artık evımızde yasamak ıstıyorum ):

esinizin tuzu kuru nasilsa, bildigi tanidigi evinde
bekar gibi yasiyor masallah.
cok bencilce davraniyor,sizi ve duygularinizi hice sayiyor resmen.
valla görümcen hakli, bende olsam basinin etini yerdim
20 ve 21 yasinda iki yetiskin kiz var, bi evi idare etmesini bilirler herhalde
siz hergün ugrasaniz bile yeter orda kalmak ne münasebet

oh kaynana yazlikta tatilde gelinin basinda 4 cocuk,bi koca SIKINTI icinde
ne güzelmis... hayat onlara güzel

Çok fena çooook!
Bence eşiniz ev kavramını benimseyememiş..
Asıl sorunun bu olduğunu düşünüyorum..
İnsanın kendi evi gibisi var mı?
Yerinizde olsam çok sert konuşurdum,yine ikna olmuyorsa kendisinin kardeşlerinin başında bekçilik yapmasını ancak ben evimde yaşayacağımı söylerdim.
Vefat gibi çok önemli durumlar haricinde evimden başka bir yerde kalmam ben!

Bence sizin sorununuz eşinizin evinize gitmek istememesi değil, eşinizin sizinle evlendiğinin ve bir aile olduğunuzun farkına varmamış olması..
O hala bekar gibi yaşıyor.. Karısının istekleri olsbileceğini, ve bu istekleri kocanın yani kendisinn karşılaması gerektiğinin farkında değil....

Ben sizin yerinizde olsam toplarım tüm kıyafetlerii giderim evime... Ben evimizde yaşamak istiyorum artık ve gereğini de yaptım, tüm herşeyimizi taşıdım...
Sen de akşam evimze gel derdim... Yok mok mu dedi... ii sen bilirsin, ben evimizde yaşamak istiyorum, sen de nerede yaşamak istiyorsan orada kal derdim...
Sıkıysa gelmesin....

çocuk dediğiniz kişiler birer yetişkin..sanırım ailede bu kavram yok kimse yetişkin yerine
konmuyor...
kim nereye giderse gitsin herkes başının çaresine bakar..ev ev üstüne olmaz .
eşinle konuşmakla geç bile kalmışsın bence...
durumdan rahatsızlığını dile getirmelisin...

Cumartesı aksamı evımızde kaldık. 2 hafta sonra sadece bır gecelıgıne, mısafır gıbı.

Hazır bu fırsatı yakalamısken, konusmak ıstedım. Dedım 'ben evımde yasamak ıstıyorum, 3 ay daha orada kalmak ıstemıyorum, tamam kımseden sıkayetım yok, ama sıkıldım artık!'

Beyfendı once sert tepkı vermedı. Ama baktı ısrar edıyorum, basladı yerlı yersız konusmaya.

Ben aıle kavramını bılmıyormusum, bızım yoremızde sahıplenmeme normal olabılırmıs, benım abım gıbı degılmıs o (bu konuda kıyaslama yapacagı hıc bır vakamız olmadı).

Sınırlendım, benı mutsuz ettıgıne ınandı soylemlerınden ve en sonunda 's...r ol gıt bu evden' dedı. Ne dedıgını fark ettı sonra, 'madem mutsuzsun dıye dedım' dıye duzeltmeye calıstı. Sonra o bana, ben ona basladık soylenmeye.

Gece uzadı gıttı... Yanında yatmam ıcın cok ısrar ettı, ıstemedım, kucagına almaya calıstı ıttım. Ama sonunda aglaya aglaya gıttım yattım. Gece uyku halınde o bana sarılmıs, bende ona... Sabah gecenın konusu bıle gecmedı.

Esım bencıl, soyledıgı lafın nereye gıttıgını bılmıyor, sureklı ıncıtıyor benı, artık bende onu! O gece ılk kez ona 'evlendıgıme pısmanım' dedım.

Bazen dusunuyorum, pısman mıyım gerekten dıye? Aklım o kadar karısık kı! Bılemıyorum.

