- Konu Sahibi Turkandrnb
-
Evlat edinmede yasal mirasçı olunur , evlatlıktan men etme çok zordur öyle olduysa geçerli sebep vardır , hapiste olması mirasçı olmasını engellemez,haciz olayları da mirasçı olmasını engellemez üstelik babanızın bir sorunu yok anladığım kadarıyla babanız varken tek mirasçı nasıl siz oldunuz ayrıca kuzenleriniz varkenEvet haklisiniz ama bunun icin cocuklarinin normal cocuklar olmasi gerekir. Cocuklarinin bir kismi kardesinin cocuklari orada zamaninda bayagi bir karmasiklik var soyadimiza bir harf sonradan eklenmis eklenenler var duzeltilmeyenler var. Dedemin çocukları aslinda babam büyük halam ve küçük halam. Yani biraz karışık ama onlarda onun evlatlari gibiydi. Amcamin birisi içerde. Ve evlatliktan cikarmak zorunda kaldi haciz olaylari olunca bunun gibi seylerde söz konusu. Yani sizin bildiginiz gibi 3 te biri olayi yok onun sartlari var. Ama yine de akli dengesi icin mahkemeye kadar vardi olay. Yani uzun hikayeler. Bayagi vir karmasik surec.
zaten size dedeniz babanneniz baktıysa annenizle ne ara bu kadar bağlandınız? anladığım kadarıyla miras işi de mal kaçırma amaçlı sizin üstünüze yapılmış, aklıma burda yazamayacağım kallavi bir sebep de geliyor sanırım o yüzden anlaşmalı olarak dede üstünuze mal mülk yapmıs şimdi de asıl hak sahipleri haklarıni istiyor, bu yüzden de doğal olarak annenizle dava süreci başlatmışlar. Eşinizi de rahatsız etmeleri ancak bu yüzden olabilir.Baska bir açıklaması yok bu cüretin.Peki siz zaten bu yüzden yurtdışına çıktiysaniz, geri dönmekten niye bahsediyorsunuz onu çözemedimYani onlarin yaninda büyüdüm. Oyle zor zamanlarinda bakma anlaminda değil. Hatta onlar bana baktilar. Ben onlarla vakit geçirdim. Amcam ve babamlar yanlış bir iş yaptiklari için dedem böyle birsey yapmis. Turkiye de iken akademisyenlik yapiyordum. Buraya gelince meslegimi yapmaya basladim. Buradaki sıkıntılarım temizlik ve dini konulardan ibaretti. Dedem kardeslerini kaybedince onlarin cocuklarini uzerine alıyor, kendi evlatlari nasilsa onlarda öyle oluyor. Sonra bir gun babam dahil olmak uzere cok yanlis birsey yapiyorlar bu 17 senelik falan bir dava. Benim mirastan haberim yok. Ben evlendim gittim. Dedemi ve babanemi kaybettim cenazelerinde ogreniyorum bunu. Eve falan almadilar Evet yasal bir boyutu zaten var. Ben hepsini kardesler arasinda babam dahil olmak uzere nasil istedilerse oyle yapiyorum. Ama dedemin satilmayacak falan dedigi seylerinde tantanasina girdiler. Bende bu duruma düşmek istemezdim. Ama daha babamlarin vukuatları cok fazla bende 6 yasindan beri hep sirkete gidip geldim. Dedemlerin yanindaydim genelde. Eh simdi amcalarim ellerindekileri bitirdiler simdi diger şeylere goz diktiler. Aradaki detaylar oldukca karmaşık. Olayin özeti bu. Annemle de alakali detay annemin baba ocagindaki yerlerini istiyorlar oraya da gireyim bu aksam bu mevzu bitmez. Oradaki hisseleri satıp yeniden bu sirketi canlandiracaklarini söylüyorlar. Hem annemin hisseleri hem de bendeki imzayla alinacak yerlerin pesindeler. Baska da bilmedigin birsey kalmadi galiba.
