Artık kendimi kötü hissetmeye başladım...

Buraya yazdığım gibi detaylı onla konuşmadı sadece sürekli dışarıya çıktığı için rahatsız olduğumu çok çıktığını vs onları söyledim onda da evde bunalıyorum vs diyor işte arkadaşlarıyla benim aramdaki dengeyi sağlıyormuş.. ilk cümleniz resmen beni özetliyor demek istediğimde tam olarak o
İş arkadaşları ile sizin aranızda denge sağlamak ne ola ki?
Siz iş arkadaşına denk misiniz?
Siz onun eşi, hayat arkadaşı ya da karısı sıfatlarısınız.
Bunun farkına varmalı

O disari ciktiginda birlikte gidelim mi ben de sıkıldım dediniz mi?
Esinizin yaptigi pek normal degil. Birlikte vakit gecirmek istemiyor sanirim ya da eve girmek istemiyor. Konusmalisiniz. Neden boyle acaba? Susarak olmaz ki.

İş arkadaşları ile sizin aranızda denge sağlamak ne ola ki?
Siz iş arkadaşına denk misiniz?
Siz onun eşi, hayat arkadaşı ya da karısı sıfatlarısınız.
Bunun farkına varmalı
Bende öyle demiştim onlarla beni aynı dengeye tutman bile çok saçma ben daha ağır basmam gerek benle daha çok vakit harcamalısın eşinim vs demiştim ama anlamıyor bende artık sustum muhattap olmuyorum suratına doğru düzgün bakmıyorum mecbur olmadıkça konuşmuyorum

Bende sürekli evde durmuyorum aileme gidiyorum dolaşıyorum ama öyle çok çok dışarıya çıkmak isteyen veya seven biri değilim hafta iki üç kere çıkınca veya bir kere bana yetiyor evde oturup güzel vakit geçirmeyi daha çok seviyorum
Eşin sosyal ama arkadaşlarına bende öyleyimdir arkadaşlarım olsun çok mutlu oluru

Eşinizin sevgi deposunu doldurduğunuz için o özgüvenle her gittiği ortamda eğlenip arkadaşlarıyla hoş vakit geçiriyor

Bi yönden iyi

Sizde sıkılıyor iseniz eşiniz gibi arladaşlarınızla yemeğe gidin

Üzmeyin kendinizi

Sevgi deposu dolu bazı erkek böyle olur

Bende sevgi depom dolu olunca kitap okurum kişisel gelişim için birçok video izlerim

Özgüvenli olurum

Eşinizde benim tipten sevdiğinizi bildiği için rahat ve mutlu

Size zaman ayırmıyor çünkü siz onu bekliyorsunuz

Bekleyen insan kaçırır

Sende kendi kendine mutlu oldukça oda bunu farkeder sana yaklaşmaya başlar

Tamamen kendine zaman ayır

Maske yap yüzüne
Tırnaklarınla ilgilen

Film izle

Arkadaşlarına git gel

Sen bunu yaparken mutlu aynı zamanda enerjin arttığı için oda çekim hissedecek iyice

Yani eşinizi kendime benzettiğim için anlıyorum

O disari ciktiginda birlikte gidelim mi ben de sıkıldım dediniz mi?
Esinizin yaptigi pek normal degil. Birlikte vakit gecirmek istemiyor sanirim ya da eve girmek istemiyor. Konusmalisiniz. Neden boyle acaba? Susarak olmaz ki.
Yok hiç demedim o çıktığı zaman birlikte çıkalım falan diye.. evde çok bunalıyormuş demesine göre başlarda çok dedim ama artık usandım bin kere söyleyecek değilim çocuk değil sonuçta aklı alıyor hala devam ettiğine göre memnun.. hata yaptığını biliyor geç geldiği zaman hemen sırnaşıyor küstün mü falan diyor ama hiç oralı olmuyorum veya sitem ediyorum yani hatasını söylüyorum

Selam kızlar;

Bir senelik evliyim ve artık kendimi sıkılmış, hissiz hissediyorum... şu an fazla duygusal moddayım pms döneminde olduğum için kelimeleri düzgün seçmeye çalışıyorum..
Eşimden sıkılmadım ama yuva olarak göremiyorum. Ya şu an ki modumdan daha duygusal bakıyorum bilemiyorum ama hep böyleydi ya. Mesela genel olarak hep işten geldiği gibi dışarı çıkar ya tek dolaşır bir yere geçer kafede oturur telefondan videolar izler şarkılar dinler çay içer (söylediğine göre) veya arkadaşlarıyla takılır... benlede gezer hiç gezmez değil aöa sürekli değil değişir bazen hiç bazen haftada bir iki en fazla üç... evde hiç durmaz akşamlar 12 gibi gelir terasta beş on dakika oturur yatar bazen hemen yatar...

