Artık Katlanamıyorum

Anlamadım yani evlenmek için mi evleniyorsunuz? Aşk var diyorsunuzda aşk bu kadar hızlı var olup, yok oluyor mu?
Bütün bu yazdıklarınızdan evliliğin bir standarttı varmış gibi algılıyorum. Standartan çıkan problem yaşıyor. Boşanılmalı gibi... Ben bu evlikleri hükümsüz gözüyle bakmaya başladım. Bitmesinin bi sakıncası yok... Yani karşılıklı anlayış, konuşma, ortak karar, fikir alma, tolere etme, saygı hiç bişey yok....
Eşiniz ailesine düşkünmüş kim ailesine düşkün değil ki?

Ufak sebep diyenler olmuş. Boşanma diyenler..
Neden cekiyorsun. Daha kaç yıl çekeceksin. Şeş kaza çocuk oldu bu kez hiç bosanamazsin. Bosansan bile yine geldi hayatında olacak çocuk için.
Ne bosan ne boşanma diyebilirim.
Iyi düşün. Cekmek zorunda olmadığın duygusal şiddet gördüğün bir yerde mutsuz mutsuz yaşamak mi yoksa bir iki yıl acı çekip özgürce yaşamak mı. Yani evet boşanmak zor diyorlar. Çocuk yoksa hiç de zor değil. Ne var bunda. Ucunda özgürlük mutluluk var. Onun bunun kahri yok. Ayrıca bu küçük bir şey değil. Senin yerinde olsam çok büyük kavgalar ederdim. Altta kalmam. Zaten şu anda o yüzden kıymet görüyorum.

Neden hep kadınlar fedakarlık yapıyor ben bu noktaya takıldım. Elin yontulmamışı varoş sebeplerden kadını üzüyor ama fedakarlık yine kadına kalıyor. Insan kendine ne kadar değer verirse karşıdan onu görür. Konu sahibi eşinize çok sağlam bir ders vermeniz gerekiyor. Yerinizde olsam anası olacak zır delinin davet ettiği hiçbir yere gitmezdim bir daha.

Durumu abartıyorsun diyenler olmuş evet sadece bu konumu dinledikten sonra abartıyo gibi gelebilir sizlere. O zaman şunlardan da bahsedeyim; evlenirken fesatlıklarından dolayı bin bir türlü katekulleyle şuan yaşadığımız evi görümcemin üzerine aldılar neymiş eşimin üstüne kredi çıkmıyormuş falan filan ve o ev hala görümcemin üzerine kredinin taksitlerini yarı yarıya ödüyoruz.
Eve alınan eşyaları görümceden borç alıp yapmıştık düğün takılarıyla o borcumuzu ödedik. Ama hala ortalarda oğlumun evini ablası düzdü diye dolanırlar. Eşim hiç utanmadan oturur ablasıyla benim dedikodumu yapar. Bir de ben yakalamayım diye mesajlarını siler. İşim evime çok uzak 3 vesait gidip geldiğim için işten ayrılmak istedim ne yani benim oğlum çalışacak sen evde oturup parasını mı yiceksin diye başımın etini yediler. İşten çıkarsam eğer benimle her istediğim yere geliceksin vaktini bana ayıracaksın diye baskı yapan bir kaynanaya sahibim ve daha neler neler..yine aranızda bunlarda çok büyük sorunlar değil diyenleriniz olacaktır haklısınızdır ancak ben evlenmeden önce bu tür baskılara boyun eğecek bir tip değildim bunu yediremiyorum kendime. Elinde mesleği olan okumuş hayatta bir yerlere gelebilmiş bir kadın olarak kocamdan da sevgi göremediğim sürece ne için kim için katlanıyorum bu durumlara diye düşünmekten kendimi alamıyorum

Sanki düzeltilebilirmiş gibi duruyor ama sıkı bir ders lazım. Eşini al karşına konuş, annen dışında hiçbir problemimiz yok farkında mısın de. Bu evlilik bitmeye gidiyor , biterse annen mutlu olacak mı de. Dengeyi kurabilmen için sana son bir şans veriyorum ani karar vermemek adına de. Daha da olmazsa bilmiyorum başka ne yapılabilir..

