Artık içim dayanmıyor

Ben mutlu olmayacağım ama burda eşim hem kendi ailesinden kaynakli hem de benim akrabalarimdan kaynakli mutlu olacak gibi geliyor. Artik kendimi düşünemiyorum ki. Yani böyle ezik bisey olsam akrabalarin böyle seyler yapabilir de ben öyle biri degilim birini mahkemeye verdim. Hicbisey yapmiyorum cok sey oluyor, cok sey yapiyorum yine cok sey oluyor. Ne yaptimsa olduramadım. Kendi kizlari icin buradan birilerini buldurmaya calisirken benim buraya gelmis olmam babanemi öldürdü, dedemi öldürdü, teyzemi öldürdü bir kısım zaman yasadigim icin bana düşkünlerdi onlarda onlarin ölümünü bana bagladi tabiki öyle birsey yok ama bende insanım orada yokken benim uzerimden bir sürü sey yapiyorlar. Esim birini sinirini kkntrol edemeyerek baska bir ulkede oldugu halde dövmek zorunda kaldi ki esim hayatta kaba kuvvet uygulamaz. Hepsi manyak bunlarin derler ya öyle böyle değil. Artik esime o kadar cok üzülüyorum ki ona da soyluyorum kac kurtar kendini. O da herseyin gececegini söylüyor. Gercekten cok şey atlattik. Öyle basit seyler de değil. Evlendik yine rahat vermiyorlar. Engelledigimiz numaralarin haddi hesabi yok. Ama az paraya ihtiyaci olsa kapimizin önündeler. Babanem tüm herseyini bana biraktigi icin cunku ona ben baktim burdan bi zıt gittiler. Tum kardeşlerin borclarini kapadim ve tarlalari kullandirdim. Miras dediler hepsini verdim. Parayla isim olmaz. Daha fazlasiyla olayli şeyler. Simdi yiyecek seyleri kalmadi ben orda olsam herseyi ayarlayip islerini yürütüyordum ben gidince tüm elindekileri de batirdilar artik güçleri kurdugum aileyi yıkıp eski duzeni geri getirmeye calisiyorlar. Daha fazlasi da var yaptiklarinin ama dedigim gibi onlari sorun edecek kadar değerli görmüyorum. Annemi ikna edemiyorum. Sanki biseylerden korkuyor gibi. Çıkmazdayım. Esim ve annemin uzulmesini engellemek istiyorum benim yapmaya calistigim bu.

Siz artık bırakın herkesi, kendinizi düşünün. Böyle yaparak en büyük zararı kendinize veriyorsunuz. Kim yeğeni, torunu yurt dışına gitti diye ölür hayatımda bundan daha saçma bir şey duymadım. Anlıyorum aileniz ama bırakın artık o insanları arkanızda. Size zarar veriyorlar. Anneniz de istiyorsa arkasındasınız işte daha yapabileceğiniz bir şey yok. Kendinizi, kendi ailenizi düşünme zamanınız çoktan gelmiş hatta geçiyor. Anneniz ikna olmıyorsa da kendi seçimi, koskoca kadın çocuk değil. Artık herkesin ayrı hayatı var bunu sizin kabullenmeniz lazım ki başka insanlar da kabullensin

