- 26 Mayıs 2018
- 698
- 1.668
- 63
- 44
- Konu Sahibi Evelyn_____
-
Eşi ne olacak bilmiyorum belki de yine biryere gidiyodur çünkü daha önceleri şehir dışındaki akrabalarına gidip orada kalmış bi insan kp.Üzülecek bir şey yok. Kesin bir dille hayır deyip konuyu kapatacaksın. Çok ısrar ederse o zaman ben de ramazanı annemle geçirmek istiyorum de. Ana oğul takılsınlar
Kvler nasıl olursa olsun oğullarında biraz akıl biraz vicdan olsa böyle yapmazlar kiPeki kayınpeder nolcak? Ramazan'da adam tekmi kalacak? Sirf sıkılıyorum diye gelip 1ay kalmak nedir yahu. Asıl başkasının evinde sıkılır insan. Allahım yaşlanınca ogullarima böyle şeyler yapmayım,sen aklıma mukayyet ol aamminnn
Evet artık düzeleceğimize dair bi umudum vardı ama oda kalmadı
Eşimle olan bazı sorunlarımızı anlatmıştım burda daha tam toparlayamadık uğraştı mı evet gerçekten uğraştı bende belki düzeliriz diye umutlanmaya bile başlamıştım..
Dün gece ya sana bişey söyliycem dedi
Söyle dedim
Annem aradı bugün beni kendini çok yanlız hissediyomış çok ağladı acaba ramazan boyunca bizde mi kalsa hem bize yemek yapar..!
Ben şok tabi
Önce bilgi vereyim konuyla alakalı: eşimin annesi yanlız değil eşi var yani ama adam eve geç gelen biri, eşim 3 kardeş iki erkek kardeşi daha var onlar da evli.. hafta da bir toplanılır yemek yenilir ailece, bunun dışında bayanlar toplanıp çay içerz vs.. çevresi de var eşimin annesinin arkadaşları var gün yapıyolar vs..60 yaşında eli ayağı tutuyo
Konuya dönelim
Tani ki reddettim , ben işten geliyorum istediğim gibi giyinip istediğim gibi hareket ediyorum evimde ben öyle rahat edemem yapamam asla olmaz dedim
Bi ayda istediğin gibi giyinmeyiver dedi!
Senin annen gelse ben reddetmezdim dedi
Bende dedimki ben böyle saçma bir istekte bulunmazdım zaten
İşte ben onu çok yanıltmışım bilmem ne bir sürü laf..
Ben daha neler görüp neler duyucam acaba
Ne olacak bilmiyorum ama böyle birşeyi kabul etmem mümkün değil
Gelsin kalsın ne var ki bunda, eşinizin annesi geliyo altı üstü. Sorunlu bir tip değilse, anlaşabiliyorsanız size ne zararı olur. İnsan ilişkilerini iyi tutmak gerekir; anne-baba, akrabayla da gidip gelemeyeceksek kime gidelim. Ne tuhaf insanlık; insan istemeyen kişiler sıkıntılı geliyor bana. Şu giyinme muhabbeti de bana çok saçma gelmiştir hep; biri varken rahat giyinemezmiş falanlar garip biraz, çıplak gezmiyorsanız sorun yok üstünüze sıradan ev hali şeyler çekip oturun nedir yani. Eşiniz haklı annesini istemiyorsunuz, o sizin annenizi istemese hoş olur muydu!Evet artık düzeleceğimize dair bi umudum vardı ama oda kalmadı
Eşimle olan bazı sorunlarımızı anlatmıştım burda daha tam toparlayamadık uğraştı mı evet gerçekten uğraştı bende belki düzeliriz diye umutlanmaya bile başlamıştım..
Dün gece ya sana bişey söyliycem dedi
Söyle dedim
Annem aradı bugün beni kendini çok yanlız hissediyomış çok ağladı acaba ramazan boyunca bizde mi kalsa hem bize yemek yapar..!
Ben şok tabi
Önce bilgi vereyim konuyla alakalı: eşimin annesi yanlız değil eşi var yani ama adam eve geç gelen biri, eşim 3 kardeş iki erkek kardeşi daha var onlar da evli.. hafta da bir toplanılır yemek yenilir ailece, bunun dışında bayanlar toplanıp çay içerz vs.. çevresi de var eşimin annesinin arkadaşları var gün yapıyolar vs..60 yaşında eli ayağı tutuyo
Konuya dönelim
Tani ki reddettim , ben işten geliyorum istediğim gibi giyinip istediğim gibi hareket ediyorum evimde ben öyle rahat edemem yapamam asla olmaz dedim
Bi ayda istediğin gibi giyinmeyiver dedi!
