Artık kayınvalidemden nefret ediyorum!

ilk arayan sen olmasaydin bazi tavsiyelerde bulunabilirdik
ama tekrar gidecektir ve yine ilk adimi senden bekleyecektir
madem ki hakliydin o zaman aramayacaktin

evet çok haklısın ;dedim ki ona

beni böyle bir başıma bıraktığın için sana olan tüm güvenim bitti bundan sonra nasıl güvenicem dedim,ben seni aç mı bıraktım açıkta mı bıraktım herşeyin en iyisini senin için yapmaya çalışmadım mı şimdiye kadar dedi
etraftaki mutlu insanları gördükce cok özendim bu kavgalarımız bitsin artık ,günlerdir kim için ne için çalıştığımı bilemedim ailemede senden bahsettirmiyorum dedi,inşallah bahsettirmiyosundur eğer dolduruşa gelir ve adaletli davranmazsan seni asla affetmem dedim,eşimde sensiz gelen aydınlık bana haram olsun dedi.
Aklı başına gelmiş gibi ben mail atmasam beni ne zaman arıyacaktı acaba,kafam allak bullak içim buruk,ben şimdi ne yapayım,yarın buluşalım diyor

bana göre aramamasının sebebi evden gittiği için suçlunun kendisi olduğunu anladı ve arayamadı... sen aradığındada senin yokluğunda kıymetini anlamıştır..bence hiç şöylemi yapıyım bölemi yapıyım die plan yapma kalbini dinle...ama onu kesin bir dille bi daha ne olursa olsun, evden gitmemesi konusunda uyar ve bu hareketin bi erkeğe yakışmadını söle yeter derim ben ..

sağol canım teşekkür ederim,evet erkekler ilgi ve alakadan çok hoşlanır tıpkı biz kadınlar gibi ,kv ile bundan sonra öyle yapıcam araya mesafe koyucam,ben ona hep samimi oldum her derdimi paylaştım ama o bana bunları koz olarak kullandı,bi mutluluğumu paylaşsam anne oğlun bana şunu yaptı şöyle sevindirdi şöyle mutlu etti diye anlatırdım oda ağzımdan lafları alıp ,gizlice oğlunu kenara çekip sıkıştırırmış sen bunun her dediğini yap yüz ver sonra tepene çıkar yokluk göster ki varlığın kıymetini bilsin,hep bi baksı vardı üzerimizde..
ben ona gerçek bi anne gibi yaklaştım ama hep kaybeden ben oldum iyi niyetlerim hep suistimal edildi,birgün ona dedim ki anne ben senin mutfak dolaplarını yaptırıcam mutfağını baştan aşağıya alıcam oğlunada söyledim tamam dedi,mutlu etmek istedim söyledim hemen oturduğu yerden ayağa kalktı iki elini beline koydu bana bak gelin sen benim evimi ve eşyalarımı beğenmiyor musun ben malımdan memmunum hiç gerek yok dedi,beni tersledi ,çok nankör ,iyi olan herşeyi kötüye bozmayı beceriyor,bu yüzden içim ona karşı çok dolu,affedemiyorum yaptıklarını halada aynı değişme yok...

sağol canım ,söyledikleriniz benim için çok önemli! aşkımdan gözlerim birşey görmüyor ama ilerde problem yaşamamak için yolumu iyi çizmem gerek,yalnız geçirdiğim bu günler canımı cok acıttı,yüksek biryerden yere düşer gibi çarpıldım güvendiğim insan bana bunu yaptıya yediremiyorum,ama senin yazdığını ilk okuduğumda sanki eşimi tanıyor gibi yazmışsın..

Canim konunu takip ettim bi suredir gelismelere sevindim en azindan mutlu olmana simdi.