evet benim aklıma gelen ve burada yazamayacağım o sebep yüzünden yaşanmış bütün bunlar...mirası devletten kaçırmak için dedeniz üzerinize yapmış, ortalik yatisinca da hak sahipleri haklarıni aramıs hepsi bu...anneniz de ne aldiysa geri versin kurtulsun sizin huzurunuzu bozacağına, siz de önünüze bakın artık, yok helal et yok zorla içki içirdiler filan geçin bunları, medeniyetle yaşamaya alışın mutlu olun, eşinize yazıkEvet haklisiniz ama bunun icin cocuklarinin normal cocuklar olmasi gerekir. Cocuklarinin bir kismi kardesinin cocuklari orada zamaninda bayagi bir karmasiklik var soyadimiza bir harf sonradan eklenmis eklenenler var duzeltilmeyenler var. Dedemin çocukları aslinda babam büyük halam ve küçük halam. Yani biraz karışık ama onlarda onun evlatlari gibiydi. Amcamin birisi içerde. Ve evlatliktan cikarmak zorunda kaldi haciz olaylari olunca bunun gibi seylerde söz konusu. Yani sizin bildiginiz gibi 3 te biri olayi yok onun sartlari var. Ama yine de akli dengesi icin mahkemeye kadar vardi olay. Yani uzun hikayeler. Bayagi vir karmasik surec.
Olayi bu kadar temiz bir sekilde çözdünüz aklınıza sağlıkzaten size dedeniz babanneniz baktıysa annenizle ne ara bu kadar bağlandınız? anladığım kadarıyla miras işi de mal kaçırma amaçlı sizin üstünüze yapılmış, aklıma burda yazamayacağım kallavi bir sebep de geliyor sanırım o yüzden anlaşmalı olarak dede üstünuze mal mülk yapmıs şimdi de asıl hak sahipleri haklarıni istiyor, bu yüzden de doğal olarak annenizle dava süreci başlatmışlar. Eşinizi de rahatsız etmeleri ancak bu yüzden olabilir.Baska bir açıklaması yok bu cüretin.Peki siz zaten bu yüzden yurtdışına çıktiysaniz, geri dönmekten niye bahsediyorsunuz onu çözemedim
Siz bizi ne saniyorsunuz bilmiyorum da herkese evet hakkini verdim ama artik babalarinin ocaklari söndü. Biz vatanimiz icin ölürüz vergi kacirmak mi. Eger 1 kurus dogdugumuz vatana borcumuz kalmissa bin beter olalim. Ben ingiltere nin yardimlarini bile kabul etmiyorum. Kendi vatanimama ihanet edecegim. Lutfen yapmayin ya amcamin birinin zihinsel kaybi var ona kalsa yengem vasisi olacak problem cikacak, hapisteki amcam babaneme siddet gosterdigi ve dedemin mallarini alikoydugu icin orada, babam da onlar gibi büyük halam babasini ergenlikte reddeden insan bilmediginiz seyler hakkinda bu kadar basit yorumlar yapmayin. Bende vicdan yapip verdim. Dedemin kurdugu hicbirseyden eser yok birkac sey dışında simdilerdeevet benim aklıma gelen ve burada yazamayacağım o sebep yüzünden yaşanmış bütün bunlar...mirası devletten kaçırmak için dedeniz üzerinize yapmış, ortalik yatisinca da hak sahipleri haklarıni aramıs hepsi bu...anneniz de ne aldiysa geri versin kurtulsun sizin huzurunuzu bozacağına, siz de önünüze bakın artık, yok helal et yok zorla içki içirdiler filan geçin bunları, medeniyetle yaşamaya alışın mutlu olun, eşinize yazık
haşa size suçlu demedim, henüz çok gençsiniz,olaylar tahmin ettiğim gibiyse bile hikayedeki en masum sizsiniz buyuklerinizin günahlarinı ödüyorsunuz daha da ödeyeceksiniz...Olayi bu kadar temiz bir sekilde çözdünüz aklınıza sağlıkben bu yuzden yurtdiaina cikmadim insan gibi mallarini zaten devrettim sattilar yediler harcadilar. Miras yok bende yani. Sadece taaaa dedenin dedesinden kalma satilmasini istemediği yerler var onun icin imza atmam gerek ki orayi da satabilsinler. Valla harikasiniz evet bir sucluyum. Zavalli annem bunun izdirabini cekiyor. Ben nokta koysam orayi kafasina gore tamamlayacak insanlar taniyorum. Tam olarak anlatmadigim icin oldu bu ama suçlu olduğum icin falan degil sadece anlatmak gereksizdi. Olaylar epey karisik bu arada olen buyuklerimin gunahini almayin amcalarimla alakali vukuatlar, evlatlik gorevlerini yerine getirmeme, babaya siddet falan sebepler falanlar filanlar var. Hersey bekledigimiz gibi ilerlemiyor. Onyargilarinizdan arının.
