Artık Nasıl Biri Olmalıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi LuKu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İşinde başarılar diliyorum arkadaşım, evliliğinde de mutluluklar. sana önerebileceğim bir kitap var, bu kitabı oku, aradığın cevabı bulursun. normalde kişisel gelişim kitapları hep birbirine benzer ve bir yerden sonra sıkar, ama bu kitap benim bu güne kadar okuduğum en muhteşem, en herşeyi bir arada belirten kitap.

Dale Carnegie - Dost kazanma ve insanları etkileme sanatı.

bunu okumanı şiddetle tavsiye edyiorum.Hem iş hayatında hem de aile hayatında büyük yardımcın olacağına eminim.

iyi dilekleriniz ve kitap öneriniz için tekrar teşekkür ederim en yakın zamanda alıp okuycam..

Bunu tek tek maddeler halinde sıralamak imkansız
Sen kendini ne kadar önemsersen insanlar seni o kadar önemser bunu bil

Çok mesafeli olmaya çalışarak kendini kasma bu sana soğuk ve itici bir hava katar
Birisi yazmış bu benim işim değil de geç gibi değilde yeni olduğun için
Yardımcı olmak isterdim fakat kendi işlerimi bitirmem gerekiyor..

Güler yüzlü ama seviyeli ;)

Bey ve hanım kelimelerini asla ihmal etme
Vasfı ne olursa olsun kişilere sadece ismiyle hitap etme mesela..en basit örneği..

Çok fazla özel hayat-memleket muhabbetlerine girmeyebilirsin...

vsvsvsvs...:)))

kadroluyum nişanlımda kadrolu memur. ikimizde adalet bakanlığındayız.
eş durumu için asaletimi beklemem gerektiğini biliyorum.araştırıyorum evet keşke 1 yıl değilde daha erken gitmenin bi yolu olsaydı:50:

evet devlet memurluğuna hep o gözle bakılıyo ama özellikle adliyede çalışmak çok yoğun diyorlar.
işte tamda korktuğum yeniyimçömezim diye kendimi ezdirmek çünkü genelde öyle yapıyolarmış diye duydum:1:
bu konuda nasıl koruyabilirim kendimi demek istemiştim sizde cevaplamışsınız tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederimm..umarım hiç bir sorun yaşamam. ki sizde hepsini yaşamış ve atlatmışsınız bende atlatırım inşallah..

evet ev arkadaşımdamemur tavsiyelerinizi uyguluycam tekrar çok teşekkür ederimm...

rica ederim canım ne demek hepsi gelip geçti şimdi onlardan daha iyi olduğumu düşünüyorum ...devlet kurumu garip ya iş çok dedikoduda çok ama sen sen ol asla kendini doldurup diklenme bu iş görevim değil yapmam deme ha tabi çay servisi yap diyecek halleri yok..ön yargıyla gitme şimdi çok değişti devlet kurumları amirler objektif eski yeni çalısan ayrımı yok yeterki adam gibi calıs üstün hep arkanda emin ol ve rahat ol gerilmeee

Üniversiteyi bitirip iş hayatına adım atmakta olan birinin "Artık nasıl olmalıyım?" başlığı altında "ben de lafını pat diye söyleyebilmek kendimi ezdirmemek istiyorum, bunun için ne yapmalıyım?" diye fikir danışmasını ben de biraz garipsedim.

Her şeyden önce bu mizaç meselesidir. Bugüne kadar bunu yapamadınızsa bundan sonra da yapamayacaksınızdır zaten. Haksızlığa uğradığınızda karşılığını veremiyor ve hep insanlar tarafından ezildiğinizi düşünüyorsanız, orada zaten başka bir sorun var demektir.

Öte yandan, özgüvenli görüneyim diye herkese cevabını yapıştırmaya; size enayi denmesin diye amirlerinizin size verdiği gerekli veya gereksiz işleri yapmamaya kalkarsanız bunun da saldırgan ve sorunlu memur imajı çizeceğini ve sicilinizi etkileyeceğini unutmayın.

Bürokrasinin hantallığı malesef en gereksiz işlerin en genç memurlara yaptırılması gibi bir netice doğurur. Bu nedenle, unvanınız ne olursa olsun, yerine göre bir gününüzü fotokopi makinesinin başında bir diğer gününüzü amirinizin dosyalarını düzenlemekle harcamanız gerekebilir. Bunu yaptınız diye ne enayi olursunuz ne de özgüvensiz. Hatta unvan anlamında sizin altınızda olan ama sizden daha eski memurlar sizin üzerinize iş yıkmaya da çalışabilir. Elbette bu noktada kendinizi savunacak ve size ait olmayan bir işi yapmayı reddeceksiniz. Ancak bunu kendimi ezdirmeyeyim kaygısıyla, sorun çıkarıp insanlarla kötü olmak pahasına yapmanız sizin zararlı çıkmanıza neden olur. Şunu da unutmayın, belli istisnalar dışında, amirler 20 yıllık daha düşük unvanlı memurlarını sırf unvanı daha yüksek diye birkaç aylık memurları için harcamazlar.

3 yıllık memuriyet hayatımda, gerekli gereksiz tüm işleri yapmak zorunda olan memur olma vasfını kısa süre önce geride bırakmış biri olarak nacizane tavsiyem, size söyleneni yapıp, sürekli ondan bundan şikayet etmeyip, dedikodu yapmadığınız sürece kimseyle sorun yaşamayacağınızdır.

"İşim çok çok resmi" diye düşünerek memuriyetini gözünüzde bu kadar büyütmenize de gerek yok. Kamu sektörü pek çok açıdan özel sektöre göre çok daha insani, çok daha az gerginlik veren ve özel sektördeki "daha çok çalışan daha çok kazanır" rekabet ilkesine yer vermediği için, iş arkadaşları arasında daha yakın ilişkilere imkan tanıyan bir sektördür.

Hayırlı olsun.

Son düzenleme:
Back
X