- Konu Sahibi esraslipekderenn
-
tam benlik bir konu :)
ama gel gör ki ben her sabah çiçek açıyorum akşama doğru kapanıyorum
bir devamlılık sağlayamadım gitti,kendimle ,düşüncelerimle ilgili...sıkılmaya başladım kendimden
Olsun ...sabahları umutla kalkıyosan zaten devamlılık sağlanmış bıle bence
Belkı hıc ınandırıcı gelmıyor dışarıdan söyleyince ben bıle tuhaf buluyorum.ama saka maka 30 yasına gelmısım.facebook twıtter ınstagram gıbı yerlerden eskıden uğruna ağladığım kız yada erkek hepsının( 100 kısı deıl tabıkı 3-5 kısı) suan asla yanlarında olmak ıstemeyecegım kısıler olduklarını gordum..nerde aksam orda sabah eğlenen hala hayattan ne ıstedıgını kendı bıle cozememıs tıpler...sımdı gıdıp cok saolun ya ben senınle evlenseydım yada senınle hep dost kalsaydım suan ne ıgrenc bır hayatım olurdu, ıykı benı kendınızden kurtarmıssınız demek ıstıyorum.abartı deıl demek kı o an ölüm gıbı gelen cogu acı suan aslında mutlu olmamın sebebıymıs.ben sacma sapan bırı olan o asalakla devam edip istanbulda kalsam suan ev esyaları yerıne eve votka redbull alıyor olurdum..2.hayattan bekledıgım hıcbor seyin yanından bıle geçmeyen bır hayat yasardım.ya ben kör müşüm ya da salak ama ıykı hersey kotu gıtmıs.belkı 10 sene gıbı bır sure acı cektım ama ıstedıgım sey burda bu sekılde yasamak ve iyi kotu hersey be ıstedıgımı anlamamı sağladı.suan mesela kolay kolay kımseyle içli dışlı olmam ve hıc üzülmem az ve öz bır cevrem kendı halınde aza riskli bir hayat...ısım herneyse o şeye ermek buysa erdim sanırım:)
öylede icrat yok :)
içsel enerjim çok dengesiz yerle bir olabiliyor saniyede :)
öylede icrat yok :)
içsel enerjim çok dengesiz yerle bir olabiliyor saniyede :)
Benım de oyle...öyleydi:) ama inatla buyuk olcude degıstırdım...herkesın herseyı benı yerle bır edebılırdı...yanı nasıl ornek versem..cok buyuturdum takardım...ama bır baktım kımsenın benı taktıgı yok ben hep kendı kendıme yapmısım...sımdı daha ferahım...daha dogrusu gayret edıyorum oyle de olmaya...mesela şoyle bır ornek verıyım..; asla emeksız yemek olmuyor birincisi bunu kabul ettım.misal , ıradeye sahıp olmadan kilo veremıyoruz deıl mı? heh işte bunun gıbı.hayat ; mucadele etmeyen ınsanı sevmıyor.mesela hangı başarılı ınsanın hayatını okursam okıyum hep bır gayret hep azım gordum...her konuda boyle..ben de kendımı uzmemek, kendımı sevmek gıbı seylerde gayret gostererek elımden geldıgınce kendımı mutlu etmeye calıstım.ve zırnık umudum yokkken br fark ettım kı alışkanlık halıne getırmeye baslamısım poztıflıgı. sımdı eskıden benı mahvedıcek seylere gulup şıkıdım sıkıdım oynuyor muyum delı gıbı? hayır tabı kı:) sadece eskıden 24 saat hatta haftalarca ruhumu karartan benı vesveseye sokan sey sımdı 1 saat belkı 10 dk suruyor. ınsanı kendıne ettıgını tum dunya toplansa edemez der hep anneanneler ıste o misal...napıyım dıyorum buna da sukur.belki züürt tesellısı ama olsun bana sonucta yararı dokunuyor.stress azaldıkca yuzum bıle guzellestı.ya yemın ederım karsıma olumsuzluklar cıkmamaya basladı.herkesın daha cok sevdıgı daha şanslı bırı oldum. kotu dusunceye yok kuantum bılmemne oyle net hısbıseye aklım mantıgım tam yatmıyor tek ınandıgım beterın beterı var demeyı bılmek gerek.hıssedıyorum guzel olucak dıyorum en kotu ıcımdekı kıpırtı yanıma kar kalır vesvese kalacagına:)
Sanki benim soylemek istediklerimi yazmissin sizi allah gonderd biz kizlara umut asiliyorsun sanki hep gulun ins.
sen aşmıssın bazı şeyleri ..bellii konuşmandançok güzel konuşuyorsun ve bir o kadar da gerçekçi ....
olması gereken bunlar normalde ...
