• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deprem!

Uzmanlar büyük deprem bekliyoruz dedikçe hiçbir psikolog benim korkumu yenemez.Onları susturması lazım 😂
Onlar bilim insanları bizlere bilimsel gerçekleri söylemek için eğitim aldılar araştırmalar yapıyorlar, sizin konunuza da yazdığım gibi, siz dahil hepimizin korkusunu tetikleyen tek şey binalarımızın depreme dayanıklı olmama ihtimalinin yüksek olması, şehirler inşa edilirken veya yeniden yapılandırılırken ilgili makamların hangi zemine yapılırsa yapılsın binalara olur onayı vermesi, 3 katlıdan fazla yapılmaması gereken binalara 8 kat izni verilmesi, binaları inşa edenlerin insan canını hiçe sayıp para kazanma odaklı olması vs vs insan kaynaklı bir sürü sebep var, depremin değil bir bina inşa edilirken yetkisi olan tüm insanların sebep olduğu bir korku bu.

Yoksa Japonya’da da deprem oluyor ama öyle temeller yapıyorlar ki yaylanıyor sağa sola kayıyor binadan bir boya parçası bile dökülmüyor.

Kızlar rüyadır diyor geçiyorum
Çok inanmam böyle şeylere bende
Ama Antalya'da deprem olunca korktum ne yalan söyleyeyim
Biz antalyada yaşıyoruz
8. Katta bayağı salladı:)
Hayatımda büyük deprem görmemiştim ilk büyük deprem deneyimim
Çocuk nerede gördü etkisinde kaldı hiç bilmiyorum
Okulda büyük ihtimalle
2023’de yaşanan depremde henüz 3,5 yaşındaymış ama eminim sizin de bizler gibi gözünüz kulağınız haberlerdeydi, küçük de olsa o günler bilinçaltına yerleşir, mesela 17 Ağustos depreminde İstanbuldaydık kızım 4 yaşına henüz girmişti, ki depremin olduğu gece çok huzursuzdu yatağından ağlayarak fırladı salonda kucağımda uyumaya çalıştı ve gece deprem oldu, biz çok şükür yıkımlı bir sarsıntı yaşamadık ama 99’a kadar hiç büyük bir deprem yaşamamıştık, binamızda en ufak bir çizik dahi olmamasına rağmen korkudan günlerce dışarıda kaldık, o günleri hayal mayal de olsa hatırlıyor kızım, oğlunuz da 2023 depremiyle ilgili haberleri hatırlıyor olabilir.

2023’de yaşanan depremde henüz 3,5 yaşındaymış ama eminim sizin de bizler gibi gözünüz kulağınız haberlerdeydi, küçük de olsa o günler bilinçaltına yerleşir, mesela 17 Ağustos depreminde İstanbuldaydık kızım 4 yaşına henüz girmişti, ki depremin olduğu gece çok huzursuzdu yatağından ağlayarak fırladı salonda kucağımda uyumaya çalıştı ve gece deprem oldu, biz çok şükür yıkımlı bir sarsıntı yaşamadık ama 99’a kadar hiç büyük bir deprem yaşamamıştık, binamızda en ufak bir çizik dahi olmamasına rağmen korkudan günlerce dışarıda kaldık, o günleri hayal mayal de olsa hatırlıyor kızım, oğlunuz da 2023 depremiyle ilgili haberleri hatırlıyor olabilir.
Olabilir bilemiyorum ama son zamanlarda depremle ilgili bir haber gördüğümü konuştuğumuzu hatırlamıyorum
Hafıza ile ilgili bir durumumuz var zaten
Unutmuyor bazı şeyleri
1 Yıl önce 1 kere gittiği karmaşık bir sokağı hatırlayabiliyor
Dedesinin mezarına 2 yaşında gitmiştik
Bir sene sonraydı önünden geçtik mezarı gösterdi bak dede dedi
Belkide maraş depremindeki yıkım az değildi
etkisini ne kadar da küçük olsa hatırlıyor olabilir
Günler aylarca haber izleyip ağladık konuştuk dua ettik hissetmiştir illaki
hele ateşliyken daha da belirgin olabilir

Olabilir bilemiyorum ama son zamanlarda depremle ilgili bir haber gördüğümü konuştuğumuzu hatırlamıyorum
Hafıza ile ilgili bir durumumuz var zaten
Unutmuyor bazı şeyleri
1 Yıl önce 1 kere gittiği karmaşık bir sokağı hatırlayabiliyor
Dedesinin mezarına 2 yaşında gitmiştik
Bir sene sonraydı önünden geçtik mezarı gösterdi bak dede dedi
Belkide maraş depremindeki yıkım az değildi
etkisini ne kadar da küçük olsa hatırlıyor olabilir
Günler aylarca haber izleyip ağladık konuştuk dua ettik hissetmiştir illaki
hele ateşliyken daha da belirgin olabilir
Ee sonrasında gece olan depremi hissetti mi çocuğunuz?Ya da sonraki gündüz olan depremi?Bu arada binanın sağlamlığı konusunda bir bilgim yok.Merkezde olduğum için yeni de bina yok zaten burada.Eski bir bina