Ben çok şey yaşadım bir senede... Sesli bağırışmalı kavgalardan çok korkarım kendimi kasmaktan kriz geçiririm ve bizim evin karşısında park var bir ara adam eşini dövüyordu eve nasıl sesler geliyordu ve ben tektim polisi aradım korkudan adresi unuttum zar zor hatırlayıp söyledim nasıl titriyordum ama anlatamam vurma sesi eve kadar geliyordu kadının bağırışı vs vs ablamı aradım nefesim gitmeye başladı ablam sayesinde kendime gelebildim telefonu kapatmadı onla konuştum ettim düzeldim ve yanımda eşim yoktu dışardaydı...

Yine aynı şekilde yatıyordum o zamanlar yeni evliydik eve alışamamıştım yatarken aklıma bir şey gelmişti korkmuştum yine kriz geçirmiştim eşim sonlarına doğru gelmişti yani kriz anımda başlangıç anında yoktu kendimi kastığım ettiğim zamanda vs vs

Birlikte vakit geçirdiğimiz zaman genelde telefonunda takılır bazen ben konuşurum başta dinler sonlarına doğru dinlemez bende susarım bu şekilde.. yanımda başka çiftlere bakıyorum yeni evlenen kuzenimle armadaşıma ikisi ne kadar mutlu dialogları çok iyi ama biz öyle değiliz aramızda muhabbet bir şey yok... işin özeti evliyiz ama aile değiliz gibi bazen düşünüyorum başıma kötü bir şey gelse her halde babamı falan ararım eşimi değil. Aslında çok iyi biri aileme karşı aşırı iyi bana karşıda bir dediğimi iki etmez falan ama bilmiyorum ya kendimi mutlu göremiyorum veya artık evde tek durmaktan geri planda olmaktan veya tam gerçek aile olamamaktan yahut arkadaş gibi olamamaktan eğlenememekten sıkıldım.. yazmak istediğim içimi dökmek istediğim o kadar çok şey var ki bu kadarcıkla yetiniyorum ana şunu biliyorum kendimi yalnız hissediyorum ve eşimi yuva olarak göremiyorum artık iyice soğuyorum

Mesela 20 dakika önce evden çıktı sigara almaya bakkal hemen yanımızda sayılır 2-3 dakika bile sürmüyor hala daha gelmedi... artık bilemiyorum ya kafam çok dolu
Benimki de evde yok söyleyince ben sana da vakit ayırıyorum evde sıkılıyorum diyor. Biz insan değiliz sıkılmıyoruz sanki. Evlisin ama bekar hayatı yaşıyor gibisin ama onu da yasayamiyorsun tuhaf bir durum. Biz de dışarıya çok mutlu sorunsuz bir çift gibi görünüyoruz arkadaşlarımız falan imreniyorlar ama musmutlu evlilik diye bir şey yok canım malesef. Sadakatinden şüphe duymuyorsan veya yakaladığın bir şey yoksa bu durumu kendin de biraz kabullenip eşine evli olduğunuzu ara ara hatırlatmanı tavsiye ederim. Ikimiz de tek yönde kendinizi törpuleyemezsiniz bunu istemek vicdansizlik olur ama en azından ortada buluşun.

Ben olsam inat yapar kendime yeni meşgaleler ve hobiler bulurdum. Egitim durumunuz nedir? Mesela onun üzerine düşebilirsiniz.

Kitap okuyup atıyorum bir müzik aleti çalmayı öğrenip, bulunduğunuz sehirde hiç görmediginiz bir yere gidebilirsiniz. Bence ozaman eşiniz sizdeki degişimi farkedip size yaklaşabilir. Kaçan kovalanır misali 😊

Bilemiyorum ama hiç öyle bir şey demedi veya imada bulunmadı
Sanirim konusna zamaniniz gelmis. Evliligi istemiyor musun, benimle vakir gecirmek hosuna mi gitmiyor diye sorma zamani gelmis. Susmakla cozenezsiniz. Ya da ne derdi varmis da kendini dusarilara atiyormus?
Evlilikte iletisim onemli. O iletisim bir kez koparsa bir daha toparlayamazsiniz.

Ben eşinizin sevdiğini düşünmüyorum çünkü sizi evini değil dışarıyı arkadaşlarını tercih ediyor.Ben kıyaslama moduna giriyorum ister istemez kendimi evli olduğum için.Benim eşim işten çıkar çıkmaz evine gelir.Tabiki o da ben de arkadaşlarımızla devamlı zaman geçiririz ama genellikle evli arkadaşlarımızla birlikte görüşürüz onun haricinde bazen o arkadaşlarıyla maça okeye gider ben kendi arkadaşlarımla kahvaltı etkinliği falan yaparım.Bence eşiniz evliliği dışarda tek başına dolaşıp gece gelip yanınıza yatmak zannediyor.Aile olma olgunluğuna erişememiş bence.

