Artık regl olmak istemiyorum

Şuna aynı ağrıları çekiyorum, ağrı kesiciler fayda etmedi, iki gündür kollarım bacaklarım uyuşuk dediğin gibi. Bende pko varmış evlenince ortaya çıktı, bunu daha önceki doktorlar görememişti. Çocuk sahibi olmaya çalışıyorum, her ay regl olduğumda bu ay da hamile kalamadım diye üzülüyorum, ama regl olduğuma şükrediyorum yine, İnan olmaması daha kötü, 5-6 gün geciktiğinde bunalıyorum daha büyük sıkıntı oluyor. Sen yine de başka doktorlara git, hormon tahlillerini yaptır, 10 gün sürmesi de pek normal değil bence.

Canım bende aynıydım kusardım ağrıdan, ayak parmaklarım uyuşurdu senin gibi.
Çocuktan sonra geçti şükür.
Yapacak birşey Yok.
Çubuk tarçın kaynatıp içiyordum ben tadı iğrenç ama bir dene istersen.

benim arkadasimda aynı durumdaydı.
her ay hastanelik.
üstelik yolda acidan bayılırdı.
çocuğu olduktan sonra hafifledi diye biliyorum.
bende de yıllardır tam tersi bir durum var emin olun onunda çok bir farkı yok.
2 ay 3 ay olmadığı zamanlar oldu.
şimdi şükür 10 gün kadar ileri atar oldu ama o 10 gün yaşadığımı ben bilirim.
10 kere regl görmeyi tercih ediyorum.
vücudumun hiç bir yerine dokunamiyorim.
deli gibi bağırıyorum surekli.kimseye tahammül edemiyorum başta kendim
durduk yere ağlama krizi çoğu zaman.bu dengesiz hormonlar yüzünden
birde buna eşlik eden şiddetli bir migren ağrısı.yüzde birden çıkan çirkin sivilceler.
bunları yazmamın sebebi emin olun olmaması beden için daha zararlı.
bir şekilde regl olmanız engellense dahi o zaman doğal dengeyi bozdugunuz için farklı sorunlar çıkacak.
papatya çayı
sıcak şu torbası
artardan alabilecegiz karisimlardan düzenli tuketirseniz bir nebze faydası olabilir.
çok geçmiş olsun.
malesef kadın olmak her anlamda zor:/

Rahim bölgesine hacamat yaptırabilirsiniz
Bel bölgesine ve bacağa kupa kapatılıyor 40 dk civarı basit bir arınma fayda göreceğinizi düşünüyorum
Civan perçemi çayını da deneyebilirsiniz
Üzüldüm acil şifalar dilerim

Marsa araç gönderdiler su regle bir çare bulamadılar. Iş kadınlara gelince teknoloji gele gele anca kanatlı ped seviyesine geliyor.
Bilim ancak erkeklerin erken boşalmasıyla spermin genç göstermesiyle spermin tadının ananas suyuyla güzelleşeceğiyle ilgilensin
Daha da adet ağrılarını geçirecek ilaç yapmazlar ki bilerek üretmiyorlar bence zaten :)

pco luyum zor adet oluyorum birazda şişkoyum :d
Deme kız öyle ne şişkosu senin kemiklerin iri :) şaka bi yana bi arkadaşın pko sendromunun dibini yaşıyordu aspir yağı,civanperçemi ve 12 kilo vererek adetini düzene soktu kıllanması hormonları falan düzeldi. Tavsiye ederim canım.. :)

Geçmiş olsun canım. Kaç yaşındasın bilmiyorum...Ben ilkokul 5. sınıf tatilinde ilk reglimi olmuştum.. Ağrısını hatırlarım..
Şu an 39 yaşındayım, hala ağrılı geçer.. Daha önce daha şiddetliydi sanırım yaşla azalan bir durum... Hem bedenen hem ruhen çok yoruluyorum.. Daha 1 hafta 10 gün önceden hem psikolojik hem fizyolojik belirtilerim başlar.. (Çok hassas kırılgan, ağlak, sinirli.. bacak sırt ağrıları şişlik vs)
Rahimden parça da alındı ama bir şey çıkmadı... şimdi günde 2 ağrı kesici ile atlatıyorum.
Evlenince geçer dediler geçmedi, doğur geçer dediler geçmedi.. Sezaryen oldum ondan belki bilmiyorum.. Hala çekiyorum... Hayat boyunca 1 çocuk için her ay aynı çileyi çekmek zor gerçekten.

Doğum kontrol hapı da kullandım ama onunla da azalmadı, geçmedi.
Sadece çocuk için değil kadın vücudu için gerekli imiş bunun gerekçelerini merak ediyorum gerçekten.
kistim var fakat önemsemiyorlar, myom farklı bir şey sanırım, olsaydı onu da görürlerdi heralde.