Onu cok bunalttıgımı soyluyor, sıtem edıyorum evet. Ama haklı olduguma ınanıyorum.

Sureklı laf sokuyormusum. Ee unutamıyorum, az once mesela. Aradı, gayet mutlu mesut konusuyor benımle. Benım ıcımden gelmedı, cumartesı gecesını hatırladım. Fark ettı soguklugumu, nedenını soylemedım. Kızdı ve kapattı telefonu.

Bazen cok bunalıyorum, yasamanın manası yok gıbı gelıyor.

Bana o lafı eden adamın evinde asla ama asla kalmazdım... ayaklarıma kapanıp kö...kler gibi yalvarana kadar....
Eşiniz bu lafı ettiğinde ne anlama geldiğini biliyordu, bu lafı etmek için gerçekten bazı şeyleri gerçekten koparmış olmak lazım....

Belkıde bızım koptu. Bu ılk olmadıgı ıcın cok sasırmadım. Daha once cok kez soyledı. Ne kadar uzuldugumu gormesı, aılesıne bunu bıldırmem dahı bır sonuc vermedı.

Benım ona karsı saygım kalmadıgını soyluyor. Dogru! Fakat sormuyor neden dıye.

Kım en ufak tartısma da evınden kovan, hakaret eden bır ese saygı duyar kı! O korku olur sadece.

Ben pekı, neden bu kadar uzulmeme ragmen yıne her defasında affedıyorum kı! Her defasında bır daha soylerse, gıderım dıyor ve neden gıtmıyorum kı!

Bebek ıstıyor sımdı. O gece baba olmayı hak etmedıgını soyledım. Pekı bende anne olmayı mı hak etmıyorum? Artık bunaldım, ınsanlara rol yapmaktan sıkıldım.

Konu neydı, nereye geldı... Ama sanırım bızım bu konumuz hıc bıtmeyecek.

Cunku o hatasını kabul etmıyor.

Çok üzüldüm..
Çünkü derdiniz sadece ev değilmiş..
Ben küfür işittiğim adamla evli kalamam..
Size de boşanın diyemem ama eşinizin sizi bir gün kaybedeceğini bilmesi gerek.
Yazık,saygı olmayınca çok zor çok..

eşiniz gerçekten çok bencilmiş. kusura bakmayın ama sizin çocuk dedikleriniz kocaman insan olmuşlar ve bakıma da muhtaç değiller. eğer öyle olsalardaı kayınvalideniz yazlığa gitmezdi diye düşünüyorum. bu arada kocanız madem aile kavramını çok iyi biliyor bence kendisine şunu bir hatırlatın onun ailesi öncelikle sizsiniz kim ne derse desin.

Kaybedecegını baska nasıl hıssettırebılırım kı? Bır gun gercekten o evı terk ederek mı? Sanırım gıdısat zaten oyle olacak.
Derdım keske sadece evımızde yasamak olsaydı. Hos ona gore ortada sorun edecek hıc bır gerekce yok. Ben abartıyorum...

Konu evımde yasamak istıyorumdan cıktı, esımle aramızdakı sorunlara donustu...

Sanırım dıger forumumdan devam etmem daha yerınde olacak.

Boyle gıderse zaten, o foruma sık sık ıhtıyac duyacagm

Eşine acayip kızdım.
Annesi babası, yazlığa gidecek diye, siz niye o eve bu kadar bağlanıyorsunuz anlayamadım gerçekten. Şimdi döneceklermiş, sonra yine gideceklermiş. Eeeee, siz kendi evinize gidemeyecek misiniz, başkaları keyif yapacak diye. Gerekiyorsa da gitmesinler. Herkes evladını 20-21 yaşına getirene kadar, siz mi yanlarındaydınız, herkes evladına göre hareket etsin, madem evde yalnız kalamıyorlar, o zaman gitmesinler. Size ne ki. Herşeyinizi buna göre mi ayarlayacakmışsınız.
Bir de bu yüzden sizi evden kovuyor, hem suçlu hem güçlü. Allah sabır versin ne diyim.