Ben senin yerine olsam ne yapardim..ki bunlari cok zor bir adamla ve cok zor gunler yasamis biri olarak yaziyorum.
Oncelikle canim benim ikk ben yazdim ilk ben aradim konularina takilma cunku siz flort eden liselo degilsiniz. Her ne olursa olsun, Allah korusun ayrilacak kadar bozulsada iliskiniz gorusmeyecekmisiniz..? Illaki goruseceksiniz. Senin onu arayip veya mail atip " ee simdi,, ne yapmaya calisiyorsun , evlilimiz hakkinda ne dusunuyorsun bak ben bunlari dusunuyorum"" tarzinda bi mail atmis olmandan dogal ne var. Bence hic dusunmem lazim gibi seylerle ugrasma. Sana goruselimmi dediginde, tabiki goruscez boyle cocuk gibi kacmanin hicbir getirisi yokki bizim icin. Gelecegimiz hakkinda beklentilerimiz hakkinda goruscez tabi biz evliyiz. Bu evlilik iki kisilik o yuzdende ikimiz bir araya gelip bu isi olumlu veya olumsuz bir sekile sokmamiz lazim. Umarim ortak noktada bulusabiliriz seklinde konus bence. Bu kesinlikle alttan alma gibi bisey degilki bundan dogal ne var. Bu senin ciddiyetini gosterir. Ama eger bilmemki gorussekmi gibi cilve yapman olayi basitlestirir onun gozunde lutfen beni yanlis anlama. Ben seni cok iyi anliyorum. Onu ozledin tabiki bir yandan tepkini gostermek diger yandanda olayi tatliya baglamak istedigin icin nasil davranman gerektigini bilmiyorsun degilmi suan. Bence iyi dusun ve hem ciddi hem olumlu yaklas. Karsilikli oturup konusun. Nereydin neden gelmedin filan deme. O isin en son kismi cunku o sebep degil sonuc. Sebeplere odaklanin. Sen ona senden ne bekledigini sor ve sonra sen ondan ne bekledigini anlat. Ikiniz icinde en kolay cozumu bulun. Kayinvaliden hakkinda sakin kotu seyler soyleme. Bak bugun tesaduf sema kaynana tv deydi. O bile diyorki kocaniza kayinvalideniz hakkinda dogru bile olsa kotu huylarini soylemeyin dahada kiymete biner korumaya kalkar. Yapacagin en guzel sey o insana mesafeni koymak ve ozellikle esinin yaninda ona cokkk saygili davranmak. Biraz politik olmak yani. Esine deki. Ben senin anneni kendi annem gibi goruyorum onu kendi annem gibi sevmeye calisiyorum. Keske oda beni kizi gibi sevse bende cok mutlu olurum cokk de. Topu ona at. Esinin aklinda bu kalsin. Neyse simdilik yazacagim bu kadar uzun oldu kusura bakma umarim yardimci olabilmisimdir. Kendine iyi bak !

Tatlim demin uzun uzun yazarken bak aklim karisti unuttun yazmayi..:)
Bu on gun ortadan kaybolma meselesine fazla girme demistim demin nerdeydin filan.. Bence o konuyu soyle hallet yani ben olsam soyle derdim.. Gitmenle ikimizinde dusunme firsati oldu uzun uzun. Ben cok dusundum de. Sonra beklentilerini soyle ve ona deki bu surede sanki sen hayatimdan cikmissin gibi yasadim de. Yani sen yokken kahroldum butun gun gelmeni bekledim dersen bilki devami gelir bu gitmelerin anladinmi cnm. Ona onun gitmesinin seni kahretmedigini aksine ciddi ciddi dusunmeni sagladigini belirt. Seni guclu gorsun. Erkekler hep onlara bagimli gucsuz olunmasini ister emin ol bu onu dahada cezalandirir. Ha tabiki sunuda dersin laf arasinda. Sen yokken pek ala devam etti hayatim oturdum kafami toparladim dusundum filan ama baktimki senden ses cikmiyo buda benim sana olan inancimi guvenimi sorguladi tabiki bir koca birdenbire nasil kaybolur ortadan diye dusundum ve emin ol bidahaki evden gitmeler benim gozumde ayriliktir diyebilirsin. Bunu sadece ikimiz icinde bir tatil olarak dusundum cunku banada cokk iyi geldi de mesela. Hem onsuzda olabilecegin mesaji ver hemde bidahakine cok farkli olacagini hemde butun gemileri yakma.