ben ingilterede yasamadim ama gidip gelmisligim cok, yakin arkadaslarim da var, orda aslinda cok buyuk bi turk komunitesi var diye gozlemledim yani almanyadan pek bi farki yok. yani turk cevre de edinebilirsiniz aslinda rahatlikla sosyal medyadan dernek gibi seyler de bulabilirsiniz. cok destekleyici insanlar benim arkadasima hemen is bulmustu londrada rastgele bi turk.
Ben çalışıyorum doktorum cok teşekkür ederim ilginiz için. Epeyde arkadaşım var hem türk hem yabancı. Aslında sanirim cok yanlış sekilde aktardim sorunumu. Ben esimle mutluyum ama esimin benim akrabalarimdan dolayi bayagi sıkıntıları var ama önemsemiyoruz. Biz onemsemeyince anneme yuklenmisler ve hala da devam ediyorlar. Babaneme ben baktigim icin mirasini bana bıraktı. Dedem de elinde ne var ne yok hepsini bana birakti ki onunla yap dedigi seylerin talimati vardı. Ben geldikten sonra ikisini de kaybettim. Ve miraslari bana kalinca 1 sene içinde ellerindekilerini kaybettiler çünkü ben ordayken onlari yonlendiriyordum amcalarimi halalarımı. Hersey cok iyiydi. Bunlar ben gidince aracilarla is yapamadilar. Uzaktan destek saglamaya calistim ama dedemi de kaybedince isler çığırından çıktı. Bana kalanlarla onlarin borclarini kapadim. Onlarin ölümlerini üzerime yikmaya calistilar. Hatta olay Kuge Anli ya kadar varacakti da avukatlar o topa girmeyin demisler benim duyusum bu. Annemi mahallede rezil etmisler... olaylar olaylar ama bunlarla bas edebiliyorum benim sadece esimi ve annemi bunlardan uzak tutmam gerekiyor. Esimi korumak için onu biraksam daha az incinir gibi geliyor onu yapinca annemin yanina donsem onu da korumus oluyorum. Esimin ailesi de bir miktar mirasi bıraktığım icin benle konuşmuyor ki karismaya haklari yok. Esim asla karışmaz boyle seylerem onlarda esimin basinin etini yiyip duruyorlar. Hakaret ediyorlar. Tabiki sessiz kalmiyoruz. Gitmiyoruz ama onlar gelince de evime almamazlik edemem. Geliyorlar esimin moralini bozmaya çalışıyorlar Sonra da gidiyorlar. Umursamiyoruz. Annesi baaka ulkeye taşınırsak sütünü helal etmiyor. Ayni evde yasiyorduk 4 aile yanindan ayrildik diye yapmadigini birakmadi. Kisaca cok sey var ama bunlar umrumda degil. Kafamda esimi ve annemin mutlu olmasini saglamak disinda istediğim birşey yok. Yol ariyorum ve ani kararlar vermekten kaciniyorum

sizin derdiniz uzaklik degil annenizi koruma isteginiz.
yorumlarinizi okudum da.. akrablar annenizin zihnini kirletiyormus ve toplu olarak psikolojik siddet uyguluyorlarmis anladigim kadariyla..

annenize destek olmak istiyorsaniz sizde tam tersini yapin ve iyi telkinler ile konusun annenize.
anne ben burda mutluyum.. ben burda mutluysam sende kizinin mutlu oldugunu bilerek mutlu ol aklini gönlünü rahat tut vsvs gibisinden tatli tatli isleyin..

birde ne kötü akrabalariniz varmis öyle.. ne malum kuzenlerinizin dogru söyledigi? belki annenizin büyük bir tepkisi yoktur ve onlar size öyle aktariyordur.. belki kendileri abarttiklarindan bilincsizce de yapabiliyorlardir ..kötülükten de olmayabilir.. aonucta herkesin bir olayi yorumlama tarzi farkli..
annen birgün üzüntüsünü anlatir ese dosta mesela ertesi gün keyfi yerindedir mutludur ama bir baskasi o cümleyi kafasinda büyüterek size aktarir..
fazla laf söz dinlemeyin annenizi muhattap alin. ona sorun en fazla mutsuz mu vs diye..

baskalarinin lafina bakarak kendinizi hirpalamayin daha fazla
Cok haklisiniz. Evet bana tarafi mal mulk sevdasina düştü bu hale geldi. Bana verilen herseyi onlara iade etsemde tatmin olmadilar. Beni bir sekilde geri döndürüp islerin eskisi gibi yürümesini saglatmak istiyorlar. Zayif noktamda annem oradan yürüyorlar. Dedem ve babanem gideli bi kac ay olmasina ragmen isleri batirdilar. Benim üstüme yıktılar. Cok uzun olaylar. Annemi ikna etmem gerek ki yanima gelebilsin ama diger evladini atamıyor. Babam isleri kurtarma pesinde cok karisik seyler oldugu icin buralara girmek insanlarin vaktini almak istemedim.

