artık insanlar yüzünden çocuklarla dışarı çıkmaktan sıkıldım

Bi kac konuda hakli bulsam da bi kac konuda haksiz buldum sizi.
Cocugunuz o oyun alanlarinda istedigi gibi kosamaz malesef. Kosarsa bende mudahale ederim. Cunku o deli gibi kosan cocuklar benim cocuguma carpip dusurebiliyolar. Cocugunuzun ozgurlugu baska bir cocugu tehlikeye soktugu an bitmeli. Defalarca dustu bu yuzden kizim.
Cocuguma sus aglama diyolar diyosunuz. En son markette bi adam kizima aglamamasi icin sert bir sekilde yuksek sesle kizdi. Bende adama agzinin payini verdim. Yaninda ben varken hic kimsenin haddine degil cocugumu birebir uyarmak. Bi sikintisi varsa bana soyleyecek.

Valla hızlı koşan yerlere yatan bir çocuk görsem ben de iyi niyetli uyarırım.Hele ki o avmlerde..İnsanlar tuvalete giriyor yerlere damlatıyorlar onla basıp dolaşıyor millet.Sokaklar zaten kedi köpek pisliği

Benimkilerde 2.5 yaş ve 9 aylık bebeğim var. Birini kanguruya koyuyorum birini arabasina ve sokağa cikar cikmaz bütün gözler üzerimizde hele o yaşlı teyzeler ağzının icinden konuşuyor ve bende geri dönüp buyur teyze bişeymi dedin diyorum Allah yardımcın olsun diyor. Sağol yardımcı zaten diyorum. Bizden çok onlar dertleniyor yahu...yok ince giymiş üşür, yok niye ağlıyor vs. Birde eline şeker verenler yokmu offf diyorum.

siz ılgılenmezsenız saldım çayıra yaparsanız mıllet uyarır tabı. genel konusuyorum çocuklar çıcek koparıyor dusuyor kalkıyor,aglıyor zırlıyor saygısızlık yapıyor anne baba ılgılenmıyor

Yaratık demekle cahil, bilgisiz demek aynı sklada değildir. Bilgi eksikliği, ilgi eksikliği ne derseniz. Asansörlerin bir öncelik sırası yoktur, belediye otobüsü değil. Ama merdivenlerin vardır. Sağ taraf durur, sol taraf akar. Hakaret olarak yazmadım. Ve ne yazık ki çoğu insan sağ tarafta birinin arkasında duracağına, bir insan öne geçmek için sol tarafı kilitliyor. @huzurgizemmm

AVM'ler adı üstünde alış veriş merkezi , çocukların oyun alanı olarak yapılmadığından doğal olarak asansörleri de sadece bebekli çocuklu kişilere tahsis edilmemiştir.Kusura bakmayın ama asansör konusunda çok bencil ve sığ düşünüyorsunuz.
Çocuğunuza müdahale edilmesinden rahatsız oluyorsanız bunu rahatlıkla dile getirebilirsiniz ki yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile bunu yapabilecek potansiyel var.Çocuğunuza dokunulması ,bağırılması doğru değil ama bunu engellemek sizin elinizde.
Benim de 21 aylık kızım var ve zorunlu haller haricinde Avm'ye götürmem, gittiğimizde de asansörlerin sahibiymiş edasıyla dolanmayız.Bugüne kadar kimse de çocuğuma bağırmadı yada öpmeye kalkışmadı .
Oyun alanı haricinde de çocukların çığlık kıyamet bağırmaları,deli gibi koşturup etrafı rahatsız etmeleri itici bir durum ve Avm'ye alışverişe gelen kişileri rahatsız eder.

Son düzenleme:

Konu sahibi yanlis bilgi ile hakaret ediyor.

Ancak bu kadar temel bir bilgiyi bilmemek cehalettir, alinacak bir durum yok. Cok temel, gunluk ve gerekli bir bilgi. Siranin basina gecmemek gibi. Bunu bilmemenin elestirilmesi cok normal.