ağzına sağlık,uzun oldu ne demek yazıkların hiç bitmese istedim :) verdiğin taktikleri uygulayacağım ,çok ama çok sağol..
ben olayın içinde olduğum için nasıl davranacağımı bilmiyorum,evlilik cok zor bir müessese,hele ki kadınların rolü cok önemli cünkü,benım gözümde tüm erkekler aynı onları kibar nazik düşünceli yada sinirli agresif istemediğimiz şekilde olmasını sağlayan biz kadınlarız kimimiz anne eş kayınvalide vs. çünkü onları dünyaya getiren büyüten yöneten biz kadınlarız,bu yüzden yuvayı dişi kuş yapar sözüne katılıyorum,anladım ki mutlu olmak benim elimde eşime yazdığım cümleler hemen beni aramasına sebep oldu..

yazdıkların için teşekkür ederim tekrardan ,süpersin ilac gibi geldi,bir bir söylicem,benimkiside çok dilbaz onunla başedemiyorum bazen,bu sözlerin karşısında ne söyleyecek bakalım:)
sende bayağı tecrübeli ve akıllı kadınlardan birisin ,bu arada burcunu merak ettim

Burcum koc :) bu arada esimde koc burcu. Bizim evi sen dusun artik. Ben cok inatciyimdir esimde oyle. Ama zamanla neyi nasil halletmen gerektigini ogreniyo insan. Kendine olan saygini ona belli et. Su an yapman gereken ilk sey o. Klasik aradim aramadim isleri valla bi sonuca cikarmiyo yani tecrubelerimden sabittir. Ben evlendim ve evlenir evlenmez hamile kaldim
Maddi sorunlar filan derken surekli kavga artik is siddete kadar gitti ama ilk ve son oldu cunku ona onsuzda olabilecegimi kanitladim. Cocugum var ve ben su an egitimime devam ediyorum. Niyetim oydu zaten ama cocuk olunca olmaz sandi herkes ama su an hukuk okuyorum cokta iyi gidiyo. Ve esim artik goruyoki karsisinda hayatina sekil veren kendine guvenen biri var. E bide bazi seyleri yasayarak oda adam oldu tabi erkekler yuzde yuz kusursuz olmaz bizde kusursuz degiliz ama bazen herseyi takmamak gerekiyo. Kv birak napiyosa yapsin. Emin ol esin birgun kendide anlar. Sen hicbisey demesende anasi otursa surekli seni kotulese oda artik yeter ya der. Oda anlar neyin ne oldunu. Birak kim ne derse desin sen duyma gorme seninle ayni yastiga bas koyan onlar degilki kapini kapat huzuruna bak. Dedigim gibi biraz politik ol. Ozellikle esinin yaninda ona guzel davran icinden gelmesede. O davranmassa kendini gosterir. Erkekler icin Zor arada kalmak. Kimi derki ona nasil adamsin anneni ezdirme, icinden bi ses derki esimi korumam lazim. Her erkekte o dengeyi saglayamayabiliyor. Esin yay burcu filanmi ?

canim zaten ilk arayarak adim atmissin birak biraz surundur yalvarsin bulusmak gorusmek icin,bos bir anima geldi aradim falan de agirdan sat kendini
hatta sende evine don. taktik uygula en basiti gel deme ,dayanamayip donecek gibi duruyor zaten
sonrada sen onun burnundan getirirsin gel dedim mi sana kendin geldin vs.

