• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık kendimi kötü hissetmeye başladım...

bu anlattıklarınızdan yani çok da normal bir psikolojide olmadığınızı duşunuyorum, ben şahsen kadın halimle (biz daha cefakarız ki benim anksiyetem olmasına rağmen tuhaf geldi) şu hali çekemem, sesli kavgadan korkup kriz geçirme, yatarken aklına bişey gelip korkup kriz geçirme falan. yorucu geliyor bana böyle kişilerle surekli aynı ortamda olmak. çok yakın bir akrabam olan biri var canım gibi severim ama şu dramasından bıktığım için göruşmeleri daha seyrekleştirmek zorunda kalıyorum kendi ruh sağlığım için.
böyle duygusallık drama falan hoşlanmıyorum, genel haliniz tavrınız şu hal uzreyse belki ondan hoşlanmıyordur.

gidip geç gelmesi tek takılması falan sorun tabi ama sorunu kaynağı belki bunlardır, ben erkek olsam bu açıdan guçlu kadın isterdim hayatımda.

Farklı bir bakış açısı. Zeki kadınsınız vesselam 🙂 bence de bundan olabilir..

Selam kızlar;

Bir senelik evliyim ve artık kendimi sıkılmış, hissiz hissediyorum... şu an fazla duygusal moddayım pms döneminde olduğum için kelimeleri düzgün seçmeye çalışıyorum..
Eşimden sıkılmadım ama yuva olarak göremiyorum. Ya şu an ki modumdan daha duygusal bakıyorum bilemiyorum ama hep böyleydi ya. Mesela genel olarak hep işten geldiği gibi dışarı çıkar ya tek dolaşır bir yere geçer kafede oturur telefondan videolar izler şarkılar dinler çay içer (söylediğine göre) veya arkadaşlarıyla takılır... benlede gezer hiç gezmez değil aöa sürekli değil değişir bazen hiç bazen haftada bir iki en fazla üç... evde hiç durmaz akşamlar 12 gibi gelir terasta beş on dakika oturur yatar bazen hemen yatar...

Ben çok şey yaşadım bir senede... Sesli bağırışmalı kavgalardan çok korkarım kendimi kasmaktan kriz geçiririm ve bizim evin karşısında park var bir ara adam eşini dövüyordu eve nasıl sesler geliyordu ve ben tektim polisi aradım korkudan adresi unuttum zar zor hatırlayıp söyledim nasıl titriyordum ama anlatamam vurma sesi eve kadar geliyordu kadının bağırışı vs vs ablamı aradım nefesim gitmeye başladı ablam sayesinde kendime gelebildim telefonu kapatmadı onla konuştum ettim düzeldim ve yanımda eşim yoktu dışardaydı...

Yine aynı şekilde yatıyordum o zamanlar yeni evliydik eve alışamamıştım yatarken aklıma bir şey gelmişti korkmuştum yine kriz geçirmiştim eşim sonlarına doğru gelmişti yani kriz anımda başlangıç anında yoktu kendimi kastığım ettiğim zamanda vs vs

Birlikte vakit geçirdiğimiz zaman genelde telefonunda takılır bazen ben konuşurum başta dinler sonlarına doğru dinlemez bende susarım bu şekilde.. yanımda başka çiftlere bakıyorum yeni evlenen kuzenimle armadaşıma ikisi ne kadar mutlu dialogları çok iyi ama biz öyle değiliz aramızda muhabbet bir şey yok... işin özeti evliyiz ama aile değiliz gibi bazen düşünüyorum başıma kötü bir şey gelse her halde babamı falan ararım eşimi değil. Aslında çok iyi biri aileme karşı aşırı iyi bana karşıda bir dediğimi iki etmez falan ama bilmiyorum ya kendimi mutlu göremiyorum veya artık evde tek durmaktan geri planda olmaktan veya tam gerçek aile olamamaktan yahut arkadaş gibi olamamaktan eğlenememekten sıkıldım.. yazmak istediğim içimi dökmek istediğim o kadar çok şey var ki bu kadarcıkla yetiniyorum ana şunu biliyorum kendimi yalnız hissediyorum ve eşimi yuva olarak göremiyorum artık iyice soğuyorum