Yok hiç demedim o çıktığı zaman birlikte çıkalım falan diye.. evde çok bunalıyormuş demesine göre başlarda çok dedim ama artık usandım bin kere söyleyecek değilim çocuk değil sonuçta aklı alıyor hala devam ettiğine göre memnun.. hata yaptığını biliyor geç geldiği zaman hemen sırnaşıyor küstün mü falan diyor ama hiç oralı olmuyorum veya sitem ediyorum yani hatasını söylüyorum
Koniusup sebebini ogrenmekten baska care yok. Eger derdi sizinle ilgili degilse o ciktiginda siz de yaninda gidin derdi evde duramamak ise. Belki de size cafeye gidiyorum diyor ama gittigi sabit biri vardir, net biliyor musunuz nerede oldugunu?

Evlisiniz ama yalnız yaşıyor gibisiniz.
Böyle olmaz, konuşun eşinizle, bir sevgisizlik varsa bunu öğrenin, bir neden varsa bunu öğrenin, ayrıca kavga etmekten tartışmaktan da çekinmeyin, böyle düşünürseniz çok ezilirsiniz, anlattığınız gibi bir evlilik, sağlıklı bir evlilik değil bence.

Rahatsız olduğunuz konuları sakin, net bir tavırla ve ben dili kullanarak konuşmanızda fayda var. Zira siz her eve geldiğinde surat yapar, ilgisiz davranır, konuşmazsanız şimdilerde yaptığı açıklamaları yapmaz olur. Rest çekmeye başlar. Dırdır etmekle suçlanırsınız.

Siz de dışarı birlikte çıkmayı teklif edin. Bende evde tek daralıyorum yürüyüş yapalım, bir kahve içelim çay içelim gibi önerilerle gidin eşinize. Gerekirse ilk zamanlar haftada iki üç değil beş kere çıkmış olun birlikte dışarı. Anladığım kadarıyla siz evi , eşiniz de dışarıyı seviyor. Ama evlilik orta yolu bulup bir yerde anlaşmaya varmaktır.

Siz eşinizi ikna edemediğiniz için yılmışsınız ve onu kendi haline bırakmışsınız. O da canına minnet, dışarıya tek gidiyor artık. O evde durmayı istemiyorsa biraz siz ayak uydurup onunla çıkın dışarı. Belki zamanla siz de dışarıyı seversiniz yada eşiniz size biraz uyum sağlayıp evde sizle oturmaya başlar. O dışarı gideceğini söylemeden evde tek oturmaktan sıkılıyorum, birlikte çıkalım ,yürüyüş yapalım falan deyin. Siz susup tepkisiz kaldıkça davranışlarını değiştirmez. Sessiz kalırsam anlar beni diye düşünmeyin yani.

Ben çok şey yaşadım bir senede... Sesli bağırışmalı kavgalardan çok korkarım kendimi kasmaktan kriz geçiririm ve bizim evin karşısında park var bir ara adam eşini dövüyordu eve nasıl sesler geliyordu ve ben tektim polisi aradım korkudan adresi unuttum zar zor hatırlayıp söyledim nasıl titriyordum ama anlatamam vurma sesi eve kadar geliyordu kadının bağırışı vs vs ablamı aradım nefesim gitmeye başladı ablam sayesinde kendime gelebildim telefonu kapatmadı onla konuştum ettim düzeldim ve yanımda eşim yoktu dışardaydı...

Yine aynı şekilde yatıyordum o zamanlar yeni evliydik eve alışamamıştım yatarken aklıma bir şey gelmişti korkmuştum yine kriz geçirmiştim eşim sonlarına doğru gelmişti yani kriz anımda başlangıç anında yoktu kendimi kastığım ettiğim zamanda vs vs

bu anlattıklarınızdan yani çok da normal bir psikolojide olmadığınızı duşunuyorum, ben şahsen kadın halimle (biz daha cefakarız ki benim anksiyetem olmasına rağmen tuhaf geldi) şu hali çekemem, sesli kavgadan korkup kriz geçirme, yatarken aklına bişey gelip korkup kriz geçirme falan. yorucu geliyor bana böyle kişilerle surekli aynı ortamda olmak. çok yakın bir akrabam olan biri var canım gibi severim ama şu dramasından bıktığım için göruşmeleri daha seyrekleştirmek zorunda kalıyorum kendi ruh sağlığım için.
böyle duygusallık drama falan hoşlanmıyorum, genel haliniz tavrınız şu hal uzreyse belki ondan hoşlanmıyordur.

gidip geç gelmesi tek takılması falan sorun tabi ama sorunu kaynağı belki bunlardır, ben erkek olsam bu açıdan guçlu kadın isterdim hayatımda.

Back
X