Valla hızlı koşan yerlere yatan bir çocuk görsem ben de iyi niyetli uyarırım.Hele ki o avmlerde..İnsanlar tuvalete giriyor yerlere damlatıyorlar onla basıp dolaşıyor millet.Sokaklar zaten kedi köpek pisliğibir annenin yanında başka biri niye onun evladına anneye karışır... çocuklarım biri 25 aylık biri 5 aylık iyiki de peşpeşe olmuş ben çok mutluyum. Ama etrafımda tanımadığım insanların müdahaleleri beni çok üzüyor. Çocuğa çok müdale etme taraftarı değilim düşecek kalkacak canı acıyacak ve sebep sonuç ililkisini öğrenecek. Artık kış geldiği için çocuklarla avm lerde ki oyun alanlarına gidiyoruz oğlum çok mutlu oluyor ama ben gittiğime bin pişman dönüyorum. Çocuk bazen hızlı koşuyor biri hemen hızlı koşma diye durduruyor, çocuk yere yatıyor biri hemen gelip yerler pis diye çocuğu kaldırıyor, çocuk arkadaş buluyor aile aman sarılmayın aman zıplamayın diye oyunlara sürekli müdahale ediyor. Çocuk bağırıyor hemen biri çocuğa sus diyor. Çocuk benden biraz uzaklaşıyor tabi ben gözümü ayırmıyorum biri gelip hemen benim yanıma yönlendiriyor çocuğu.yanımdan geçerken 2 bebeği gören tük yazık, vah vahhh diyen tipler ,biri ordan gelip çocuğu sevmeye kalkıyor ve bunu yapan insan sayısı o kadar fazla ki...lütfen artık kimse tanımadığı kişinin çocuğunu sevmesin müdahale etmesin...
Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden 15 dk ka asansör beklediğimi bilirimne zaman yaşam düzeyi kaliteli bir toplum olacaz
Dip not olarak düzeltiyorum. Oyun alanlarından bahsediyorum. Alışveriş alanından değil. Çocuk oynasın diye niye alışveriş yapmaya görüreyim mantık yaaa
Benimkilerde 2.5 yaş ve 9 aylık bebeğim var. Birini kanguruya koyuyorum birini arabasina ve sokağa cikar cikmaz bütün gözler üzerimizde hele o yaşlı teyzeler ağzının icinden konuşuyor ve bende geri dönüp buyur teyze bişeymi dedin diyorum Allah yardımcın olsun diyor. Sağol yardımcı zaten diyorum. Bizden çok onlar dertleniyor yahu...yok ince giymiş üşür, yok niye ağlıyor vs. Birde eline şeker verenler yokmu offf diyorum.bir annenin yanında başka biri niye onun evladına anneye karışır... çocuklarım biri 25 aylık biri 5 aylık iyiki de peşpeşe olmuş ben çok mutluyum. Ama etrafımda tanımadığım insanların müdahaleleri beni çok üzüyor. Çocuğa çok müdale etme taraftarı değilim düşecek kalkacak canı acıyacak ve sebep sonuç ililkisini öğrenecek. Artık kış geldiği için çocuklarla avm lerde ki oyun alanlarına gidiyoruz oğlum çok mutlu oluyor ama ben gittiğime bin pişman dönüyorum. Çocuk bazen hızlı koşuyor biri hemen hızlı koşma diye durduruyor, çocuk yere yatıyor biri hemen gelip yerler pis diye çocuğu kaldırıyor, çocuk arkadaş buluyor aile aman sarılmayın aman zıplamayın diye oyunlara sürekli müdahale ediyor. Çocuk bağırıyor hemen biri çocuğa sus diyor. Çocuk benden biraz uzaklaşıyor tabi ben gözümü ayırmıyorum biri gelip hemen benim yanıma yönlendiriyor çocuğu.yanımdan geçerken 2 bebeği gören tük yazık, vah vahhh diyen tipler ,biri ordan gelip çocuğu sevmeye kalkıyor ve bunu yapan insan sayısı o kadar fazla ki...lütfen artık kimse tanımadığı kişinin çocuğunu sevmesin müdahale etmesin...