Esini seviyorsan esinde seni seviyorsa, kaynana görümce icin evini terkme. Daha 9 aylik evlisin tecrübesizsin belli. Onlar sana nasil davraniyorsa sende o sekilde davran. Herseyi esine yansitma bence. Gerekiyorsa sende azicik '' Oyuncu'' ol.
Evi terketmen onlari sevindirir olan sana olur.

ne saçma sapan bir sorundur ya
ne saçmasapan cocuk gibi bir aile

Bir de en baştan hiç gitmeseymişsin kv ile gezmecelere... baştan çekinip yok diyemediğimiz herşey sonra başımıza dert oluyor...

Sürekli bi Bosan bosan muahbetti var, kolaymi yuva yikmak.
Tabikide buda kolay bi durum degil baskici bi Kayinvalide var ortada. Bence Bosanmadan önce tavrinizi koymaniz gerekir, esinizi alin karsiniza ve konusun... Kendi annenizle bu tür seylere katiliomusunuz sürekli? Mesela bundan esiniz hoslanirmiydi? Bunlardan örnek verin, kendi Hayatimiz var sende bende o evden ciktik artik, kendi ailemiz var. Biz ikimizden sorumluyuz bundan sonra. Aileler ne dio ne istio degil, biz ne istiyoruz... bunun önemini anlatmaya calisiin. Esiniz biraz anlayisli birisiyse bunlari anliyacaktir. Ama bunlari konusurken ailesini düsmanmis gibi göstermeyin. Tatli dille, konusmayla, karsilikli anlasmalarla cözülmicek bi durum degil. Hemen Ailenize gitmeyi önermem ben. Bence Cözmeye calisin, baktiniz cözülmicek esiniz hic anlayis göstermio ozaman tekrar düsünürsünüz ailenizin yanina gitmeyi.

Olaya bakildiginda gercekten cok basit Kv gelmeni istemis gelmedigin icin kirilmis, olaya görümce karismis, bence gül gec. Esinede bunun bi problem olmadigini cok basit bisey oldugunu tavirlarinizla gösterdiginiz an oda büyütemez diye tahmin ediyorum. Aslinda olay birazda sizin tavriniza bagli gelisebilir diye düsünüyorum...

koca adam olup annesinden gobek bagını kopartamamıs adamlar evlenmesin evde annesinin dizinin dibinde otursunlar iste ne guzel..bu anneler de kendilerine bagımlı adamı ne cok seviyorlar bide yuvası bozulsun hoslarına gidiyor boyle biriyle hayat gecmez hicbir sekilde

Konunuzu okudum da gerçekten çekilecek dert değil sizin kisi bazı arkadaşlar demiş düzelir de ben zannetmiyorum baştan hesap kitap yapıp bir şey olurda boşanırsanız bir şey almayın diye evi bile ablasının üstüne yapan birinden çok şey beklememek lazım bence konu sahibine boşanın demiyorum fakat sizin yerinizde olsam haber vermeden baba evine gider mesaj atarım arttı diye sonra telefonu kapatırım bu süreçte tavırları ve davranışlarını izlerim baktım adam olacak gibi bir şans veririm yok aynı öküz çıkarırım hayatımdan

Ben abarttığınızı düşünmedim. Bazıları 9 ayda tek mevzu bu olmuş ve boşanmayı düşünüyormuşsunuz gibi yorumlar yapmışlar. Evet bazılarına göre aşılamayacak şeyler değildir, fedakarlık gerekir, görüldüğü üzere yıllarını harcadıktan sonra düzeliyor diyenler filan var. Lakin herkesin karakteri bir değil. Benim 9 yılım gittikten sonra düzelen adamın taa.. afedersiniz. Sürekli alttan almak, surekli fedakarlık vs. yıllarca uğraşamam, bana ağır gelecek şeyler taşıyamam. Yuvamı yıkarım daha kolay gelir.

Evlilik 2 kişiliktir ve tek başına kadın sırtlanmak, yürütmek zorunda değil, yuva yıkılıyorsa adamda buna sebeb, adam korkmuyorsa yuvası yıkılıyor diye ben hiç korkmam.

