- 2 Mayıs 2011
- 1.075
- 481
- 198
- Konu Sahibi RaspberrySyrup
-
Yanlış anlaşılmışım inancını bozma derken yaşlılara saygı inancını bozma bu adam yüzünden demek istedim.İnancım bozuk değil kendini bilmez biri de bozamaz zaten.Ama göstere göstere yaşayıp kalp kıranlardan bıktım,Allah'a havale ettim o kendini bilmezi.
Etmeyeceğim ilacımı içtim baş ağrımın dinmesini bekliyorum.Çok teşekkür ederim desteğiniz içinSiz çok haklısınız zaten ama kafaya takmayın o adam şu anda kim bilir evinde ya da dışarda keyfinde işine gücüne bakıyordur.Sizi yıpratmasına anlık da olsa izin vermeyin.
Pardon özür dilerim öyleyse,biraz zaman alacak hoş şimdi tonton bi amca çıksa yer istese değişirim ya neyse..Yanlış anlaşılmışım inancını bozma derken yaşlılara saygı inancını bozma bu adam yüzünden demek istedim.
Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.
Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
Siz yer vermişsiniz yaşlıdır deyip, amca saygısızlık etmiş. Siniriniz geçince eminim yine mutlaka yer verirsiniz. Arkadaşlar birde benim anlamadığım, oturanların çoğu genç sayılabilecek yaşta erkek, nihayetinde biri iner, yerine otururum. Sonra yaşlı ya da hamile bayan binerse sadece ben kalkıp yer veririm, erkekler kılını kıpırdatmaz. Bu nasıl iştir, başıma kaç defa geldi hamile bayan bindi karnı bariz belli ya da çocuklu, yanımda genç erkekler oturmasına rağmen yer vermiyor, ben veriyorum bu erkeklerin yaptığı doğru davranış mıdır? Piskolojik baskı yapıldığı zaman (laf sokan, kalkmamız için gözümüze bakan) insan yer vermek istese de; vermek istemiyor.
ben de öyle.. sırf yaşlı diye kimse saygıyı haketmez, he şirin olur tonton olur işte o zaman. istanbulda yıllarca toplu taşıma kullandım ne demek istediğini iyi biliyorumBir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.
Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
İşte o kadar araba değiştirip işe okula gidiyoruz valla işim olmasa binmem toplu taşımaya.Gezeceksem de susarım keyfine çıktın sen ne oturması diye düşünüyorum.Ama bunlarda bu yok buna çok sinir oluyorum,yaşlılara özel toplu taşıma yapsalar aralarında ne için kavga ederler acaba bu defa?Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bende işim geregi 2 vesait gidip geliyorum işe ve neredeyse hergün bir yaşlı amca teyze krizi oluyor.
Daha dün metroda inecegim tepemde bir amca ittirip duruyor. Taciz mi ediyor inmek mi istiyor belli değil.
Önceki gün yaşlı bir amca bindi metroya ve aksam herkes evine gitmek icin caniyla ugrasirken, kalabaligin icinde cikardi kitabını ve dedigi aynen şu : biraz acilin kitap okuyacağım.
Ne dersiniz? Cahili de bencil okumuş görmüşu de ayni. Tabiki hepsi ayni değil fakat ben hemen hemen hergün bunlara benzer şeyler görüyorum.
Geçen gün koltukta bir genç adam uyumuş kimbilir ne kadar yorgun. Teyze zorla kaldırdı. Sen günlerde gezerken teyze ben işte kendimi parladim dedi. Haksiz mi?
Ayrica yine genelleme yapmak istemiyorum ama ne zaman metroya binsem yaşlı amcalarin hep birilerini kestiğini de gözlerini dikerek baktığını görüyorum.
Teşekkür ederim gerçekten anladığın için.İnsanlar bozuyor iyi insanları da.Annem ki beni böyle yetiştirdi yaşlılar hakkında,verme kimseye bundan sonra yerini diye bir cümle kurdu kadın.ben de öyle.. sırf yaşlı diye kimse saygıyı haketmez, he şirin olur tonton olur işte o zaman. istanbulda yıllarca toplu taşıma kullandım ne demek istediğini iyi biliyorum
istanbulu çok özlüyorum ama o otobüsler o yollar beni çok korkutuyo şimdi işten çıkıyorum kapının önünde bekliyo zaten dolmuş burası küçük bi yer tek dolmuş hattı var o da hastanenin önünden kalkıyo zaten 10 dk sonra evdeyim. aklıma yıllarca günümün 4 saatini yolda ve ayakta geçirdiğim , 1.5 saat otobüs beklediğim zamanlar geliyoİşte o kadar araba değiştirip işe okula gidiyoruz valla işim olmasa binmem toplu taşımaya.Gezeceksem de susarım keyfine çıktın sen ne oturması diye düşünüyorum.Ama bunlarda bu yok buna çok sinir oluyorum,yaşlılara özel toplu taşıma yapsalar aralarında ne için kavga ederler acaba bu defa?
Teşekkür ederim gerçekten anladığın için.İnsanlar bozuyor iyi insanları da.Annem ki beni böyle yetiştirdi yaşlılar hakkında,verme kimseye bundan sonra yerini diye bir cümle kurdu kadın.
O günleri ben yaşıyorum malesef ve daha başındayım bitse de gitsek modundayım..istanbulu çok özlüyorum ama o otobüsler o yollar beni çok korkutuyo şimdi işten çıkıyorum kapının önünde bekliyo zaten dolmuş burası küçük bi yer tek dolmuş hattı var o da hastanenin önünden kalkıyo zaten 10 dk sonra evdeyim. aklıma yıllarca günümün 4 saatini yolda ve ayakta geçirdiğim , 1.5 saat otobüs beklediğim zamanlar geliyo
Bazen toplu taşımada söylenirler di, neden bu saatte dönüyorlar diye gezmekten; ben de içten içe zorunludurlar şöyle böyle düşünürdüm; ama kış aylarında ve bu son bir hafta soğuk havalarda gözlemlediğim toplu taşımalar daha rahat havalar soğudu ya gezmelere gidilemiyor sanırım, öyle söyleyenlere hak verdim bende. Bir de bazen düşünüyorum işten dönenlerin toplu taşımaları ayrı olsa diye. (İstanbul için.)Vermeyince başında dikilip gözleriyle taciz edenler var.... Bir gün hastayım işten çıktım kadının biride beni fırçaladı... Benim çalışdıgım yer iş alanlarının yogun oldugu bir yerde çalışıyorum... Akşam beş buçukta çıkıyorum dolmuşta mümkün değil yer bulamazsın neden ev hanımlarımızın ev gezmelerinden örgü çantalarıyla felan tam mesai bitiminde dönülüyor... Bütün gün yorul bide gel dolmuşda basamakda git... Abartmıyor istisnasız bu hergün.... Hadi ben ofiste çalışıyorum bu bölge ağır şartlarda çalışan beden işçileri var zavallı adamlar .... Bu adalet mi sizce....Öyle bir kızıyorum ki o hanımlarımıza belli mesai saati erken çık gezmenden biraz... Ben her yaşlıya yaşından dolayı yer verilmemesi gerektiğini ögrendim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?