• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık nefes alamıyorum

iamokay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2018
14
3
1
27
İyi akşamlar diliyorum herkese öncelikle.

Hanımlar ben 3.kez üniversite sınavına gireceğim.Tecrübe edenler biliyordur iki yıl mezuna kalmamın stresini.Bunun yanında okb tedavisi görüyorum.Ara ara depresif hallerim krizilerim tutuyor.Bu dönemde arkamda en çok ailem oldu.Bir gün olsun desteklerini eksik etmediler.Lakin babam son zamanlarda canımı çok sıkıyor.Merak ediyorum acaba ben mi abartıyorum.

Geçen yıl babamın telefon şifresini öğrendim bir şekilde.Mesajlara baktım -ne kadar yanlış olduğunu biliyorum asla başkasına bir daha da yapmam- Bir telefon numarasıyla sürekli mesajlaşmışlar.Ve karşıdaki BENİM babama BABA diye hitap ediyor.Aklıma neler geldi bir bilseniz.Hemen babamı aldım karşıma konuştum.Bana öyle bir şey asla olmadığını ve bu çocuğun kim olduğunu anlattı.

Sanırım bundan 7 yıl kadar önce annemin iş yerine bir kadın başlamış.Eşi erken yaşta vefat etmiş.Tabii bunları biz daha sonra,annem anlattığında öğreniyoruz.İş çıkışı annemin elinde bir çocuk -benden birkaç yaş büyük bir oğlan- ağlaya ağlaya geldi.Annesi çocuğu babaannesine bırakıp gitmiş.Yaşlı kadıncağızda da bir annemin telefonu var hemen aramış.Annem çocuğu alıp bize getirdi o akşam.Ben hallederim bulurum onu diye.Derken kadından bir daha haber çıkmadı annem de çocuğu babaannesine teslim etmek durumunda kaldı.Amcası falan onlara yardımcı olacakmış.

Bu çocuk o çocukmuş.Yani babam o zaman acımış ve hâlâ ona yardım ediyormuş.Özel sektörde bir işe koymuş onu.Bunu annem de biliyor bir tek ben bilmiyorum.Tamam buraya kadar sıkıntı yok ben de mutlu oldum.Ama sürekli babama baba diyor.Ben bunu kabul edemiyorum.Birlikte vakit geçiriyorlar.Hem de baba ya işin yoksa bugün birlikte dışarı çıkalım dediğimde kabul etmeyen adam onunla çıkıyor-hem de aynı gün-.Belki basit geliyor ama benle babam çok düşkünüz birbirimize şu an ağlaya ağlaya yazıyorum.

Babam bu yaz düşmüştü.Kalçasında çatlak vardı.O süre zarfında bizim arabamızla her gün babamı o dışarı çıkardı.Babam aramızın iyi olmasını çok istiyordu.Ona bir şey olursa yanında abin olsun diye ancak o benim abim falan değil.En son hıçkıra hıçkıra ağladım babama anlattım bak rahatsız oluyorum kendini benim yerime koy diye.Hak verdi özür diledi benden.Daha konuşalı bir ay oldu.Bugün kitap istemiştim babamdan.Faturaya bir baktim o çocuğun adı soyadı.Onun kartıyla alınmış.Bilmiyorum ama çok kötüyüm gerçekten.Haksız mıyım sizce

Son düzenleme:
Sadece şunu düşün çocuğun baba demesiyle baban onun babası olmuyor ya sen kimsen olmadığı için birine baba demek zorunda kalsaydın o boşluğu doldurmak için ve onun çocuğu seni kıskansa ne şımarık bir çocukmuş keşke benim öz babam olsa da on kişi baba dese derdin seni anlıyorum sende ilgi alaka gezmek birlikte vakit geçirmek istiyorsun ama senin hiç yoktan bir annen var o çocukta o da yok ben olsam abim gibi görürüm hep beraber gezeriz bu zamana kadar hala iletişim içinde olduklarına göre çocuk nankör bir tip değil değer bilen biri

Sınava çalış böyle şeylere takılma çok büyütülmemesi gereken bir mesele bence bu

Haksızsın çünkü bencillik bu yaptığın. Nedense biz anne baba olmayı hep kendi evlatlarına anne baba olmak sanıyoruz ama aslında zor durumda olan bütün çocuklara aynı özveriyle yaklaşmak gerçek anne babalık. Ne güzel ki senin annen baban gerçekten bu vasıflara sahipler. Kıskanmak yerine böyle düşünmelisin bana göre.

