Artık ne yemek yapacağımı şaşdım gerçekten :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden böyle bir diyet yapiyor ne rahatsızlığı var?
Yagla bir sorun yok
Ve evet bol su iç dedi bana da

Insulin direnciniz yoksa varmis gibi yasamanizin anlami yok
Duzenli takiplerinizi yaptirin insulin direnciniz olculsun sekeriniz normal lakin insulin direnci sekerin bi onceki adimi oldugu icin sekerde sadece oynaklik olur onunla anlam tasimaz insulin direnciniz kac cikti ?

Tirode gelince pcolularin kacinilmaz sonu malesef ilac kullanimi disinda tedaviside yok sadece a vitamini iceren gidalardan uzak durun tiroid hastalarinda vucut a vitaminini tutar siz a vitamini aldikcada fazlasi sacinizi kasinizi doker
Karnibahar brokoli bruksel lahanada yemeyin tiroidin calismasini engelliyo

Doktorun listesinide unutun bence o listeomurluk vermis size olmayin biseyin olmasini onlemek icin omurboyu tonla seyden mahrum kalinmaz

Spora gidin kendinize buyuk bi iyilik yapmis olursunuz

Haftada 5 gün yuruyus verdi spor olarak.insulin direncinin tiptaki karşılığı nedir? Bakcam da sonuca simdi

Neden böyle bir diyet yapiyor ne rahatsızlığı var?
Yagla bir sorun yok
Ve evet bol su iç dedi bana da
Ketoyla cok hizli yag veriliyormus diye duydu ve is arkadaslarindan gordu. Bir de simdi Amerika'da herkes karbonhidrata dusman. Karbonhidrat yersen kilo veremiyorsun, yok yedikce acikiyorsun, bilmemne. Ben inanmak istemiyordum, ama gercekten de iki uc haftada 12 kilo verdi ve eskisine gore cok daha enerjik ve tok hissettigini soyluyor. Ben bu kadar kisitli bir diyeti saglikli bulmuyorum yine de. Bakalim, yaz sonu kan tahlili yaptiracak. Tok tutan yiyecekler konusunda size yardimci olur belki diye dusundum, amaclar bambaska olsa da. Ha aklima bir de cig ve tuzsuz findik fistik geldi, evet. Onlar da tok tutuyor.

Ben test sonucumu yolladim kadin dogum uzmanina sonuclar gayet iyi d vitaminin dusuk cikmis dedi dahiliye uzmanini telefonla aradim geri donus yapcak dedi asistanı dönmedi
Paramla rezil oluyorum sürekli
Artik kendi kendimin doktoru olcam bu gidisle
Ve kk uyelerinin yardimiyla
Zaten bu pco teshisi konulana kadar da beni maymun ettiler
Yanlis teshisler ilaclar.
Yaziklar olsun ne diyeyim baska sozum yok.
Biraz kafami kullandim mi desem şans mi desem iyi bi doktora denk dustum de ultrosonda gosterdi bana pco kucuk küçük seyler vardi

:) Ben pco oldugumu cildiyeci sayesinde ogrendim saclar yolunmus gibi dokuluyodu sayfalarca test yapti 2 hormonla cozdu isi
Yillarca gitmedigim kadin dogumcu kalmadi benim yilda 1-2 kez regl oluyodum enaz 40 gun suroyodu tupleron hasssastir diyen oldu ilerde duzelir diyen oldu kendini boyle kabul et diyen bile oldu
Cildiyecinin sonucuyla ben pcoymusum diye gidince ona gore tedavi verdiler 5-6 cmdi sadece 1 tane kistim birde firca yedim bukadar zaman neredeydin dedi dr, halbuki ultrasonlada bakilmisti bu 1 gunde 1 yilda olucak bisey degil bakmis gibi yapmis dedi drum
2012de ogrendim ben ogunden beri dogum kontrol hapi kullniyorum bebek icin ara vermistim sadece ama suan ultrasond bisey yok biraksm yine oluck kist segil catlamis yumurta onlar cunku

Iki turlu bakiliyo testlerde ya direk insulin direnci yazar ya glukoz + homa testi yapilir ordan hesplanip bulunur siz sonuclarinizi komple cekip gonderin
Homa yazmıyor glukoz a bakmis keratinin e bakmis falan bide
ALT pdw neu ferritin vitamin b12 basofil hgb boyle seuler yaziyor

