- 13 Ekim 2016
- 3.195
- 39.681
- 508
- Konu Sahibi Safsarisin
-
Gerçekten mi cokmu 23 zeytin ben daha yicektim de kaseye az doktum esime kalsin dedim utandim
Tamam kayisi yicem oglene eksi gibi zaten bide kuru incir var evde olurmu o?
Oglen yemeği yesil mercimek yemegi ve kuru bulgurkotu mu?
Yumurtaliklarim da polikistik over gördü.. bebek istiyoruz . Birde ben hipotiroidi hastasıyım.
Sen hep bu kilo da kal sakin kilo alma dedi .hos zaten alamiyorum. Sonra da liste verdi diyet ve folik asit verdi.
Doktor 2 mize de verdi bu diyeti. Esimin de sperm sayısı düşük biz bebek icin gittik doktora. Yani bu liste 2mize
O doktorun diyet konusunda uzman olduğunu sanmıyorum. Ara öğünde ne yiyeceğinizi bile söylememiş. Neyi niye verdiğini öğrenip iyi bir diyetisyene gidip ondan danışmanlık alın. İyi bir diyetisyenle aç kalmanız mümkün değil.
bamya
bezelye
barbunya
patates püresi cacık haydari şakşuka yanına
et sote
et kavurma
patatesli bulgur pilavı
fırın tavuk
soslu kanat tavuk
durdukca daha cok şey geliyor aklıma :)
google a patlıcan yemekleri patates yemekleri atıyorum kabak veya hiç olmadı etli sebze yemekleri, bulgur pilavı cesitleri yaz bir milyon cesit cıkar karsına
Canim zaten kadin dogumcu bir de tup bebek uzmani aslinda super bir doktor ama haklisin diyetisyen bu işi daha iyi bilir kendisinden. Kahvalti ettim suan mutluyum . Aslinda sağlıklı bir beslenme tarzi seker yok un yok karbonhidrat yok düşününce mantikli. Eylul ayi gelsin artikkkkk
Patatesli bulgur pilavi neymis kizzzzz merak ettim bakcam simdi
Ben meze isine hastayim zaten ama hic yapmiyorum raki lazim çünkü yanina
Tesekkur ederim liste icin
Kiz sebze gibi malin olsun:)) bana 3 ogun salata ver hayir demem:)) alternatif hep vardir, once bi liste yap kendine.. patates var mi mesela? Ya da baklagil? Bunlar varsa cok guzel beslenirsin birde bulgur varmiski yeter. Mesela yap bulgur pilavi yanina tavuk yemegi, tavuk corbasi.. yap bi kofte yanina patates puresi.. kuru fasulye pilav ye.. nohut pilav mesela... tavuklu salata yap.. barbunya pilaki. Corba salata bile yenir.. sulu kofte yap.. ister nohutlu ister patatesli.. taze fasulye..nasilsa sinir yok dimi? Buarada zaten zayifsin neden doktor diyet verdiki? Bu sekilde beslendiginde daga cok kilo verirsin.
Buarada bi arkadasima sut urunleri ve karbonhidrat yumurta yasak. Allerjisi var. Bunu bilmiyodum geldiklerinde bize ve ne yaptiysam hepsi karbonhidrat veya yumurtali sutluydu.. soyleseydi ona gore ayarlardim menumu. Aceleyle hemen bi salata yapmistim ona. Bence gidecegin yere durumundan bahset, yoksa ev sahibi mahcup oluyo ve iki ayagi bi pabuca giriyo : (
Kiz sebze gibi malin olsun:)) bana 3 ogun salata ver hayir demem:)) alternatif hep vardir, once bi liste yap kendine.. patates var mi mesela? Ya da baklagil? Bunlar varsa cok guzel beslenirsin birde bulgur varmiski yeter. Mesela yap bulgur pilavi yanina tavuk yemegi, tavuk corbasi.. yap bi kofte yanina patates puresi.. kuru fasulye pilav ye.. nohut pilav mesela... tavuklu salata yap.. barbunya pilaki. Corba salata bile yenir.. sulu kofte yap.. ister nohutlu ister patatesli.. taze fasulye..nasilsa sinir yok dimi? Buarada zaten zayifsin neden doktor diyet verdiki? Bu sekilde beslendiginde daga cok kilo verirsin.
Buarada bi arkadasima sut urunleri ve karbonhidrat yumurta yasak. Allerjisi var. Bunu bilmiyodum geldiklerinde bize ve ne yaptiysam hepsi karbonhidrat veya yumurtali sutluydu.. soyleseydi ona gore ayarlardim menumu. Aceleyle hemen bi salata yapmistim ona. Bence gidecegin yere durumundan bahset, yoksa ev sahibi mahcup oluyo ve iki ayagi bi pabuca giriyo : (
Evet patates te var. Esim direk bunu sordu kağıtlar benim cantamda doktorun verdigi
Askim patates var mi diyor var var dedim ağlama
O izgara tavalarini biliyorum balik da pisiyor onun icinde bende titanyum tava var tefal icinde herseyi pisiriyorum desem abartmış olmam.Ara öğünlerde meyveli yoğurt yiyebilirsin. Dilimle bütün meyveleri küçük küçük, miss gibi , aktivia benzeri bir yoğurt olur, yersin :)
Normal salata sevmiyorsan tavuklu salata yap. Ben restoranlarda bile onu sipariş veririm. Çok lezzetli oluyor
Yazın yenecek sebzelerden fasulye yapabilirsin.
Ekmek yok diye köftesiz durma, eğer patates yasak değilse Kıbrıs koftesine ekmek değil patates koyuluyor. Onu yap, yanına da salata... Al sana akşam ogunu :)
Evde izgara yapan tavalar var, pahalli da değil. Onlardan al, sanki mangal yapar gibi et -sogan- domates ızgarası yap.
Ayrıca eminim internet gruplarında bir sürü bu tarz yemek tarifi bulabilirsin. Ben bir ara veganliga merak salmıştim. Kesinlikle et süt yumurta yoğurt katı yağ peynir vs vs ...hayvanların kullanıldığı en ufak bir şey olmadan dünyayı pişiriyorlar. Keke yumurta değil muz koyuyorlar, toplasin diye falan... Onlar bile binbir çeşit yemek yapiyorsa sen de yaparsın alışınca, üzülme
Evde tabuk göğsü var sotelenmis bicimde buzlukta benim canim cekti simdi boyle yazinca sen ,bence aksama boyle yapayim ben. Cikarim simdi tavuğuFırında tavuk, soğan, patates çok güzel olur.
Valla karatay in isine benziyor bu diyet. Cilek ve elma az miktarda yiyebilirsin yazmis armuttaiyi de kilo korumak için bu kadar sıkı diyet niye? ekmek vs anlarım da meyve neden yasak? hiç görmedim böyle bişey. pko ile alakasını da çözemedim. başka bi doktora daha gidin derim. meyvesiz ömür olur mu ya vitamini nerden alacaksınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?