Tek cocuk musunuz? Bana babanizi ilk defa paylasmak zorunda kaldiginiz icin boyle tepki veriyorsunuz gibi geldi. Bir 5 sene sonra babanizin cok yuce gonullu bir insan oldugunu anlayip, gurur duyacaksaniz :)

Hic kiskanilacak bir durum yok.Cocuk da degilsiniz hani.Biraz merhametle bakarsaniz zaten bunlar akliniza gelmez.

Sadece şunu düşün çocuğun baba demesiyle baban onun babası olmuyor ya sen kimsen olmadığı için birine baba demek zorunda kalsaydın o boşluğu doldurmak için ve onun çocuğu seni kıskansa ne şımarık bir çocukmuş keşke benim öz babam olsa da on kişi baba dese derdin seni anlıyorum sende ilgi alaka gezmek birlikte vakit geçirmek istiyorsun ama senin hiç yoktan bir annen var o çocukta o da yok ben olsam abim gibi görürüm hep beraber gezeriz bu zamana kadar hala iletişim içinde olduklarına göre çocuk nankör bir tip değil değer bilen biri
Ne zaman bu çocuğun konusu açılsa nefret ediyormuşum gibi davranıyorum.Bana ne anasından babasından hiç de umrumda değil nefret ediyorum ondan diyorum.Gece olduğunda tek başıma kaldığımda dürüst oluyorum oturup ona dediklerim ve onun yaşadıkları için dakikalarca ağladığım günleri biliyorum.

Bir de belirtmek istemedim feminen bir yapım olduğu için söylemeye dahi utanıyorum.Babam bu çocuğu halamlarla tanıştırmış sizin yeğeniniz benim oğlum diye.Halamlarla aram hiç iyi olmadı.Sırf canımı yakmak için demek ki erkek çocuk istiyormuş abimiz dediler bana.Yani birlikte gezeip dolaşamam asla yapamam bunu.Ne zaman görsem selam bile vermiyorum

Seni ve anneni baban iyi kandırmış. Kesinlikle oğlu. Yoksa başkasının oğluna kimse kalkıp da uzaktan aileden habersiz gizli saklı babalık etmez!

Ne zaman bu çocuğun konusu açılsa nefret ediyormuşum gibi davranıyorum.Bana ne anasından babasından hiç de umrumda değil nefret ediyorum ondan diyorum.Gece olduğunda tek başıma kaldığımda dürüst oluyorum oturup ona dediklerim ve onun yaşadıkları için dakikalarca ağladığım günleri biliyorum.

Bir de belirtmek istemedim feminen bir yapım olduğu için söylemeye dahi utanıyorum.Babam bu çocuğu halamlarla tanıştırmış sizin yeğeniniz benim oğlum diye.Halamlarla aram hiç iyi olmadı.Sırf canımı yakmak için demek ki erkek çocuk istiyormuş abimiz dediler bana.Yani birlikte gezeip dolaşamam asla yapamam bunu.Ne zaman görsem selam bile vermiyorum
bak seni ruhen hiç iyi bulmadım lütfen biraz daha insani düşün halanın onun bunun ne dediğinin ne önemi var seni yakında üniversiteye gidecek olgunlukta biriysen eğer böyle durumlarda karşındaki insana cevap vermeyi bilmelisin evet demekki bir kız bir erkek istemiş gönlü temiz allah verdi diyip geç sen sinir oldukça her şey sana batar gerçekten yetime sahip çıkmak büyük erdemdir ne ana babalar görüyoruz kendi çocuğunu boğarak öldürüyor senin baban kan bağı olmayan birine sahip çıkıyor babanla ne kadar övünsen az

Annesi-babası sahip çıkmamış bir sabiye babaniz kol kanat germis,sahip çıkmış bundan kıskançlık değil övünç duymalısınız..

O hayata siz de sahip olabilirdiniz,az empati !!

Seni ve anneni baban iyi kandırmış. Kesinlikle oğlu. Yoksa başkasının oğluna kimse kalkıp da uzaktan aileden habersiz gizli saklı babalık etmez!
Yani Allah aşkınıza bu nasıl bir üsluptur? Babam çocuğu bile tanımıyordu annem tutup da bizim eve getirmeyene kadar.Annemin arkadaşının oğlu.Kandırmış falan ne kadar hoş değil mi?