Tekrar yazayim o halde, yuruyen merdivenin sagi beklemek, solu hizlica gecmek icin. Ulkelere gore de yonler degisiklik gosterir. Acil durumlar ve hayat kalitesi icin kritik bir kuraldir.

Pekii evlatlarını süper özgür bırakıp kendi kendilerine yetebilmeyi öğreten anne, bir enfeksiyon kitabı alin yahut mikrobiyoloji açın bakalım o yerlerde ne bicim mikroorganizmalar varmış. Muhtesem bir bağışıklık sistemi vardır muhakkak evladınızın ama olur da o bağışıklık sisteminin zayıfladığı anda bir mikroorganizma denk gelir belki çocuğunuz yerdeyken. o zaman da hicbir uyarıyı dinlemeyin.. insanlara bu kadar tepkili yaklaşacağınıza zihninizde bir "acaba mı?" sorusu olusması daha iyi olur bence.

Çocuk alanı dediginiz yer yemek katıysa insanlar uyarabilir. Ya da büyüklerin de oyun oynadigi yerlerse ben de uyarırım. Kimsenin kıymetli evladının bağırtısıni cekmek zorunda degilim. ama çocuk alanı olarak ufak bir kesimi söylüyorsanız uyarmaları gereksiz elbette.

Ayrıca ooh paşalar gibi de kullanıyorum asansörü valla, üstüne gencler sağlıklılar binemez demiyor ne de olsa. asansör yerine yürüyen merdiven kullanınca mı vaay be genc iste olunuyor? hepsi aynı hareketsizlik şekli..

Yaz kış farketmez açık havadayız oyun alanında büyükler olmuyor avm de çocuk ve görevli oluyor diğer çocuklara zarar veriyorsa uyarı normal benm 2 kızımın yaş araliğıda az çocuklu olumca kendimde bi çok şeyi hak görüp insanlara kızmıyorum çocuk benm başkasını rahatsız etmeye hakkımız yok çok kalabalık yerlere gitmiyoruz sıkı giydirip açık havaya çıkarın avm ler mikrop yuvası

yahu o kadar mı herkesin bildiği bi bilgi gerçekten yeni öğrendim ben bunu, yürüyen merdivene bindiğimde zaten direk hızlı hızlı yürürüm ne birini arkamda beklettim bugüne kadar ne de birine engel oldum ama böyle sağ sol kuralı olduğunu bilmiyordum ay çok kötü hissettim kendimi şuan

Yürüyen merdiven olan yerlerdeki asansörler, gerçekten sadece tekerlekli sandalyedekiler bebek arabaları, büyük bavul vs. Taşıyan insanlar için vardır. Diğer insanlar hasta da olsa yorgunda olsa yürüyen merdivene doğru yürümek ya da asansöre doğru yürümek onlar açısından bir fark yaratmaz. Ama saydıklarım isteseler de yürüyen merdiven kullanamazlar, kullanmaya kalktıklarında hem kendileri hem yürüyen merdivendeki diğer insanlar için tehlike yaratırlar. Sırf avmler için değil metro hatları içinde geçerli bu durum. Zaten ne Anadolu şehirlerinde ne Avrupadaki diğer şehirlerde metrodan fırlayıp asansör kuyruğu oluşturan insanlar göremezsiniz, benim gördüğüm sadece İstanbul'da asansöre karşı manasız düşkünlük.

ben bu sağ sol olayını yeni duydum bi arkadaşta yazmış bunu herkes bilir diye çok cahilim keşke ölsem neyse bilmemek ayıp değil öğrendiği halde bile bile yanlış yapmak ayıp bence

+1 sakince kahvemi içmek isterken milletin cocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değilim. Kimse değil. Ama eğer çocuklar için ayrılmış bir kat varsa ya da alan varsa durum farklı.

