artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

genelde dedim zaten alınacak bir durum yok hepimiz gidiyoruz. ama avm için yaşayan insanlar var her gün bir avmde her gün alışveriş her gün oralarda fast food. onları kastediyorum ben.

yorumdan başka anlamlar çıkarmak için uğraşmayın sadece avmye gidenler süsleniyor diye bir cümle yok orada

Off çok rahatsız ediciler.. kızımla dışardayken illa birisi o pis elleriyle yüzünü sevmeye yelteniyor. Ellemeyin lütfen diye uyarıp,pis bakışlara maruz kalmaktan sıkıldım. İyi niyetle yapıyorlar şüphesiz ama elin nekadar temiz ?

benim çocuğum yok ama kışın da parka götürebilirsiniz çocuklarınızı oyun grupları vs vardır illa ki. soğuk havada oynaması kapalı mikrop dolu bir alanda oynamasından daha iyidir bence.

Eger cok kotu bir sekilde dusmediyse ve acil durum gerekmiyorsa kizimin kendi kendine kalkmasini bekliyorum hadi annecigim kalk bakalim hadi uzerimizi temizliyelim derim bazi zor durumlarda napmasi gerektigini pekistirmesi icin musaade ederim.belki disardan cocugu dustu kaldirmadi diyen biri de vardir.ancak cani yanmissa ve sefkat ve ilgi bekliyorsa o zaman elinden tutar kaldiririm.

Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden

Neden asansorler yalnizca bebekli anneler yaslilar ve hastalar icin mi yaratilmis? Belki yorgun belki genc oldugu halde hasta ama disindan gorunmuyor. Insan illa engelli mi olmali? Gencler daha hasta ve yorgun artik.
Bebek arabalari cok yer isgal ediyor mesela asansorde yolda yururken, orda burda ama milletmiz kullaniyor napalim? cocugu ortaya atmak icin disari cikanlar da var. Cikmayin mi diyecegiz? Cocuk bu herkese her yere carpip duruyor bazen alcili sargli hastalar oluyor.sahip cik cocuguna mi diyelim..katlaniyoruz karsilikli

Asansör kurmalarında ki amaç bu hiç üzerini okumamışsınız belli bari işaretlere baksaydınız. Yazık gençliğe... toplum, insalık kurallarını bilmeyen okuyup iş sahibi olsa kaç yazar...
Ben avmlerde ki oyun alanlarından bahsettim ama sizin asansör yaranıza basmışşım pardon
Birde yorgun cevabına çok güldüm yürüyen merdiven çok yorucu gerçekten

Ben de çocukları "sağlıklı" büyütmeyi yanlış anlayıp saldım çayıra yapan ya da her dediklerini yapıp çocuğa yüzde yüz özgürlük alanı tanıyıp bizim başımıza da musallat eden ebeveynlerden bıktım.

Dün yoldayım, toplu taşımaya iki çocuklu bir anne bindi. Ya inene kadar çocuklara sakin olun demedi ya. Çocuklar buharlı camı yaladı. Kafamızı şişirdi. Küçücük yerde koşmaya çalıştı. Ve o anne de eminim ki "çocuklarım sağlıklı büyüyo annelerindendi".

Bıktık valla.

Asansor yarası nedir allah askina ya fikriniz yanlisti asansorler yalnizca hasta ve yaslilar icin degildir. Uzerinde de oyle bir sey yazmaz :) sikayet ettiginiz durumu bir de farkli acidan dusunun dedim hata etmisim.

not: merak etmissiniz belli fakat ben avm asansoru kullanmiyorum.

avm deki asansörü kullanmak için hasta , yaşlı, engelli, bebekli kuralı mı var
bu kuralı siz mi belirlediniz
hiç avm lerde bu sekılde bır uyarı gormedım
ıkı cocuk annesınız ama '''' insan dışı yaratıklar '''' benzetmesını nasıl kullanırsınız.
ben de kullanıyorum cok yorgun oldugumda ama ne insan dısıyım ne de yaratığım

yazık ıkı cocuk doğurmussunuz ama üslubunuz berbat
umarfım cocuklarınız sze benzemez

AVM asansorleri ile ilgili yanlis bilginiz ile hakaret ediyorsunuz.

Asansorlerde oncelikli kullanim var ve bu zaten oncelikli olmayanlarin da kullanacagini ispatlar. Yani mantiksiz bir tez one surmussunuz.

Bunun disinda alisveris merkezlerine gezi yeri veya oyun yeri muamelesi yapilmasini cok yanlis buluyorum. Iclerindeki mevcut oyun alanlarinin ailelerin alisveris yapma zorunlulugu icin olusturuldugunu dusunuyorum.