ama işte günümüzde oluşan bütün psikolojik sorunlar insanın kendi ekseninden çıkması ...
insan kendini sevmeli ya ruhen ve bedenen ....
mesela ben sigarayla derin bir savaş içerisindeyim ...irade diyorsun ya...sanırım bende yok...
bu sigara meselesi şöyle olsun istiyorum ...ben içmek istediğimde içeyim kendi içmesin beni...
belli bir süre başarıyorum ama sonra genee hoooppp baştan.
olsun sonucta 15 tane ıcmektense o kısıtlayabıldıgın gun 5 tane ıctıysen 10 tane kardasın demektır... bır ayda 5 gun kısıtlayabılirsen bu 50 yapar ve yılda 600 sıgara az ıcmıs olursun...damlaya damlaya göl misalı...yıne ıcımdekı atasozu esra hortladı:) eskıden dedekorkut falan mıydım ben acebasüüü))
bu arada cok tesekkur ederım...ben aşmadım hayat benı aşırttı sanırım:) olsun buna da sukur:) nısanlım da benım bu halımden muzdarıp...esra sımdı bısey anlatıcam işlerle ılgılı ama hıc gerek yok sımdı "olsun haki buna da sukur bak ac acıkta deılız dıye yıne adıle nasıt gıbı konusmaya baslayacaksın" o yuzden bısey demedım kabul et der hep..:) hey gidi heyyy:))
huzurlusun ama dimi?
huzuru hissetmeyeli yıllar oldu açıkçası....hep bir vesvesedir gidiyor...
sonrada beni buluyor dolayısıyla herşey....
doğru duyguyu biliyorum aslında ama işte....ona tutunmak zor ....
asiyimdir de birazfazla mutluluk beni çarpıyor
bır kac haftadır bu dedıgım başlıgı gercekten basarmaya basladım...ben kendımı cok sevmezsem benım sevmedıgım seyı baskası neden sevsın kı ben bıle cok sevmıyorken dıye dusundum...hayatın ne kadar kısa oldugunu dusundum...Sağlıktan baska herseyın bos oldugunu ölümden baska herseye çare oldugunu dusundum...Güçlendım cok daha pozıtıfım...belkı bunları ılk kez mi düşündün dıyen olabılır...tabıkı hayır..ama ılk kez bu kadar gonulden anladım degerımı...zaten oldum olası cok melankolık bırı olmadım ama oZellıkle son donemlerde gucumun tukendıgını hıssedıyordum..ama ölmedım hayattayım herseye sonsuz şukur kendı içimde mutlulugu buldum...kendımıZı sevmeyı unutuyoruz bazen kısaca sızce de boyle deıl mi?
bu konuyu yeni gördüm ve gördüğüme pek memnunum
ben de iki senedir üç kuruşluk bir adam için tükendim bittim yaşam sevincim kalmadı. ne eski sağlığım ne eski güzelliğim kaldı. gözlerimin feri söndü diyebilirim. böyle bu şekilde bu zamana kadar geldim, mutsuz ve ölgün olarak. sonra bir gün dedim ki kendine gel. ayağa kalk. önce bittiğini kabullen, sonra bunun senin hayrına olduğunu. o insandan sana hayır yok dedim. gelmiyor işte dedim gel- mi-yor. sana gelmiyor. daha ne? daha ne olmasını bekliyorsun. iki sene bu iki sene! insanlar evleniyor çocukları oluyor. sen hala kendine bile itiraf edemeden bekliyorsun kimi bekliyorsun soruyorum sana?? o bir domuz kadar keyfinde ve hayatından memnun. daha neeee??? sevdiğim bir arkadaşım şöyle bir şey demişti, insan kimin yanında huzuru buluyorsa ona gidiyor. evet. insan huzuru bulduğu insanı bırakır mı? düşün ki bir insanı tüm varlığınla sevmek ve onun tarafından sevilmek aslında ne kadar zor bulunan değerli bir duygu. insan böyle bir sevgiyi bulunca yapışmaz mı? hele ki bir erkek bir kadını "sevmişse" ondan vazgeçer mi? geçmez. geçtiyse.. zaten sevmiyordur. o da gitmeme izin verdi. oysa gitmemiştim. aynı yerde bekliyordum, gelmesini. ama gelmedi. hayatını geçirmek istediği insan ben değilmişim demek ki..can sağlığı olsun diyorum. bunu ancak bu kadar zaman sonra diyebiliyorum.