Birde şu hasta yaşlı bebekli engelli olmadığı halde avm asansörünü kullanan insan dışı yaratıklar yüzünden 15 dk ka asansör beklediğimi bilirimne zaman yaşam düzeyi kaliteli bir toplum olacaz
Dip not olarak düzeltiyorum. Oyun alanlarından bahsediyorum. Alışveriş alanından değil. Çocuk oynasın diye niye alışveriş yapmaya görüreyim mantık yaaa
siz ılgılenmezsenız saldım çayıra yaparsanız mıllet uyarır tabı. genel konusuyorum çocuklar çıcek koparıyor dusuyor kalkıyor,aglıyor zırlıyor saygısızlık yapıyor anne baba ılgılenmıyorbir annenin yanında başka biri niye onun evladına anneye karışır... çocuklarım biri 25 aylık biri 5 aylık iyiki de peşpeşe olmuş ben çok mutluyum. Ama etrafımda tanımadığım insanların müdahaleleri beni çok üzüyor. Çocuğa çok müdale etme taraftarı değilim düşecek kalkacak canı acıyacak ve sebep sonuç ililkisini öğrenecek. Artık kış geldiği için çocuklarla avm lerde ki oyun alanlarına gidiyoruz oğlum çok mutlu oluyor ama ben gittiğime bin pişman dönüyorum. Çocuk bazen hızlı koşuyor biri hemen hızlı koşma diye durduruyor, çocuk yere yatıyor biri hemen gelip yerler pis diye çocuğu kaldırıyor, çocuk arkadaş buluyor aile aman sarılmayın aman zıplamayın diye oyunlara sürekli müdahale ediyor. Çocuk bağırıyor hemen biri çocuğa sus diyor. Çocuk benden biraz uzaklaşıyor tabi ben gözümü ayırmıyorum biri gelip hemen benim yanıma yönlendiriyor çocuğu.yanımdan geçerken 2 bebeği gören tük yazık, vah vahhh diyen tipler ,biri ordan gelip çocuğu sevmeye kalkıyor ve bunu yapan insan sayısı o kadar fazla ki...lütfen artık kimse tanımadığı kişinin çocuğunu sevmesin müdahale etmesin...
ama şimdi konu sahibini asansör kullanan insanlara yaratık dediği için suçluyorsunuz siz de merdivenin sağının solunun neden kullanıldığını bilmeyen insanlara hakaret ediyorsunuz. ve ben de bu konuda sizin deyiminizle cahilmişim, okuduğum iyi oldu yeni öğrendim merdivenin sağında beklemek, solunda yürümek gerektiğini.
buna katılıyorum, kendisi bi koltuğa oturuyor, çocuğunu da yanındaki koltuğa oturtuyor, o kadar insan ayakta iken. çocuğunu kucağına alması gerektiğini düşünemiyor.
buna da katılıyorum, duyarlı olsak ilgilensek suç, ilgilenmesek suç. sokakta oynayan çocuğa ''akşam oldu evine git'' desem, annesine ''çocuğu dışarı bu kadar salmayın'' desem, muhtemelen ''sanane'' diyecek. ama o çocuk yarın ordan kaçırılsa konu komşu nerdeymiş hiç mi kimse sahip çıkmamış denilecek.
İnsanlardan müdahale etmrye fırsat kalmıyor... ayrıca rahatsız olan çocuk alanında oturmaz.
Bakın sizde aynısını yapıyorsunuz yerler çok pis izin vermeyin... ben annesi olarak izin veriyorum ... bu tartışılacak bir konu değil.
Oğlumun bağışıklık sistemi çok güçlü tüm çocuklar herşeye hasta olup hemen ateşlenirlen. Oğlumun en fazla burnu akar..
Konu sahibi yanlis bilgi ile hakaret ediyor.
Ancak bu kadar temel bir bilgiyi bilmemek cehalettir, alinacak bir durum yok. Cok temel, gunluk ve gerekli bir bilgi. Siranin basina gecmemek gibi. Bunu bilmemenin elestirilmesi cok normal.
Tekrar yazayim o halde, yuruyen merdivenin sagi beklemek, solu hizlica gecmek icin. Ulkelere gore de yonler degisiklik gosterir. Acil durumlar ve hayat kalitesi icin kritik bir kuraldir.
Neden asansorler yalnizca bebekli anneler yaslilar ve hastalar icin mi yaratilmis? Belki yorgun belki genc oldugu halde hasta ama disindan gorunmuyor. Insan illa engelli mi olmali? Gencler daha hasta ve yorgun artik.