Yani cocuklari alip oynatmaya alisveris merkezine gidelim demek zaten dogru degil. Alisveris merkezleri kapali alanlar, kosan, birilerine carpan, elindeki balonla baskalarinin yuzune vuran, bagiran cocuklar cok rahatsiz edici.

Bunun disinda cocuklar opulmemeli yabancilar tarafindan ve dustuklerinde kaldirilmamali da evet. Ancak insanlarin size mudahale etmeyi kendilerinin rahatsizliklari nedeniyle hak gorebileceklerini de unutmamalisiniz. Cocugunuz kosarsa durdurmam ama ustume dogru kosuyorsa durdururum.

Haklısınız.avm de ki asansörleri kullanmadım hiç bazen kullanayım diyorum sonra vazgeçiyorum :) yürüyen merdiven korkum var desem korka korka kullanıyorum resmen metroda falan normal merdiven kullanmaya çalışıyorum bazen tabi oda çok uzunsa yürü yürü bitmiyor merdiven asansör herkesin hakkı ama kullanamıyorum yinede.

bazı anlattıklarınızda insanların kötü niyetli olmadıklarını gördüm.Çocuğunuz hızlı koşunca düşecek diye müdahale ediyorlardır,yere yatınca mikrop kapıp hasta olur diye sonuçta akşama kadar bir sürü insan geliyor oraya,sizden uzaklaşınca müdahale etmeleride doğru kaşla göz arasında kaybolan çocuklar var,kaç kere denk geldim anons yaptılar mesela çocuk kaybı ile.

Bazı çocuklar o kadar şeker oluyor ki. Ama kendimden bildiğim için sevmiyorum çok beğendiysem saçını okşıyorum en fazla. Yalnız asansör lafınız hoş değil. Zaten çoğu insan da buraya eğlenmeye gelmişler zorla değil diye yee veemek istemiyor. Ben veririm mesela yer eşim pek verme taraftarı değil onu da tutarım artık diğer asansörü bekleriz. O da bana kızar bizim de çocuğumuz var diye. Bilmiyorum herkes değişik

Bu şekilde bütün insanlara kızmaya veya hakaret etmeye hakkınız yok. Bu toplum bir yandan çocuklara korumacı yaklaşmaya yönelik bir toplum. Tek başına bir çocuğu annesine yönlendirmek bunca kötü vakanın sonucu oluşmıuş bir içgüdü.
Kimse çocuğunuzu sevmesin, kimse müdahale etmesin tabii. Ama çocuk koşuyor veya özellikle bağırıyorsa insanlardan önce annesi olarak siz müdahale etmelisiniz. Bağırarak kimseyi rahatsız etmemesi gerektiğini de öğrenmeli. Hele ki bazı çocuklar ve yanlarındaki dünyayı sallamaz anneler gerçekten çekilmiyor.
Asansör konusuna gelince hasta, yaşlı, engelli, bebekli olmadığım halde biniyorum. Bu sebeple de beni veya benim gibi insanları insan dışı yaratık diye adlandıramazsınız. Acelem oluyor, tüylü bot giymiş oluyorum elektrik çarpıyor, merdivenin sağının beklemek solunun yürüyerek çıkmak olduğunu bilemeyen cahil insanların arkasında kalmamak için biniyorum.
Çünkü anneler de tramvaya, otobüse, minibüse, asansöre çocuk arabasını kapatmadan binip 8 metrekare yer kaplayacak kadar düşüncesiz. Çocuğunu kucağına alıp bir kenara geçmesi ya da oturması gerektiğini bilmiyor.
Genel olarak hamile veya yeni doğum yapan insanların tüm dünyayı kendilerine ait, tüm kuralların onlara göre düzenlenmesi gerek olarak görmesinden hoşlanmıyorum. Tepkim sadece size değil. Ama şu da var ki burası bir toplumdur ve siz çocuğunuza yerde yatmasının sonucunu öğretmek istiyorken insanlar yerde yatan (pislik, soğuk, mikrop) bir çocuğa kalk dediler diye çok da onları suçlayamazsınız.
Başka bir şehirde onlarca çocuğa tecavüz edildiğinde insanlar nerdeydi, komşuları duymamış mı deniyor.
Çok insani şeyler bunlar, abartmışsınız.

Siz avm asansorlerini toplu tasima asansorleriyle karistirmissiniz
Avm asansorlerine herkes binebilir oncelik sirasida yoktur.

Cocugum yok ama arkadaslarimla cocuk oyun alanlarinda bulundum hicte sizin dediginiz gibi birbirlerine mudahale eden aileler yoktu.Siz nerdeki avmlere gidiyorsunuz oyle.

Bazı konularda haklı bazılarında haksızsınız.

1. çocuğunuzu gelip öpüp sevmelerini istemiyorsunuz olabilir, hakkınız, kimsenin bu şekilde sizi rahatsız etmeye hakkı yok. ben de bazen çok tatlı bi çocuk görürüm annesinin kucağından bana gülücükler atar ama içim kaynasa da gidip sevmem annesi hoşlanmayabilir diye.

