Sizde de bir anda mı başladı. Gerçi zaten 5 yaşında başlamış ama, sizin de buna benzer bir durumunuz oldu mu ondan soruyorum .Vejetaryenim 5 yaşından beri. Et kokusu bana göre berbat bir koku. Hatta onun yan tenceresinde pişen birseyi bile yiyemem sanki o yemekte et kokuyor gibi gelir. Et pişirilen tencereyi bile defalarca yıkarım çünkü kötü kokuyor. Bir sure ara verin sonra yine deneyin yine koku olacak mi deneyin
Ben dert olarak görüyorum demek ki, benim icin dert.3-4 yaşından beri McDonalds yiyorum, birkaç sene önce yurtdışında McDonalds hamburgeri ısırdığım gibi geri tükürdüm baya kötü bir tat bıraktı bende. 1 sene yiyemedim, sonra tekrar yemeye başladım hala da çok seviyorum ama hiç bunu bir dert olarak görmedim
Sanırım keçi etiydi o ilk kokanKoyun eti miydi acaba?
O ağır kokar.
Bilemedim bir müddet yemeyin o zaman belki unutursunuz kokuyu.
Öncesinde et yiyordum, ama malesef çok kötü birşey gördüm. O günden beri yiyemiyorum. Kendinize biraz zaman berin daha sonra dediğiniz gibi dışarda deneyinSizde de bir anda mı başladı. Gerçi zaten 5 yaşında başlamış ama, sizin de buna benzer bir durumunuz oldu mu ondan soruyorum .
uzun bir süre denemeyeceğim, bir de belki dışarda denerim ondan sonra tekrar bakarım
Böyle bir çözüm olabileceğini düşünmemiştim teşekkür ederimyaşadığınız şeyin adı food aversion- yiyecek tiksintisi olarak çevrilmiş galiba.. kısa süreli psikolojik destekle dahi üstesinden gelebileceğinizi düşünüyorum.
Bizde de kolajen için kemik suyu haşlanınca değil et hiçbir sey yiyemiyorum o nasıl bir kokudur yarabbimben de eti evde kendim pisirirsem pek yiyemem. evde bu kolajen muhabbeti yuzunden kemik falan haslanirsa iki uc gun mutfakta bir sey yiyemem vs. ama onume hazir pismis gelirse unuturum midemin bulantisini.size disarida falan da oluyor mu, mesela barbekude yapilan etle haslanan etin kokusu farklidir hepsi mi midenizi bulandiriyor?
başlayalı 1 yıl olmuş dediniz diye aslında direkt bunu önerdim ama, farklı yöntemler denediniz mi? örneğin köfte yapıp kıyma oranını zamanla az az arttırarak alışmaya çalışmak gibi? birden laps diye kebaba girmek de ters etki yapıp tiksintinizi arttırır.Böyle bir çözüm olabileceğini düşünmemiştim teşekkür ederim
ay benim sevgilim bir de onun corbasini falan iciyor ben bir kosede mide bulantisindan geberirken yassy hadi nolur bi kasik dene diye darliyor falan korkulu ruyam resmen haslanmis kemikBizde de kolajen için kemik suyu haşlanınca değil et hiçbir sey yiyemiyorum o nasıl bir kokudur yarabbim
Ayyyy benim annem paçadan yapıyor bir de. Baya tencerede ayak kaynatıyor çorbasını yapıp içiyoray benim sevgilim bir de onun corbasini falan iciyor ben bir kosede mide bulantisindan geberirken yassy hadi nolur bi kasik dene diye darliyor falan korkulu ruyam resmen haslanmis kemik
reklam olmayacaksa ben yazayim, collaquin diye bir marka kullaniyorum gecen yazdan beri. tanidigim biri cikarmis, adama ayip olmasin diye tamam deneyeyim ver dedim beni utandirdi.Ayyyy benim annem paçadan yapıyor bir de. Baya tencerede ayak kaynatıyor çorbasını yapıp içiyorondan sonra ahtapot yiyen çinlilere iyyyyy diyor anne dedim kaç para bir kolajen geçen ona kolajen alayim dedim güvenemedim zibilyon tane marka var.
Yeri gelmişken varsa kolajen tavsiyelerinizi alırım kızlar zibilyon tane marka var, cok fazla sahtesi çıkmış güvenilir ve faydalı bir marka önerisi olan varsa cok sevinicem
Aslında eti yerken sorun yoktu. Yedikten sonra kokmaya başladı, anlamadım bozuktu belki de . Balık en sevdiğim yemek ve yiyorum sürekli, yerken hiç bir sorun olmadı balıktaBizde de kolajen için kemik suyu haşlanınca değil et hiçbir sey yiyemiyorum o nasıl bir kokudur yarabbim
Konu sahibi acaba o gun pişirdiginiz etin günü geçmiş olabilir mi? Ben de bir kere ciğer yapacaktım leş gibi kokuyordu, paketi açtım bildiğin ceset kokusu geliyordu o günden beri ciğer yemiyorum aklıma o koku geliyor, yazarken bile burnuma geldiÖyle bir sey olmuştur muhtemelen. Balik yiyebiliyor musunuz? Vejetaryenlikle alakası olduğunu sanmıyorum, o daha kafada bitecek bir durum çünkü
Denemedim henüz ama deneyeceğim bunları dabaşlayalı 1 yıl olmuş dediniz diye aslında direkt bunu önerdim ama, farklı yöntemler denediniz mi? örneğin köfte yapıp kıyma oranını zamanla az az arttırarak alışmaya çalışmak gibi? birden laps diye kebaba girmek de ters etki yapıp tiksintinizi arttırır.
Araştırayım hemen teşekkür ederimreklam olmayacaksa ben yazayim, collaquin diye bir marka kullaniyorum gecen yazdan beri. tanidigim biri cikarmis, adama ayip olmasin diye tamam deneyeyim ver dedim beni utandirdi.cok memnunum. konuyu daha fazla dagitmadan kaciyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?