- 13 Aralık 2018
- 90
- 7
- 1
- 27
- Konu Sahibi Tiiredgirll
-
Amacim 4 yillik degil, ya da yuksek pozisyon degil, mutlu olacagim yerde olmak..Ailen ikinci defa senı üniversite okutmanın maddi kulfetını cekmek istemıyor da olabılır. Sen de bır taraftan calısırken diğer taraftan açıktan istediğin bir bölümü bitirebilirsin. Kendi cabanla bırseylerı yaparsan kimsenin gözüne batmazsın. Her 4 yıllık üni bıtıren yuksek pozisyonlarda mı çalışıyor sanıyorsun.
Engel olan ailemin beni bunaltmasi, is yerinde enerjimin yani ruh halimin eksilere kadar dusup calisacak kafa kalmamasi, yani ruh durumu olarak. Fiziksel olarak yorulmuyorum ama iste ruhumu emiliyor. Bir isteksiz oldumx her seye karsi, sanki yine olmayacakmis gibi , savasmaktan cok yoruldum. Istemedigim yerlerde olmaktan yoruldum, bunlar yetmez mi sizcede. Istiyorum hem de cok ama savasacak guc kalmadi bende. Ya olmazsa diyorum yine, ailemle nasil bas ederim ozaman bir suru olumsuzluklar geliyor aklima..İs yerinde yorulmuyorsunuz aksam ailenizle vakit gecirip yattiginizda yatakta bile calisabilirsiniz. Benim calistigim yer acaip yogun aksama pestilin cikmis bir sekilde eve geliyorsun buna ragmen evli, cocugu olan iki arkadasim is yerinde yoruldugu halde eve gelip yemeklerini bulasigini yapip, cocuklariyla esiyle ilgilenip onlari yatirip sabaha kadar ders calisirlardi birde ustune sabah 6 da kalkip ise gelirlerdi. Emeklerinin karsiligini da aldilar. Biri once hukuk bitirdi ardindan hakim savci sinavina girip kazandi digeri de bilgisayar muhendisligini kazandi. Calismanin yeri zamani olmaz. Allah baska dert vermesin ben 35 yasindayim ama inan Allah izin verip cocugumu dogurunca bir universite daha okumak istiyorum. Belki harc parasi yuklu gelecek evliyken, harcliklarimi biriktirip onu odemeyi bile planliyorum sen hem kucuksun hem bekarsin hala onundeki engel ne anlayamadim. Ailenin calistigi iste calismaya devam et bu arada da universiteye hazirlan. Eve geliyorsun yemegin hazir, camasirlarin yikaniyor, is yerinde de yorulmuyorsun sartlarin cok iyi. Herkes yatinca gec yatagina calis bence. Hem calisip hem okuyan o kadar cok insan var ki.
Devleti kazanip sonra aileme ben universite simavini kazandim devleti birakiyorum diyip ortaligi daha mi karistirayim?Kpss kazanıp ailenin yanından ayrıl sonra ne yapmak istiyorsan onu yap. Kendi ayakların üstünde durduktan sonra sana kimse karışamaz.
Engel olan ailemin beni bunaltmasi, is yerinde enerjimin yani ruh halimin eksilere kadar dusup calisacak kafa kalmamasi, yani ruh durumu olarak. Fiziksel olarak yorulmuyorum ama iste ruhumu emiliyor. Bir isteksiz oldumx her seye karsi, sanki yine olmayacakmis gibi , savasmaktan cok yoruldum. Istemedigim yerlerde olmaktan yoruldum, bunlar yetmez mi sizcede. Istiyorum hem de cok ama savasacak guc kalmadi bende. Ya olmazsa diyorum yine, ailemle nasil bas ederim ozaman bir suru olumsuzluklar geliyor aklima..
Devleti kazanip sonra aileme ben universite simavini kazandim devleti birakiyorum diyip ortaligi daha mi karistirayim?