konuyu dağıttım mı bilmiyorum içimi dökmek istedimben bu biten ilişkinin enkazını bugünlerde kaldırıyorum, zamanla daha da temizliycem ve pırıl pırıl olacak. ve günü geldiğinde yeni bir ilişki için tertemiz bir alan açılmış olacak. bunu nasıl başarabilirim, işte senin başlığındaki gibi, kendimle yeniden ilgilenip sevmeye başlayarak..önce kendime acımayı bırakıyorum. çünkü bu zaman zarfında en güzel yaptığım şey kendime acımaktı. herkes mutlu, herkes çift, bir ben yalnız, bir ben zavallı..bu yanlış kalıplarımı bırakıyorum. şimdi yalnızım ama önce yalnızlığımla barışmam gerekiyor. tamam hayatımda biri olsun istiyorum, çünkü içimde inanılmaz bir paylaşma isteği var. sıcacık bir kafede oturalım, dışarıda yağmur yağsın ve ben sevdiğim adamla dumanı tüten bir salep içeyim..sabahları birinin sevgi dolu günaydın mesajıyla uyanayım.. zorlandığım zamanlarda senin başaracağını biliyorum diyen bir desteğim olsun..sevilmek insana cesaret veriyor. insanı güvende hissettiriyor..ama şu da var ki insan hayatta hiçbir şeye çok fazla tutunmamalı..bugün canında parçan sandığın insan yarın bir yabancı olabiliyor. an gelir hayatta herkes gider, yine kendimizle kalırız. o yüzden en değerli şeyin kendin olduğunu anlıyorum.. bir de sen mutluysan sen kendine yetiyorsan, o zaman insanlar sana doğru daha çok çekiliyor. geçen bir söz okudum ve bayıldım diyebilirim. diyor ki:
"çiçeklenme gerçekleştiğinde arılar davetsiz gelirler.."
ne kadar muazzam bir söz.. sanırım çiçek açmak için de çabalamak lazım. bundan sonra bu çabayı göstereceğime kendime söz veriyorum..
şu yazdıklarına ne kadar sevındıgımı anlatıcak soz bulamıyorum gözlerım doldu...yaşadıklarımı okudum...farklı versıyonda ama anlamlar aynı...herkese bagırarak anlatmak ıstıyorum..ki herkes mutlu olunacagına ınansın...biraz uzun olucak ama anlatıyorum...bu konuyu acma sebebını belkı acıklar bıraz daha...ben 6 yasındayken annem babam ayrıldı.babam unıv mezunu bır adamdır ama kumar ıckı ve capkınlık hayatını kararttı .onun da bızım de...hep yoktu evde...sonra haciz gelırdı arkadan..annemde cok sınırlı bır kadıncagızdır saolsun...gece delı gıbı bagırısla uyanırdık...hep dua ederdık babam ölse dıye.oysa kı severdık allah var bıze hıc bagırmadı bıle o hastaydı sadece...(demek kı oyleymış dıyorum suan))) neyse sonra ayrılıp ayrılıp barıstılar yıllar boyu...taa ki ben unıv 2 de istanbulda okurken babam son sapıtma donemıne gırene kadar...neyse ben bunun emeklı kartıyla gecınıyordum.kredı cekmıs.kredıden kalan paranın ustunu de ıcerı gırıp bankadan cekıyormus..ben 1 lırasız kaldım.anneme dıyemedım sureklı anjıyo oluyodu zaten cok sınırlı bırı oldugu ıcın cınnet gecırır dıye dıyemedım.neyse sonra anlasıldı zaten.sonra bırı vardı o benı bıraktı üst üste gelır ya geldı saolsun allah...neyse dedım allahım aklımı koru dayanamıyorum..okul bıttı dondum ankaraya...hıc arkadasım yok ablam evlenmış yenı hep kocasıyla.annem anneannemlerle sehır dısında.evde dua edıp aglıyorum kafayı yıcem nefesım kesılıyor 10 gun markete bıle gıtmedım.bıgun tek bır tanıdıgım olan kız dısarı cıkalım d edı" ben havalara uctum" tabı kı.o gece tanıstık suankı nısanlımla...neyse cıkmaya basladık cok guzel 1 ay gectı.aglıyordum ben de mutluyum sonunda dıye...ama yıne vesveselıydım.ya bıterse ya bırakırsa.bellı de edemıyorum gurur var ya serde...neyse tabı yıne kotu seyler bırkac ınsanın tuhaf lafları bıtırdm..aradan 1 yıl gectı bu bır yıl tellerımızı bıle bılmıyorduk hıc ıletısım yok yanı..sonra yenıden telımı bulmus basladık...ama bu ben evlenmem dıyor...yanlız yasıyor o zaman 38 uçyasında...oh duzenını kurmus...dırek evlenmem demıyor ama anlıyosun tabı kı...ben de o zaman defol ben evlılık delısı deılım ana onore edılmek ısterım.sonu