artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

ah cocuk dusmanlari ah!!!
merak ediyorum;kiskanclik mi ,dusmanlik mi? cocuklardan ve cocuklu ailelerden bir el cekin ya!
konu sahib:sende millet sevmesin,yok karismasin,yok asansoru bize biraksin...
yok oyle bir dunya! sokaga cikiyosan sosyal hayatin getiri ve goturulerine katlanacalsin!

Yazmadan takip edecektim ama birebir hislerimi yazmissiniz. Ellerinize sağlık.
Yeni nesil özgüvenli çocuk adinda yetiştirilen bencil şımarık ve terbiye yoksunu çocuklardan ben de hiç hoslanmiuorum. Ve artıyor ne yazık ki bu terbiye gormemis çocuklar.
Ama uzaktan sadece bilinçsiz annelerin yetiştirdiği aşırı şımarık çocuklar olarak gorunuyorlar.
Sokakta yere yatan, insanları taciz edercesine bağırıp çağıran çocuk zeki veya özgüvenli değil gorgusuzdur. Toplum içinde nasıl davranması gerektiği annesi tarafından öğretilmemistir. Topluma uygun davranmaya insan da yavru da olsa gorgusuzdur
Cidden artık bu çocuklar da annelerinin biz bir numarayiz katlanin tavrı çok sıktı

Simdi oncelikle neden elestirdiginiz butun ozellikleri benim uzerimden soylediniz buna mana veremedim. Ben 30 yasinda bin defa tartarak annr olmus aklibasinda bir kadinim. Siz belli ki tabimiyotsunuz ama burada forumda beni neredeyse 10 yildir tanirlar. Aptal degilim saygisiz degilim cocuk gormemisligi yapacak biri asla degilim. Anne olmadan yasadigim bir 30 yil var ki sizin bahsettiginiz seylerden o zamanda rahatsiz degildim. Cocuk sahibi olmak cocugu sosyal ortamlarda idare etmek en basiti kucaginizda tasimak bilr cok guc. Benim aracim var ama bebek arabasiyla otobuse bindigimi dusunsem o arabayi kapatamam. Cocugu ne yapayim superman miyim ben ? Kucucuk dukkana neden girmeyecegimizi hala anlamiyorum eger girmeye mecbursam girecegim kamp kurmayacagim ya oraya ? 2.5 yildir cocuk sahibi olmayan tek bir kisinin evine bile gitmedim. Cunkh ben rahat edemem. Karislikli mahcup oluruz.Bana yagdirdiginiz emirleri bir kenara birakirsak kadin olmanin bile zor oldugu bu ulkede anne olmanin ne kadar agir oldugunu anlayama calisin ve saygi duyun. Cocuk dogurdum harikayim mantigiyla degil sadece insan olarak ve hemcisimiz olarak

Birincisi isterseniz on değil otuz yıldır bu forumda olun sizi tanımak zorunda degilim. Forumun fenomeni sanıyorsunuz herhalde kendinizi.

İkincisi sizi alıntılayarak yazdığım için doğal olarak sizin üzerinizden genele yazdım, siz bunları yapıyorsunuz demedim. Bu bağlamda sizin ne yapıp yapmadığınız beni pek ilgilendirmiyor. Ben rahatsız olduğum konuları belirttim genel olarak.

Üçüncüsü toplu taşımaya binince bebeği kucağınıza alıp arabayı katlayacaksınız bu kadar basit. Beş insanlık yer kaplıyor tıklım tıkış otobüslerde içinde bebek dahi olmayan arabalar.

Dördüncüsü sizin kaç yaşında anne olduğunuz, anne olmadan önce neden rahatsız olup olmadığınız yine beni ilgilendirmiyor. Ben ilk mesajda yazdığım şeylerden rahatsız olduğumu belirttim. Siz ve ben bir değiliz öyle değil mi?

Beşincisi size emir yağdırmadım. Burası bir forum ve forumun olağan akışının gereği olarak birilerini alıntılayıp yazıyoruz. Üzerinize alınmaya gerek yok.

Altıncısı bu ülkede kadın olmak zor ama anne olmak niye zor onu anlamadım. Annelere kutsal denilen bir ülkede yaşıyoruz biz.

Yedinci ve son olarak bu konu polemiğe gider ben kaçıyorum. Size iyi geceler.

Ben ikinci cocugunu bekleyen bir anne olarak yapilan elestirilerin buyuk bir bolumune katılıyorum.
Cok şükür cocugum beni hic mahcup etmedi disarda, genelde ailecek gezeriz hiç sorun yasamadik.
Yalniz cok cok nadir cocuklu arkadaslarla da ciktigimiz oluyor. O zamanlarda çocuk yalniz durdugu gibi durmuyor, simariyor haliyle.
Bilmiyorum bu etrafi ne derece rahatsiz ediyor, belki etmiyor, yani bana asiri gelmiyor halleri ama surekli uyarıyorum tabiki. Çevreden bu zamana kadar bir uyari almadim simdiye kadar bu konuyla ilgili.
Ama şöyle bir boyutu var olayin, ben çalışan bir anneyim. Belki 2 ayda bir defa bir arkadasimla kahve icme sansim oluyor.
Bu kadarina da gercekten ihtiyacim var.
Cocugumun orda sesini biraz yukseltme ihtimali var diye ( israrla soyluyorum ki hep mudahale ederim ama cocuk her daim laf dinlemiyor ve oyle asiri bir durum yasamadim hic ) hic mi disari cikip soluk almayayim?
Anneyim diye benim disarda bir yerde bir saat oturup arkadasimla sohbet etme hakkim yok mu?
Cocuguma da icecek alirim, pasta alirim oyalarim orda. Ama yaninda arkadasi varken kendince menude, sagda solda bir şeyler gorup kahkaha atmasi bu kadar geriyor mu insanlari?
Napalim, cocugumuz var diye olelim mi?