Mutlu olacagin yer neresi ona karar verip ailenin karsisina ciksan seni desteklerler bence. Mesela ben ogretmen olmak istiyorum bile yetmez ben sinif ogretmeni olmak istiyorum demelisin. Hadi bolum bulamadin ben su universiteyi okumak istiyorum veya su sehirde yasamak istiyorum. Net isteklerin olursa emin ol Allah yardim eder. Mesela benim en buyuk hayalim suan bulundugum sehirde yasamakti. Nasil olacagini hic dusunmemistir hersekilde olabilirdi ama illaki bu sehirde yasamaliydim. Yillar gecen bir mucadele verdim. Kpss uni sinavi vs. Vs. Ama onlarla olmadi. Vazgecip evlendim ve kader kendiliginden beni buraya surukledi. Yani net isteklerin olursa kader sana yardim eder. Sen yeterki ne istedigine karar ver.Amacim 4 yillik degil, ya da yuksek pozisyon degil, mutlu olacagim yerde olmak..
Hayalinizde bir bölüm veya meslek yoksa sizi mutlu edecek eğitim hayatı nasıl olacak?Maalesef ki soylersem ifsa ederim kendimi.. Yaotigim isin bana zerre katkisi yok. Olsa bile ben mutlu degilim orada. Iskence cekiyor ruhum.
Hayalimde bir bolum yok. Tek bir hayalim var o da mutlu olacagim bir egitim hayati istiyorum.
Devleti kazanip sonra aileme ben universite simavini kazandim devleti birakiyorum diyip ortaligi daha mi karistirayim?
Cunku yaptigim tercihlerle o kadar mutusz oldum ki tekrardan ayni seyi yasamaktan korkuyorum.Hayalinizde bir bölüm veya meslek yoksa sizi mutlu edecek eğitim hayatı nasıl olacak?
Bana ne istediğinizi çok iyi bilen biri gibi gelmediniz bu yorumunuzla.
O yaşandı bitti.Cunku yaptigim tercihlerle o kadar mutusz oldum ki tekrardan ayni seyi yasamaktan korkuyorum.
Hayır ne yazik ki düşüncenize katilamayacagim, 2 yillik okudugum bolum beni tatmin etmedi, mutsuzdum o sektorde... aklimda tam olarak hedef yok degil aslinda mesela diyetisyenlik var ama ya mutlu olamazsam gibi gibi... Sureklu ogrenci modunda olma psikolojisinde oldugumu da dusunmuyorum cunku 20 yasindayim ama yeniden uni okumak icin yasimin gec oldugunu bile dusunuyorum bazen..O yaşandı bitti.
Kendinize bir hedef belirlemelisiniz.
Böyle flu bir hayalin peşine düşmek çare değil.
Beni mutlu edecek bir eğitim hayatı istiyorum demişsiniz o kadar geniş ve flu ki.
Aklıma şu da gelmiyor değil; bazı insanlar vardır sorumluluktan ve iş hayatındaki mücadeleden kaçmak için durmadan okumak isterler.
Kronik öğrenci modundadır onlar.
Çifte lisans yetmez yüksek lisans yapar o da bitince sertifika programlarına başlarlar.
Onlardan biri olma yolunda mısınız acaba?
Ben de ailemin isteğiyle başladığım lisans bölümünü bırakıp başka bir bölümden mezun oldum.
Sonra da ilgi alanım olan ve mesleğimle bağlantılı bir bölümde yüksek lisans yaptım.
Ek eğitimler ve sertifikalar da aldım ama tüm bu süreçlerde evli ve çocukluydum artı çalışıyordum.
Oğlum 3 yaşına gelene kadar işe verdiğim ara hariç.
Ailem bu isime.gecici olarak bakiyor, taksitlerimi bitirip cikmami istiyorlar. Cikarsam da bir hastanede guzel is bulup kpss ye hazirlanmami istiyorlar. Cikmak benim icin sorun degil zaten cok bunaldim burada. Ruh halimi etkilemeye basladi cunku. Ama ben sinava 4 ay kala cikarsam bu sefer de benu bunalticaklar bulmadin mi is diye.Sonuçta bir işin var değil mi? Sınavda başarısız olsan ne olacak ailene ne tür bir zararın dokunabilir. Sen çalışmana bak ama 'ya başarısız olursam' diye başlarsan zaten başarılı olamazsın önce kendine inan elinden gelenin en iyisini yap. Olmazsa tekrar denersin...