Yani gerçekten iddianız çocuğun kendi ölümünü gördüğü üzere mi ??????????
Kendi ölümünü görrmüştür evet demedim ki nereden çıkarıyorsunuz bunları? Deprem olacağının tesirini almak bir iddia değil gerçektir. Ve hiç de ütopik bir şey değildir. Yaşadığımız hayat madde aleminden ibaret olarak düşünüyorsunuz zaten beni anlayamazsınız.

Ayrıca çocuk olacak olan depremi görmüş. Kendi evlerine dışardan bakmak istemiş yani kendisi evin içinde değil. Nitekim sonrasında deprem de olmuş zaten. Olacak olan bir şeyi rüyada görmek kişinin psişik hassasiyetini gösterir. Ne kadar yanlış değerlendirmişsiniz gerçekten.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun hasta olduğu için muhtemelen ateşliydi böyle bir rüya görmüş. Çocuğun bilinçaltına böyle olumsuz şeyler yerleşmemesi için lütfen yanında haberler izlemeyin, böyle olaylardan bahsetmeyin. Küçücük çocuk rüyasında bu derece korkacak kadar biliyor depremi. Biz kocaman insanlar bile nasil etkileniyoruz küçücük bir çocuk için travmatik şeyler bunlar yaşamış olmasa bile zihninde kurması yetiyor.

Böyle şeylere çok anlam yüklüyorsunuz belli ki burada bile deprem fobisi olan bir sürü insan durduk yere "çocuğa malum mu oldu acaba" diye panik olmuştur eminim :)

Bana siz evde de böyle negatif şeyleri çok konuşuyorsunuz gibi geldi

Geçmiş olsun hasta olduğu için muhtemelen ateşliydi böyle bir rüya görmüş. Çocuğun bilinçaltına böyle olumsuz şeyler yerleşmemesi için lütfen yanında haberler izlemeyin, böyle olaylardan bahsetmeyin. Küçücük çocuk rüyasında bu derece korkacak kadar biliyor depremi. Biz kocaman insanlar bile nasil etkileniyoruz küçücük bir çocuk için travmatik şeyler bunlar yaşamış olmasa bile zihninde kurması yetiyor.

Böyle şeylere çok anlam yüklüyorsunuz belli ki burada bile deprem fobisi olan bir sürü insan durduk yere "çocuğa malum mu oldu acaba" diye panik olmuştur eminim :)

Bana siz evde de böyle negatif şeyleri çok konuşuyorsunuz gibi geldi
Teşekkür ederim
Bizim evde tv yoktur
Sesli haber izlenmez
Kim gündemi öğrenmek istiyorsa okur
Çocuk daha gündemi takip edemiyor yani
Ki depremle ilgili toplumca travmalarımız var evet ama benim Öyle bir travmam yok
Çocuğumun bilinç altına işleyecek kadar anlatayım
Acaba son zamanlarda okulda deprem tatbikatı mı yapıldı diye düşündüm bilmiyorum
Böyle şeylere anlam yüklemiyorum gördüğüm yaşadığımı sadece anlattım
çokta normal değil Psikolojik olsun psişik olsun
ben daha çok Psikolojik olduğu kanaatindeyim
Evet başkası etkilenebilir böyle bir olaydan
Ama bir anneyseniz gecenin yarısı çocuğunuz böyle bir rüya görmüş ve akabinde deprem olmuşsa birde siz benim yaşadığım psikolojiyi düşünün
Öyle negatif biri değilim ayrıca:)

Son düzenleme:
Ee sonrasında gece olan depremi hissetti mi çocuğunuz?Ya da sonraki gündüz olan depremi?Bu arada binanın sağlamlığı konusunda bir bilgim yok.Merkezde olduğum için yeni de bina yok zaten burada.Eski bir bina
Ya binanın güvenliği çok önemli
Bu konuda bu kadar hasassanız ne yapın edin sağlamlığı konusunda emin olduğunuz bir eve geçin
Bende merkezdeyim ev alıyoruz bizde
Şimdi yazarken hatırladım
Babası depremle ilgili birkaç araştırma görüşme yapmıştı
Bina ne kadar güvenli diye depreme karşı
Acaba o mu etkiledi
Depremle ilgili hiçbir olayı konuşmadık hissetmedi bilmiyor

Back
X