Artık regl olmak istemiyorum

Yalnız allah akıl fikir versin böylelerine derken canım. Biraz ağır olmuş sankim. Genç işte anlamıyor diyeceğim ama bende gencim 20 yaşındayım ve 40 gündür adet olamıyorum ve keşke diyorum olsam da hastanelik olsam ağrıdan ona bile razıyım

Geçen ay 3 günde 13 agrı kesici
içtim :)

Her ay ayni seyleri bende söyledim ama saglıklı bir kadının olmazsa olmazi regl olmak..

Olmayinca menopoz oluyor kemik erimesi sicak basmasi şişkinlik ve daha bir suru şikayet..

Benim bir arkadasim vardi 18 yasindaydik o zamanlar. Ben acidan kivranirken ne oldugunu sordu. Malum sancilar dedim. O da hiç regl olmamiş.. Çok sasirmistim malum bolgemde kıl bile yok demisti.

20 yaşina kadar regl olmadigini biliyorum sonra cok uzun bir sure gorusemedik sosyal medyada gordum çocugu olmuş :)

Bu arada bunu neden anlattim bilmiyorum agrilarla başa cikmayi ogrenmelisin cocugun olunca geciyormuş :)

Regl ağrısı çok bela bir şey gerçekten. Benim de 20'li yaşların başında çok şiddetliydi, ağrıdan kusardım, acillik olurdum, serum bağlanırdı, ağrı bittiğinde kırk gün yürümüş gibi bacaklarım titreye titreye uyurdum. Sonra hafif de olsa azalmaya başladılar ve ilk doğumdan sonra tamamen bittiler. O yüzden anlıyorum isyanınızı. Bir jinekoloğa gidin, ağrının kaynağı bir sorundan kaynaklanmıyorsa, sadece duyarlılığınızsa ağrı kesiciler hariç bir çareniz yok ne yazık ki.

Regl olmadan birkac gun once papatya adacayi maydanoz suyu gibi seyler icin kolay gecer adetiniz

Bende onceleri cok sancili olurdum yas ilerledikce geciyor evet zor biliyrm ölü gibi yatardim yatakta 2 gun okula fln gidemezdim ama gececek zaman ilerledikce uason ilerledikce vucutta alisyr agrilar azaliyor bana maj.... ile baslayan agri kesici fayda ederdi sadece kullandin mi onu hic mutlaka doktoruna sorarark tabiki herkesin bunyesi farklidir

Tabii ki dogum kontrol hapi kullanicaksin bu kadar basit. Tum bu sikayetlerin ikinci reglinde kaybolmus olacak. Bunu da mi ben soyleyim :)

Bekar mısınız muhtemelen yumurta çatlamamış yada geç çatlamış teşhis koyulmadıysa Dr a gitmelisiniz.

Ağrı sancı evlenince geçer doğurunca geçer hepsi hikaye. Ağrıların nedeni var nedeni bulursanız tedavi olursunuz ihmal etmeyin. Kimseyi de kesmeyin

Bekar mısınız muhtemelen yumurta çatlamamış yada geç çatlamış teşhis koyulmadıysa Dr a gitmelisiniz.
Nişanlıyım,düzenli bi cinsel hayatım var sayılır. 1 hafta önce ilişki sırasında bir kasık ağrısı başladı ertesi gece şiddetini arttırarak devam ettiğinde doktora gitmek zorunda kaldım. Yumurtam çok büyümüş 3 cm kadar kiste dönüşmüş,ani hareketle de patlamış. Belki doktora gitmeseydim önemsemeseydim başıma daha kötü şeyler gelebilirdi. Bu konular hafife almaya gelmiyor ne yazık ki regl olmayı sevmeyebiliriz ama sağlığımızın üzerinde çok büyük etkileri var.

bende adet düzensizliği ve pko var
olmamak daha zor emin ol. benim gibi rahatsızlığı olanlar senin o dediklerini geri kalan 20-25 gün yaşıyor. bu yüzden haline şükret. bi hamileyken o bölge konusunda rahattım ama hamileliğinde ayrı zorluğu varmış
kızacaksan kadın olmanın zorluğuna kız :)

ben neredeyse 17 yıldır regl oluyorum
ilk adet olacagim sancisini ilk günkü gibi hatirliyorum gece annemle birlikte uyuyorduk. annemi de uyutmadim. sürekli sanci çekiyordum karnim agriyoooo..
kusmaya bile kalktim deli gibi karin agrisi...
annem de noldu diyo.. fenalik bile geçirdim..
o güne aklıma geldikçe gülüyorum
ilk regl olduğumda annem babama artık kızımada ped al demiş ben utandim.. sus anne dedim. wc de bile iz birakmadan çikiyordum abimgil görmesin diye
regl bir kabus.... ben 17 senedir çekiyorum doğum yaptm 40 gün regl çektim deli gibi agrilar vucudum inanilmaz işkencee....
geçmez ki menopoza girene kadar devam. ama menopoz daha kötü sürekli terleme. agrilar bacaklarinda varisler çikmaya başliyo.. annem erkenden menopoza girdi varisler çikmiş.. sürekli terliyo.
kadin olmak çok zor habire..
erkeklerde hiç yok ohh valla

benden size tavsiye arkadaşlar Novalgin ampul var içilebilecek tek iğnedir onu kullanın bana dua edeceksiniz

Ataklarınızda 7/24 çorap olsun.
Adey ağrıları rahimdeki kasılmanın şiddeti ile alakalı. Siz ay boyunca kendinize iyi bakarsanız adet günlerinizde de sorun yasamazsınız.
Tabii bir de kist faktörü var. Mutlaka kontrol ettirin.
Eğer cok şiddetli ağrınız olursa 1 su bardagi ilik suya 3-4yemek kaşığı şeker atın, şerbet gibi olsun karistirabildiginiz kadar karıştırın ve kafaya dikin. Mideniz bulanabilir ama etkili bir yöntemdir. Ilaç kullanmayi sevmedigim için ebe bunu önermişti bana

Dogum kontrol hapi kesin cozum doktoruna danis agrilari minimuma indiriyor kanamayi azaltiyor

olamamak da zor. gebelikti emzirmeydi derken 18 ay adet görmedim. kadınlıktan çıkmış gibi bir şeyler bilemiyorum valla ama hissiyatı iyi değil

Çok geçmiş olsun

Bu kadar ağrı çekmek nasıl normal oluyor nasıl doktor birşey yapamıyor onu anlamıyorum. Baksa doktora falan da gitsen

51 gündür regli olmayan biri olarak söylüyoruım keşke regli olabilsem çok güzel birşey :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…