Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

Bu yorumuma niye cevap vermiyorsun kırılıyorum. Herkesin bütün yorumlarına tek tek cevap veriyorsun bana cevap mevap yok. Geçen günkü konuda da aynısını yaptın.
Eski sünnet konusunda da ''Beni yoruyorsun.'', ''Sonra anlatırım'' deyip başından savmıştın.
Bu gece olmaz başım ağrıyor diyen kadınlar gibisin.

Gerçek düşüncelerimi söylüyorum zaten her zaman.
Bence sen de savunduğunu sandığın düşüncelere objektif yaklaşmıyorsun. Bazı noktaları gerçek hayata geçirmişsin ama birçok noktayla çelişiyorsun. Bence sen de bunun farkındasın ya... Çünkü normalde benim görüşlerime uysan ya da uymasın kendi içinde tutarlı yanıtlar veren akıllı bir insan olmana, algıların açık olmasına rağmen benim bu tip çelişkilerine işaret ettiğim sorularımda ya demagoji yapıyorsun, ya lafı başka yerlere çekiyorsun, ya bir noktaya takılıp diğer sorularımı es geçiyorsun. Yani kimi insanlar vardır algı yetenekleri zayıftır, anlamazlar ne demek istediğini öyle olsan anlayacağım ama sen öyle de değilsin. Hani dediklerimi anlamamana imkan yok. Ama o durumlarda o akıllı insan gidiyor, yerine başka biri geliyor. Bunu bilinçli mi yapıyorsun yoksa bilinçsiz mi onu bilemeyeceğim bak. Çünkü şu tavrın değişti resmen son yorumlarında. Bir oku bir bu konuya yazdığın ilk mesajlarına bak, bir de bana yazdığın son mesajlara; anlayacaksın söylediklerimde doğruluk payının olduğunu. Neyse şimdi çıkmam gerek benim. Konuyu baltaladığım için özür dilerim, gerçi bence baltalamak denemez ''kadınlara yol verilmeli mi verilmemeli mi'' konusunu karara bağladık yani konuyla ilgili sayılır konuştuklarımız. RaspberrySyrup

Ben de bir kere otobüste bir dedeye yer verdim (ki adam yaşına göre epey dinç biri ama saygıdır dedim), adam benden yaklaşık 3 yaş küçük torununu oturttu, o zamanlar 25 yaşında filandım. Dedeye soktum lafımı kızı da kaldırdım rahatladım. O gün bugündür cidden sıkıntıda olduğunu düşünmüyorsam yer vermiyorum, içimden gelmiyor.

Merve'nin ilk mesajından buralara gelinmesini ben de hayretle okudum gerçekten Onun yorumlarına denk gelirim genelde ama tam olarak ne düşündüğünü kavrayamadığım için yorum yapamadım sen güzel özetlemişsin,önemli değil

Vay anasını erkeklerin de otobüste oturmaya hakkı var dedik, tacizden hoşlanan kadın olduk. Kendi fikrimi savunacağım diye hakaret etmek serbest nasıl olsa...

Otobüsler kadınların hakkı olan bir araç değildir, bu yüzden kadınların bir ayrıcalığı yoktur. Taciz sadece ayakta giderken olmuyor sapık yanınıza da oturabiliyor. Kadın yanına oturan hatta kadınların olduğu otobüse binen erkek adam değildir diye abartalım mı?

Her erkeği potansiyel sapık olarak gören sizin zihniyetinizde kadınları zaman makinesiyle amazon kabilesine yollamak lazım...

Son düzenleme:
Bir konuda da tartışma çıkmasa şaşarım..
Herneyse,ben de gercekten ihtiyacı oldugunu düşünmedikçe kimseye yer vermem.yer verdiğim amcaların süslü püslü hatunlara yerimi verdiğini,teyzelerin de torunlarını ya da gelinlerini oturttuklarını gördükçe kimseye yer vermiyorum.birgün bir duraktan epey yaşlı,elleri kolları dolu bir amca bindi.ben direk kalkıp yer verdim.adamın yüzüne biraz endişeli biraz da şaşkın bir ifade geldi.:)önce oturmak istemedi.sonra amca lütfen otur diye ısrar ettim.adam şaşkın şaşkın geçti oturdu.ilk şoku atlatınca ısrarla elimdeki poşetleri çantamı tutmak istedi yok amca gerek yok saol dedim.bu sefer de cebinden bir gofret çıkarıp zorla elime tutuşturdu.Allahım gülüyorum içimden.bir yandan da acıdım adamcağıza.. herhalde daha önce hiçkimse yer vermedi mi acaba yüzündeki o şaşkın ifade çok komikti.

sen yenisin galiba demek istedim :) artık sanırım iyice yüzsüz oldum öyle laf söyleyenlerle kavga eder oldum.gerçekten yaşlı bir hali varsa eeyvallah veriyorum yer ama elinde eminönü poşetleri var gezmekten bitap düşmüş yer beklio olduuuu canımmm gezerken iyiydi diyorum

O kadar erkek varken benim oturmam mı rahatsız etti sizi amca, diyemediniz mi?
Terbiyesiz derse desin, yapılan işte başlı başına mantık hatası var.

