Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

Bir erkek bile bu kadar savunmaz kendini galiba cok ezmisler vaktinde biz de kabullenelim diye yapiyor...:)
Cok ilginc ya. Simdi aksini iddia edip demagoji yapacak ama sana soyle bir ornek vereyim. Merve kadinlarin maddiyat icin kavga cikardigi, partnerlerini uzdugu konulara gelip kadinlara saydiriyor. Ama gecen bir erkek karisina dis gorunusunu begenmeyip ''Sen ne bicim kadinsin?'' demis. Onda da dedi ki: Evlilikte erkekten para, kadindan guzellik beklenir. Sen de zayiflayiver. Ne var bunda?
Ama ne hikmetse mal mulk isteyen kadinlara laf ediyor baska konularda. E bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?
mervecik01

Abarti dedigin 20 dakikalik yolculukta birine yol vermek mi? Bu mu abarti? Sen bu kadarcik ufacik bir meselede bile esitlik olmamasina sinirleniyorsan coook daha buyuk meselelerde nasil cinsiyet ayrimini savunuyorsun? E hani kadinlarla erkekler fiziken bir degildi? Yani hic kusuruma bakma ama o begenmedigin feminizm senin zihnine de islemis. Buncacik esitsizlige bile tahammul edemiyorsan diger savundugun degerleri asla yerine getiremezsin sen.
Merve kendinle celistin kabul et iste, herkes hata yapar.

bu ülkede otobüste hangi erkek taciz edilmiş, tabi ki yer vermeyen adam değildir. tacize uğrayan kadınlar siz kalkıp bir beye yer verin sıkıntı yok. benim düşüncem benim kararım.

Üff tacize ugruyormuş da bilmem ne... Kaç defa tacize ugradın? Ayakta durmak istemiyorum çünkü kendimi prenses zannediyorum demiyor da...

Bak ben küçükken ugradım tacize... Ama taciz eden kişi, yanımda oturan orta yaşlı bir kadındı, buna ne diyorsun? Yarım saat taciz etti gık diyemedim, neye ugradıgımı şaşırdım. Şimdi gülüp geçiyorum :)

Sonra bir de 4 yıl önce falan otobüste iken kadının biri durduk yere tacizci muamelesi yaptı sevgilime. Çantası mı dokunmuş ne ya da belki de başkası dokundu, malum otobüs dur git dur git... Hatta belki de kimse dokunmadı hayal gördü. Başladı çemkirmeye, ayyy bu ne ya otobüste taciz, niye dokunuyorsun sen bana bilmem ne bilmem ne... Herkes nemli havadan içeride bunalmış zor nefes alıyor, bir de bu moronun çemkirmesiyle zafiyet geçirecektik....

Benim başıma 1 defa geldi taciz, onu da bir kadın yaptı işte. Nabarsın... Şans :) Bari erkek yapaydı ya....

bu ülkede otobüste hangi erkek taciz edilmiş, tabi ki yer vermeyen adam değildir. tacize uğrayan kadınlar siz kalkıp bir beye yer verin sıkıntı yok. benim düşüncem benim kararım.
Komik gerçekten de yazdığımı anlamamışsınız bile...Ben diyorum ki kimse kimseye yer vermek zorunda değil siz kalkmış siz erkeğe yer verin diyorsunuz...O diğer yazılana cevap bile vermeyeceğim kibleyim geçiyorum arkadaşı herkes ne söylediğini iyi tartsın iyi ölçsün ne demek tacizden,tecavüzden hoşlanılıyor bu ne demek ne iğrenç bir şey ya?

Bu celiskiyi daha da unutmam:)Su kkda kendisini tanidigimdan beri savundugu tek tezi harcadi iki dakikada..

Ben o başlıkta adamın söyledigi lafın gayet de densizlik oldugunu da söylemişimdir. Ardından bunları yazmışımdır. Çünkü ardından kadın ve erkek bakımlı olmalı bahsi açılmıştı. Ben de evet gayet de bakımlı olunması gerekiyor, ama kadından bakımlı olması daha çok beklenir genele göre dedim.

Ne var yani bunda. Yalan mı söylemişim?

Sen uçlarda yaşıyorsun söylediklerimi.