Mesela 20 dakika önce evden çıktı sigara almaya bakkal hemen yanımızda sayılır 2-3 dakika bile sürmüyor hala daha gelmedi... artık bilemiyorum ya kafam çok dolu
Eşinin sevdiği ilgisini çeken konulardan konuş.Mesela en cok kimle konuşuyor bir bak ne konuda konuşuyorlar aynı konuda sen de konuş.Bunu bir psikologtan dinlemiştim

bu anlattıklarınızdan yani çok da normal bir psikolojide olmadığınızı duşunuyorum, ben şahsen kadın halimle (biz daha cefakarız ki benim anksiyetem olmasına rağmen tuhaf geldi) şu hali çekemem, sesli kavgadan korkup kriz geçirme, yatarken aklına bişey gelip korkup kriz geçirme falan. yorucu geliyor bana böyle kişilerle surekli aynı ortamda olmak. çok yakın bir akrabam olan biri var canım gibi severim ama şu dramasından bıktığım için göruşmeleri daha seyrekleştirmek zorunda kalıyorum kendi ruh sağlığım için.
böyle duygusallık drama falan hoşlanmıyorum, genel haliniz tavrınız şu hal uzreyse belki ondan hoşlanmıyordur.

gidip geç gelmesi tek takılması falan sorun tabi ama sorunu kaynağı belki bunlardır, ben erkek olsam bu açıdan guçlu kadın isterdim hayatımda.
Söylediğimi yanlış anlamayın lütfen ama anksiyetesi olan biri olarak sizin daha iyi anlamanız gerekmez mi konu sahibini? Benim de anksiyetem var, bazen panik atak yaşıyorum, ruh halime ara ara yansıyor illaki. Size de oluyordur. Elinde olan bir şey olduğunu sanmıyorum, o da istemez eminim böyle kriz geçirmeyi.
Muhtemelen flört dönemlerinde eşi bu durumu farketmiştir ve bilerek evlenmiştir. Bu sorunlardan dolayı soğumak değil, aksine destek olup atlatmasına yardımcı olması gerekir, mümkün olduğunda yalnız bırakmaması gerekir fikrimce. Evlilik böyle bir şey olmalı diye düşünüyorum bekar biri olarak 😇
Umarım sizi kırmadım, sadece düşüncemi paylaşmak istedim.

Söylediğimi yanlış anlamayın lütfen ama anksiyetesi olan biri olarak sizin daha iyi anlamanız gerekmez mi konu sahibini? Benim de anksiyetem var, bazen panik atak yaşıyorum, ruh halime ara ara yansıyor illaki. Size de oluyordur. Elinde olan bir şey olduğunu sanmıyorum, o da istemez eminim böyle kriz geçirmeyi.
Muhtemelen flört dönemlerinde eşi bu durumu farketmiştir ve bilerek evlenmiştir. Bu sorunlardan dolayı soğumak değil, aksine destek olup atlatmasına yardımcı olması gerekir, mümkün olduğunda yalnız bırakmaması gerekir fikrimce. Evlilik böyle bir şey olmalı diye düşünüyorum bekar biri olarak 😇
Umarım sizi kırmadım, sadece düşüncemi paylaşmak istedim.