Ben çalışıyorum doktorum cok teşekkür ederim ilginiz için. Epeyde arkadaşım var hem türk hem yabancı. Aslında sanirim cok yanlış sekilde aktardim sorunumu. Ben esimle mutluyum ama esimin benim akrabalarimdan dolayi bayagi sıkıntıları var ama önemsemiyoruz. Biz onemsemeyince anneme yuklenmisler ve hala da devam ediyorlar. Babaneme ben baktigim icin mirasini bana bıraktı. Dedem de elinde ne var ne yok hepsini bana birakti ki onunla yap dedigi seylerin talimati vardı. Ben geldikten sonra ikisini de kaybettim. Ve miraslari bana kalinca 1 sene içinde ellerindekilerini kaybettiler çünkü ben ordayken onlari yonlendiriyordum amcalarimi halalarımı. Hersey cok iyiydi. Bunlar ben gidince aracilarla is yapamadilar. Uzaktan destek saglamaya calistim ama dedemi de kaybedince isler çığırından çıktı. Bana kalanlarla onlarin borclarini kapadim. Onlarin ölümlerini üzerime yikmaya calistilar. Hatta olay Kuge Anli ya kadar varacakti da avukatlar o topa girmeyin demisler benim duyusum bu. Annemi mahallede rezil etmisler... olaylar olaylar ama bunlarla bas edebiliyorum benim sadece esimi ve annemi bunlardan uzak tutmam gerekiyor. Esimi korumak için onu biraksam daha az incinir gibi geliyor onu yapinca annemin yanina donsem onu da korumus oluyorum. Esimin ailesi de bir miktar mirasi bıraktığım icin benle konuşmuyor ki karismaya haklari yok. Esim asla karışmaz boyle seylerem onlarda esimin basinin etini yiyip duruyorlar. Hakaret ediyorlar. Tabiki sessiz kalmiyoruz. Gitmiyoruz ama onlar gelince de evime almamazlik edemem. Geliyorlar esimin moralini bozmaya çalışıyorlar Sonra da gidiyorlar. Umursamiyoruz. Annesi baaka ulkeye taşınırsak sütünü helal etmiyor. Ayni evde yasiyorduk 4 aile yanindan ayrildik diye yapmadigini birakmadi. Kisaca cok sey var ama bunlar umrumda degil. Kafamda esimi ve annemin mutlu olmasini saglamak disinda istediğim birşey yok. Yol ariyorum ve ani kararlar vermekten kaciniyorum

evet gercekten akrabalariniz tam stres kaynagi, cok uzuldum. ne guzel bir mesleginiz cevreniz varmis esiniz de iyi aslinda mutlu olursunuz ama ailenize karsi sorumluluk ve sucluluk hissediyorsunuz, acaba aileniz bu mahalleden tasinmayi dusunmez mi? hatta boyle deniz kenari ufak bi kasabaya egede hem akrabalarinizdan uzak hem de huzurlu olur. yuzyuze bakmayinca bu kadar rahatsiz edemezler. belki boyle bir sey dusunebilirsiniz.

Annenizi babanizi İngiltereye getirin o zaman. Benim eniştem babaannesini pis akrabaların elinsen öyle kurtardı ancak

beddua değil olması gerekeni söyledim bütün yazdıklarını okudum ve annemde annem demiş boşanmaktan başka yolu yok gibi gözüküyor enerji emici umutsuz
Inan senin gibi insanlar olani soylemesin lütfen olur mu? Evet annemde annem... bosan diyebilirsin o insan seni bosasin diyebilirsin ama haddini bilerek konuşmalısın. Ikinizde aglayasiniz demissin ya insallah annenle sen gönül rahatligiyla her daim gulersin. Hayatta bir insanin annesinin aglamasini gormesi kadar aci birsey yok. Bu yuzden bunu yasamadigin belli yasamanida istemem ailenle cok mutlu ve huzurlu ol. Bosanip bosanmayacagim kararinda senin bir yorumuna bakmiyor cok şükür.