Bebek arabalari cok yer isgal ediyor mesela asansorde yolda yururken, orda burda ama milletmiz kullaniyor napalim? cocugu ortaya atmak icin disari cikanlar da var. Cikmayin mi diyecegiz? Cocuk bu herkese her yere carpip duruyor bazen alcili sargli hastalar oluyor.sahip cik cocuguna mi diyelim..katlaniyoruz karsilikli
Yaratık demekle cahil, bilgisiz demek aynı sklada değildir. Bilgi eksikliği, ilgi eksikliği ne derseniz. Asansörlerin bir öncelik sırası yoktur, belediye otobüsü değil. Ama merdivenlerin vardır. Sağ taraf durur, sol taraf akar. Hakaret olarak yazmadım. Ve ne yazık ki çoğu insan sağ tarafta birinin arkasında duracağına, bir insan öne geçmek için sol tarafı kilitliyor. @huzurgizemmm
+1 sakince kahvemi içmek isterken milletin cocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değilim. Kimse değil. Ama eğer çocuklar için ayrılmış bir kat varsa ya da alan varsa durum farklı.Pekii evlatlarını süper özgür bırakıp kendi kendilerine yetebilmeyi öğreten anne, bir enfeksiyon kitabı alin yahut mikrobiyoloji açın bakalım o yerlerde ne bicim mikroorganizmalar varmış. Muhtesem bir bağışıklık sistemi vardır muhakkak evladınızın ama olur da o bağışıklık sisteminin zayıfladığı anda bir mikroorganizma denk gelir belki çocuğunuz yerdeyken. o zaman da hicbir uyarıyı dinlemeyin.. insanlara bu kadar tepkili yaklaşacağınıza zihninizde bir "acaba mı?" sorusu olusması daha iyi olur bence.
Çocuk alanı dediginiz yer yemek katıysa insanlar uyarabilir. Ya da büyüklerin de oyun oynadigi yerlerse ben de uyarırım. Kimsenin kıymetli evladının bağırtısıni cekmek zorunda degilim. ama çocuk alanı olarak ufak bir kesimi söylüyorsanız uyarmaları gereksiz elbette.
Ayrıca ooh paşalar gibi de kullanıyorum asansörü valla, üstüne gencler sağlıklılar binemez demiyor ne de olsa. asansör yerine yürüyen merdiven kullanınca mı vaay be genc iste olunuyor? hepsi aynı hareketsizlik şekli..
Evet, bence de. :) Bir de pardon geçebilir miyim diyince de 'yürü git normal merdiven kullan, bu yürüyen merdiven' diye saldıranlar var.ben bu sağ sol olayını yeni duydum bi arkadaşta yazmış bunu herkes bilir diye çok cahilim keşke ölsemneyse bilmemek ayıp değil öğrendiği halde bile bile yanlış yapmak ayıp bence
Belkide şehrine göre değişiyordur :) benim yaşadığım şehirde sağda yürü-solda şunu yap olayı yok -ama şuan istanbuldayım burada öyle,metroda mesela yürüyenlerin kısmında birisi vardı adam sabit duruyordu arkadan birisi uyardı oda yürüdü.Evet, bence de. :) Bir de pardon geçebilir miyim diyince de 'yürü git normal merdiven kullan, bu yürüyen merdiven' diye saldıranlar var.
Bundan sonra merdivenlerde bizi hatırla)rsınız. :)
Evet, bence de. :) Bir de pardon geçebilir miyim diyince de 'yürü git normal merdiven kullan, bu yürüyen merdiven' diye saldıranlar var.
Bundan sonra merdivenlerde bizi hatırlarsınız. :)
Avm ye ozaman öğlen molasında yemek yemeye, çocuklarıyla oyunoynamaya, veya sinema , tiyatro izlemeye gelenler hatta konsere gelenler yanlış yerdeler orası alışveriş yeri...AVM'ler adı üstünde alış veriş merkezi , çocukların oyun alanı olarak yapılmadığından doğal olarak asansörleri de sadece bebekli çocuklu kişilere tahsis edilmemiştir.
yahu o kadar mı herkesin bildiği bi bilgi gerçekten yeni öğrendim ben bunu, yürüyen merdivene bindiğimde zaten direk hızlı hızlı yürürüm ne birini arkamda beklettim bugüne kadar ne de birine engel oldum ama böyle sağ sol kuralı olduğunu bilmiyordum ay çok kötü hissettim kendimi şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?