Son düzenleme:
Valla diger konunla bu konuyu bastan okudum. Sana S..tir kelimesini kullandigi an ona oyle bir tepki vermelisinki pisman olmali.. kendi evinizdeyseniz onun ailesine yada kendi ailesine onun ailesindeysenizde taksiyi cagir kendi evine git.. O kelime sonucu ayri bir ortamda kalman gerek.. Ben ilk evliligimde her yanlis agir kelimede taksiyi cagirir aileme yada ablama giderdim habersiz.. Iyice kafayi yer arardi.. Sonra kufur etmedigi halde ama cok agrima giden bir gurur kirici soz soyledigindede bitirmistim her seyi..
Ailesi anlayisliysa bence onlarla konus cocuklar bizde kalsin falan de.. Yada gorumcelerin halinden anliyorsa onlarda citlatabilirler annelerine.. Sonucta cocuk degillerki onlarda kalasaniz.. Ama senin sert bir tavir koyma zamanin geldi.. Ve siz iletisim dahi kuramiyorsunuz kendi evinizde olmadiginiz zaman.. Cok sitem etmek cok trip atma yerine bir kere gozunu korkutmak gerek

bana o lafi der demez,ya onu kovar o gitmezse,ben ceker giderdim..(bana kufur edip,siddet uygulamadigi vs. halde cok sinirlendigim icin, gittimde.ustelik baska bi ulkede.)
kardesine sahip cikan biriyse,kendi yuvasina,esine neden sahip cikmiyor.sadece bahane..ya esinin cok uzerine dusmussun vurdumduymaz,bencil biri olup cikmis..yada hep boyleymis.sinir oldum okurken.duzeldi derken yine sacmalamis.

ay çok sinirlendim. ya.böyle şeylere çok kızıyorum.niye kendi evinizi bırakıp orada kalacakmışsınız ya.düzeniniz bozulmuş resmen.öncelikle kayınvaldenler çok yanlış yapıyor.liseye giden bir çocuğun mutlaka anne babasının yanında olması lazım.abiyle ablayla olmaz.yazlığa çocuğunun okulu tatil oluncada gidebilir.Bırakıyorsa da sizin orada olmanızın hiçbir anlamı yok.sizemi güvenip gidiyorlar.kesinlikle evinizde yaşamalısınız.bu böyle olmaz.madem görümceniz de böyle düşünüyormuş,abisiyle konuşsun.abi ben olsam böyle bir şeyi kabul edemezdim falan desin.belki onun dediklerinden etkilenir.aslında kayınvaldenizin bunu söylemesi lazımdı.şimdiye kadar söylemedilerse ne kadar anlayışsızlarmış.oğlum evinize gidin düzeninizi bozmayın demeleri gerekmezmi.inanın deselerdi eşin bu kadar ısrarcı olmazdı.

canım eski konularını da hatırlıyorum
ya siz her annesi babası gittiğinde onlarda kalmak zorundamısınız
eviniz barkınız yok mu sizin
bu çocuklar kaç yaşında?
kendi anne babası düşünmüyor siz mi düşünüyorsunuz
en mantıklısı sizizn kendi evinizde kalmanız
çocuklar akşam gelir sizde yatarlar

Hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederım. Gercek hayatta dertlesebılecegım kımse yok. Bazen canıma tak edıp bır ıkı cumle yakınlarıma soylesem de, ıcımdekılerı dokemıyorum. Her sey yolunda ızlenımı vermeye calısıyorum. Burada hıc olmasa ıcımı dokuyorum, benı anlayan sızler bıraz olsun rahatlatıyorsunuz benı. Tesekkur ederım.

Elbette evımız var. Hem de daha yenı yapıldı. Orada yasamak ıcın oyle heveslıyım kı! Fakat olmuyor ıste.

