ösym, girilen sınavların soru kağıtlarını ve cevaplarını yayınlamayacak.

iyi de ben yanlışlarımı doğrularımı nasıl kontrol edeceğim?
hatalı bir soru varsa, bunu nasıl tespit edebileceğim?
sınav puanlarının birilerine daha yüksek, birilerine daha düşük verilmediğini nasıl fark edeceğim?
bu kurumun "şeffaflığına" nasıl güveneceğim?

Üniversiteyi kazanmak için çocuklarınız girecek ösym sınavlarına. onları yetiştirecek üniversite hocaları girecek. o üniversite hocalarının yetiştirdiği öğretmenler girecek atanmak için. doktorlar girecek. polisler, memurlar... bir işe girmek için bile bu sınavlara muhtacız.

ya sadece "yandaş olduğu için" iyi mevkilere seçilirse insanlar ve gerçekten işinde iyi olanlar seçilemezse?

ders çalışmanın anlamı kaldı mı cidden?

alıntı: ösym mağduru olanlar ve olacak olanlar, artık sınav soruları ve yanıtları sınavdan sonra yayınlanmıyor. bu sınav cevaplarını kontrol edebilme, kendi puanını kestirebilme, hatalı soruları fark edebilme gibi denetim mekanizmalarını sıfırlıyor. bu konuda şimdi isyan edip önlem almazsak, sonuçlar üzerinde oynama yapılıp yapılmadığını bilemeyeceğiz. bir sosyal medya isyanı şart. bunu kopyalabildiğiniz kadar kopyalayın.

Şöyle bir gerçek var maalesef, bu uygulamadan önce de torpili olan bir şekilde işletiyordu zaten. Sınava, puana ihtiyacı yok ki onların. :ssz:

Hanimlar, Mune siyasete girmeyin diye uyarida bulundu. Gormediniz belki de. Hepimiz neyin ne oldugunu ve bu sinavlarin altinda neler dondugunu gayet iyi biliyoruz zaten. Deger mi ceza almaniza? :)

Nasıl yani yaaaaa Allahım bu kadarı fazla eğitimin içine ettiler Allah belalarını versin.

ben en çok torpile kızıyorum:47:
neyse ki Rabbim torpil geçmiyor. onun adaleti çok büyük:34:

evet sorular yayınlanmayacakmış artık yani yanlış sorular varsa artık soru iptalleri olmayacak zaten bu yüzden almışlar bu kararı yani soru yanlışda olsa itiraz hakkımız bulunmayacak çok saçma. hem sınava gir hemde girdiğin sınavın sorularını bile göreme.. çok yanlış bir karar umarım böyle birşey yapmazlar hepimiz ve ya çocuklarımız bu sınavlara giriyor herkesin yolu bi şekilde sınavdan geçiyor dolayısıyla böyle bir durumum olmasına izin vermemeliyiz..

Back
X