Senin annen gelse ben reddetmezdim dedi
Bende dedimki ben böyle saçma bir istekte bulunmazdım zaten
İşte ben onu çok yanıltmışım bilmem ne bir sürü laf..
Ben daha neler görüp neler duyucam acaba
Ne olacak bilmiyorum ama böyle birşeyi kabul etmem mümkün değil
İnsan eşiyle sarılıp oturmak istemez mi durumunu çok abartıyorsunuz, bir ay akşam otururken sarilmazsa ölmez kimse ama burada zorunlu bir durum yok o yüzden istememekte haklısınız.
Hani 1 hafta gelsin ona değişiklik olur dese ayrı. Birde zaten kendi sorunlarınız var tam olarak onları cözememişken bu tarz bir isteği de saçma. Kayınvalideniz de kendi hâlinde karışmayan bir kadın da değilmiş. Haklısınız.
iyide o ev sadece senin değilki, nevar eşini mutlu etsen, belki yeri gelir, senin annende aylarca sende kalabilir....yada başka birproblem olur, sen kayınvalidende kalmak zorunda kalabilirsin...
Ayy ben bu kadar politik olamıyorumGerçekten eşiniz sizin anneniz gelmek istese red etmezdi. Nede olsa onunla bir sıkıntısı yok .
bu konularda politik olmak kırıcı olmadak çözüm bulmak çok önemlidir.
Sizde topu taça atarak bu konu da daha yumuşak bir şekilde cevap verebilirdiniz.
Zaten annesi sabah aramış ve eşiniz gerçekten annesi için çok fazla üzülmüş ve kendince annesini rahatlatmak için geçici bir çözüm bulmuş. hepi topu bir ay diyor ama kv bir gelirse bir daha çıkmaz.
Siz de bu konu için Aşk olsun canım ben kendi yemeklerimi yapamıyor muyum tabiyki annen istediği zaman bize gelebilir ama çalışan insanlarız hem diğer kardeşlerine de ayıp olmasın , bu konu için anne ne gücenmesinler sen hep onda kaldın onlara yemek yaptın vb şekilde ben bir annenle bu konuyu konuşuyum .Ramazanda benimde ikimiz için planlarımı var ona göre diyerek bir iki gün kv ye zaman verirdim hiç istemesemde eşim için.
olmak gerekiyor . Konu haklı yada haksız olmak değil ilk başta bunu kabul etmek gerekiyor.Ayy ben bu kadar politik olamıyorum
Olmayı çok isterdim ama yapı meselesi. Etrafımda görüyorum yapıp edip s.ç.p işin içinden öyle güzel sıyrılıyorlar ki ben yaptım herhalde bunca şeyi deyip kendimden şüphe ediyorum.olmak gerekiyor . Konu haklı yada haksız olmak değil ilk başta bunu kabul etmek gerekiyor.
mutlu ve huzurlu bir evlilik , iş hayatı , aile hayatı için Çözüm bulup ortamı huzurlu tutmak şart. bir evin içine küçük sebepler dolayı bir çatlak girince ne yazık ki o ev yıkılıyor. Bu gün söylediğiniz bir laf seneler sonra karşınıza çıkıyor en güzeli o lafı Allah a havale etmek .
Gerçekten eşiniz sizin anneniz gelmek istese red etmezdi. Nede olsa onunla bir sıkıntısı yok .
bu konularda politik olmak kırıcı olmadak çözüm bulmak çok önemlidir.
Sizde topu taça atarak bu konu da daha yumuşak bir şekilde cevap verebilirdiniz.
Zaten annesi sabah aramış ve eşiniz gerçekten annesi için çok fazla üzülmüş ve kendince annesini rahatlatmak için geçici bir çözüm bulmuş. hepi topu bir ay diyor ama kv bir gelirse bir daha çıkmaz.
Siz de bu konu için Aşk olsun canım ben kendi yemeklerimi yapamıyor muyum tabiyki annen istediği zaman bize gelebilir ama çalışan insanlarız hem diğer kardeşlerine de ayıp olmasın , bu konu için anne ne gücenmesinler sen hep onda kaldın onlara yemek yaptın vb şekilde ben bir annenle bu konuyu konuşuyum .Ramazanda benimde ikimiz için planlarımı var ona göre diyerek bir iki gün kv ye zaman verirdim hiç istemesemde eşim için.