Devlrt nasil hak tanuyor pek bilgim yok yani devlette calisirken mesai saati icerisinde nasil gidip gelicem dersime ?İyide cok bilgin yok sanirim bu konularda. Devleti kazanirsin hemde ustune okursun mis gibi. Hem devlette belki ders bile calisma imkanin olur ki devlet, okuyan kisilere hak taniyor. Herseyi en olumsuzundan dusunuyorsun. Bende hem calistim hem okudum. Final, vize vs sinavlarina girmek icin yillik iznimden kullandim oldu bitti. İlla bir yeri birakmak zorunda degilsin. Devleti kazanirsin, universite okursun bitince o dalla ilgili tekrar kpss ye girip gecis yaparsin bu kadar basit. Hem ailenin istegi olan devlette calismayi yerine getirirsin hemde kendi istedigin bolumu okursun. Bence cok bunalmissin saglikli dusunemiyorsun. Ailenin devlette olmani istemesi de guzel birsey. Ya ailen hic calisma seni evlendircem deseydi o zaman napacaktin ?
Ailem destekleseler bile yarin obur gun kazanamazsam beni yine bunalticaklar.. Sorunlarimla bile ilgilenmeyen bir aile.. Anca aglamama takiyorlarMutlu olacagin yer neresi ona karar verip ailenin karsisina ciksan seni desteklerler bence. Mesela ben ogretmen olmak istiyorum bile yetmez ben sinif ogretmeni olmak istiyorum demelisin. Hadi bolum bulamadin ben su universiteyi okumak istiyorum veya su sehirde yasamak istiyorum. Net isteklerin olursa emin ol Allah yardim eder. Mesela benim en buyuk hayalim suan bulundugum sehirde yasamakti. Nasil olacagini hic dusunmemistir hersekilde olabilirdi ama illaki bu sehirde yasamaliydim. Yillar gecen bir mucadele verdim. Kpss uni sinavi vs. Vs. Ama onlarla olmadi. Vazgecip evlendim ve kader kendiliginden beni buraya surukledi. Yani net isteklerin olursa kader sana yardim eder. Sen yeterki ne istedigine karar ver.
Ailemin benden maddi olarak beklentisi yok. Onlarin derdi benim kendimi kurtarmam.. bir hadtanede calismak ya da kpss ye girip devleti kazanmak.. zaten isten ckmami istiyorlar. Cikarsam da sinava 4ayla, evde olmam dikkat cekicek, iyice bualticaklar beni bakmiyormusun is kendine diye.Kesinlikle hayallerinin peşinden git..
Ailene maddi olarak külfetin de olmayacakmış çalışıyorsun elinde kazancın var, çekincen nedir anlayamadım?
Sınavı kazanamazsam diye bir sıkıntın yok ki, artık bir çok güzel üniversitenin uzaktan eğitim bölümleri var , akşamları yüz yüze ders imkanı var. Hiç olmadı böyle bir bölüme kaydını yaptırır güzelce çalışıp bitirirsin bölümünü
ama;
Herşeyden önemlisi nerede, hangi meslekle meşgul olurken mutlu olacağına bir an evvel kanaat getirmen...
Malesef savunman bile yanlis oyle olur boyle olurla yurunez. Otur guzel dusun kendine bir rota ciz desteklicekleri, soylenecekleri, kostek olacaklari sonra dusunursunAilem destekleseler bile yarin obur gun kazanamazsam beni yine bunalticaklar.. Sorunlarimla bile ilgilenmeyen bir aile.. Anca aglamama takiyorlar
Oğlumdan sadece iki yaş büyükmüşsünüz,Hayır ne yazik ki düşüncenize katilamayacagim, 2 yillik okudugum bolum beni tatmin etmedi, mutsuzdum o sektorde... aklimda tam olarak hedef yok degil aslinda mesela diyetisyenlik var ama ya mutlu olamazsam gibi gibi... Sureklu ogrenci modunda olma psikolojisinde oldugumu da dusunmuyorum cunku 20 yasindayim ama yeniden uni okumak icin yasimin gec oldugunu bile dusunuyorum bazen..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?