evet gercekten akrabalariniz tam stres kaynagi, cok uzuldum. ne guzel bir mesleginiz cevreniz varmis esiniz de iyi aslinda mutlu olursunuz ama ailenize karsi sorumluluk ve sucluluk hissediyorsunuz, acaba aileniz bu mahalleden tasinmayi dusunmez mi? hatta boyle deniz kenari ufak bi kasabaya egede hem akrabalarinizdan uzak hem de huzurlu olur. yuzyuze bakmayinca bu kadar rahatsiz edemezler. belki boyle bir sey dusunebilirsiniz.
Ailem taşındı babamin kardeşleri de ayni yerden ev aldılar. Babamin aklina girip ben Turkiye ye geldigimde tüm isler ayni düzende yurutebileceklerini demisler. Dedemin bıraktıklarını soyledigim sekilde dagittim, babaneminkilerle de borclari odeyip kisim kısım pay ettim onlarin istedigi sekilde. Kendime nokta kadar bisey almadim anı kalsin diye. Akrabalardan kurtulus yok benim için. Amcamin oglu ziyarete diye geldi esimin ailesiyle zaten kötüydük daha kötü olmamizi saglayip defolup gitti. Denenebilecek herseyi denedim. Oraya dönme dışında. Artik kendim mutluymusum mutsuzmusum umursamiyorum. Zaten burada yazdıklarımdan sonra da yengelerim bu siteye oldukca merakli anlarlar onlara da burdan selam olsun ne diyim 😅

Ya anlamadım galiba
Mutlu değilsin
Aklın ailende kalmış
Eşle aran soğuk
Tamam
Neden boşanmıyorsun
İşin gücün de varmış
Yani öyle ezik değilsin ki

Cok haklisiniz. Evet bana tarafi mal mulk sevdasina düştü bu hale geldi. Bana verilen herseyi onlara iade etsemde tatmin olmadilar. Beni bir sekilde geri döndürüp islerin eskisi gibi yürümesini saglatmak istiyorlar. Zayif noktamda annem oradan yürüyorlar. Dedem ve babanem gideli bi kac ay olmasina ragmen isleri batirdilar. Benim üstüme yıktılar. Cok uzun olaylar. Annemi ikna etmem gerek ki yanima gelebilsin ama diger evladini atamıyor. Babam isleri kurtarma pesinde cok karisik seyler oldugu icin buralara girmek insanlarin vaktini almak istemedim.

anliyorum. mal mülk kavgalari oluyor yurtdisinda yasayan ve türkiyede ki akrabalar arasinda maalesef.

anneni yanina alamiyorsan bol bol fotoraf cek yolla mutlu oldugunu bildir ve iyi telkinler et kendisine. ögrenci yillarindaki gibi. isterse gelebilecegini söyle. kendinde üzüntülere kapilarak büyük bir sorun varmis sonsuza dek ayriymissiniz gibi yansitmamaya calis sende buna inanma. ki öyle degil cidden ucaga atlayip gidebilirsin ailenin yanina istedigin vakit normal sartlar altinda.
annenin savunmasiz ve korunmasiz oldugunun psikolojisinede sokmamaya calis kendini.
gün gelir iyi günü olur gün gelir seni özler üzüntüsünü paylasir vs.. hepimiz icin böyledir zaten. inisli cikisli.
ama yatip kalkip kahrolmuyordur yani sana böyle yansitmaya calisanlara inanma. kendi gönlünü ferah tut anneninkinide ayni sekilde.
ücretsiz izin alabilme sansin varsa al biraz ailene git oh miss. yani illa bosanmak zorunda degilsin. anlayisli bir esinde varmis sonucta. problemlere degil cözümlere odaklan. anneni veya cekirdek aileni yanina al arada sirada. annenin akli evde kalmasin krdesini babani da al gerekirse arada yanina hepsini beraber yani mümkünse