pardon ben size öyle birşeyi ne zaman demişim orada "depresif polyanna" yazıyor da benmi görmüyorum. ben başka bir sitede görmüştüm onu yazdım sizin yazınızı okumadım bile. oturmaya erkeklerin de hakkı var elbet fakat bayanlar ayakta dururken ve taciz olaylarının sık yaşandığı ülkemizde bayanlar ayaktayken ve otobüs tıklım tıklımken bence bayanlara öncelik verilmeli. şahsen ben otübüste neremi kollayacağımı şaşırıyorum. daha önce taciz olaylarıyla da karşılaştım ama bu topluma fazla yükleniyorum galiba insanlardan duyarlılık beklemekle hata ediyorum anladım.ayrıca her erkeği sapık olarak görmüyorum fakat bende erkeklere karşı evet biraz daha mesafem vardır bunu korumaya çalışırım. ben anlayamadım sizin derdiniz ne

Tacizden hoşlanan kadınlar dedikleriniz kim? başka sitede mi onlar

Sirf yasli diye kimseye saygi duymam. Yasla sayginin alakasi yok. Iyi insan var anlayisli insan var, ona saygi duyarim ben. Ustelik cok saygi duyulasi birine de yer vermeyebilirim. Bu saygisizlik veya mecburiyet degil. Saatlerce derse giriyorum, ustune calisiyorum. Okul is derken bitik durumda dolmusa otobuse biniyorum. O yorgunlukla kimseye yer veremem ne yazik ki. O sirada bana laf soyleyen olursa da cevabini veririm. Yasli genc fark etmez, karsindakine saygi duyarsan saygi gosterilir sana da. Gecenlerde dolmusta parami uzatmak icin kalktim, cantami oturdugum yere biraktim. Birkac saniye icinde dondum bir de ne goreyim. Cok saygin yasli teyze cantami alip yere atmis ve yerime oturmus, cani arkada oturmak istememis. Ben haddini bildiriyorum boylesine. Saygi nedir bilmeyen yaslilara sirf benden uzun suredir hayatta diye saygi duyamam.

valla bilmiyorum ben öylelerinin de olduğunu düşünüyorum sonuç olarak var yada yok ben kendimi korumaya çalışıyorum.

Olabilir, kendini korumaya çalışmanı anlarım.

Ama otobüste ayakta kadın varken oturan erkek adam değildir diyene ben anlayış göstermem. Kimse kimsenin adamlığını kadınlığını böyle şeylerle sorgulayamaz. O arkadaşa yorum yapmışım, o da bana cevap vermiş, sen onun düşüncesini savunup "yahu siz neyi savunuyorsunuz ama ben internette gördüm tacizden hoşlanan kadın var" diye benim düşünceme atıfta bulundun. Üzerime alınıp cevap vermem çok normal...

yani tacizden hoşlanan kadınların var olduğunu internetten öğrenmem aslında olmadıklarını mı gösterir yada o sitede trollerin olması belkide o sitede cevabı yazan da bir erkekti öyle ya öyleyse o cevabı yazanda erkek ve gayet normal ve böyle sapık erkekler bu kadar fazlayken ben erkeklerden bayanlara yer vermesini beklemekle hata ediyorum . ben öyle düşünmüyorum.

ben de ayakta duramayacak birine (genç/yaşlı/çocuklu) yer veririm. ama koştura koştura otobüse binebilen fakat başımda dikilen birine sırf benden yaşlı diye yer veremem. okula gittiğim zaman 1,5 saat gidiş, 1,5 saat geliş toplamda 3 saatim yollarda geçiyordu ve çoğunda ayakta duruyordum metrobüs sağolsun... hem yorgunluktan, hem ciddi bir kalabalık içinde taciz riski fazla olduğundan, eğer oturabildiysem, pek yer vermezdim başkalarına.

artik birakin yasliyi hamilelere bile yer vermiyorlar.
hic unutmam 9 aylik hamileyim o donemde aöl girmem gerekiyor otobusle gidicegim yere gidiyorum otobus full genc dolu benim karnim burnumda nerdeyse dogurucam kimse yer vermiyor bende istemem zorla biri kalksin soylememde.
bir durakta bayan bindi otobuste beni gorunce aaa sen ayaktamisin kimse size yer vermedimi demesiyle soyle bir donup bu kadin ayakta bir Allahin kulu yer vermiyor demesiyle otobus yarisi toplu halde ayaga kalkmisti :-D

Yav ben zamanında 2 saat yoldan gelirdim, sırtımda iki kilo ağırlığında kitap, bir adet leptop ve gece hiç alamadığım uykum. Hiç uyumayıp sınava giderdik haliyle yer de veremezdim istesem de. Bazı yaşlılar öyle görünce kendileri yer verirdi, bazıları da car car car konuşurlardı. Aradaki farkı ayırt etmek lazım. Çünkü hepimiz yaşlanacağız, nasıl bir yaşlı olacağımızı da bilemeyiz. Metrobuste onca insan varken size çatması da çok kırıcı, üstelik yer de vermişsiniz. Tesbih çekiyor vs demişsiniz tek düşüneceğiniz 'Allah her şeyi görüyor' olsun. Düşünecek başka bir şeyiniz yok çünkü, herkes birbirinin yerine koysa kendini tüm sorunlar çözülür ama yapamıyoruz bunu maalesef. 3 günlük dünya, bugun varız yarın yoğuz kimseyi kırmaya değmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…