Hafta sonu gıttıgımızde esyalarımızın bazılarının kuflendıgını gordum. Bına yenı yapıldı, daha kurumadıgı ıcın sureklı havalandırmak gerekıyor. Oyle ıkı haftada bır gıtmeyle olacak ıs degıl. Belkı bu bır neden olur da, evımızde kalırız artık dıye umut ettım ama, o bıle fayda saglamadı.

Ne yazık kı her yaz boyle olacak. Onlar yazlıga, bız cocukların yanına. Esım gorumcelerımı asla dınlemez. Kayınvalıdeme gelınce, o da benım gıbı. Kayınpederım ne derse o olur. Dusunmez hıc, bunlar cok da olmasa yenı evlı, evlerı yenı, esyaları zarar gormeye baslamıs, gelınım belkı rahat edemıyordur. Ama annem oyle degıl. Ona kalsa gelır, ama babam laftan anlamıyor. Buyuk gorumcemı bıle ıkı cocugu ıle zorla yanına cagırdı, ablam da mecbur kaldı en sonunda. Demıyor kı, kızımın kocası belkı ızın vermez, ıkı cocugu ıle gelıyor, adam orada yalnız, ne yer ne ıcer.

Kısacası bencıl bır kayınpederım ve esım var.

Cocukların bızde kalmasını da teklıf ettım esıme, kabul etmedı. Yanı onun dedıgı olacak. Olmadı mı, bana hakaret edecek, kızacak, cok da sınırlendıgınde evden kovacak. Bende sıneye cekecegım, her zaman yaptıgım gıbı.

çok zor bir durum.gerçekten senin yerine benim sinirim bozuldu.ne anlayışsız insanlar.insan çocuklarının huzurunu düşünmezmi.allah yardımcın olsun

canım sen azcık silkelen ve kendine gel..artık tepkini koymanın zamanı gelmedi mi yazık ya okurken o kadar çok üzüldüm ki..yazdıklarından ne kadar iyi niyetli biri olduğunu anlıyorum ama eşine sert çık artık..seni eziyor daha neyi bekliyorsun bu kadar mı vazgeçilmez bu eşin..neden korkuyorsun bas git...o koşsun sonra senin peşinden...

o kendini vazgeçilmez sanıyor ve ona çok yüz vermişsin valla bana öyle yapıcak üstüne kendi evime gidemicem ve beni kovacak amannn kıyameti koparırım yıkarım ortalığı ve basar giderimm..birgün psikopat gibi davran bak sonra nasıl sana saygı duyuyorr..

ezdirme kendiniii sessiz kalma..gerekirse boşa dünyaya bir kere geliyosun anacın seni elin adamı küfürler edip kovsun diye mi yetiştirdi evlendirdi..

Arkadaşım komik ötesi bir insansın gerçekten. Yaşın kaç bilmiyorum ama 15 yaşında gibi davranıyorsun yetişkin bir kadın gibi değil. O bana bunları yapacak ben yine sineye çekicem kabul edicem barışıcam diyen insana biz ne öğüt verebiliriz ne de yol gösterebiliriz. Sineye çekiceksen çek bizden ne bekliyorsun ah zavallıcık vah vah falan dememizi mi? Çocuk musun sen yahu. Resti çekmek ne demek duymadın mı hayatında.ınsanlar mutlu olmak için evlenmeli evlenmiş olmak için değil. Beni mutlu etmek gibi bir gayesi olmayan adamla bir saniye evli kalamam. Resti çekeceksin ya evimde yaşarım ya da boşanırız diyeceksin. Ayrıca kardeşleri evine davet etmen bile o kadar saçmasapan ki. 20 yaşında kızlar evde yaşlnız kalamıyorsa onlarla kalması gereken anası babasıdır size düşmez. Kayınpederinle kayınvalidenin de işine gider bu düzen.5 çocuk yapmayı biliyorlar bakmayı da bilselermiş. Şaka gibi ya. Köle isaura yapmış bunlar seni hala sineye çekicem falan diye saçmalıyorsun. Kendini ezdireni ezerler bu dünyada bu dünyanın kuralıdır canım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…