Gelsin kalsın ne var ki bunda, eşinizin annesi geliyo altı üstü. Sorunlu bir tip değilse, anlaşabiliyorsanız size ne zararı olur. İnsan ilişkilerini iyi tutmak gerekir; anne-baba, akrabayla da gidip gelemeyeceksek kime gidelim. Ne tuhaf insanlık; insan istemeyen kişiler sıkıntılı geliyor bana. Şu giyinme muhabbeti de bana çok saçma gelmiştir hep; biri varken rahat giyinemezmiş falanlar garip biraz, çıplak gezmiyorsanız sorun yok üstünüze sıradan ev hali şeyler çekip oturun nedir yani. Eşiniz haklı annesini istemiyorsunuz, o sizin annenizi istemese hoş olur muydu!
Burada ki herkes konu sahibinin anlattığı kadar konuyu biliyor. Şunu söyleyim mesela benim kv ameliyat olduğu zaman kızında kalamadığı için ben 10 gün izin alıp ona baktım ama o ben bir kolonoskopi olurken iş yerine 5 dk lık bir merkeze gelemedi. Bakılacak sa allah rızası için bakılır oda bana bakar yaklaşımı çok doğru bir yaklaşım değil gerçek hayatta.
Konu sahibi kv sinin amacını biliyor. Kadıncağızın sıkıntılı bir evliliği varmış ve oğluna tel edip kalmak istemiş eşi durup dururken annem bizde kalsın dememiş. Bu demek oluyor ki oğlumun evi ben ev sahibesini saymıyorum. Bu niyetle gelen bir kadınla 30 gün aynı evde yaşamak da pek kolay olmasa. Tamam diyerim ki siz sesinizi çıkarmadınız geldi kaldı 30 gün sonra ne olacak .
Öyle birşey dediğimi nerden çıkardınızBu kadar hayır asla olmaz mümkün değil diye feryat etmeniz çok abartılı ve ayıp olmuş.
Senin annen gelse ben yok demezdim demiş bi de adama üzüldüm ben.
Evet kv rahatsız olur laf eder yaniNeden istediğinizi giyemiyorsunuz cok mu mesafelisiniz. Aslında olurdu ama istemiyorsanız yapacak bişey yok
Eşim zaten benm aileme doğru düzgn gelmez bile ayda yılda bir kere belki..Birde ilişki meselesi mesela esim dese kabul ederim sikilsamda çünkü esim benim ailemede ayni sekilde davranir. Yazin 1 ay izine geliyorlar bizde de kaliyorlar bizde birlikte onlarda. Eğer eşim aileme karşı farkli tutum sergilese bende istemezdim. Eşiniz sizin ailenizin iyi kötü zamaninda yanindaysa bence kavga etmeyin
'' ben öyle rahat edemem yapamam asla olmaz dedim '' sert bir tepki bence.İşte böyle cevaplar verdem bile onlarda işe yaramaz eminim
Zaten güzelce söyledim ben kızarak değil ona rağmen kötü oldum, ve kv kardeşlerine asla gitmez gelinlerden korkuyo çünkü bence.
Benim annemde bende böyle saçma bir istekde bulunmayız ki
Gerekirse altlı üstlü otururuz ama kalmak nedir
Ayrıca kv geçmişte ben ile gittikten sonra evime gizlice girip çamaşırlarıma varana kadar eşyalarımın yerini değiştiren, bana sormadan eşyalarımı atan biri. Oğluyla en ufak tartışmamızda bana ağır laflar eden biri.Şimdi onu istemiyorum diye ben mi sorumluyum! Önce bi konuyu okuyun sonra yorum yapın
Aytıca evde istediğim gibi giyinmekte hakkım ister şortumu giyerim ister pijamayla gezerim yoksa oradı niye benim evim
Ya zaten biz gündüz işteyiz haftasonu ben annemdeyim eşimde evde durmaz gündüz e yine yanlız kalacak kv ne anladık bu işten
Ayrıca akşamları gidip onlarda iftar yapalım yada ı gelsin böylece tek olmaz neden kalıyo
Öyle birşey dediğimi nerden çıkardınız
Evet reddettiğimi söyledim ama aynen söylediğim şey şu: sen bilirsin ama rahat edemeyiz ben edemem herkesin evi ayrı düzeni ayrı zaten ev küçük ben diken üzerinde olurum gibi şeyler söyledim
Kimse feryat etmedi yani
Kaldı ki kv kendi halinde bi insan olsa ben ne bu kadar tepki göstermem
Oda biliyo çoğunu ama asla toz kondurmaz annesine ona göre annesi zararsız'' ben öyle rahat edemem yapamam asla olmaz dedim '' sert bir tepki bence.
O zaman istemediğinizi söylerken yanına kv nin eskiden yapmış olduğu şeyleri de ekleyin.
Biliyosun şöyle demişti, şöyle etmişti v.s gibi. En azından size hak verme payı olsun, aranız bozulmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?