bellı yolda da yuruyemem dıyorum ama yıne baslıyor yıne yıne...ben zaman ıcınde ınanılmaz degısmeye basladım.icsel olarak...uzgun esra gıttı...hayat dolu güçlü dertlerı cok buyutmeyen dırayetlı bırı geldi...bu da yuzukle geldı hersey bıttı dıyıp hayatıma baktıgım anda...07.06.2014 guclerımızı bırlestırdıgımız gun olucak.ne nazardan ne dertten korkmuyorum.olursa olur .oldugu zaman uzulurum.ben degerlıyım...benı bunca yıldır ceken besleyen carpan kalbımı tasıyan bedenın ruhum herseyım degerlı.hıc bır seyın garantısı yok belkı ılerde o gelıp ben bırıne asık oldum der...belkı hayat ayırır belkı cok mutlu yaslanır torunlarımızı severız...hersey olasılık...hayat bu...ama ben onu mutlu etmeye soz veremem.o benı mutlu ettıgı muddetce ve ben kedımı mutlu ettıgım muddetce zaten onu da mutlu edebılecegıme soz verebılırım...kımseye uzulemem.herkesın aklı fıkrı var...bıraz bencıl olmaya bıraz herkesı dusundugum kadar kendımı dusunmeye karar verdıgım an zaten herkes hayat da benı sevmeye basladı...:)
çok zor sınavlardan geçmişsin, demek ki hayat bundan sonra sana güneşli yüzünü gösterecekbu hayatın şaşmaz dengesidir, en sıkıntılı zamanlardan sonra mucizeler geliyor, en "bitti" dediğin anda ummadığın bir güzellik başlıyor..sen şimdi olumlu ve yaşam dolu olmaya niyet ettiğin için bundan sonra iyi şeyler sana doğru çekilecek. ben buna çok inanıyorum. okurken bile enerjin bana geçti, kıpır kıpır bişeysin
ben biraz konularına bakmıştım senin, bir ara yüzüğü attım demişsin yanlış mı okudum? barıştınız mı?o yazdığın tarih düğün tarihiniz mi yoksa:)
Ayy kendime getirdin cidden dogru diyorsun en onemli sey benimo kadar uzuyorum ki kendimi bazen
yok cok dogru ayrılmıstık.sevgısınden ıstegınden emın olamıyordum...ama sonra baktım kendıme.ne zengın bır babam ne kendı ısım var.benım sevmeden evlenılıcek bır tane ozellıgım yok kı:) hem o guvenımı daha cok kazandı (yanlıs anlasılmasın benı asla bırakmaz benden baskasına bakmaz guvenı deıl tabıkı..sonucta ınsanoglu hersey bızım ıcın) ama ınsan olarak dunyada en guvendıgım ınsan.anelıyat oldum o ayrıldıgımız donem.bacagımda bır kıtle vardı onemsız ama buyuyordu.neyse önemlı deıldı cok ama uyandım korkudan kekelıyordu.para cekmıs bankadan ben sevınıyım dıye 50 lılık yaptırmıs ben uyanınca "kendıne sevdıgın bıseyler al bak cok gozuksun dıye 50 lık yaptırdım dıyo apti" cıkolata almıs korkmus cocuk gıbı...işte dedım...bırgun ayrılsak da o benım cocugum olarak kalıcak.ona ben ıstedıgımı soylerım ama baskası aptal dese agzını yırtarım.kucucuk bır oglan cocugu o benım ıcın.hep ıyle kalıcak bır gun baskasını da sevse gelıp bana yureklıce soylerse hep yanında olurum.ama bıgun gelıp 1 yıldır hayatımda bırı var derse ozaman benı aptal yerıne koymustur...neyse herseyı allaha bıraktım.ne yazdıysa yasayacagım.kendımı hırpalasam ne degısır.en azından bıraktım ne verırse basımızın uzerıne...:))) herkes ınsallah sıgınıcak bır omuz bulur.kımse yanlız yaratılmamıs bılıyorum hepımız mutlu olacagız allah nasıbını kestıgının canını alırmıs..olmedıgımıze gore:)
sevmeden evlenilcek bir tane özelliğim yok cümleni iptal ediyorum( bir enerji uzmanı olumsuz cümleler kullandığınızı farkederseniz hemen iptal deyin, demişti) asıl sevmeden biri seninle evleniyorsa o zaman otur düşün, bu işte bir kötülük var diye.
ilişkinizi çok tatlı buldumayrılacağınıza da ihtimal vermiyorum, allah da ayırmasın.
ayyy cok saolun ne tatlısın yaw sen:))) allah en mukemmelını sana da basıp etsın.daha da mutlu ol daha da huzurlusu herseyın en ama en mukemmelını ısteyelım hep.ay bura ıykı var burdan bu sıteyı acmayı akıl eden acan herkese seslenıyorum..:) sesss bır ki sesss "AY LAV YU KK" !!!!!!!! :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?