Artik tahammul edemiyorum

Isis19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2020
962
435
53
Daha öncede yazmıştım eşimin ilgisizliği ile ilgili kahveye gitmesiyle ilgili yine kavga ettik dün bütün gün evdeydik sabahtan akşama kadar babası ben o oturduk eve dolap yapıyor onunla uğraştı akşam babasını bırakırken yine kahveye gitti sadece bi çay içtim ordan annemin yanına hastaneye gittim dedi (hastaları var) ama telefonu kapalıydı ben sürekli arıyorum diye kızmış ilgisizsin diyorum ben evle ilgileniyorum bak bunu bunu yaptım diyor ben evin eşyası değilim benle ilgin yok diyorum adam anlamiyor güler yüz gostermiyosun tabi gitcem kahveye diyor güler yüz bekliyor ama evde telefonla ilgilenip kahveye gitmek dışında bi ilgisi yok benle küs uyuduk daha 1 yıl oldu evleneli annesine soyledim o sordu biseymi oldu diye bende yazdım kahveye gitme dedim bana sırat yapıyor dedim sen annene gidiyosun ya oda kahveye gidicek erkek degilmi o dedi çok sınır oldum insan yerine koyup bi derdimi soyledim cevabı bu oldu bende ben ailemin yanına gece saati onu yalnız bırakıp gitmiyorum ayrıca kahveye gitmekle değil karısına sahip çıkmakla erkek olunur dedim herşeyin dörtdörtlük bi sürü borca girdik o kafasını dağıtmaya gidiyor sen hala ne diyosun hasta misin sen dedi cevap vermedim yoksa uzuncam biraz öncede eşimi aradı ne dedi bilmiyorum karışma sen dedi annesine simdi konuşmuyor noldu diyorum ben dinlenemiycekmiyim herkes bisey söylüyor yeter dedi yine yatiyo telefon elinde artık tahammül edemiyorum içimi dokcek konuşacak kimse yok o yüzden yazdım uzun oldu kusura bakmayın

Haklısınız ama iletişim şekliniz yanlış.

Bu şekilde sonuç alamayacağınız gibi daha da kötüye gidersiniz.

Lütfen "ben dili-sen dili" ni araştırın

Konuşurken kullandığınız cümlelerinizin niteliği karşıdakini suçlamak yerine, neler hissettiğinizi ve duygularınızı aktaran nitelik taşırsa çok güzel sonuçlar elde edersiniz

Kayınvalideye oğlu kötülenmez zira oğlu onun bitanesidir asla laf söyletmezler iyi kadın olupta evde tutamamışsın dememiş benim ki olsaydı öyle derdi yüzde bin beş yüz haksız olsa oğlu yine ona laf söyletmezzzz

Biraz daha yapıcı söyleseniz. Kahveye gidince kendimi yalnız hissediyorum mesela birlikte şunu yapalım mı deseniz nasıl olur.
Çok yüklenmişsiniz eşinize adam da bıkar bu gidişle :(

Eşinizle olan sorunları annesine demeseydiniz keske bide annesi destek verirse hepten abartır..
ve kahve kültürü zor ya kumar gibi bağımlılık yapıyor resmen

Kahve belasından yeni kurtulduk sayılır. Biz 6 senedir evliyiz. Kahveyi kınayan bir insan iken, orada bir şekilde arkadaş ortamı bulunca tiryakisi oldu, bazen 1 buçukta bile çıkıp giderdi. Sorun da e evde napim sıkılıyorum orda muhabbet oluyor derdi(kışın iki ay ıssız kalırdı hava şartlarından dolayı). Ben konuşunca kafayı ütülüluyorumda kahvede geceye kadar başkasının sesine nasi katlaniyorsun diye çok kavga ettik cokkkk. Şimdi hatasını anladı geçen ağzından kaçırıyor çok şükür ordan kurtuldum diye.
Maalesef verebileceğim bir tavsiye yok, bizde Corona dan biraz önce bitti bu huy. Eşiniz bir hobi edinse iyi gelir, biz bahçe aldık eismde hayvancılıktan anlıyor sever yesillikle uğraşmayı, ona meşgale oldu

Kahve belasından yeni kurtulduk sayılır. Biz 6 senedir evliyiz. Kahveyi kınayan bir insan iken, orada bir şekilde arkadaş ortamı bulunca tiryakisi oldu, bazen 1 buçukta bile çıkıp giderdi. Sorun da e evde napim sıkılıyorum orda muhabbet oluyor derdi(kışın iki ay ıssız kalırdı hava şartlarından dolayı). Ben konuşunca kafayı ütülüluyorumda kahvede geceye kadar başkasının sesine nasi katlaniyorsun diye çok kavga ettik cokkkk. Şimdi hatasını anladı geçen ağzından kaçırıyor çok şükür ordan kurtuldum diye.
Maalesef verebileceğim bir tavsiye yok, bizde Corona dan biraz önce bitti bu huy. Eşiniz bir hobi edinse iyi gelir, biz bahçe aldık eismde hayvancılıktan anlıyor sever yesillikle uğraşmayı, ona meşgale oldu

ilgisizsin diyorum ben evle ilgileniyorum bak bunu bunu yaptım diyor ben evin eşyası değilim benle ilgin yok diyorum adam anlamiyor güler yüz gostermiyosun tabi gitcem kahveye diyor güler yüz bekliyor
Çözülmeyecek bir sorun değil gibi sadece iletişim probleminiz var. Sizde bir güler yüz gösterseniz n'olur yani :)

Eşinizle çözemediğiniz sorunu kv daha da büyütür. Söylemeyin ona.

Okurken beynim eror verdi. Siz bir insanısınız kimsenin size sahip çıkmasına ihtiyacınız yok. Bi kadına sahip çıkılarakta erkek olunmaz. Kadınların sahiplenmeye ihtiyacı yok evcil hayvan değiliz sonuçta değil mi kadınız! insanız!.. eşinize de kahveye gitme diyeceğinize beraber bügün bunu yapalım mı zaman geçirelim mi derseniz o da kendini kısıtlanmış hissetmez

Bence hayatinizda fantazi eksik
Biz de ilk zamanlr cok borcluyduk sukur bitti simdide ev borcu oduyoruz kredisiz subattan beri
Ama esim 1 gun olsun kahveye gitmedi koyde oturuyordu vaktinde
Faiz olmadigi icin huzur daha cok Allahima sukurler olsun
Dedigim gibi sizde biraz ilgisiz geldiniz bana

Go
Çözülmeyecek bir sorun değil gibi sadece iletişim probleminiz var. Sizde bir güler yüz gösterseniz n'olur yani :)
Göstermeye çalışıyorum inanın ama böyle yaptıkça bana batıyor her yaptığı evde konusam başım ağrıyor diyor yanina gidiyorum biraz dinlencem yorgunum diyor ne yapabilirim ki ben böyle yaptikca

İlgisiz derken hafta sonu filan da mı birlikte birşey yapmıyorsunuz?
Hafta sonu eğer beni ailemin yanına götürmezse bütün gün evde yatıyor genelde akşamda kahveye gidiyor evde o yatıp durduğu için bende sıkılıyorum ailemin yanına bırakıyor

Back
X