Inan senin gibi insanlar olani soylemesin lütfen olur mu? Evet annemde annem... bosan diyebilirsin o insan seni bosasin diyebilirsin ama haddini bilerek konuşmalısın. Ikinizde aglayasiniz demissin ya insallah annenle sen gönül rahatligiyla her daim gulersin. Hayatta bir insanin annesinin aglamasini gormesi kadar aci birsey yok. Bu yuzden bunu yasamadigin belli yasamanida istemem ailenle cok mutlu ve huzurlu ol. Bosanip bosanmayacagim kararinda senin bir yorumuna bakmiyor cok şükür.
annen mutlu olaniyor yapacak bişey uok

Ilk konunuzu okudum hala o evde esinizin ailesiyle mi yasiyorsunuz? Eger oyleyse evli gibi hissetmemeniz cok normal aslinda. Siz de calisiyorsaniz studyo daireye bile ciksaniz psikolojinize iyi gelebilir.

Başta olay basit görünüyordu sonra kan emici ruh hastası akrabalar çıktı. Annene üzülüyorsun ama annen koca kadın biraz da o akrabları takmasın, görmesin, konuşmasın. Sen anneni onlardan koruyamazsın. Yuvanı da dağıtma.

Tek yapman boşanıp geri donebilirsin
Ayrıca sen gelsende ailem annen mutlu olmaz netsparsan yap olmamış zaten bazı insanlar acidan beslenir

mutsuzsunuz bunu yansıtacak tek şeyi aileniz olarak görmüşsünüz

anliyorum. mal mülk kavgalari oluyor yurtdisinda yasayan ve türkiyede ki akrabalar arasinda maalesef.

anneni yanina alamiyorsan bol bol fotoraf cek yolla mutlu oldugunu bildir ve iyi telkinler et kendisine. ögrenci yillarindaki gibi. isterse gelebilecegini söyle. kendinde üzüntülere kapilarak büyük bir sorun varmis sonsuza dek ayriymissiniz gibi yansitmamaya calis sende buna inanma. ki öyle degil cidden ucaga atlayip gidebilirsin ailenin yanina istedigin vakit normal sartlar altinda.
annenin savunmasiz ve korunmasiz oldugunun psikolojisinede sokmamaya calis kendini.
gün gelir iyi günü olur gün gelir seni özler üzüntüsünü paylasir vs.. hepimiz icin böyledir zaten. inisli cikisli.
ama yatip kalkip kahrolmuyordur yani sana böyle yansitmaya calisanlara inanma. kendi gönlünü ferah tut anneninkinide ayni sekilde.
ücretsiz izin alabilme sansin varsa al biraz ailene git oh miss. yani illa bosanmak zorunda degilsin. anlayisli bir esinde varmis sonucta. problemlere degil cözümlere odaklan. anneni veya cekirdek aileni yanina al arada sirada. annenin akli evde kalmasin krdesini babani da al gerekirse arada yanina hepsini beraber yani mümkünse
Haklisiniz belki de zamana birakip biraz daha mucadele ederek inandigim seyler icin savaşmalıyım. Zayıf noktalarimi törpülememeliyim. Degerli yorumunuz için cok teşekkür ederim. Benim buranin vatandaşlığını alana kadar Ingiltere disindaki ulkelerde kalma sürem 3 ay. Baska ulkelere seminerlere gittigimde 1 yil icinde 1 ay kafadan gidiyor. Izin olayi saglik sektörü olunca basit değil. Tabi imkansizda degil sadece belli süreç gerekiyor. Bakalim hersey bir yerde nasip. Güçlü kalirsak kazanabiliriz. Gercekten cok teşekkürler dünya'nin sonu değil ve hala hayattayiz.

