- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
:) ben pek avm gezmeyi sevmem enerjimi alıyor ama bu yorum çok acayip geldi bana.
Sadece avm ye gelen kesim mi süsleniyor ?
Ya da sadece yabancı insanların çocukları mi o şekilde ?
Her kesimden her insan olur. Verdiğiniz örnekler, avm örneği şaşırtıcı.
Yazın seçenek çok ama kışın oyun grupları arkadaş ortamları bir yere kadar. Ben evde çok vakit geçirmeyi seven biri değilim. Haftanın 4- 5 günü programım olacak bu sayede çocuklarımın ikise enerjilerini atıp huzurlu bir uyku, yemek saati ve düzen sağlamış durumda bana bir sıkıntıların yok. Küçük bebeğimde zaten etrafı seyredip heyecanlanıp el kol sallayıp kendi kendine uyuyor bende oğlumla ilgileniyorum. Siz kışın nerelere götürüyorsunuz? 3 yaş sonrası seçenek çok ama bu yaşlarda biraz sıkıntı. Kreşe göndermek istemiyorum çünkü biz çok güzel vakit geçiriyoruz oda çok mutlu ama ahhh şu insanlar...
Eger cok kotu bir sekilde dusmediyse ve acil durum gerekmiyorsa kizimin kendi kendine kalkmasini bekliyorum hadi annecigim kalk bakalim hadi uzerimizi temizliyelim derim bazi zor durumlarda napmasi gerektigini pekistirmesi icin musaade ederim.belki disardan cocugu dustu kaldirmadi diyen biri de vardir.ancak cani yanmissa ve sefkat ve ilgi bekliyorsa o zaman elinden tutar kaldiririm.Dün akşam çarşıdayken bir suriyeli anne ve oğlu gözüme ilişti. Çocuk sürekli koşuyor etrafımızda sürekli. Annesi alışveriş yapıyor. Hiç umrunda değil. Çocuk beklenildiği üzere yere düştü tabi ama yuvarlandı yapıştı yere. Kadın hiç oralı olmadı. Çocuk annesinin gözlerinin içine baktı tuttu kaldırsın diye. Ben gidip tutacaktım elinden nerdeyse ama yapmam tabi o derece baktı çocuk. Kalktı elini filan silkeledi gittiler. Kadının gözleri hala vitrindeydi. Biraz yürüyelim derken benim kızım düştü bu kez. Babası ve ben iki yandan kalkmasına yardım ettik sorduk bişeyin varmı acıdımı vs diye. Sonra düşündüm acaba hangimizin davranışı doğru? Bana göre benimki kadına göre kendininki. Özellikle dışarıda bende çok görüyorum ama müdahale noktasında beni rahatsız edecek bir durum yoksa karışmam. Çünkü bir evladı annesinden daha fazla kimse düşünemez. Buna dayanarak müdahale edemez. Keyfi bir durum olur. Buda can sıkıcı.
Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden
Asansör kurmalarında ki amaç bu hiç üzerini okumamışsınız belli bari işaretlere baksaydınız. Yazık gençliğe... toplum, insalık kurallarını bilmeyen okuyup iş sahibi olsa kaç yazar...Neden asansorler yalnizca bebekli anneler yaslilar ve hastalar icin mi yaratilmis? Belki yorgun belki genc oldugu halde hasta ama disindan gorunmuyor. Insan illa engelli mi olmali? Gencler daha hasta ve yorgun artik.
Bebek arabalari cok yer isgal ediyor mesela asansorde yolda yururken, orda burda ama milletmiz kullaniyor napalim? cocugu ortaya atmak icin disari cikanlar da var. Cikmayin mi diyecegiz? Cocuk bu herkese her yere carpip duruyor bazen alcili sargli hastalar oluyor.sahip cik cocuguna mi diyelim..katlaniyoruz karsilikli
Asansör kurmalarında ki amaç bu hiç üzerini okumamışsınız belli bari işaretlere baksaydınız. Yazık gençliğe... toplum, insalık kurallarını bilmeyen okuyup iş sahibi olsa kaç yazar...