evliliği ne güzel özetlemişsin..hayatta insanlar bazı zorluklar yaşayarak tecrübe ediniyor, seni tebrik ederim bu duruşundan dolayı,eğitimini tamamlamaya çalışman takdire şayan,eşinede ne kadar güçlü olduğunu göstermişsin,ona göre ayağını denk alır...bende yarıda bıraktığım eğitimimi tamamlamak istiyorum,bir bayan her daim kendi ayakları üzerinde durabilmeli bu çok önemli hem etrafın hemde eşin gözünde ki değer değişir bunu biliyorum,şayet ben çalışacaktım kayınvalidem bunada engel oldu,belki kiminiz der buda herşeyı kv üstüne atıyor ama gerçekten anlattığım gibi ,eşim sağolsun bana aylık gelir bağladı,ama ya eşimden birgün ayrılırsam ozaman işsiz ortalıkta kalırım bu hayatta hiçbirşeyin garantisi yok..bende bu ayrı kaldığım zamanlarda kitapları karıştırdım konulara baktım kpss ye girmeye karar verdim..
dediklerini yapıcam sana söz veriyorum eşimin burcu aslan ,artık gerisini sen düşün:) yönetici olmak ister akıl verilmesinden hoşlanmaz kızarsa dünyaları gözü görmez ama birkaç tatlı sözle elindekı herseyını alabılırsın..

Canim guzel yazmissin saygi duyuyorum yanlis anlama lutfen beni tamamen iyi niyetle yaziyorum. Bu yazdiklarini yapinca sorun cozulurmu sence? Yani is biraz , sen gittin ben cagirmadim sen geldin niye geldin amaan bos bi animda aradim gibi seyler dahada cocuklastirmazmi olayi. Yani burun surtmek bence oyle olmaz diye dusunuyorum. Hatta ve hatta annesini hakli cikarir. Bak senin karin seninle alay ediyo hic umursamiyo demedimmi der. Erkekte boyle zamanlarda etkilenir zaten. Bak yine diyorum sakin yanlis anlama. Sadece en guzel fikri verelim diye yaziyorum
Illa ben hakliyim gibi bisey diyemem asla. Kisisel algilama lutfen belliki arkadas durumu ciddi bi sekilde ileriye dönuk olarak olumlu bi yol ariyor. Simdi bulusmayi uzatmak gel git oyunlari bence gereksiz olur. Onunla konusmayi kabul etmek yelkenleri suya indirmek demek degilki. evlilik bu tabiki konusulcak. herkes icindekileri anlatacak ve bi sonuc cikacak. Tabiki karar felicyamin. En dogrusunu o bilir.

Felicyam umarim cok mutlu olursun. Esinle konus onu hic kesmeden sözunu uzun uzun dinle. Yargilamadan dinle ve ogren aklindako kalbindeki ne. Sonra sende guzel guzel anlat hayallerini ve rahatsiz oldugun seyleri. Mesela esine bu egitim meselesini soyle. Ben egitimime devam etmek istiyorum. Benimle gurur duymani istiyorum. Seni mutlu edebilmem icin benim
Mutlu olmam lazim ama ben egitimime devam etmessem, biseyleri basaramassam bu hayatta mutsuz olurum ve senide mutlu edemem
De. Ve lutfen ama lutfen egitimine devam et. Hayatta hersey insanlar icin. Herzaman kendine ait bir garantin olmali. Ben seni hep takip edicem
Konunu. Yardimci olabilirsem ne mutlu bana. Dualarim seninle.
Icini ferah tut ve lutfen olgun davran. Anlik kararlar verme. Icinde bulundugun olaylari eger bir arkadasin yasiyor olsaydi ben nasil bir fikir verirdim diye dusun ve oyle karar ver. Benim yontemim bu. Insan kendisi yasarken goremiyor. Hisleri agir basiyor cunku. Bu arada tlfdan yaziyorum ve yurtdisinda oldugum icin harfler yanlis veya noktasiz olabilir kusuruma bakma cnm.