Tek cocuk musunuz? Bana babanizi ilk defa paylasmak zorunda kaldiginiz icin boyle tepki veriyorsunuz gibi geldi. Bir 5 sene sonra babanizin cok yuce gonullu bir insan oldugunu anlayip, gurur duyacaksaniz :)
Tabii ki duyuyorum hatta bu kadar çok sevdiğimden böyle davranıyorum

Annesi-babası sahip çıkmamış bir sabiye babaniz kol kanat germis,sahip çıkmış bundan kıskançlık değil övünç duymalısınız..

O hayata siz de sahip olabilirdiniz,az empati !!
Elbette yardımcı olması kıvanç duyulacak bir durum.İsterseniz siz biraz empatin kurun dışarıdan birinin sizin babanızla daha çok vakit geçirdiğini daha çok baba dediğini bir düşünün bakalım

bak seni ruhen hiç iyi bulmadım lütfen biraz daha insani düşün halanın onun bunun ne dediğinin ne önemi var seni yakında üniversiteye gidecek olgunlukta biriysen eğer böyle durumlarda karşındaki insana cevap vermeyi bilmelisin evet demekki bir kız bir erkek istemiş gönlü temiz allah verdi diyip geç sen sinir oldukça her şey sana batar gerçekten yetime sahip çıkmak büyük erdemdir ne ana babalar görüyoruz kendi çocuğunu boğarak öldürüyor senin baban kan bağı olmayan birine sahip çıkıyor babanla ne kadar övünsen az
Zaten her şey üst üste geldi okb tanısı sınav tekrarı bir de bu durum tuz biber oldu.

Zaten her şey üst üste geldi okb tanısı sınav tekrarı bir de bu durum tuz biber oldu.
Canım bak bende okb yim bu hastalığı gözünde ne kadar büyütüp ne kadar okb yim dersen o kadar takıntılı olursun okb yim ama temizlik sayı sayma kaygı bozukluğu sürekli takıntılı düşünceler bende yok ama inan senin yaşında vardı sonra baktım ilaçla tedaviyle yenemiyorum bak ben ayağımi bir yere çarpsam dönüp diğerini de vuran insandım eşitlik olsun diye yatakta bir dua okumaya başlardım bir saat sürerdi yolda biri bana baksa neden baktı diye 3 gün kafamda kurardım baktım olacak gibi değil bıraktım gitti inan o kadar rahat bir tipim ki şu an kim ne yaparsa yapsın aklıma bile gelmez aman der geçerim sürekli kendine hatırlatma takıntılı olarak tekrar ettiğin şeyler varsa yapma bir süre sonra unutuyorsun zaten yapmaya devam ettikçe alışkanlık oluyor kafana uyurken düşünceler kurgular gelirse dizi aç izleyerek uyu her şeyi çok ince düşünme

Canım bak bende okb yim bu hastalığı gözünde ne kadar büyütüp ne kadar okb yim dersen o kadar takıntılı olursun okb yim ama temizlik sayı sayma kaygı bozukluğu sürekli takıntılı düşünceler bende yok ama inan senin yaşında vardı sonra baktım ilaçla tedaviyle yenemiyorum bak ben ayağımi bir yere çarpsam dönüp diğerini de vuran insandım eşitlik olsun diye yatakta bir dua okumaya başlardım bir saat sürerdi yolda biri bana baksa neden baktı diye 3 gün kafamda kurardım baktım olacak gibi değil bıraktım gitti inan o kadar rahat bir tipim ki şu an kim ne yaparsa yapsın aklıma bile gelmez aman der geçerim sürekli kendine hatırlatma takıntılı olarak tekrar ettiğin şeyler varsa yapma bir süre sonra unutuyorsun zaten yapmaya devam ettikçe alışkanlık oluyor kafana uyurken düşünceler kurgular gelirse dizi aç izleyerek uyu her şeyi çok ince düşünme
İnşAllah ben de düzelirim.Kafamda neler neler kuruyorum bir bilseniz

Yani Allah aşkınıza bu nasıl bir üsluptur? Babam çocuğu bile tanımıyordu annem tutup da bizim eve getirmeyene kadar.Annemin arkadaşının oğlu.Kandırmış falan ne kadar hoş değil mi?
Dalga mı geçiyorsun? İnanıyorsan bize ne? Ne gibi bir yardım bekliyorsun bizden peki?

Back
X