Bende genele sesleniyorum
Bu konu kırmızı alarmlık bir konu, hakaret, polemik vb olmasın lütfen.

Kendi adıma çocuk kahkahası ve samatasindan bahsetmiyorum ben sağa sola saldıran aşırı gurultu uapan çığlık çığlığa bağıran çocukları kastediyorum. Mesela spor ayakkabı almak icin gittiğim mağazada annesi ayakkabı denerken elindeki basket topunu sağa sola atan fırlatan bir çocuk uyarıldığında pis pis gülüp yine bam bam o topu yere vuruyorsa deliriyorum çünkü annesi benim prens oglusuma kimse uyarıda bulunamaz o her yerde bir öküz gibi davranabilir cekceksiniz tavrindan nefret ediyorum. Yoksa oyun oynayan arkadaşıyla fikirdayan çocuğa neden sinir olalım?
ilgili annelere uyaran anneler hasret kaldık su ozguvenli(!) Yeni trend bebelerden

Mesela kimse toplu tasimada bebek arabami katlamami beklemiyor benden.
Asansorlerde ozellikle belirtiliyor bebek arabalarina oncelik.
Cocuklu aileler icin araclara genis park alani sagliyor bir cok otopark.
Butun avm ler emzirme kabini sagliyor
Ucaga binerken oncelik saglaniyor.
Bebekle el kol dolu sikilan ve aglayan bir canli bu. Aksi takdirde bizim kendimizi eve kapamamiz gerekir. Halbuki bebeksizler azicik musamaha gosterseler bir seyleri eksilmez.
Neyse zaten turkiyede degilim. Naparsaniz yapin

Şu yazdığınız o kadar bilinçsiz bir yorum ki yani... Kıskansak çocuk yaparız bir engelimiz yok Allah'a şükür. Çocuklu ailelerin bencilliğinden rahatsız bu kadar insan.

Alkisliyorum seni...

Şu yazdığınız o kadar bilinçsiz bir yorum ki yani... Kıskansak çocuk yaparız bir engelimiz yok Allah'a şükür. Çocuklu ailelerin bencilliğinden rahatsız bu kadar insan.
Allaha sukur diyorsaniz,Allahin yarattigi herseye sevgi ve seygi lutfen.
sizinki kiskanclik degilse dusmanlik o zaman

Valla gordugum çocuğu sevmekten korkar oldum.ne çok rahatsız olan varmış bundan.benim çocuklarımı sevenler olunca hiç rahatsız olmuyorum.ne zararı var anlamıyorum.

Seni alintiliyorum diye üzerine alınma ..
Alın ya da....
Çocuklu bir anne olduğunda yazdıklarını bir kere daha oku...
O küçük dukkana bebek arabasıyla girmeyip dışarda bırakınca cocugu kacirmaya kalkan biri olup olmayacaginin garantisini veriyor musun?

Bir an bebek arabasıyla otobüse bindiğimi düşündüm. bir elimle bebeği kucağıma alacağım ki bu büyük bir bebek de olabilir, boş olan diğer elimle bebek arabasını kapatıp onu tutacağım. cıkss yapamam herhalde. o kadar becerikli değilim. hem yer de verilmiyor artık bebeklilere neremle tutunacağım

Dogru tabiki o kadari rahatsiz eder insani.
Yorumlarin hepsini okumadim ama okuduklarima bakarak cocuklu aileler hic insan icine çıkmasın gibi bir algi oluştu bende.
Herkesin cocugu kendine prenses prens olsun mümkünse, kendi evinde.
Fazlasina benim de tahammulum yok.
Ama bazi durumlarda aileye de birazcik anlayis gosterilebilir :)

Bir de elini tutman gereken bir cocugun oldugunu dusun.

İlk insandan beri süregelen bu durumu neden kıskanmalıyız? Rahatsız olduğumuz konuları söylüyoruz genel olarak. Bu bir düşmanlık da değil.

Çok ciddi bir sıkıntısı yoksa ya da çok tahammülsüz değilse kimsenin çocuk kahkahasindan kıkırdamasından rahatsız olacağını sanmıyorum. Bahsedilenler bambaşka şeyler. Benim çocuğum prens prenses, dünya onun etrafında dönsün, ortam ona göre şekillensin diyen çok fazla yeni nesil anne var ortalıkta.

Hafta sonu eşimle dışarı çıktık. Restoranda herkes içerde oturuyordu, hava güzel diye biz dışarı çıktık. İçerdeki grupla gelmiş iki ufaklık da sıkılıp çıktı arka masaya geçti. Oyun oynadılar, güldüler, boyama falan yaptılar. Rahatsız olmadık aksine eğlendik, sohbet ettik, onlarla güldük biz de. Ama anneleri hemen gelip sordu rahatsızlık veriyorlar mı diye.

Aynı yerde bikac hafta önce bir başka çocuk kedilerin peşinden koşuyordu. Minnacık 8-10 masalı bir restoran bahçesi. Masalara çarpıyor, sandalyelerimizi itiyor, çığlık atıyor ve en önemlisi kedilere zarar veriyordu. Anne babada ise tık yok, oturmuş yiyip içiyorlar. Umurlarında değil çocuk. Ondan rahatsız olduk işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…