Ben avmlerde ki oyun alanlarından bahsettim ama sizin asansör yaranıza basmışşım pardon
avm deki asansörü kullanmak için hasta , yaşlı, engelli, bebekli kuralı mı varbir annenin yanında başka biri niye onun evladına anneye karışır... çocuklarım biri 25 aylık biri 5 aylık iyiki de peşpeşe olmuş ben çok mutluyum. Ama etrafımda tanımadığım insanların müdahaleleri beni çok üzüyor. Çocuğa çok müdale etme taraftarı değilim düşecek kalkacak canı acıyacak ve sebep sonuç ililkisini öğrenecek. Artık kış geldiği için çocuklarla avm lerde ki oyun alanlarına gidiyoruz oğlum çok mutlu oluyor ama ben gittiğime bin pişman dönüyorum. Çocuk bazen hızlı koşuyor biri hemen hızlı koşma diye durduruyor, çocuk yere yatıyor biri hemen gelip yerler pis diye çocuğu kaldırıyor, çocuk arkadaş buluyor aile aman sarılmayın aman zıplamayın diye oyunlara sürekli müdahale ediyor. Çocuk bağırıyor hemen biri çocuğa sus diyor. Çocuk benden biraz uzaklaşıyor tabi ben gözümü ayırmıyorum biri gelip hemen benim yanıma yönlendiriyor çocuğu.yanımdan geçerken 2 bebeği gören tük yazık, vah vahhh diyen tipler ,biri ordan gelip çocuğu sevmeye kalkıyor ve bunu yapan insan sayısı o kadar fazla ki...lütfen artık kimse tanımadığı kişinin çocuğunu sevmesin müdahale etmesin...
Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden 15 dk ka asansör beklediğimi bilirimne zaman yaşam düzeyi kaliteli bir toplum olacaz
Haklısınız.avm de ki asansörleri kullanmadım hiç bazen kullanayım diyorum sonra vazgeçiyorum :) yürüyen merdiven korkum var desem korka korka kullanıyorum resmen metroda falan normal merdiven kullanmaya çalışıyorum bazen tabi oda çok uzunsa yürü yürü bitmiyor merdiven asansör herkesin hakkı ama kullanamıyorum yinede.Neden asansorler yalnizca bebekli anneler yaslilar ve hastalar icin mi yaratilmis? Belki yorgun belki genc oldugu halde hasta ama disindan gorunmuyor. Insan illa engelli mi olmali? Gencler daha hasta ve yorgun artik.
Bebek arabalari cok yer isgal ediyor mesela asansorde yolda yururken, orda burda ama milletmiz kullaniyor napalim? cocugu ortaya atmak icin disari cikanlar da var. Cikmayin mi diyecegiz? Cocuk bu herkese her yere carpip duruyor bazen alcili sargli hastalar oluyor.sahip cik cocuguna mi diyelim..katlaniyoruz karsilikli
bazı anlattıklarınızda insanların kötü niyetli olmadıklarını gördüm.Çocuğunuz hızlı koşunca düşecek diye müdahale ediyorlardır,yere yatınca mikrop kapıp hasta olur diye sonuçta akşama kadar bir sürü insan geliyor oraya,sizden uzaklaşınca müdahale etmeleride doğru kaşla göz arasında kaybolan çocuklar var,kaç kere denk geldim anons yaptılar mesela çocuk kaybı ile.bir annenin yanında başka biri niye onun evladına anneye karışır... çocuklarım biri 25 aylık biri 5 aylık iyiki de peşpeşe olmuş ben çok mutluyum. Ama etrafımda tanımadığım insanların müdahaleleri beni çok üzüyor. Çocuğa çok müdale etme taraftarı değilim düşecek kalkacak canı acıyacak ve sebep sonuç ililkisini öğrenecek. Artık kış geldiği için çocuklarla avm lerde ki oyun alanlarına gidiyoruz oğlum çok mutlu oluyor ama ben gittiğime bin pişman dönüyorum. Çocuk bazen hızlı koşuyor biri hemen hızlı koşma diye durduruyor, çocuk yere yatıyor biri hemen gelip yerler pis diye çocuğu kaldırıyor, çocuk arkadaş buluyor aile aman sarılmayın aman zıplamayın diye oyunlara sürekli müdahale ediyor. Çocuk bağırıyor hemen biri çocuğa sus diyor. Çocuk benden biraz uzaklaşıyor tabi ben gözümü ayırmıyorum biri gelip hemen benim yanıma yönlendiriyor çocuğu.yanımdan geçerken 2 bebeği gören tük yazık, vah vahhh diyen tipler ,biri ordan gelip çocuğu sevmeye kalkıyor ve bunu yapan insan sayısı o kadar fazla ki...lütfen artık kimse tanımadığı kişinin çocuğunu sevmesin müdahale etmesin...
Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden 15 dk ka asansör beklediğimi bilirimne zaman yaşam düzeyi kaliteli bir toplum olacaz
Bu şekilde bütün insanlara kızmaya veya hakaret etmeye hakkınız yok. Bu toplum bir yandan çocuklara korumacı yaklaşmaya yönelik bir toplum. Tek başına bir çocuğu annesine yönlendirmek bunca kötü vakanın sonucu oluşmıuş bir içgüdü.
Kimse çocuğunuzu sevmesin, kimse müdahale etmesin tabii. Ama çocuk koşuyor veya özellikle bağırıyorsa insanlardan önce annesi olarak siz müdahale etmelisiniz. Bağırarak kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini de öğrenmeli. Hele ki bazı çocuklar ve yanlarındaki dünyayı sallamaz anneler gerçekten çekilmiyor.
Asansör konusuna gelince hasta, yaşlı, engelli, bebekli olmadığım halde biniyorum. Bu sebeple de beni veya benim gibi insanları insan dışı yaratık diye adlandıramazsınız. Acelem oluyor, tüylü bot giymiş oluyorum elektrik çarpıyor, merdivenin sağının beklemek solunun yürüyerek çıkmak olduğunu bilemeyen cahil insanların arkasında kalmamak için biniyorum.
Çünkü anneler de tramvaya, otobüse, minibüse, asansöre çocuk arabasını kapatmadan binip 8 metrekare yer kaplayacak kadar düşüncesiz. Çocuğunu kucağına alıp bir kenara geçmesi ya da oturması gerektiğini bilmiyor.
Genel olarak hamile veya yeni doğum yapan insanların tüm dünyayı kendilerine ait, tüm kuralların onlara göre düzenlenmesi gerek olarak görmesinden hoşlanmıyorum. Tepkim sadece size değil. Ama şu da var ki burası bir toplumdur ve siz çocuğunuza yerde yatmasının sonucunu öğretmek istiyorken insanlar yerde yatan (pislik, soğuk, mikrop) bir çocuğa kalk dediler diye çok da onları suçlayamazsınız.
Başka bir şehirde onlarca çocuğa tecavüz edildiğinde insanlar nerdeydi, komşuları duymamış mı deniyor.
Çok insani şeyler bunlar, abartmışsınız.
merdivenin sağının beklemek solunun yürüyerek çıkmak olduğunu bilemeyen cahil insanların arkasında kalmamak için
Çocuğunu kucağına alıp bir kenara geçmesi ya da oturması gerektiğini bilmiyor.
Başka bir şehirde onlarca çocuğa tecavüz edildiğinde insanlar nerdeydi, komşuları duymamış mı deniyor.
Pardonda ne alaka oraya giden bilinçsiz kesim falan çocuğum avmlerde çok eğleniyor araba sürmeyi seviyor top havuzlarina bayiliyor asıl siglik sizin dusuncenizdeçocuğu oynasın diye avm ye götürürseniz olacağı o. oraya gidenler bilinçsiz kesim zaten süslenip avm gezerek hayat geçirenler genelde. çocuğa da kendi sığ görüşünü empoze edecek tabi ki gezdiğiniz yeri değiştirin
ben bi kez iki minik kız gördüm yerlerde oynuyırdular annesi geldi üstün kirleniyor diye kızı elinden tuttu azarlayarak götürdü :)
sonra yabancı bi çift geldi 3 çocukla hepsi yuvarlandı yattı sularda yaprak yüzdürdüler annesi babası bekledi inceledi yaptıklarını çocuklar sıkılınca alıp gittiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?