Eşit degiller dedim diye, ''tamam o zaman erkekler kadınları kucaklarında taşısınlar her yere...'' deme yani... Bunun orta yolu var.

onlara bende denk geldim . bir keresinde yanımda 6 yaşında kardeşim vardı bende o zaman 19 yaşında filanım . otobüse bindik tıklım tıklım ki tutunucak yer yok mecbur gitmeliyiz sallanıyorum kardeşimle resmen . ama sırf ben gencim diye yer vermediler . ee benim yanımda küçük çocuk var ama neymiş ben gencim bir de 30 yaşında adam karşımda oturmuş bakıyor yanımda kardeşim olmasa o adamı ne bakıyorsun diye azarlardım ama neyse dedim . ayy olaylar bitmez bir keresinde de metroya bindik çok kalabalık değildi ayakta bir kaç kişi var benimle binen 2 tane yaşlı çift vardı. neyse bir durak gittik biri kalktı bende bekledim 2-3 dakika oturmadılar oraya gittim oturdum .(muhtemelen koltuğun yönü ters diye oturmadılar) yanımda ki amca ha bire kalk otursunlar onlar sen kalk diye tutturdu . dedim ki ''nereye kalkıyorum gencim diye kalkmak zorunda mıyım dizimden amaliyat oldum ayakta zor duruyorum kalk diyorsunuz'' adam geri vites heee tabi o ayrı dedi başladı yok bende şu amaliyat oldum bu amaliyat oldum diye (bu arada ameliyat fln olmadım bir anda ağzımdan öyle çıktı )

Merve bak akilli bir insansin belli. Demagojiyi seviyorsun. Ama sen benim ne demek istedigimi coook iyi anladin. Benim o lafimdan kadin bakimsiz olmalidir anlamini geri zekali olmayan hic bir insan cikaramaz. Benim orada degindigim nokta cok acik. Kendinle celismene deginiyorum ben. Benim olayim, degindigim noktalar SENLE ilgili. Benim ne dusundugumun bir onemi yok. Konuyu bana getirme biz su an SENIN dusuncelerin ustunden gidiyoruz.

Son düzenleme:

Çok uyanıksın

Sen uçlarda yaşıyorsun söylediklerimi.

Eşit degiller dedim diye, ''tamam o zaman erkekler kadınları kucaklarında taşısınlar her yere...'' deme yani... Bunun orta yolu var.
Ya hu merve yapma ya lutfen. 20 dakikalik yol verme mi kucakta tasima? Uc ornek bu mu? Aptal biri olsan derdim ''Bu salak laf anlatilmaz, anlamiyor iste.'' ama sen akillisin da yani en azindan algi yollarin acik. Bence ne demek istedigimi gayet iyi anladin. Bu 20 dklik yolda yer vermek bir cinse bir konuda saglanacak avantajin en ''soft'' hali, az dusunsen anlarsin. Ama sen bundan bile rahatsiz oluyorsun. Sonra da diyorsun ki ''ne var ki kimi konularda erkekler, kimi konularda kadinlar avantajli olmali.'' E erkek fiziken guclu taraf. Kadinlar bu konuda da avantajli olamayacaksa hangi konuda olacak?
Yani aptal olmayan her insan 20 dakikalik yolda yer vermenin uc bir ornek, buyuk bir fedakarlik olmadigini bilir. Tam aksine bu olabilcek en minik ornek senin savundugun degerler icinde.

Son düzenleme:
Çok uyanıksın
Sağ ol. :) Sen soruma cevap ver merve soylediklerin birbiriyle celisiyor mu celismiyor mu?
Bak simdi SENİN fikirlerin üstünden gidiyoruz. (Lütfen konuyu BENİM fikirlerime getirme)
Sen diyorsun ki hayatta kadının da erkeğin de görevleri olmalıdır. Birbirlerine eşit değillerdir. Farklı konularda her iki tarafın birbirine üstünlüğü vardır. Mesela erkek eve para getirmekle yükümlüdür. Kadın kendine koca seçerken erkeğin maddiyatına bakma hakkına sahiptir, bunda bir sorun yoktur. Erkeğin eşine karşı maddi yükümlülükleri vardır. Karısına,ailesine bakmak zorundadır.
Kadının da görevi güzel ve bakımlı olmaktır.Erkeğin de evlenirken karısını güzelliğine göre seçme hakkı vardır, buna kötü bakılmamalıdır. Kadınını kocasına karşı sorumlulukları vardır. Bunları yerine getirmelidir. Erkeğin bu yöndeki talepleri olması normaldir.
Sonra gidiyorsun maddi sebeplerle partnerlerine sorun çıkaran kadınlara kızıyorsun ilgili konularda. Yukarıda dediklerini unutuyorsun.
AMAAA kadının bakımsız olduğu konularda gidip kadına kızıyorsun kadının kocasına karşı güzel olma görevi vardır diye.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? O zaman maddiyat isteyen, paraöz ya da her neyse maddi beklentisi olan kadınlara da kızmaman gerek.
Ha bir de naz yapan, trip atan, fiziksel konularda erkeklerden lütüf bekleyen kadınlara kızıyorsun ama erkekler karılarını kıskandığında, kısıtladığında kadınlara ''E erkeklerin doğası bu, kadınlar fiziksel olarak güçsüz oldukları için onları kanatlarının altına almak, onlara karşı korumacı yaklaşmak isterler.'' diyorsun.
Ee naz, trip de kadın doğasında var??? Ona niye laf ediyorsun? Ee hani erkekler fiziksel olarak güçlüydüler o yüzden haklı olarak korumacı olabiliyorlardı e madem öyle yer de versinler ''fiziken güçlü'' taraf olarak.
Merve yorumların birbiriyle çelişiyor kabul et işte, bana tek tek yorumlarını buraya kopyalayıp yapıştırtma istersen.