2. her şeye müdahele etmeleri gereksiz, mesela konuşuyorsa sus demeleri, oyun oynuyorlarsa öyle yapmayın böyle etmeyin demeleri, koşuyorsa dur demeleri gereksiz, tabii oyun alanının içinde olduğu sürece.

ama yere yatıp yerleri yalayan bi çocuğu da kendiniz uyarmalısınız, başka insanların müdahele etmesine fırsat kalmadan kendiniz engel olmalısınız zaten. yapmazsanız insanlar istem dışı öyle görünce direk uyarır tabii.

o yerlere kaç ayakkabı basıyor biliyor musunuz? tuvaletten çıkan da oraya gelip basıyor, dışardaki sokaktan gelen de oraya basıyor, ki sokakta kedi köpek pisliği mi vardı, afedersiniz bi hanzonun tükürüğüne mi bastı da geldi bilemeyiz.

ne kadar pis değil mi? yere yatıp o pisliklere maruz kalan bi çocuk görsem ben de müdahele ederim, annesi etmiyorsa. sonuçta insanız kalbimiz var mikrop mu kapsın o çocuk?

3. ah vah etmeleri konusunda da haklısınız. maddi manevi bakabildiğiniz sürece isterseniz on çocuk yaparsınız kimseye laf düşmez.

4. avm asansörleri sadece engelliler hastalar yaşlılar için değildir, en azından kendi gittiğim avm lerde hiç böyle bi yazı uyarı vs görmedim, sadece kat düğmeleri vs var tek bi uyarı bile yok, asansör bütün insanlar içindir avm lerde ve isteyen herkes binebilir. asansöre binenler insan dışı yaratıklar olmuyorlar.

Not: şu anımı da anlatayım bi keresinde bir anne bebek arabasındaki çocuğuyla ilgilenirken diğerine bakamıyordu ve çocuk yürüyen merdivenin tutulacak yerlerine çıkmaya çalışıyordu. ya oraya çıkıp aşağı uçacaktı ya da merdivenden yuvarlanacaktı. görünce benim dizlerim titredi nasıl gidip tuttuğumu bilemedim. annesinin hoşuna gitmez diye müdahele etmeseydim de başına bi şey mi gelseydi?

Son düzenleyen: Moderatör:

+1500

Annem yürüyen merdiven de korktuğu için onunla gittiğimde mecburiyet asansör kullanıyoruz hatta geçen iki çocuklu biride kesinlikle bebek arabasının giremeyecegi alana biz bindigimiz için " onlar çocuk Dur onlar binsin " dedi yanında çocukları oldugu icin sustum. Dediginiz diğer şeylerde kısmen haklısınız ama avm de bizde arkadaşlarımızla otururken kimsenin bağırtisini yada masamizin altında dolasmasini katlanmak zorunda değiliz değil mi ? Hem insanlar kötülüğune müdahale etmiyor iki dk dalginlik bile çocuğunuzu kaybetmeniz için yeterli

merdivenin sağının beklemek solunun yürüyerek çıkmak olduğunu bilemeyen cahil insanların arkasında kalmamak için

ama şimdi konu sahibini asansör kullanan insanlara yaratık dediği için suçluyorsunuz siz de merdivenin sağının solunun neden kullanıldığını bilmeyen insanlara hakaret ediyorsunuz. ve ben de bu konuda sizin deyiminizle cahilmişim, okuduğum iyi oldu yeni öğrendim merdivenin sağında beklemek, solunda yürümek gerektiğini.

Çocuğunu kucağına alıp bir kenara geçmesi ya da oturması gerektiğini bilmiyor.

buna katılıyorum, kendisi bi koltuğa oturuyor, çocuğunu da yanındaki koltuğa oturtuyor, o kadar insan ayakta iken. çocuğunu kucağına alması gerektiğini düşünemiyor.

Başka bir şehirde onlarca çocuğa tecavüz edildiğinde insanlar nerdeydi, komşuları duymamış mı deniyor.

buna da katılıyorum, duyarlı olsak ilgilensek suç, ilgilenmesek suç. sokakta oynayan çocuğa ''akşam oldu evine git'' desem, annesine ''çocuğu dışarı bu kadar salmayın'' desem, muhtemelen ''sanane'' diyecek. ama o çocuk yarın ordan kaçırılsa konu komşu nerdeymiş hiç mi kimse sahip çıkmamış denilecek.

Pardonda ne alaka oraya giden bilinçsiz kesim falan çocuğum avmlerde çok eğleniyor araba sürmeyi seviyor top havuzlarina bayiliyor asıl siglik sizin dusuncenizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…