estafurullah canım ,yazdıkların için çok sağol,yalnızca sanalda değilde reeldede senın gibi bir dosta arkadasa sahip olmayı cok isterdim,insanları güzel yönlendiriyorsun tarzını ve fikirlerini cok beğendim,senın gibi aklı başında hanımlar her işin üstesinden gelir buna emınım,hatta senin evliliğinin şuan çok iyi ilerlediğini düşünüyorum,başarmışsındır bunu..
eşiminde söyledıgı söz mutlu etmeden mutlu olamazsın sözu onu buda cok kullanır,ben yalnız kaldığımda düşündüm ve tarttım eğitimimi devam ettireceğim ,evliyken üni öğrencisiydim kayınvalıdeyle kavga ve huzursuzluklarından derslerıme kendımı veremedım okula gidemedim,eşimle dışarlarda olmak gezmek dolaşmak daha cazip geldi,çünkü evliliğimin en tatlı anlarıydı,sabah eşinin yanından kalkmak zor oluyordu birde ben kalkarken eşim boşver gitme yatalım ya kalırsam yaz okulunda verirsin gibi sözleriyle tembel bir öğrenci oldum,sınıfta kalınca bıraktım,şuan eşim devam etmemi istemiyor,benim her istediğimi imkanları doğrultusunda getiriyor,okumak istiyorum ne gerek var zaten her istediğin oluyor bana mı güvenmıyorsun bebiş yapalım diyor kestırıp atıyor,inşallah af cıkarda tekrardan okuluma yazılırım..onuda nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum benı cok kıskanıyor(birkeresinde ağzından kacırdı tek haklı olduğun seni okula göndermeyişim oldu diye)

Canim benim esimde isteyerek gondermedi beni okula. Ne gerek var dedi aynen hemde cocugun var sen yapamassinki filan. Ben calisiyorum iste( esimin sirketi var bir suredir ve iyi gidiyor) benim olan senin degilmi al sana guvence gibi gibi birsuru klasik seyler:) ama ben inat ettim. Ben gidicem dedim. Kotu bisey yapmiyorum senden izinde istemiyorum bu konuda dedim ve kararliligimi gordu. Ne zor sartlarda sinavlara calistgimi bi gorsen gulerdin halime. Bir yandan ogluma sut hazirlarken bi yandan elimde kitaplarla dolasiyorum ama cok sukur basariyorum puanlarim super ve gecen gun esime puanlarimi gosterdim. Ilk baslarda hic ilgilenmiyodu sormuyodu bile sinavlari. Ne zamanki benim ciddiyetimi gordu dedigi sey aynen su "" e ben biliyodum sen basarirsin zeki kadinsin aferim" bende saol kocacim. Ya baksana dedim. Iyikide bana " bosver ya ne okulu gitme cocukla basaramassin diyenleri dinlememisim degilmi ?"" Dedim.. Yani anlayana. Bozuldu ama caktirmadi. Mesajimida aldi yani. Kararliliginla goster bazi seyleri lafta kalmasin. Konusurken yarin ( eger yarin bulusacaksaniz) bu okul meselesinide konus. Benim icin iyi olur. Kafami okulla mesgul ederim de. Bana iyi gelecek eminim de ve karar verdim yapmak istiyorum de. Eminim sende beni desteklersin sonucta iyi bisey yapmak istiyorum diyebilirsin. Keske gercek hayatta gorusme imkanimiz olsaydi evet :) ama napalim aramizda daglar denizler var. :)

