Artık ne yemek yapacağımı şaşdım gerçekten :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten mi cokmu 23 zeytin ben daha yicektim de kaseye az doktum esime kalsin dedim utandim

Tamam kayisi yicem oglene eksi gibi zaten bide kuru incir var evde olurmu o?
Oglen yemeği yesil mercimek yemegi ve kuru bulgur kotu mu?

Yok ya çok değil istediğin kadar ye.
Ben yiyebildiğine çok şaşırdım
Öğlen yemeğin de iyi -akşama aynısını yiyeceksen koca bir salata yanına biraz da protein iliştir. Pilavının üzerine az tavuk parçala

Yumurtaliklarim da polikistik over gördü.. bebek istiyoruz . Birde ben hipotiroidi hastasıyım.

Sen hep bu kilo da kal sakin kilo alma dedi .hos zaten alamiyorum. Sonra da liste verdi diyet ve folik asit verdi.

iyi de kilo korumak için bu kadar sıkı diyet niye? ekmek vs anlarım da meyve neden yasak? hiç görmedim böyle bişey. pko ile alakasını da çözemedim. başka bi doktora daha gidin derim. meyvesiz ömür olur mu ya vitamini nerden alacaksınız?

salata yiyebiliyorsunuz tavuklu etli peynirli vs cesitler cook
zeytinyaglı fasulye
kıymalı ıspanak
patlıcan oturtma
patates oturtma
kabak sandal sefası
domatesli bulgur pilavı
kavurmalı bulgur pilavı

okudugum gibi aklma gelenler bunlar daha bissürü daha cesit sayabilirim

Et ve sebze ile nasıl açsınız ya? Ekmek sadece kısa süreli toklu sağlar bunu bi kanıksarsanız devamı kolay. Sebzeli soteler yapın, etli çorbalar yapın tavuk çorbası, düğün çorbası gibi. Ara öğünlerde yoğurtlar yiyebilirsiniz. Bulgurla sarma yapın

Ara öğünlerde meyveli yoğurt yiyebilirsin. Dilimle bütün meyveleri küçük küçük, miss gibi , aktivia benzeri bir yoğurt olur, yersin :)
Normal salata sevmiyorsan tavuklu salata yap. Ben restoranlarda bile onu sipariş veririm. Çok lezzetli oluyor
Yazın yenecek sebzelerden fasulye yapabilirsin.
Ekmek yok diye köftesiz durma, eğer patates yasak değilse Kıbrıs koftesine ekmek değil patates koyuluyor. Onu yap, yanına da salata... Al sana akşam ogunu :)
Evde izgara yapan tavalar var, pahalli da değil. Onlardan al, sanki mangal yapar gibi et -sogan- domates ızgarası yap.
Ayrıca eminim internet gruplarında bir sürü bu tarz yemek tarifi bulabilirsin. Ben bir ara veganliga merak salmıştim. Kesinlikle et süt yumurta yoğurt katı yağ peynir vs vs ...hayvanların kullanıldığı en ufak bir şey olmadan dünyayı pişiriyorlar. Keke yumurta değil muz koyuyorlar, toplasin diye falan... Onlar bile binbir çeşit yemek yapiyorsa sen de yaparsın alışınca, üzülme

Kiz sebze gibi malin olsun:)) bana 3 ogun salata ver hayir demem:)) alternatif hep vardir, once bi liste yap kendine.. patates var mi mesela? Ya da baklagil? Bunlar varsa cok guzel beslenirsin birde bulgur varmiski yeter. Mesela yap bulgur pilavi yanina tavuk yemegi, tavuk corbasi.. yap bi kofte yanina patates puresi.. kuru fasulye pilav ye.. nohut pilav mesela... tavuklu salata yap.. barbunya pilaki. Corba salata bile yenir.. sulu kofte yap.. ister nohutlu ister patatesli.. taze fasulye..nasilsa sinir yok dimi? Buarada zaten zayifsin neden doktor diyet verdiki? Bu sekilde beslendiginde daga cok kilo verirsin.

Buarada bi arkadasima sut urunleri ve karbonhidrat yumurta yasak. Allerjisi var. Bunu bilmiyodum geldiklerinde bize ve ne yaptiysam hepsi karbonhidrat veya yumurtali sutluydu.. soyleseydi ona gore ayarlardim menumu. Aceleyle hemen bi salata yapmistim ona. Bence gidecegin yere durumundan bahset, yoksa ev sahibi mahcup oluyo ve iki ayagi bi pabuca giriyo : (

İki-3 gündür evde sebze tüketiyoruz öyle denk geldi

Bir gün semizotu birgün kabak yaptım bugün de bamya var bunlara kıyma yada kuşbaşı koyabilirsiniz lezzetli olur

Bulgur pilavı çok güzel oluyor zaten çok çeşit var

Nete yazın sebze yemekleri diye yapmaya baslasaniz bir daha bı ay sonrasına denk düşer aynı yemek

Çeşit çok siz yeterli yemek isteyin

Ekmek bı anda kesilmez keşke önce kepekliye geçip sonra birkasaydiniz

Şimdi de pilava çok yuklenirsiniz ekmek yok diye

bamya
bezelye
barbunya
patates püresi cacık haydari şakşuka yanına
et sote
et kavurma
patatesli bulgur pilavı
fırın tavuk
soslu kanat tavuk

durdukca daha cok şey geliyor aklıma :)

google a patlıcan yemekleri patates yemekleri atıyorum kabak veya hiç olmadı etli sebze yemekleri, bulgur pilavı cesitleri yaz bir milyon cesit cıkar karsına

Doktor 2 mize de verdi bu diyeti. Esimin de sperm sayısı düşük biz bebek icin gittik doktora. Yani bu liste 2mize

O doktorun diyet konusunda uzman olduğunu sanmıyorum. Ara öğünde ne yiyeceğinizi bile söylememiş. Neyi niye verdiğini öğrenip iyi bir diyetisyene gidip ondan danışmanlık alın. İyi bir diyetisyenle aç kalmanız mümkün değil.

