Artık ne yemek yapacağımı şaşdım gerçekten :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canim ondada beni rezil etti bu doktor tsh in iyi dedi tsh im ise 0,60 gibi biseymis mart ayinda
Bu gittigim bu deger düşük 2,5 olmasi gerek dedi.
Suanda tshim dun verdim test 8 cikti
Ayni dozdsn devam et dedi
Kafam karisti simdi ya

Hipermişsin hipo olmuşsun
Aynı dozla devam edemezsin bi işe yaramaz kurk taklada atsan hamile kalamazsın kalsan tutmaz tutsa bebeğin gerizekalı olma ihtimali var
Tiroid çok önemli bunu genel cerrahi dahiliye yada endokrin ayarlar kadın doğumcunun yapacağı şey sevk

Yumurtaliklarim da polikistik over gördü.. bebek istiyoruz . Birde ben hipotiroidi hastasıyım.

Sen hep bu kilo da kal sakin kilo alma dedi .hos zaten alamiyorum. Sonra da liste verdi diyet ve folik asit verdi.

Ben katı diyetlere karşıyım. Bu şekilde diyetisyenle ağır bir diyete girmiştim adet düzenim bozulmuştu. Sonra eski kiloma gelince hamile kalabildim. PKO görüntüsü bende de vardı. Ama kilo, kıllanma vb şeyler yoktu. Hormonlarım da normaldi. Sizin hormonlarınızda sorun var mı? Zaten zayıfsanız bence bu denli katı diyete gerek yok gibi geldi bana. Bir doktora daha mı danışsanız?

Aslında diyetiniz de çok ağır değil gibi ama bilemedim. Siz baya dertlenmişsiniz.

Tatlım bol bol sebze yemekleri ye..Ispanak, semiz otu salatası, bol bol yoğurt süt, haşlanmış ya da ızgara et.Ara öğünlerde yoğurt yiyebilirsin ya da 1 tane elma, armut abartmadan meyve. Kısacası sağlıklı şeyler tüket.

Zaten dahiliyeye gidiyorum 1 senedir benim.tsh 27 ydi 14 e düştü sonra 13 sonra 6 en son 0,60 yani hipo idi hiper oldu

Suanda 8 Ilac icmeden kan verdim.ac karna. Zaten dahiliye uzmanı ilgileniyor bu isle kadin dogumcuya butun raporlari verdim o da 0,60 olmus bu defa cik dusmus 2,5 olmasi gerekir hamilelerde. Normal insanlarda da 5 olmasi gerek dedi. Ve oda ayni sekilde cocugun iyiki olmamis yoksa düşerdi dedi.

Moralsizim dertlendim. Hayirlisi olsun insallah bendede killanma yok kilo yok .Butun degerlerim iyi cikiyir d vitaminim eksik cıkmış bide hipotiroidi hastasiyim ilaclarla onu kontrol altinda tutuyoruz. Size de gecmis olsun canim.

Canım hamilelik için dahiliye 2 altı istiyo kadın doğumcularda 1-1,5 normal insanlarda 5 olsa herkes tiroid hastası olur

Öncelikle geçmiş olsun size ne güzel et ve sebze yemekleri vermiş doktorunuz. Mesela tavuklu salata yapın. sebze ve et ızgara yapın. Bulgur pilavı serbestmiş. Çok ekmek çekerse canınız az bişey bulgur yersiniz. Sürekli yemek düşünürseniz bu süreçte inanın daha çok acıkırsınız.

Suanda çok açım
Gec uyandım bogazim agriyor hastayım bir de
Esimee gece yemekleri dolaba koy bozulur demistim koymamış ve bozulmus

Dediginiz dogru surekli yemek düşünüyorum
Allah tan bulgur u seviyorum

Konu sahibi naptin :) yemekler döktürdün müüü :))
Merhaba canim,dün un corbasi,mercimek yemegi ve nohutlu bulgur pilavi yaptim :)
Hastalandim öksürüyorum boğazım ağrıyor
Esim e gece dolaba koy dedim oturuyordu çünkü ben uyudum
Koymamış yemekler bozulmus çöpe gidicek
Kendimi iyi hissedersem nohut yemegi yapcam buzlukta var.
Bide kabak var evde kabakli biseler yapcam zeytinyagli.
Yaziklar olsun bu esim beni cok üzüyor bazen dolapta yer yokmus mus sanki evde saklama kabı yok.

Hahahha ayni benim esim sürekli unutur :) olsun sen yap yemeklerini yine bi cagresizlik yasarsan bana danis asla tükenmez bende filiröer

Bakliyat yasak mi?

Biz genelde hic ekmek aburcubur pirinc makarna yemeyiz.

Bi yere davetliysek yeriz cunku misafirlikte yemek secmek olmaz.

Bunun disinda miss gibi besleniriz.

Bulgur zaten serbest. Kisir mercimek koftesi sarma(pirincsiz bulgurlu)
Tonbalikli marul salata
Siyez unundan kek falan
Semiz otu yogurtlu
Yogurtlu karisik kizartma gibi ama sebzeler kizartilmiyor firinlaniyor

Misafir gelince de gayet mis gibi misafir sofrasi oluyor

Menulerimizde de genelde bakliyat vardir. Ben pek et sevmem. Sebze de tek basina her gun her gun yenmez

Yasak deil bakliyat
Semiz otunu cok severim ve hic aklıma gelmedi hatta süper bir fikir bu
Kisir mercimek köftesine bayılırım. Antepli misiniz?antepliler güzel yapar o köfteyi..
Bir ara tum sebzeleri firinlattim
Taze fasulyede vardi arasında turlu gibi yaptim ama fasulye olmadi sanki patates patlıcan kabak sogan akari yok kokari yok ustunede yogurt doktuk esim cok begendi ve biraz baharatladim

Et cok severim
O bulgurlu sarmayi yapcam. Cok tesekkur ederim

Antep mutfagina asik bir Rus'um :)))

Canim bak mercimek koftesi hep aklinda bulunsun. Vitamin protein ve karbonhidratin tumunu alacagin bir sey. Tadi da efsane... kisirin karbonhidrati cok yuksek proteini de cok dusuk.

Ben canim cips cekince bile bununla kendimi kandiririm. Citir marullara sarar sarar bol limonl yerim :)))

Tabi tadina aldanip ne de olsa saglikli diye abartmamak lazim :)

Cok severim patates koftesini hele. Rüyalarıma gircek nerdeyse immmmmmmm
Aklimda.kalsin bu üşenmezsem
Neden dersen esim sevmez
Ben tek basima 1 cay bardagindan mi yapsam
Insan yanina ahbab ariyor yicek.
Of canim cekti yaaaaaaa

Peki ya daha da zayıflarsanız? Azar azar kesmenin gerekmez miydi ekmeği? Çok zayıf ve çok kilolu olarakda hamile kalmanız zor. Dr tekrar görüşün bir öğünde olsun 2 dilim ekmek yeyin derim. Ya da diyet ekmek felan yeyin. O da mı yasak ypksa)

Gunde 2 3 dilim tam bugday.ekmegi serbest canim
Ama bana yetmiyor gözüm aç çünkü

Oeksuez canim tatile cikiyoruz yarin otelde yamyam gibi sabah kahvaltisi edicem ve 6 öğün yiyebilcem doktorun dediği gibi. Esim deniz hayali kuruyor ben ise yemek

Cok heyecanliyim. Sende durumlar nasıl? Ne pisirdin bugun :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…