Tek yapman boşanıp geri donebilirsin

Ayrıca sen gelsende ailem annen mutlu olmaz netsparsan yap olmamış zaten bazı insanlar acidan beslenir
Tamam senin bahsettigin tarzda insanlarda var. Ben bizim yaşadığınız surecin derinligine inmek istemedim. Çünkü onlarla mucadele edebilirim anam degil babam degil mahkemeye veririm, haklari olmayan seyleri ellerinden alabilirim... annemin yasadigi surec oyle aaa kizim 4 saatlik yola gitmis bir daha goremeyecegim sureci degil. Akrabalarin anneme eziyet etmeleri. Oradaki islerimizi birakamamalari, duzenlerini bozmak istememeleri. Onlar turkiye de kendi vatanlarinda yasam surmek istiyorlar. Bende de aaa annem beni ozluyor sorunuda yok arada cok olay var ve altindan kalkamadigim seyler. Esimin zarar gormesi akrabalarim ve kendi ailesi tarafindan... bunlar uzar gider. Sadece annem ve esim mutlu olsun istiyorum. Biraz daha düşünmek ve kendi yolunu bulmak gerekmis. Teşekkürler

Tamam senin bahsettigin tarzda insanlarda var. Ben bizim yaşadığınız surecin derinligine inmek istemedim. Çünkü onlarla mucadele edebilirim anam degil babam degil mahkemeye veririm, haklari olmayan seyleri ellerinden alabilirim... annemin yasadigi surec oyle aaa kizim 4 saatlik yola gitmis bir daha goremeyecegim sureci degil. Akrabalarin anneme eziyet etmeleri. Oradaki islerimizi birakamamalari, duzenlerini bozmak istememeleri. Onlar turkiye de kendi vatanlarinda yasam surmek istiyorlar. Bende de aaa annem beni ozluyor sorunuda yok arada cok olay var ve altindan kalkamadigim seyler. Esimin zarar gormesi akrabalarim ve kendi ailesi tarafindan... bunlar uzar gider. Sadece annem ve esim mutlu olsun istiyorum. Biraz daha düşünmek ve kendi yolunu bulmak gerekmis. Teşekkürler
Kessin görüşmeyi heryerde engellesin siz gidince sorun bitecek mi

Varinizi yogunuzu mirasinizdan size kalan payi akrabalara dagitmissiniz bir de Turkiye'de kalmadin islerimizi halletmedin diye ustune sizi mi sucluyor akrabalar? Esinizi arayip ona da mi kufrediyorlar ve annenizin basinin etini mi yiyorlar? Ne istiyorlarmis sizden? Ingiltere'deki isinizi birakip kocanizi bosayip akrabalariniza yardim mi etmek zorundaymissiniz? Deli mi bunlar ya? Eger durum buysa inanin cok garip bir durum... Neden kendinizden bu kadar taviz veriyorsunuz? Anneniz de gorusmesin siz de gorusmeyin bu ne piskinlik bunlardaki? Siz neden kendinizi her seyden bu kadar fazla sorumlu hissedip kendinizi uzuyorsunuz ki?

Kessin görüşmeyi heryerde engellesin siz gidince sorun bitecek mi
Denemedigim tek sey o kaldı. Mahkemelerle ugrastim, kendimi severken ve kendimle coook barisikken psikolojim bozuldu etrafima zararlar vermeye başladım. Esim kendini bir kaosun içinde buldu ama yansitmamaya çalıştı en zayif noktam anneme yapmadiklarini bırakmadılar. Ve surekli de zarar görürken hala devam ettiler. Esimi ve annemi bu kadar uzmeye hakkim yok diyorum artik. Halamin biri de bayagi zarara ugramis benim yüzümden. 1 senede bunlari yasatmislarsa arkasindan ne geleceğini merak ediyorum. 26 yaşına kadar onlar için elimden geleni yaptim kendi önüme bakmak istedim ama olmadi. Bakalim hayirlisi artik kimse üzülmesin, zarar görmesin.

Back
X