Kırmadınız:)
Asla anlamıyorum çevresine (ağır durumda olan) anksiyetesini hiç yansıtmamaya çalışan biri olarak, herşeyi kendim içimde halletmeye çalışıyorum,anksiyetem olduğunu söylemesem bilmezler. Kimseye yuk olmayı sevmiyorum çunku dramatik hallerle.
Diğer mesajda da söylediğim gibi yakınım olan böyle davranan biri var ve çok yorucu, surekli teselli etmeye çalışmak, etkilenmemesini söylemek, yanında olmak, birazcık da kendine hakim ve guçlu durmalı insan. İyi gun dostu değilim eşim Allah korusun gerçekten hasta olsa yanında dururum, ama bir kavgadaki yuksek sesten kriz geçirme, aklına birşey gelip kriz geçirme gibi bir durumu olsa ben ona kızarım hatta soğurum, o da bilir bunu. İnsan sevdiği insanı kendini bırakmış, ottan sudan etkilenen biri olarak görmek istemiyor, en azından ben istemiyorum.

Sanırım panik atak rahatsızlığınız var öncelikle bunun için psikoloğa gidin.
Eşinize gelince ilgisiz diye düşünebilirdim ama sık sık dışarı çıkması vs aldatıyor olma ihtimalini getirdi aklıma. Böyle bir şey sezdiniz mi?
Sizde eşinizle konuşmayı kesin mesafeli durun sorunun farkına varıp çözmeye çalışacak mı bi bekleyin. Belki beraber ilişki terapisine gidersiniz ya da o kendini toparlar buna gerek kalmadan. Önce ne olduğunu anlamasını sağlayın. Trip atar gibi değilde uzaklaşmış gibi olun. Sorup konuşmak isterse durumu anlatırsınız. Ayrıca sizinde çalışmanızı ve sosyalleşmenizi tavsiye ederim. Evde onun gelmesini beklemek yerine sizde aynı şekilde davranabilirsiniz sorun çözülmediği takdirde bir de öyle denersiniz

Anksiyete, panik atak vb durumlar hastalıktır engellenemez. Ve biz nikah kıyarken "hastalıkta ve sağlıkta" diyerek söz veriyoruz. Sözünde duramayacaksa her zor zamanda gidecekse afedersiniz ama s. Gitsin o zaman. Öyle şey mi olur?!

Anksiyete, panik atak vb durumlar hastalıktır engellenemez. Ve biz nikah kıyarken "hastalıkta ve sağlıkta" diyerek söz veriyoruz. Sözünde duramayacaksa her zor zamanda gidecekse afedersiniz ama s. Gitsin o zaman. Öyle şey mi olur?!

herkesin fikri başka, ben de anksiyete sahibiyim ve gerçekten hayatımı etkiliyor anksiyete, ama kendi içimde halletmeye çalışıyorum, her zamanki fikrim kimsenin kimseye yuk olmaması ustune.
en yakınım olsa bile ben bıkıyorum ve o kişiden uzaklaşmak istiyorum elimde değil mesela bu benim de, çunku ben öyle hissederken kendime hakim olabiliyorsam herkes olabilir diye duşunuyorum,insanların nasılsa ilgilenen var diye kendilerini bırakması saçma geliyor.

kendimle ilgili onlarca hikayem vardır, bir insanın normalde mutlaka yanında biri olması gereken bir durumda olduğu ama yanlız atlattığım, çok guçlu bir karakter de değilimdir ama kimsenin de çevremde dönmesine gerek yok.

organik bir sorun olur allah korusun şizofrenidir kanserdir kazadır şudur budur insan elinden geleni yapar hep yanında olur, ama içimde olan şeyleri ilaç desteği,uzman yardımıyla tek başıma halletmeye çalışıyorum, öbur turlusu şımarıklık geliyor bana.
ben yapmam,kimse de yapmasın diye duşunurum, bana kalırsa asıl drama yapanlar(erkek ya da kadın) gitsin mesela.

herkesin fikri başka, ben de anksiyete sahibiyim ve gerçekten hayatımı etkiliyor anksiyete, ama kendi içimde halletmeye çalışıyorum, her zamanki fikrim kimsenin kimseye yuk olmaması ustune.
en yakınım olsa bile ben bıkıyorum ve o kişiden uzaklaşmak istiyorum elimde değil mesela bu benim de, çunku ben öyle hissederken kendime hakim olabiliyorsam herkes olabilir diye duşunuyorum,insanların nasılsa ilgilenen var diye kendilerini bırakması saçma geliyor.