Sana bise deyimmi bundan 8 once,bekardim
Karindan ultrosonla bakilmisti bana pco denmisti
Ben daha sonralari baska doktorlaea gittim sana kim pco diyor senin tipin müsait degil bi defa pco ya zayifsin dedi
Ben 8 senedir bu isin uzerinde hic durmadim
Aklima bile gelmedi boyle bi ihtimal.
Evlendim vajinal muayne de oldum bana enfeksiyon diyip yolladi oyle biseyimde yokmus.
Yaziklar olsun
Bana verdigi ilac mantar ilaciymis ki mantarimda yoktu mantar kasinti yapar cunku
O ilaclari kullaninca daha kotu oldum pembe lekeler geldi bana kullanmaya devam er enfeksiyon dan dedi terbiyesiz
Inanirim yani anlattigina var boyle doktorlar bakmis gibi yapanlar yanlis teshis cok yani
Neyseki artik cozulmus durum.
Biliyorsun bilinclisin

Ee nerden biliyo insulin direncin olup olmadigini ?
Ayrica hormonlarinada bakilmamis
Pcoda enonemli sey fsh/ lh hormonlari bunlarin arasindaki denge
Canim bakildi onlara zaten onlara baktı da söyledi
Soyle soyleyim ben baska bir ilde doktora gittim elimde daha evel yaptırdığım testlerle birlikte.
Oda hepsini kaydetti bilgisayara
O bana insulin direncin var demedi kilo alir isen oluşur dedi bu saatte gelmissiniz kan testi yapamam ac degilsinizdir dedi
4 te gitmiştik çünkü hastaneye.
Ben ona herseyi anlattim testleri de gösterdim

Oda beni muayne etti vajinal muayne
Yarim saatten fazla ilgilendi esimle ayri benimle ayri
Ve bana folik asit verdi
Ve sebamed vajina icin bisey ..daha almadik
Esime de keciboynuzu kurunu onerdi
Esimin kullandifi ilaci da söyledik guzel bu ilac dedi
Eylul ayinda gidicez oraya
Esim orada sperm vericek
Degerlerine bakacak eger yukselmemis ise
Bana rahim filmi cekcek
Sonra da aşılama yapcaz
Kadin zaten tup bebek uzmani
Baya donanimli birisi
Ben tavsiye uzerine gittim bu siteden.ve baska yerlerden
Bilmiyorum çıktık bir yola stresliyim biraz
Suanda esim vitamin kullanıyor bende folik asite başlıcam
Allahim hayirli saglikli sihatli evlat versin tum istiyenlere.

Evet bende senin gibi pco goruntusu yok
Pco asiri kilolu yogun sivilceli seyrek sacli ve erkek tipi killi olur muhtelemen buyuzden atladilar diye dusunuyorum

Simdi senin hamilelik istegine gelince testi goremiyorum cok silik tshin kac? 1-1,5 arasi hamile kalmak icin ideali 2nin ustunde hamilelik zorlasiyo bebegin tutunmasida
D vitamini icin takviye al
Tiroid dozun ayarlanamiyosa dahasik git aylarca bekleme
Pco kisirlik degil aksina dogurganlik hastaligidir
Fazla yumurtlamaktan yumurtalar savasir dollenmeyen yumurta yumurtaligin ustunde kalir buna kist diyolar nezaman kistler artar hic regli olunamaz hale gelinir seker tiroid cikar kilo uc haneyi bulur ozaman hamile kalmak zorlasir
Sakin ol derim

Kadin onlara bakinca zaten pco dedi
Ne gariptir ki bana bu lh fsh tsh testi yapan gerizekali artik gerizekali diyorum haketti
Bu pco olayini gormemis ustelik ultrosonla da bakmisti bana fitil hsp verip yolladi
Nasil olur boyle birsey
Ikisindede cihaz var 2 side doktor aklim almiuor
Ustelik ilk gittigim doçent ti

Canim ondada beni rezil etti bu doktor tsh in iyi dedi tsh im ise 0,60 gibi biseymis mart ayinda
Bu gittigim bu deger düşük 2,5 olmasi gerek dedi.
Suanda tshim dun verdim test 8 cikti
Ayni dozdsn devam et dedi
Kafam karisti simdi ya

Baska iyi prof olan doktora danisin isterseniz diyette bile boyle kisitlama yok ekmeksiz kahvaltisiz olur mu b3nce baska doktora gidin soyledikleri pek normal gelmedi bana rabbkm tez zamanda sanada bebek nasip etsin canim

Baska iyi prof olan doktora danisin isterseniz diyette bile boyle kisitlama yok ekmeksiz kahvaltisiz olur mu b3nce baska doktora gidin soyledikleri pek normal gelmedi bana rabbkm tez zamanda sanada bebek nasip etsin canim
Amin insallah canim cok tesekkur ederim

Bu hastalıkların kiloyla alakası yok hiç hani olsa da versen düzelir gibi bi umutta yok. Başlarda zorlanırsın ama ben o üç dilimide yemek istemiyorum şimdi sadece sabahları yiyorum birazcık sabret alışacaksın eşinin ekmek açısından kısıtlanması yanlış sanki sağlıklı olanlardan olduğu sürece tüketebilir kadın doğum mu verdi bu diyeti? Birde dahiliyeye görünün istersen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…