vatanınız için öluyorsanız, annenizi eşinizi ihmal edecek kadar özlüyorsaniz niye gittiniz oraya? burda da vataninız ve anneniz için yapabileceğiniz pek çok şey var gördüğum kadarıyla ama dedim ya çok gençsiniz...hata yapmak insana mahsus, siz de bedelini eşinize ödetmeyin derim, çocuk yapmadan ayırın yollarınızı bu size son tavsiyemSiz bizi ne saniyorsunuz bilmiyorum da herkese evet hakkini verdim ama artik babalarinin ocaklari söndü. Biz vatanimiz icin ölürüz vergi kacirmak mi. Eger 1 kurus dogdugumuz vatana borcumuz kalmissa bin beter olalim. Ben ingiltere nin yardimlarini bile kabul etmiyorum. Kendi vatanimama ihanet edecegim. Lutfen yapmayin ya amcamin birinin zihinsel kaybi var ona kalsa yengem vasisi olacak problem cikacak, hapisteki amcam babaneme siddet gosterdigi ve dedemin mallarini alikoydugu icin orada, babam da onlar gibi büyük halam babasini ergenlikte reddeden insan bilmediginiz seyler hakkinda bu kadar basit yorumlar yapmayin. Bende vicdan yapip verdim. Dedemin kurdugu hicbirseyden eser yok birkac sey dışında simdilerde
Yok bunun masumlukla alakasi yok. Sadece isler inanilmaz derecede cirkin boyutta. Amcalarim halamin esi düşünün ki ozyegenine tecavuze kadar ugrayan vakalari var. Buralar benim meselem olmadigi icin aslinda hic girmek istemedim. Yani mirastan uzaklastirici sebepler var. Kuzenlerimde keza öyle farkli bir yapi var ailede babam dahil olmak üzere. Tabi babamin boyle seyleri degil kumari vardi ve anneme uygulamis oldugu siddet. Durim boyle oldugu icin zaten her gun ağlıyoruz. Miras umrumda degil. Kalanlar da. Bana annem ve kardeslerimle huzur biraksinlar yeter. Çok cektik kucuklugumuzden bu yana dedem ve babanemde ayni şekilde. Artık yattiklari yerde rahat etsinler. Hersey öyle düşündüğümüz gibi basit degilmis. Benimde son 1 yilda ogrendiklerim akla hayale sigmaz ama insanoglu herseyi yasarmis ne yazik kihaşa size suçlu demedim, henüz çok gençsiniz,olaylar tahmin ettiğim gibiyse bile hikayedeki en masum sizsiniz buyuklerinizin günahlarinı ödüyorsunuz daha da ödeyeceksiniz...