ben bu sağ sol olayını yeni duydum bi arkadaşta yazmış bunu herkes bilir diye çok cahilim keşke ölsem neyse bilmemek ayıp değil öğrendiği halde bile bile yanlış yapmak ayıp bence
Evet, bence de. :) Bir de pardon geçebilir miyim diyince de 'yürü git normal merdiven kullan, bu yürüyen merdiven' diye saldıranlar var.
Bundan sonra merdivenlerde bizi hatırlarsınız. :)

Evet, bence de. :) Bir de pardon geçebilir miyim diyince de 'yürü git normal merdiven kullan, bu yürüyen merdiven' diye saldıranlar var.
Bundan sonra merdivenlerde bizi hatırla)rsınız. :)
Belkide şehrine göre değişiyordur :) benim yaşadığım şehirde sağda yürü-solda şunu yap olayı yok -ama şuan istanbuldayım burada öyle,metroda mesela yürüyenlerin kısmında birisi vardı adam sabit duruyordu arkadan birisi uyardı oda yürüdü.

Bundan sonra merdivenlerde bizi hatırlarsınız. :)

hem de her seferinde hatırlarım ben zaten yürüyen merdivene adımımı atar atmaz yürümeye başlarım kimseyi arkamda bekletmem neresi boşsa ordan basar giderim kimse bilmediğimi anlamamıştır zaten bugüne kadar

Bu zihniyet oldukça bu görüntü çok olur... bu görüntü sonrası o asansöre binenler ne hakarete uğramıştı. Galiba burda da var öyle tipler yazık. Yorgunmuş acelesi varmış mış mış... yürüyen merdivenden çıkarken çok yorulup zaman kaybediyorsunuz değil mi?
AVM'ler adı üstünde alış veriş merkezi , çocukların oyun alanı olarak yapılmadığından doğal olarak asansörleri de sadece bebekli çocuklu kişilere tahsis edilmemiştir.
Avm ye ozaman öğlen molasında yemek yemeye, çocuklarıyla oyunoynamaya, veya sinema , tiyatro izlemeye gelenler hatta konsere gelenler yanlış yerdeler orası alışveriş yeri...

Asansör konusuda uyarılar her asansörde vardır görmemeniz bu uyarıları dikkate almadığınızdan bir daha ki gittiğimde mutlaka uyarı işaretini çekip paylaşacam. Bu avmlerde sosyal deneyler yapılıyor adam asansörde karısını dövüyor kimsenin sesi çıkmıyor, biri halaret ediyor kimse bişey yapmıyor ama olay çocuk konusu olumca maşallah diller papuç...

Eklentiler

• IMG_1379.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 134
Çocuğu özgür, özgüvenli yetiştirmek ile saldım çayıra mevlam kayıra yetiştirmenin farklı olduğu kanısındayım.
Özel mülkünüzde isterse evladınız avizeye otursun kimseyi ilgilendirmez.. Ama toplumda ordan oraya koşmak, yerlere yatmak, bağırmak hoş değil ve insan uyarabilir.. Bu uyarıların sebebi çocuğun sağlığını düşünmek olabilir, rahatsız olmuş olabilir, koşarken gelip çarpacak diye çekinmekten olabilir..
Ha ama şu var ki, temas konusunda aynı düşüncedeyiz. Kimse kimsenin çocuğuna dokunmamalı öpmemeli. Bu hiç hoş değil.

Yolda dahi sagdan yurunur, buradan cikarim yapabilirsiniz. Her ulkeninki farklidir mesela Japonya'da yonler terstir. Araba yolu trafigi gibi yaya trafigi yonu de var.

Mantikli dusunecek olursaniz yuruyen merdivende kilitlenmeyi engellemek icin boyle bir kural olmali zaten. Olmamasi sacma olurdu.

Ancak herkesin hayatta gozden kacirdigi cok temel kurallar olabilir, artik biliyorsunuz zaten, onemli olan da bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…