kendimle ilgili onlarca hikayem vardır, bir insanın normalde mutlaka yanında biri olması gereken bir durumda olduğu ama yanlız atlattığım, çok guçlu bir karakter de değilimdir ama kimsenin de çevremde dönmesine gerek yok.

organik bir sorun olur allah korusun şizofrenidir kanserdir kazadır şudur budur insan elinden geleni yapar hep yanında olur, ama içimde olan şeyleri ilaç desteği,uzman yardımıyla tek başıma halletmeye çalışıyorum, öbur turlusu şımarıklık geliyor bana.
ben yapmam,kimse de yapmasın diye duşunurum, bana kalırsa asıl drama yapanlar(erkek ya da kadın) gitsin mesela.
Söylediklerinizde haklısınız ama bunu drama haline mi getirdi gerçekten durumu nasıl bilmiyoruz. Evlendiği kişiyi evde bırakıp gitmek vs hoş şeyler değil. Öncelikle konu sahibinin başta kendi için tedavi olması gerek diye düşünüyorum ama bu süreçte de eşi destek olmalı. Benimde yakın bir arkadaşımda var bu rahatsızlık dediğiniz gibi drama haline getirip sürekli insanlar beni idare etsin diye beklerse bu sıkıcı bir hal olabilir ama dönem dönem atarlar sırasında da destek olabiliriz diye düşünüyorum. Konu sahibi tabi kendi penceresinden baktığı içinde olabilir ama adamı boğuyormuş gibi bir algı oluşturmadı bende. Bilmiyorum kendi bakış açınızla haklısınız ama buradaki kilit nokta bence rahatsızlığın suistimal edilip edilmemesi. Benim eşim böyle bir dönem geçirse destek olurdum suistimal edilmediğim sürece

Söylediklerinizde haklısınız ama bunu drama haline mi getirdi gerçekten durumu nasıl bilmiyoruz. Evlendiği kişiyi evde bırakıp gitmek vs hoş şeyler değil. Öncelikle konu sahibinin başta kendi için tedavi olması gerek diye düşünüyorum ama bu süreçte de eşi destek olmalı. Benimde yakın bir arkadaşımda var bu rahatsızlık dediğiniz gibi drama haline getirip sürekli insanlar beni idare etsin diye beklerse bu sıkıcı bir hal olabilir ama dönem dönem atarlar sırasında da destek olabiliriz diye düşünüyorum. Konu sahibi tabi kendi penceresinden baktığı içinde olabilir ama adamı boğuyormuş gibi bir algı oluşturmadı bende. Bilmiyorum kendi bakış açınızla haklısınız ama buradaki kilit nokta bence rahatsızlığın suistimal edilip edilmemesi. Benim eşim böyle bir dönem geçirse destek olurdum suistimal edilmediğim sürece

kavga sesi duyup kriz geçirmesi, aklına birşey gelip kriz geçirmesi, ablasının telefonda uzun sure teskin etmesi falan bana normal gelmedi.
ben dediğim gibi o yakınıma "yapma böyle saçmalıklar, çocuk değilsin, kendi başına hallet, bırakma kendini böyle" diyebilecek kadar sert bir insan değilim, o yuzden mumkun olduğunca havadan sudan şeyler konuşup uzaklaşmaya çalışıyorum, çunku diğer turlu kendi içimden sinirleniyorum.
ben eşimin bile yanında olmam böyle uzun bir dönem geçirse, o da bilir zaten duygusal guçluluğe verdiğim önemi, şikayetlenen insanlardan ne kadar sinir olduğumu. ben neler yaşadığımı ve neleri yanlız atlattığımı bildiğim için bana diğer turlu yapmak şımarıklık geliyor.
suistimal edilmeyen ve sahip olan kişinin hep guçlu durmaya çalıştığı her turlu sorunda zaten birbirimize destek oluruz.

Back
X