Teşekkür ederim degerli görüşünüz için.vatanınız için öluyorsanız, annenizi eşinizi ihmal edecek kadar özlüyorsaniz niye gittiniz oraya? burda da vataninız ve anneniz için yapabileceğiniz pek çok şey var gördüğum kadarıyla ama dedim ya çok gençsiniz...hata yapmak insana mahsus, siz de bedelini eşinize ödetmeyin derim, çocuk yapmadan ayırın yollarınızı bu size son tavsiyem
Kızım olacak yaştasın ve şu yazdıklarından sonra söyleyebilecegim tek şey dönme olur...annen de bi zahmet özlüyorsa binsin uçaga gelsin., hiç aldırma sömürülerine.Kocanı bu yuzden bırakıp donersen çok değil 2 yıl sonra pişman olacaksın, allah yüzüne gülmüş uzaklasmıssin şu aileden , çocuğun olursa burda onların arasında buyuyecek farkında mısin?Yok bunun masumlukla alakasi yok. Sadece isler inanilmaz derecede cirkin boyutta. Amcalarim halamin esi düşünün ki ozyegenine tecavuze kadar ugrayan vakalari var. Buralar benim meselem olmadigi icin aslinda hic girmek istemedim. Yani mirastan uzaklastirici sebepler var. Kuzenlerimde keza öyle farkli bir yapi var ailede babam dahil olmak üzere. Tabi babamin boyle seyleri degil kumari vardi ve anneme uygulamis oldugu siddet. Durim boyle oldugu icin zaten her gun ağlıyoruz. Miras umrumda degil. Kalanlar da. Bana annem ve kardeslerimle huzur biraksinlar yeter. Çok cektik kucuklugumuzden bu yana dedem ve babanemde ayni şekilde. Artık yattiklari yerde rahat etsinler. Hersey öyle düşündüğümüz gibi basit degilmis. Benimde son 1 yilda ogrendiklerim akla hayale sigmaz ama insanoglu herseyi yasarmis ne yazik ki
Aglamamin sebebi o degil ben onlari da onlara veririm. Cunku ihtiyacim yok. Ama onlar onlarida satip kumarda kötü islerde yer. Bana özel olan bisey yok. Onlar satilamaz ve satilmamali.Yukarda biryerde onları yönetmeni istiyorlar bu nedenle rahatsız ediyorlar diye birşey yazdınız
Şimdi dedenin neyi varsa herkese bolusturulur
Sadece size kalmaz bu garip geldi
Hakk'ın verdim diyorsun diğer kalanlar nedir size ozelmi eğer sizin hakkinizsa saç açın ses kaydı alıp gasp etmek istiyorlar diye
Hakliysaniz hakkınızı arayın ağlamakla çözüme kavuşmaz
Ya huzurdan onemlimi sen sat madem valla bukadar entrika hayatından aikendenbesinden önemli olamazAglamamin sebebi o degil ben onlari da onlara veririm. Cunku ihtiyacim yok. Ama onlar onlarida satip kumarda kötü islerde yer. Bana özel olan bisey yok. Onlar satilamaz ve satilmamali.
Konu sahibini iğnelemeden, küçük düşürmeden, dalga geçerek ima etmeden, gucsuzlukle suclamadan yol gösteren ,yardim etmeye çalışan, bir fikirle elinden tutan üyeleri nasıl seviyorum... bir bilseniz❤Annenizin sürekli ağladığını söylediniz. Onu doktora götürseniz belki yardımı olur. Sizi daha çok dibe çekiyor. İngiltere çok uzak değil, maddi durum tabi ki önemli ama çok kötü de değilse iki ayda bir hatta ayda bir bile tek başınıza ziyaret edebilir, iki gün kalıp dönebilirsiniz. Boşanırsanız Allah korusun ailenizi de kaybettiğinizde çok pişman olursunuz. 18 yaşında insanlar evlerinden çok uzaklara gidiyor. Siz de terapi alın, çok sağlıklı gelmedi bu düşünceler. Sürekli kaybetme korkusuyla yaşanmaz.
Ayrıca pis olduğunu düşündüğünüz insanlarla evlerinde görüşmeyin.kendi evinize ayakkabıyla kabul etmeyin. Küçük şeylerle hayatınızı kolaylaştırın.ayrıca ailenizden dışarıya da bakın,başka ülkeleri gezin, bunların çok uzun tatiller olması gerekmiyor. İki gün eşinizle geziyorsanız, ardından bir anne ziyareti yapın. Böyle adım adım giderseniz belki bu düşüncelerden kurtulursunuz. Nispeten daha medeni ve gelişmiş bir ülkede yaşıyorsunuz. Aile önemlidir ama refah seviyesi, çocuklarınıza vereceğiniz imkanları da düşünün. Ve sonradan gitmemişsiniz de, oyun bozan olmayın, çabalayın. Halledilmeyecek meseleler değil bunlar