Şu çayları ben de deneyim bakalım .. Umarım işimize yarar.
Aklıma Cem Yılmazın regl için söyledikleri gelir, yazık derim onunki de bizden..

İlkokul 5 çok erken değil mi canım ben lise 2de oldum :) Regl olamamanın zararları diye bi makale okumuştum zamanında genç kızlıkta düzensizlik ve ağrılar normalmiş fakat olamamanın zararı da çokmuş vücut enfeksiyon üretmeye yatkın oluyormuş ayrıca pko gibi yumurtlama problemi yaşayan kadınlarda (yani seyrek regl olan kadınlarda) meme kanseri rahim kanseri ve yumurtalık kanseri riski fazlaymış ne kadar sevmesekte oluyoruz işte.. Benim anlamadığım herkes evlenince geçer diyordu benim kızken ağrım olmazken düzenli ilişkiye girmeye başladığımdan beri reglimde hafif ağrılar hissetmeye başladım. Ondan önce günün sonunda anlıyordum aa regl olmuşum diye. :)

Evet canım bence de çok erken, lise 2 çok iyiymiş şimdikilere (ilkokul bebelerine) bir bak istersen altlarına sahip olabilecekler mii ?
çok erken ama halalarıma çekmişim ben, annem de hiç bilmezmiş regl olduğunu.
Kızım acaba ne zaman olur inşallah o konuda bana çekmemiştir..
şimdi regl olamamak tabi ki kötü de bu yumurtlamanın, bebek sahibi olmanın başka yolla olabilmesi mümkün olsaydı ya da bizler bunu çoook derinden hissetmeseydik mesela
bütün 1/10ler 1/100ler de beni bulur zatenn
Neyse Allah dermansız dert vermesin diyelim canım.. Geldi geçiyor ömrümüz..

evet sende de tersi olmuş, hijyene dikkat ediyor musunuz peki canım? Dr kontrolünden geçtin mi?

21'e giriyorum ben canım bende çok gendim ama şimdiki nesil bayağı hormonlu gibi baksana 6-7'ye giden çocuklara.. Ay sahip çıkacaklarını sanmıyorum ama Allah kimseyi doğru yoldan ayırmasın inşallahh. Peki hiç ağrı sebebiyle doktora gittin mi canım ne diyorlar ki? Çok ağrıması neye göre çok ağrıyor valla anlamadım. :)

evet sende de tersi olmuş, hijyene dikkat ediyor musunuz peki canım? Dr kontrolünden geçtin mi?
Evet canım dikkat ediyorum. Alttan falanda baktırdım bişey yok yani. Doktor o ayki düzenine bağlı olabilir dedi. Belki yumurtan çok büyüyordur bu da ağrı yapıyor olabilir dedi. Gerçekten de yumurtam çok aşırı büyüdüğünde kasık ağrısından kıvrandım bu ay..

herşeye çözüm bulan bilim adamları şu lanet ağrılarıla bi çözüm bulamadı. tıp bilim ilerliyo ama biz kadınlar her ay sürünmeye mahkumuz çok mu zor ağrısız geçirmemize bi çare bulmak

Ömür boyu 2-3 tane çocuk yapacağız diye her ay neden regl oluyoruz ki? Yılda 10 yavru yapan hayvanlar bile regl olmuyor bizim gibi .
gerçekten çok mantıklı bi soru acaba neden. ve ben o çocuğuda yapamıyorum olmuyo.
nasıl bildiler peki endometriosizi. bende tedavi gördüm çocuk için hiç öyle bişey söylenmedi.herşey normal diyolar, ağrılarda normal hangi aşamada biliyolar bunu

yok canım onu demek istemedim, daha çok küçükler aklı fikri oyunda misal benim kızın 9 yaşında regl olduğunu düşünemiyorum mümkün değil, ped falan takamazlar...
Gittim doktora tabi, dedim ya rahimden parça da aldılar bir şey çıkmadı.. sadece ağrı da değil kanamanın yoğunluğu da çok.
valla bir arkadaş demişti, doğum sancımda çok bir şey değişmedi, zaten adet sancılarım öyle diye.. bende de öyleydi nstde çok sancı çıkıyordu, hatta bir tanesi birini, bak bunun ( bana diyor benim için yani) çok sancısı var ağzını açıyor mu, bağırıyor mu diye azarlamıştı. Ağrı eşiği de farklı tabi herkesin. ağrı işte :))

şimdi kafam karıştı, adet olduğunda mı ağrıyor, yumurtlama ağrısı ayrı adetten sonra o, o da bende çok şiddetliydi, artık eskisi kadar değil, araba çukurdan tümsekten geçtiğinde bağırttırırdı valla ağrısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…