bir ara okul mevzusunuda açacağım,şimdi direk söylemicem ,birkaç gün sonra onuda araya sıkıştırırım,erkeklerin tek korkusu bu zaten ya benden daha üstün olursa ya bana muhtac olmazsa,eşim bazen der şu durumda seni zor idare ediyorum ya işin olsa havandan gecilmez beni sallamazsın dedi:) bende düşündüğünün tam tersi olacağını söyledim ama nafile,bende 2013 senesinde başlıyacağım inşallah okuluma hatta şimdiden kpssye hazırlanacağım,bence evde olan tüm bayanlar ders çalışsın eğitimini tamamlasın,biz istedikten sonra herşeyi başarırız yeter ki vazgecmeyelım ve isteklı olalım..
derslerinin iyi olmasına cok sevındım ,basarılarının devamını dilerim,hem okuyup hemde anne olmanın zor olduğunu ama başardığını herkese göstermişsin ne güzel..
tavsiyelerin için tekrardan teşekkür ederim,gözlerımı zor acıyorum uykum geldi canım,yarın görüsürüz zamanın oldukca sen gene bana yazıp tavsıyelerde bulunursan sevınırım,üstelık yarın için hazırlık yapayım erken kalkarım kuafore fılan gıderım sonrada esmın aramasını beklıcem

bir süredir konuya ara ara bakıyordum, nasıl gelişecek olaylar diye merak ediyordum. konu sahibi doğru olanı yaptınız. şunu asla unutmayın lütfen, evlilikte misilleme yapmak ya da gurur yapmanın size kazandıracağı hiçbirşey olmaz. tek sonuçları uzaklaşmanız, yıpranmanız ve ilişkinizdeki sevginin tükenmesi olur. bazı konularda tereddüte düştüğünüzde (bu ilk ben mi arayayım meselesi gibi ) şöyle düşünün, bu durum bana aptal bir gururdan başka ne kazandıracak? aramazsınız, ilk adımı atmazsanız ne olacak? işler daha mı iyi olacak? hiç sanmıyorum... erkeklerin büyük çoğunluğunda bu ona ders verme tutumu işe yaramaz. zaten hatalarını kabul ettirilmesinden hoşlanmadıkları için bu tarz bir tutum ilişkideki bağları daha da kopartır.

iyi sabırlı davranmışsınız.. ben olsam eşim tamamen hatalı ve ben haklı olsam bile yine kendim arardım ilk adımı atardım (ki evliliğimde bunu yapıyorumda) gurur değil evliliğimin devam etmesi ve eşime olan sevgim önemliyse onunla konuşur sonra da düşünmesi için zaman verirdim ona. eğer birşeyleri yoluna koymak istiyorsanız hiç çekinmeyin, gerekirse hep siz ilk adımı atın. bu size zarar değil fayda ve mutluluk verir. bizim ilişkilerde ihtiyaç duyduğumuz şey huzursa bunun için çabalayalım. ötesi hep boş gururdur ve bize de bir faydası olmaz...

Canım barışmanıza çok sevindim...Ama barışmakla iş bitmedi...Oturup gerçekten kalbinizin kırıldığı her ne varsa sakince oturup konuşun muhakkak...Ama birbirinizi suçlama yarışına girmeden...Bundan sonra böyle bir kavga ve ayrı kalma yaşamamak için her zaman açık olmak en güzeli..Ama burada üslub çok önemli...
Bu yaşadığınız olayı dönüm noktası gibi al..İlişkiizin olgunlaşması ve sağlamlaşması için olumsuzluktan kendinize fayda çıkarmış olun..
İnşallah bundan sonra bu kadar ciddi bir tatsızlık asla yaşamazsınız...

hah aynen tatlım yaa benimkinin de mutfak dolapları çürümüştü ben yaptırayım onları dedim. Bana neyse... ben hep böyle iyilik yapmaya çalıştıkça kendi annemmiş gibi sarıldıkça beni iyice cariye yerine koymaya başladılar. hatta en son rus gelinim olsaydı keşke dedi hanımefendi. öteki oğluna bulsun madem çok istiyorsa tarlabaşı laleli rus kadın dolu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…