Bende evliliğimde kv, kp, görümce, kayın herkesle sorun yaşadım. Maddi ve manevi zor süreçlerden de geçtik. Gerçekten zorlandığım zamanlar geçirdik. Ben ilk zorlukta kaçmaktan bahsetmiyorum. Eşim yanımda olduğu sürece ben varım, sorunlarımızı eninde sonunda çözebildiğimiz sürece kavga etmemizde sıkıntı değil.
Ancccaaak... Ailesi için beni karşısına alıyorsa, ailesi için bana düşman gibi davranıyorsa, yapmak istemediğim şeylere zorluyorsa, sevgisizlik hissediyorsam ve bunun gibi şeyler, o zaman ben onun yanında olamam. Değer gördüğünüz kadar değer verin.

Kadın demiş ki nişanlıyken anladım ama evlenince geçer sandım. Şimdi düzelir sanacak eşini sonra bir de çocuk yapacak. Çocuktan sonra diyecek ki bebek yapmadan önce biliyordum düzelir sandım.

Siz de yazaydiniz ah canlarimm sizler icin cok uzuluyorum diye ne komikmis bu aile.

ufak bir konuyu abartmayın
derim

hemen boşanmayaı düşünmeyin
başka sebepler vardır tamam
ama şuan bu konuda
alınganlık yapmak yerine umursamamazlığa vurun

Henüz boşanmayı düşünmeyin.
Çocuk da düşünmeyin.
Eşinizle konuşun,eğer "iki kişilik bir aile" olmayı beceremeyecekse o zaman düşünürsünüz ayrılığı.

*Evlenmek kutsaldır benim için, herkes evlenmeli derdim ama bdv sayesinde herkes evlenmesin diye kampanya başlatacak duruma geldim.Kursu olmalı bunun, herkes evlenememeli.

Sana boşan ya da boşanma demek bize düşmez. Ama illa gelinler kendilerinden ödün verecek değiller. Senin de insan olup, evlilikten önce bir hayatın var bir çevren var ve onlarla plan yaparken arayıp kaynana bi işimiz var mı diyecek değilsin. Bunu ilk önce kocan sonra ailesi de idrak etmeli. Kaldı ki görümceye de laf düşmez. Bence ilk önce eşini al önüne artı eksi içini dök suçla hatta hatan varsa kabullen güzel net bir konuşma yap. o da aynı tavırla sana gelirse demek çözmek istiyordur. ama dönüp sadece seni suçlayıp hatalı görüyorsa o zaman kararını verirsin.

Tatlım yazılanların cogunu okudum eğerki sen böyle üzülmeye alttan almaya devam edersen bu durum hiç değişmeyecek. Bırak küserse küssün sende ona yap aynısını ver yemeğini Vs. önüne cekil kenara. Bi kac gün tavır al sonucta kac yasinda insanlarız. Daha 9 ayda pes deme hani bazıları diyorya yok boşan yok şöyle yap böyle yap zaten birşey yapabilecek olsaydın buraya konu acmazdın yaşadıklarını en iyi sen biliyorsun. Benim kv ve diğer tüm sülale dibimde ne günleri biter ne mevlütleri herzaman da gelmek istemediğimi bile bile çağırırlar. Malesef en basta 2 yıl senin gibi üzüldüm ağladım isyan ettim ve işin en kötüsü kendime ettim son bir yıldır eşime tek dediğim ANANLA BUNU YAPMAK İÇİN, BURAYA GİTMEK İÇİN SENET Mİ İMZALADIM??? Ki ben ailemden uzaktayım kimsem yok burda güya ben yalnız kalmayım diye yapıyorlarmış falan falan diye beynini yıkadılar esimin. (sonrasını tahmin edersiniz) valla benim görüşüme göre sadece iki kişi evleniyor aileler evleniyor vırt zırt diyenlere inanmıyorum ben :) sanki kv ile görümceme nikah kıydım 2 cihanda da işim olmaz onlarla :) sen kendi hayatına bak neyi nasıl istiyorsan öyle yapmaya calış bu hayat senin.Bu arada kimse sana madalya takmayacak nasılsa kusur hep gelinde o yüzden 1 hayatın var onuda dilediğince yaşamak için savaş:) birde su dönemde asla bebek düşünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…