O gercekten olmaz. Böyle birsey yaptım ve o kadar sey gitti elden. Calisan isciler islerinden oldular. Tamam binlerce kisi yok ama bir kisi bile isinden olsa bu ihmalkarliktir. Onlari versem sira annemin babaocagina gelecek cunku orada evlilikte bir degis tokus meselesi var dediğim gibi eski isler ve fazlaca karışık. Onu da kurutmaya baslayacaklar. Onlar bitince benim durumum iyi ise bana bulasacaklar ben o hatayi bir kere yaptım. Ama bitmedi daha fazlasini yaptilar. Bakalim zaman ne gösterecek.Ya huzurdan onemlimi sen sat madem valla bukadar entrika hayatından aikendenbesinden önemli olamaz
Annem ve kendimde terapi görüyoruz. Annem yaklasik 15 senedir bense sadece 6 aydir. Aynen bahsettiginiz durumdayim. Ve annemin esimin yasadigi herseyi kendime bagliyorum. Çünkü bu kadar girişken olmasam, göze batmasam aslinda cok normal bir hayatim olabilirdi. Ya da bizim kanda bu mümkün olmayadabilirdi. Birinin surati üzgünken hep kendime bağlıyorum. Onlari güldürmeye calisirkende rol yapmaktan yoruldum ama simdilik terapilerin bi yarari olmadi bakalim belki zamanla gecer. Sadece benim icin zorlu bir surecten geçiyorum. Herkes hep güçlü olarak bildi son 1 yilda agladigimi gördüklerinde tuhaf bakıyorlar ama saklayamiyorum gözüm akıyor cok teşekkür ederim gercekten dalga gecmediginiz icinKonu sahibini iğnelemeden, küçük düşürmeden, dalga geçerek ima etmeden, gucsuzlukle suclamadan yol gösteren ,yardim etmeye çalışan, bir fikirle elinden tutan üyeleri nasıl seviyorum... bir bilseniz❤
Sevgili konu sahibi arkadaşım
.benzer şeylerle ben de mücadele ettim ve ediyorum da. Ama benim durumum seninki kadar ağır seyretmiyor. Aileme çok yakin oturuyorum. Belki ondandır.
Benim sana tavsiyem bir psikiyatri hekimine görün. Çok çok yardımcı olacak sana.
Bu duygulardan kurtulamazsan bile bunlarla baş etmeyi öğreneceksin.
Basit ve etkili bir çözümü varken kendine dar etme dünyayı. Senin sorunun londra filan değil.
Sen dünyaya sığmıyorsun. Icin içine sığmıyor ama heyecan anlamında değil. Için sana dar geliyor. Nefes almak için yeterli alanın kalmiyor...
Bunları ben biliyorum. Bilen arkadaşlar da vardır illaki.
Bunun çözümü bir hekim.
Tıp çaresiz değil. Allah dermansız dert vermesin.
Aynen daha kötü şeylerini de gördüm zaten cok zayiftim bu yuzden sadece kemiklerim kaldi artik. Cevremde türk arkadaslarim var. Surekli görüşüyoruz yani oyle içime kapatmiyorum kendimi. Calisiyorum, kurslara gidiyorum, esimle buralari geziyorum alismak pahasina elimden ne gelirse yapıyorum ama annemin sürekli agladigini üzüldüğünü ogrendim kardeslerini kaybetti son 1 yilin icinde yaninda kimsesi kalmadi. Babamla aralari iyi degildi ben giderken simdi birbirlerine destek olmaya baslamislar ama herkes gittigim icin büyük bir suclama icerisinde annem bayagi hasta olmus hastanelerde yatmış her gun kknusmamiza ragmen bana hicbir sey belli etmedi. Sonra kuzenlerim anlattilar. Artik surekli aklim onda kaliyor bunlari ogrendikten sonra. Zaten kiyamiyordum simdi daha cok korkuyorum
Normal sartlar altinda evet kesinlikle mal evlatlar arasinda paylasilir ama bizim aile normal sartlar altinda degil. Evlatlik görevini yapmazsan mirastan yararlanamazsin. Kendi annelerine siddet uygulayip yegenlerine tecavuz etmeye calisan insanlar varsa bunlar nasil babalari davaci olunca mirastan yararlanabilsin. Devam eden mahkeme sureclerimiz var iste mahkemeye kalmadan onceki gibi kolay yoldan ele gecirmek istiyorlar. Mahkeme yoluyla almalarinin mümkünatı yokO zaman şirret okacaksin onlar bir diyorsa sen in diyeceksin hakları varsa dava etsinler seni gidin mahkeme açın de çokta umursama ana dede herşeyi sana bırakması yasal olarak mümkün değil bir evi varsa bile onu sana yapyiysa yasal mirasçılar dava açabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?