kiblemekte saygısızlık etmeyen hakaret etmeyen kişilere yapılır olmuş :)

buradaki yorumları okuyup dumur oldum allahım ne duruma gelmişiz kadınların zihniyetlerine bak yaa

Hayır çelişmiyor. Çünkü ben yorumlarımda (ki bazılarında açık açık yazmışımdır) mesela para konusu olunca direkt kadının çalışıp çalışmamasına ya da eşitlikçi olup olmamasına göre yorum yapıyorum.

Çalışan kadının, ya da eşitlikçi kadının tutup da tüm maddi olayları erkege yıkması çelişkidir, bunu da söylerim. Sen bunlara denk gelmişsin. Ama çalışmayan kadının erkekten beklentisinin olması gaaayet dogaldır ve bunu eleştirdigimi hiç hatırlamıyorum.

Naz yapan, trip atan kadınlara kızmam, ama salakça şeylere trip atanlara tabi ki kızarım. Hatta bunlara da kızmam... Olay anında bi anlık heyecanla yapılır ama gelip bir de başlık açıyorsa, hala haklıyım diyorsa evt kızarım :)

Bakımlı olma olayı her iki cinsiyet için de geçerli ama genele bakınca kadınların bakımlı olmasına daha çok dikkat edilir. Bunlar hayatın gerçekleri işte. Hormonlar farklı hormonlar. Ama en nihayetinde kadının bakmlı olması gibi erkegin de bakımlı olması görevi vardır. Erkek göbek yapsın, bakımsız tarzan gibi gezsin o erkektir yapar gibi bir şey hiç dedim mi ben?

Yooo valla o konularda asıl cevabını yazmadan önce ''Çalışıyor musun?'', ''Kadın erkek eşitliğinin var olduğunu mu düşünüyorsun?'' diye sormadın. Hadi diyeceğim 1-2 üyenin konuyla ilgili fikirlerini biliyorsun diyeceğim de hepsininkini mi biliyorsun? Alıntılasana cevap yazmadan saha araştırması olarak kadının ekonomik özgürlüğü ve feminist düşünceye inanıp inanmadığı ile ilgili soruları? Görünmez mürekkeple yazdın sanırım senden başkası görmediğine göre.

Konunun gidişatından belli olur genelde.

Bir de mesela kadın çalışmıyor olsa dahi, karşı tarafın gücünün yetemeyecegi şeyleri isterse ona da kızarım. Yoksa yoktur sonuçta...

Kadınları da bakımlı olsunlar, çalışsalar da çalışmasalar da... İşi çok agırdır, vakti kalmıyordur, bebek vardır çok ugraştırıyordur falan... Yani belli durumlarda zaten bakımlı olması beklenemez.

Bunların hepsi karşılıklı anlayışlı olma durumu. Ben ortada seyretsin diyorum olaylar :)

Ya hu ben kadınlar bakımlı olmasınlar mı dedim de oraya taktın kafayı? :)
Konunun gidişatından nasıl anlıyorsun o düşünceleri? Alla alla psişik yeteneklerin mi var? Göstersene bir örnek nasıl anladın da yorum yaptın. Amaan gerçek düşüncelerini söyle canım kimden korkuyorsan.

Gerçek düşüncelerimi söylüyorum zaten her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…