Canim zaten kadin dogumcu bir de tup bebek uzmani aslinda super bir doktor ama haklisin diyetisyen bu işi daha iyi bilir kendisinden. Kahvalti ettim suan mutluyum . Aslinda sağlıklı bir beslenme tarzi seker yok un yok karbonhidrat yok düşününce mantikli. Eylul ayi gelsin artikkkkk

Patatesli bulgur pilavi neymis kizzzzz merak ettim bakcam simdi

Ben meze isine hastayim zaten ama hic yapmiyorum raki lazim çünkü yanina

Tesekkur ederim liste icin

Stres yapmayın lütfen. Şu an en önemlisi bu. Mmm ne güzelmiş diye diye yiyin :) Ara öğünleri ihmal etmeyin. Diyetisyene gitmeyecekseniz, aç kalırsanız doktora söyleyin, bir çare söyler.

Patatesli bulgur pilavi neymis kizzzzz merak ettim bakcam simdi

Ben meze isine hastayim zaten ama hic yapmiyorum raki lazim çünkü yanina

Tesekkur ederim liste icin

herşeyin yemegi var turşunun bile yemekleri var baktıgında

markete gidip sebze reyonunda ne varsa al google da illaki etli yemegi cıkar :)

çeşit çok yani dert etme bunuda sağlıgınıza odaklan :)

Valla daha da zayiflatcak herhalde beni bu doktor hanim
Bir de 5 gün yürüyüş verdi ama yapan var mi sor?
Butun gun yayilip oturuyoruz,köpeği anneme biraktim. O varken zaten en azindan gunde 2.kez cikip gezdiriyordum hayvani.

Sebzelerin hepsi var baklagillerinde hepsi var..
Bu diyette un yok ve unla yapilan hersey pizza dahil
Seker katiyen yok
Meyve yok sadece az biraz cilek ve elma armut var
En onemlisi ekmek.yoo iste.. dedigin gibi sebzenin hergun 1 tanesini yapcam baklagilde haftada 2 yapsam yeter gibi. Ah ahhhhhh

Evet patates te var. Esim direk bunu sordu kağıtlar benim cantamda doktorun verdigi

Askim patates var mi diyor var var dedim ağlama

Valla ben emziriyorum ve bebeğimin çoklu gıda alerjisi çıktı. Ben hiçbir şey yiyemiyorum söyle ben ne yapayım? ( et sebze yiyorum) ama kaçamak tatlı bile yiyemiyorum, dondurma, yumurta, yumurtanın olduğu her şey, sütün olduğu her şey, salam, sucuk, sosis, kayısı vs vs. Ama bebeğim için buna katlanıyorum şükür. Siz de dayanın kaçamak yaptığınızda etkilenmiyorsunuz hiç olmazsa. Benim o imkanım bile yok.
Ama baya zayıfladım gören bu çocuğu sen mi doğurdun diyor :)) geçen gün bir kadın “bu çocuğun annesi nerde çocuğum” dedi bana
Yani faydası var zararı yok diyetiniizn emin olun.

O izgara tavalarini biliyorum balik da pisiyor onun icinde bende titanyum tava var tefal icinde herseyi pisiriyorum desem abartmış olmam.
O vegan tarzi biliyorum cok fena ama guzel hatta soyali mantı yiyolar ve o manti bim de var
Ben cogu seyi netten bakiyorum zaten zevkli oluuor aslinda dedigin gibi liste yapcam telefona
Sende bilirsin az cok ev hanimlari saskin oluyor
Bugun ne pisirsem yaa uff diyor.
Bende cok var bu
Bi ara yemeği yaktim kadinlar kulubune daldim bakiyordum
Napsam napsam esim de aç oturmuş gariban gariban

Baktim sebze var evde
Hepsini tavaya attim kabak mantar patates sogan kirmizi biber karistirtim karistirdim bu kafadan uydurma yemek.. pul biber karabiber tuz koydum boyle sebze sotesi misali bi yemek oldu
Esim yedi valla cok gusel olmus dedi bende yedim tabi ekmegini bandira bandira yedi
Simdi yiyemicek ama ekmek
Bide yogurtta ev yogurdu bizim dedigin meyveli yogurt iyi olur aslinda kuru üzüm atsam nasil olur icine ?
Evde hep meyve olmuyor.

Valla karatay in isine benziyor bu diyet. Cilek ve elma az miktarda yiyebilirsin yazmis armutta
Bu 3 u hariç yok.
Polisiktik over hastalarinda insulin direnci gelisme ihtimali varmis eger ben kilo alirsam oyle olurmus Allah korusun.ondan sanirim meyve de yasak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…